Solární nabíječka pro autochladničku

Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
Weider
Příspěvky: 1
Registrován: pát črc 11, 2014 9:56 am

Solární nabíječka pro autochladničku

Příspěvek od Weider »

Ahoj. Potřeboval bych poradit při výběru solární nabíječky na cesty (konkrétně na ryby) pro autochladničku. Také aby zvládala nabíjet mobilní telefony. Autochladničku budu brát asi tuto.

http://www.datart.cz/Autochladnicka-bez ... -2025.html



Děkuji za každou radu a názor.
Uživatelský avatar
olozx6r
Příspěvky: 490
Registrován: pát dub 11, 2014 8:58 pm
Bydliště: České Budějovice

Re: Solární nabíječka pro autochladničku

Příspěvek od olozx6r »

S tím odběrem 47W to nebude jen nabíječka. V podstatě budeš muset sehnat větší panel, nejlíp s vyšším výkonem než je příkon lednice, protože ne vždy svítí ideálně. No a takovej panel bude mít rozměr třeba metr x metr....Navíc budeš muset pořešit výstupní napětí z toho panelu, nejlíp nějak stabilizovat. Je možný, že existuje nějaká skládací nabíječka z menších panelů, ale cenově to bude nesmysl.
::fv:: 45x 225Wp, 10x 200Wp, 2x120Wp, 8x 255Wp, 8x 280Wp = 16645Wp ::pv:: , *sun* 6x MPPT střídače, vše jde do TUV a do podlahového topení :wood:.
joseff
Příspěvky: 810
Registrován: pon srp 08, 2011 9:55 am

Re: Solární nabíječka pro autochladničku

Příspěvek od joseff »

A v jakem rezimu a na co presne se bude chladnicka pouzivat?

Pokud by se jednalo jen o to, ze chces neco udrzet po kratkou dobu (do 24h) v chladu, tak by to slo resit tak, ze sezenes podobny plastovy box za mnohem nizsi cenu, doma si namrazis takove ty gelove polstarky (pripadne je muzes nahradit jakoukoliv plastovou krabickou/petflaskou naplnenou vodou), ktere pak das dovnitr a nez roztaji, tak ti chlad udrzi. Telefon si bez problemu dobijes v aute.

Pripadne muzes chladit jen po ceste autem pri behu motoru nebo tu chladnicku krmit kratkodobe i z autobaterie - nebo mit jeste nejakou dalsi (klidne i starsi) autobaterku, na kterou to napojis a po navratu zase dobijes. Pripadne koupit panel a upevnit ho na zahradku na strese auta:). Chladit se da pripadne i ve vode (treba pivo:) nebo ve vykopane jame u vody. Nebo to, co chces ochladit omotat mokrym hadrem, pripadne pouzit odparovaci lednicku slozenou ze dvou keramickych nadob, mezeru mezi nadobami vyplnit vlhkym piskem a behem odparovani se chladi...

Zalezi jake mas preference, jaky je presne ucel pouziti a rozpocet, dalsi informace to upresni.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek