Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Nezařaditelné
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od mypower.cz »

Oddeleno od diskuze Jak měříte výrobu?
honzasl píše:
Vasi mzdu placenou ze systemu, na zaklade ktere mate nastaveny hranice horaznosti
Kéž by.... Až se někdy sejdeme u nás - mé pozvání na vaši exkluzivní přednášku stále trvá - zajdem na pivko a vezmu sebou výplatnice.
Bezva, ja vezmu vypisy z uctu z mBank a porovname :D
honzasl píše:
Chci vyzkum male a lokalni energetiky. Rozumite tomu?
Tvrdím někde, že se to neděje? Děje. Ale není možné říct - a zejra končíme s "Temelínem".
Souhlasim. Tak tedy vzhuru do toho.
honzasl píše:
To znamena ze vase povazovani toho co se zde nabizi na serveru, a co zde nabizi ti, kterym nikdo nic ze systemu jen tak neda, naopak je zdani, zasocialkuje a zazdravkuje, a kdyz si pak za vydelane a zdanene neco v obchode koupi, tak je znovu zdani (dph, spotrebni dan, clo) povazuji od vas za prudce drze! Opravdu vazte slova.
Tak polopatě. Debata byla - za litr jednoduché bezpracné řešení, nebo za babku pracnější řešení. Já jsem obhajoval první možnost, kolega druhou.
Já jsem argumentoval tím, že tento server taky propaguje "předražené" bezpracné jednoduché řešení, místo aby propagoval samodomo výrobu a prodával napytlíkované stavebnice, které zákazníci spájí doma, jak se na správné odpadlíky od systému patří. Chápete tu nadsázku? Debata nebyla o cenové politice vašeho zákazníka, nebo sponzora, nebo jak to mezi sebou máte. Naopak jsem se snažil ukázat, že se vyplatí koupit si práci nekoho jiného, kdo to umí lépe a ve velkém.
Ne... tomu spatne rozumite.. Relatko takove aby fungovalo s arduinem si opravdu doma na kolene nevyrobim. A kdyz ano, bude to stat takove usili, ze objednat to od Martina Kolarika, ktery to taha nekde z Ciny, a ktere nekdo vyrobil, navrhl, odzkousel, nechal schvalit pro EU trh, zaplatil dane, clo a ja to koupil se vsim timto ... z vlastni vule. To neni bezpracne. Ty rele nekdo vyrobil a tu praci odvedl, vcetne toho M.Kolarika, ktery je dokazal najit, vykomunikovat a sehnat a zajistit reklamace. Je to k tomu co potrebuji proste rychlejsi. Ne bezpracne. U toho elektromeru .. vite tam totiz takove upravy svepomocne delat ani nejdou. Prace toho technika je prudce v nepomeru s tim co se chce a co ten technik pro to udela, tedy chce se odecitat pulsy s elektromeru, coz ten elektromer umi. Nadsazky a ironie od tech, co si neprosli jistymi situacemi, proste uz netoleruji. Ma hranice tolerance nadsazky a ironie je znacne posunuta, to uznavam, treba tomu nekdy bude jinak :) tak jako tomu byvalo drive.

Odpadliky? No nevim.. ja bych rekl spise ti, kteri uz (jak jsem psal o te rakovine prolezle systemem) ztratili pocit ze se s tim da neco delat a snazi se te systemove rakoviny zbavit a byt na ni nezavisly. To neni odpadlictvi. To bych rekl ze je proziravost a tak nejak rezignace na system, se kterym se uz skutecne neda nic jineho delat, nez ho zborit a zacit uplne odjinud.
honzasl píše:
Tak a ted mi vyvratte, jak je mozne dosahnout toho, aby meli lide na vyber, zdali si sluzby vasi organizace zaplati, ci nikoliv a zdali na vasi mzdu prispeji ci nikoliv. Verim, ze by nekteri misto dani tyto poslali treba tomuto serveru, protoze v tom mozna vidi daleko vetsi hodnotu. Ucinili by tak ale dobrovolne a ne pod pohruzkou exekuce, vyzev od uradu, a podobnych zverstev.
Angažujte se, volte, nechte se volit. Aha, kdyby volby mohli něco změnit, tak už by je dávno... No tak udělejte revoluci, svrhněte tu nenažranou svoloč a modlete se, aby vám tu revoluci někdo neukradl, jak už se nám to stalo párkrát. (45-48, 89).
Zaveďme školné na VŠ, zprivatizujme školství. Jeďte se podívat do Británie, kdo studuje technické univerzity - samí Číňani (pravda velmi šikovní kluci), školné jim platí čínská vláda. Žádnej Brit nedělá techniku a ta země je na cestě do pekla.
Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech 28.05. – 29.05.2010 , poř. číslo 6.
honzasl píše:
kterou uprime nikdo z nas moc az tak doma ve svem malem prostredi nepotrebuje.
Moc se obklopujete lidmi z ostrovního prostředí ( a já zase ze svého). 99% lidí řeší - žárovka svítí, voda teče, přeplatek mi vrátili. Nic víc od toho nečekají. Zeptejte se lídi, jetli by vyměnili svobodu za bezpečnost a jistotu - co vám řeknou.
No klidne se jich zeptejte. :)
honzasl
Příspěvky: 275
Registrován: stř srp 29, 2012 10:25 pm

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od honzasl »

No klidne se jich zeptejte.
No to je jak zeptat se skinhedském srazu, kdo nemá rád cikány. Zeptejte se těch v paneláku v malém městě pod horami, u Penny Marketu, u pracáku, atd.
Prace toho technika je prudce v nepomeru s tim co se chce a co ten technik pro to udela, tedy chce se odecitat pulsy s elektromeru, coz ten elektromer umi.
Ale ta cena přeci nemá nic společného s tou prací, to je nějaká, kterou někdo stanovil z excelovských grafů na poradě vedení, jako se stanovují všechny ostatní poplatky za cokoli v jakékoli firmě. Horáznost a nehoráznost ceny určuje pouze a jedině to, jakou hodnotu má ten kontakt relé pro vás. Má hodnotu přídavného elektroměru a avizovaných dvou hodin práce. To je hodnota, stejně jako má každé zboží hodnotu.

Já nepiju ferneta a i za korunu je jeho cena pro mě nehorázná, ale mám rád kafe a dám za něj tolik, kolik mě osobně přijde akurátní, a neřeším, kolik prodavače stojí lžička kafe a dvě deci horké vody.



(Každé nové auto má v řidící jednotce naprogramovaný tempomat a přesto se za něj připlácí bůhví kolik tisíc...)
Naposledy upravil(a) honzasl dne ned kvě 18, 2014 1:31 pm, celkem upraveno 1 x.
----------------------------------------
http://honzasl.blogspot.cz/
Felix

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od Felix »

Náš systém se pomalu hroutí a ten kdo myslí dopředu se už dávno zajišťuje . Zejména kvalitní voda a potraviny extra kvality ,to je a bude velice důležité . ( Podívejte se co dělají spousty zazobanců skupují farmy , statky , pole a lesy ...)
Fotovoltaika je jen další level soběstačnosti . Scela jednoduše obyčejnému člověku jde o to aby měsíčně musel zaplatit co nejméně . A přesně to fotovoltaika umí ,ale musíte se přizpůsobit to je jasné .

1)
Kvalitní jídlo , voda = dlouhý a spokojený život .
Vlastní energetické zdroje = žádný stres z nedoplatků a nebo z toho jestli tento měsíc vystačím s penězi nebo ne ...

2)
Povinné odvody ( zdravotní ,sociální ) = jistota ,alespoň nějaké péče :)
Drobné daně ( odpad , nemovitost , Tv , ) = co se dá dělat .. :cry:

Pokud splníte 1) zůstane vám víc peněz , budete zdravější a psychicky silnější a sebevědomější . Nakonec zjistíte že do zaměstnání chodíte nejen pro to aby jste platily přehnané daně a ještě k tomu strácely svůj drahocený čas pro to , aby se někdo jiný měl lépe :) .

Takže živnostníkům zdar 8-)

No a když budete dost šikovní budete pracovat tak 3 dny v týdnu a v pohodě poplatíte všechno co musíte 2) a ještě vám 70% zbyde . Tomu se říká ekonomická soběstačnost ;)
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od mypower.cz »

honzasl píše:
No klidne se jich zeptejte.
No to je jak zeptat se skinhedském srazu, kdo nemá rád cikány. Zeptejte se těch v paneláku v malém městě pod horami, u Penny Marketu, u pracáku, atd.
A opravdu jste se jich ptal ? Obzvlaste tech na pracaku, co by pro ne bylo lepsi, jestli panel a baterka a alespon nejaka elektrika, kdyz praci sehnat casto nelze a pracak ji za vas nesezene? To je pane ma vlastni zkusenost. Proto jsem se na pracak vys***al, odhlasil se, platim si sam zdr, na soc se****u, na duchod se zajistim sam a delam na dohody o provedene praci. Castokrat se mi ale stane, ze si ten, pro koho delam, praci necha udelat a nezaplati. Dokonce vyhrozuje ublizenim na zdravi. To je ma osobni zkusenost z poslednich dnu (ve ctvrtek a patek). Jste si jist, ze ten co je na pracaku ma vzdy skutecne na zaplaceni zaloh na el.en? Aha... :) Tak jo.. Skutecne jste jeste bez prijmu dlouho nebyl. Jde to z vas uplne citit i na tu dalku, ze tyhle zkusenosti vam vazne chybi a mate tak nejak uplne jine predstavy. Tvrdite "mam praci, mam moznosti, tak ty mas taky" :D aha .. njn .. to se pak neni cemu divit ze to v tomto state jde pekne dohaje.
honzasl píše:
Prace toho technika je prudce v nepomeru s tim co se chce a co ten technik pro to udela, tedy chce se odecitat pulsy s elektromeru, coz ten elektromer umi.
Ale ta cena přeci nemá nic společného s tou prací, to je nějaká, kterou někdo stanovil z excelovských grafů na poradě vedení, jako se stanovují všechny ostatní poplatky za cokoli v jakékoli firmě. Každé nové auto má v řidící jednotce naprogramovaný tempomat a přesto se za něj připlácí bůhví kolik tisíc...
Fajn. Vedeni mypower.cz se po konzultaci shodlo na zaveru, ze honzasl bude pravidelne mesicne za pristup na mypower.cz platit 1000,- z nasich excelovskych tabulek, ktere z duvodu uspory nakladu na provoz a SW licence vedeme v openoffice. Na SZ muzeme dojednat ucetni zalezitosti dle platne legislativy. Kazdy mesic vam bude zaslana faktura mym obchodnim zastupcem.

:D Ted jsem zvedav co vy na to.
PavelR
Příspěvky: 3118
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od PavelR »

honzasl píše: Ale ta cena přeci nemá nic společného s tou prací, to je nějaká, kterou někdo stanovil z excelovských grafů na poradě vedení, jako se stanovují všechny ostatní poplatky za cokoli v jakékoli firmě. Horáznost a nehoráznost ceny určuje pouze a jedině to, jakou hodnotu má ten kontakt relé pro vás. Má hodnotu přídavného elektroměru a avizovaných dvou hodin práce. To je hodnota, stejně jako má každé zboží hodnotu.

Já nepiju ferneta a i za korunu je jeho cena pro mě nehorázná, ale mám rád kafe a dám za něj tolik, kolik mě osobně přijde akurátní, a neřeším, kolik prodavače stojí lžička kafe a dvě deci horké vody.
Tak a jsme u toho. On to nekdo stanovil jen tak od pasu. Pri pripojeni na elmer distribuce dostanu za litr par minut prace. Pro me ma vetsi hodnotu podruzny elmer pac za svy penize mam taky "kus zeleza".
Stejne to je s panelama nemam problem dat desitky tisic za panely jakozto poradnej kus zeleza kterej k necemu je ale ekluje se me dat 49,-/m solarniho kabelu viz jine tema ... kabel je prote nutna okolnost ktera nic nevytvari.
Nemam problem zaplatit 500,- za dobrej steak se kterym si nekdo dal praci ale mam obrovskej problem dat stovku za menicko ktery ze zmrazenyho polotovaru vytvoril zasunutim do mikrovlnky nejakej neumetel a rika si kuchar. ...

za svy prachy chci proste poradnej "kus zeleza"
honzasl
Příspěvky: 275
Registrován: stř srp 29, 2012 10:25 pm

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od honzasl »

Co já na to:
Honzasl usoudil, že byť cenné informace, které tady získal, mu za 1000 Kč nestojí a bude nadále chytračit na jiných serverech, které mu rády dají prostor, aby se mohl vyplkat a machrovat tím co si myslí, že ví a bude jim za to stačit, že poklikám na jejich bannery. Případně bude rozumy rozdávat v práci, kde si ho za tím účelem vydržují... Takže žádám o smazání všech osobních údajů dle zákon, zejména o délce přirození, kterou jsem zadal jako kontrolní otázku při registraci.

Ad. pracák. Moje zkušenost je taková, že někteří lidé hudrají na režim a na to jak bylo pěkně za komunistů, že byl pořádek, klid a levnej chleba a že ty otevřené hranice jsou k ničemu, bo dřív byl chleba za korunu a každej měl práci a v té práci se daly dělat melouchy.
Takže jim položme otázku: vzdali byste se možnosti opustit ČR, možnosti volit ve volbách v PSP a možnosti vyjadřovat své názory mimo prostory svého bytu výměnou za pravidelnou rentu ve výši průměrné mzdy? Tohle by byl průzkum.....

Jo a tohle je vlastně poslední příspěvek, takže všichni ahoooooj, bo admin žáddnou ironii a nadsázku od nás, co nic nezažili nepřípouští a baví se vždycky smrtelně vážně. :cry:
----------------------------------------
http://honzasl.blogspot.cz/
PavelR
Příspěvky: 3118
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od PavelR »

panove zbytecne to hrotite :-D
honzasl
Příspěvky: 275
Registrován: stř srp 29, 2012 10:25 pm

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od honzasl »

Evidentně nás to oba baví.....:)
----------------------------------------
http://honzasl.blogspot.cz/
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od mypower.cz »

honzasl píše:Co já na to:
Honzasl usoudil, že byť cenné informace, které tady získal, mu za 1000 Kč nestojí a bude nadále chytračit na jiných serverech, které mu rády dají prostor, aby se mohl vyplkat a machrovat tím co si myslí, že ví a bude jim za to stačit, že poklikám na jejich bannery. Případně bude rozumy rozdávat v práci, kde si ho za tím účelem vydržují... Takže žádám o smazání všech osobních údajů dle zákon, zejména o délce přirození, kterou jsem zadal jako kontrolní otázku při registraci.
Kez by tak admin a nekteri ostatni mohli stejne tak dobrovolne usoudit ze platit jiste statni veci nebudou a budou podporovat klikanim jine veci kde prostor pro svuj zivot dostanou :) Jeje to by bylo hezke kdyby tahle svoboda fungovala i v jinych oblastech :D To by se asi nekteri sakra divili, jak by se jejich prijmy jeste znacne snizily.

K moznosti otevrenych hranic.. ano je to pekne .. ale v momente kdy benzin stoji tolik kolik stoji a je zdanen tak jak je zdanen, jsou nam otevrene hranice naprd, protoze rada z lidi v CR nema na to aby ty hranice vubec prekrocila. Tzn je dobre mit otevrene hranice a ztizit volne cestovani naklady na cestovani. Pak se muzeme placat po ramenach jak muzeme volne cestovat a mame otevrene hranice ... To je skutecne bezva :D Ja bych taky rad jel treba do nemecka, se podivat ... no jsem castokrat rad, ze si mam z ceho opravit auto, zaplatit povinne ruceni, zaplatit benzin na cestovani do mesta. Cestu na druhou stranu evropy .. tak toto je pro me vetsinu casu znacne nedostupne .. Ne kvuli uzavrenym hranicim, ale kvuli cene.

EDIT: jak tak pozoruji honzosl, mate s tou nadsazkou a ironii take problem a misto toho aby jste se kritice postavil celem, utikate. Nemam nic proti. Ad to financovani .. ono totiz narozdil ode me a jinych lidi, mate moznost si vybrat, koho financovat budete a koho ne. To u placeni dani , ze kterych jsou financovani lide v systemu zainteresovani, jaksi nelze.
PavelR
Příspěvky: 3118
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od PavelR »

ono auto je taky v podstate nejdrazsi zpusob cestovani. neni se cemu divit.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od mypower.cz »

PavelR píše:ono auto je taky v podstate nejdrazsi zpusob cestovani. neni se cemu divit.
je to tak... casto vsak to je ale jedina mozna varianta.. Ke me k chate treba nakup autobusem ani vlakem nedovezu. To znamena tady vlastne jsme u problemu hromadnosti a "globalnosti", ktera v urcitych chvilich neni az tak pouzitelna i kdyz diky hromadnosti a rozlozeni nakladu je pro jednoho levnejsi.
honzasl
Příspěvky: 275
Registrován: stř srp 29, 2012 10:25 pm

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od honzasl »

Ad utíkání. Dobrá tedy.

Máme partu lidí. Kvalitář v lisovně plastů, CNC programátor, logistička u nandnárodní = německé státní firmy, já na univerzitě, manželka výzkumnice v "soukromém" (podoporováno z EU), policajt, účetní auditor, šéfkuchař, kancelářská krysa u nandárodní fy. Dobrá parta, dobrá směsice povolání. Dobré chlastačky.

Tedy do chvíle, kdy se zvrhne diskuze "my soukromníci" vs. "vy ve státním". Tím akce končí, protože jakékoli argumenty docházejí, zbývají jen podpásovky a na to nemám žaludek. Zvlášť ten policajt si dost "užívá".

Nejsou argumenty. Prostě jsme placeni ze stáních penez všech, děláme svá povolání na které jsme se museli vyšplhat, vyučit, vystudovat, vydřít, ale nejsme nikdy nikomu dost dobří, bo ti rádoby* soukromníci si prostě myslí, že mají navrch a nedají si to vymluvit.

Tak jako tak jsou všichni přisáti na veřejné rozpočty. Platikářovy výrobky končí u ve finále u toho ČEZu, CNCař ve finále možná taky. K tomu kuchaři choděj v Praze baštit samá smetánka, co cucá z eráru. Soukromý výzkumák cucá z EU a dodává do zdravotnictví, logistická firma je 100% německá státní, auditor audituje molochy a veřejné instituce......
Kdo je ten poctivej soukromník? Ukažte mi ho!

Je to prostě tak, že žijeme v nějakém státě a dáváme do společné hromádky. Každý by měl dbát na to, aby se ze společné hromádky užívalo uvážlivě a rozumem. Začíná to už od obce. Kdy jste byl naposledy na jednání zastupitelstva? Je vždy veřejné! Až vám v zahrádkách odhlasují výstavbu jaderné elektrárny, bude pozdě.

Pomáhal jsem za posledních 5 let vyrobit pár nových inženýrů, kteří snad udělají svet lepší, než ho máme dnes. Nestydím se za to. Školství je veřejná věc a je v zájmu společnosti si ho platit a spravovat veřejně.
OK - udělejme ho soukromé, proč ne. Ale první, kdo si založí tu soukromou univerzitu bude právě ten ČEZ, kterej si bude dobře hlídat, co se budou učit jeho budoucí zaměstnanci... Pak teprv začne to peklo, ten diktát...
----------------------------------------
http://honzasl.blogspot.cz/
PavelR
Příspěvky: 3118
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od PavelR »

mypower.cz píše:
PavelR píše:ono auto je taky v podstate nejdrazsi zpusob cestovani. neni se cemu divit.
je to tak... casto vsak to je ale jedina mozna varianta.. Ke me k chate treba nakup autobusem ani vlakem nedovezu. To znamena tady vlastne jsme u problemu hromadnosti a "globalnosti", ktera v urcitych chvilich neni az tak pouzitelna i kdyz diky hromadnosti a rozlozeni nakladu je pro jednoho levnejsi.
ano vsak ja nenarazel na nakup. na par km je auto v poradku. Cestu po evrope jde poridit levneji nez autem tak jsem to myslel.
PavelR
Příspěvky: 3118
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od PavelR »

honzasl: ja bych videl ten problem jinde at statni nebo soukromy: vydelas hodne penez? jsi zlodej. takova je tady mentalita. Pro priklady staci zaskocit na diskuze novinek tam je ruda garda neprejicich hajzlu....
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od mypower.cz »

honzasl píše:Ad utíkání. Dobrá tedy.

Máme partu lidí. Kvalitář v lisovně plastů, CNC programátor, logistička u nandnárodní = německé státní firmy, já na univerzitě, manželka výzkumnice v "soukromém" (podoporováno z EU), policajt, účetní auditor, šéfkuchař, kancelářská krysa u nandárodní fy. Dobrá parta, dobrá směsice povolání. Dobré chlastačky.

Tedy do chvíle, kdy se zvrhne diskuze "my soukromníci" vs. "vy ve státním". Tím akce končí, protože jakékoli argumenty docházejí, zbývají jen podpásovky a na to nemám žaludek. Zvlášť ten policajt si dost "užívá".

Nejsou argumenty. Prostě jsme placeni ze stáních penez všech, děláme svá povolání na které jsme se museli vyšplhat, vyučit, vystudovat, vydřít, ale nejsme nikdy nikomu dost dobří, bo ti rádoby* soukromníci si prostě myslí, že mají navrch a nedají si to vymluvit.

Tak jako tak jsou všichni přisáti na veřejné rozpočty. Platikářovy výrobky končí u ve finále u toho ČEZu, CNCař ve finále možná taky. K tomu kuchaři choděj v Praze baštit samá smetánka, co cucá z eráru. Soukromý výzkumák cucá z EU a dodává do zdravotnictví, logistická firma je 100% německá státní, auditor audituje molochy a veřejné instituce......
Kdo je ten poctivej soukromník? Ukažte mi ho!

Je to prostě tak, že žijeme v nějakém státě a dáváme do společné hromádky. Každý by měl dbát na to, aby se ze společné hromádky užívalo uvážlivě a rozumem. Začíná to už od obce. Kdy jste byl naposledy na jednání zastupitelstva? Je vždy veřejné! Až vám v zahrádkách odhlasují výstavbu jaderné elektrárny, bude pozdě.

Pomáhal jsem za posledních 5 let vyrobit pár nových inženýrů, kteří snad udělají svet lepší, než ho máme dnes. Nestydím se za to. Školství je veřejná věc a je v zájmu společnosti si ho platit a spravovat veřejně.
OK - udělejme ho soukromé, proč ne. Ale první, kdo si založí tu soukromou univerzitu bude právě ten ČEZ, kterej si bude dobře hlídat, co se budou učit jeho budoucí zaměstnanci... Pak teprv začne to peklo, ten diktát...
Ne .. tohle je opravdu na osobni setkani a poznani se .. takhle pres forum ja budu mlit o hruskach a vy o jabkach ... To by jsme se tu opravdu uargumentovali ..


Ja jedine co tvrdim, tak je to ze jste malinko mozna zapomel na vase moznosti a moznosti jinych, ktere mohou byt znacne odlisne. Priznam se, vidim to i u sve vlastni matky, ktera pobira duchod a vubec nechape jak je mozne ze obcas nemam cas, protoze si musim penize vydelat. Je to asi hodinu dve zpatky, kdy mi jeden hodny pan, ktery ke me chodi obcas na kafe a chodi i sem na forum sdelil, ze je to aka Syty hladovemu neporozumi. Zacalo to tim, ze 1000 kc za zprovozneni SO vystupu z elektromeru je horazne... Neni... Proste je to individualni. Tecka.

Ad skolstvi .. vite ja si naopak myslim ze skolstvi by melo byt statni. Ale transparentni .. a to do posledniho sroubku a do posledni maticky dodavane od firmy Sroubek, maticka a synove, s.r.o. Internet toto dnes do posledniho detailu umoznuje - verejny dohled a to do detailu. Ale treba v teto oblasti neni vule, protoze by se nedalo krast. A to nekteri stati urednici radi delaji a ve velkem.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od mypower.cz »

PavelR píše:
mypower.cz píše:
PavelR píše:ono auto je taky v podstate nejdrazsi zpusob cestovani. neni se cemu divit.
je to tak... casto vsak to je ale jedina mozna varianta.. Ke me k chate treba nakup autobusem ani vlakem nedovezu. To znamena tady vlastne jsme u problemu hromadnosti a "globalnosti", ktera v urcitych chvilich neni az tak pouzitelna i kdyz diky hromadnosti a rozlozeni nakladu je pro jednoho levnejsi.
ano vsak ja nenarazel na nakup. na par km je auto v poradku. Cestu po evrope jde poridit levneji nez autem tak jsem to myslel.
:D hele kdyz ti nekdy odpovidam.. neznamena to ze nesouhlasim :D Naopak.... :D nekdy i myslenku doplnuji ...
PavelR
Příspěvky: 3118
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od PavelR »

vsak jasny :-)
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od brumlaj »

mypower.cz píše:Bezva, ja vezmu vypisy z uctu z mBank a porovname :D
To je taky krasny priklad parazitismu - kdysi jsem se u nich snazil vlozit penizky na ucet. Vysledek nejen mne zklamal. Dnes uz vim, ze musim byt velmi ostrazity i v takoveto malickosti.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od brumlaj »

Felix píše:Takže živnostníkům zdar 8-)
Zivnostnikum budu davat zdar az si budou platit zdravotni, socialku a dane jako bezny zamestnanec. (Ano, presne vim kolik plati, prosel jsem i touto fazi vyvoje a sam jsem se potom zamestnal, to jsem ale blbec, co?)
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Systém nebo Svoboda a nezávislost ?

Příspěvek od brumlaj »

PavelR píše:honzasl: ja bych videl ten problem jinde at statni nebo soukromy: vydelas hodne penez? jsi zlodej. takova je tady mentalita. Pro priklady staci zaskocit na diskuze novinek tam je ruda garda neprejicich hajzlu....
Na rozdil od z revoluce vyvstanuvsi gardy hlasajici nesoumeritelnost v prijmech jako standard. Je-li ruda garda neprejici, pak se nediv, ze Tebou propagovana garda je nazyvana zlodejska. Oko za oko, zub za zub. Proc hlasas jedno hodnoceni (urazku) a nechces prijmout pohled z druhe strany?
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek