Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 26, 2021 5:21 pm
olozx6r píše:Zrovna repasuju svoje KPM100. Nejdřív vše vylít, průplach destilkou až teče čistá, pak peroxid 35% cca 35ml na článek. Až došumí, znovu průplach, až teče čisto, pak opakuju znovu peroxid. Nakonec průplach čistou destilkou, pak hydroxid sodný, odstát a vracím do sady (dělám to za provozu). Až budou hotový všechny články, dám pár cyklů a vyměním náplň za hydroxid draselný už namíchaný z feraku, protože aku jsou na balkoně a budou mrznout. Použitej hydroxid sodný pak použiju do článků, který budou v garáži, kde nemrzne, ale to bude úplně jiná instalace, než mám doma. Články vůbec před repasem nevybíjím, prostě odpojím a jde se na to. Konečný výsledek zatím nemám, nicméně bych řekl, že to HODNĚ pomáhá, protože nerepasovaný články, který předtím jely v pohodě, se nyní oproti repasovanejm nabíjejí mnohem rychleji, což značí, že maj menší kapacitu. Toť zatím moje zkušenost
Mikel píše:Pokud mohu rict z vlastni zksenosti, kdy jsem cast clanky vyplachoval peroxidem, do dalsich clanku jsem peroxid jen pridaval a pak jsem clanky delal bez peroxidu, tak ve vysledku zadny zasadni rozdil ve vysledne kapacite mezi pouzitim peroxidu a bez peroxidu jsem nepozoroval. Zkosel jsem to na 20ks clanku kazdou metodu.
goodbie píše:hydroxid lithný ano ten efekt má
Mira80 píše:goodbie píše:hydroxid lithný ano ten efekt má
Zkusil bych asi zacit v prvni fazi s temi 100Ah kousky, ty byly urcite dlouhou dobu bez jakekoliv udrzby. Ted je zatim jen udrzuji nabijeckou. Apropo, je v poradku, kdyz pri nabijeni nabijeckou (dvoucestne usmernene trafo, cca 14,5V, 3A) clanky sumi a obcas vyjde bublina ?
A jest ek tomu hydroxidu lithnemu...nikde moc nenachazim nejakou exaktni informaci, v jakem mnozstvi a forme pridat, na strankach feraku jsem nenasel vubec nic, zde na foru nejake ne moc presne informace
Mira80 píše:olozx6r píše:Zrovna repasuju svoje KPM100. Nejdřív vše vylít, průplach destilkou až teče čistá, pak peroxid 35% cca 35ml na článek. Až došumí, znovu průplach, až teče čisto, pak opakuju znovu peroxid. Nakonec průplach čistou destilkou, pak hydroxid sodný, odstát a vracím do sady (dělám to za provozu). Až budou hotový všechny články, dám pár cyklů a vyměním náplň za hydroxid draselný už namíchaný z feraku, protože aku jsou na balkoně a budou mrznout. Použitej hydroxid sodný pak použiju do článků, který budou v garáži, kde nemrzne, ale to bude úplně jiná instalace, než mám doma. Články vůbec před repasem nevybíjím, prostě odpojím a jde se na to. Konečný výsledek zatím nemám, nicméně bych řekl, že to HODNĚ pomáhá, protože nerepasovaný články, který předtím jely v pohodě, se nyní oproti repasovanejm nabíjejí mnohem rychleji, což značí, že maj menší kapacitu. Toť zatím moje zkušenost
Zeptal bych se na ten krok procesu "peroxid 35% cca 35ml na clanek" Jen ciste nalit tech 35 ml do clanku nebo nalit do destilky, ktere je clanek plny ?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků