Fenomen jmenem Roger

Nezařaditelné
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od brumlaj »

brin píše: ostatní návrhy apriori odmítá...
To v lepším případě. Také se občas povýšenecky vysmívá a dělá z lidí blbce jen proto, že nemají ten dnes jediný správný postoj k životu. Prostě se chová jako politruk za komoušů.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
luge
Příspěvky: 750
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od luge »

mypower.cz píše: Mam kursor mysi (jak se lidove rika) na tlacitku "Blokovat uzivatele" a je mi v soucasne chvili uplne jedno jestli ho zmacknu nebo ne. .
Súhlasím a vďaka admin.
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm

Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od Roger »

JiříK píše:Rogere, už jsem tvými příspěvky hodně rozladěn. Zasíráš zdejší fórum shluky prázdných slov-naposled jsem něco takového viděl v novinách před rokem 1989. Plno příspěvků absolutně o ničem. Mohu tě poprosit, abys přestal psát a jen si četl, jako to dělám já? A myslel si o nás své?
Pokud jsi mou prosbu nepochopil, tak NOCH EINMAL: Seber se a táhni z tohoto fóra někam jinam! Třeba do...prostě DO PRYČ!!!
Mohu vedet, proc mas potrebu reagovat v tomto konkretnim "mem vlaknu"? Tedy bud mnou zalozenem anebo pro me vytvorenem? Proste ho necti, preskoc, ignoruj :-)

Tolerance neni o tom, ze trpis nazory, se kterymi souhlasis, ale naopak, ze tolerujes ty nazory, se kterymi nesouhlasis a ne ze zacnes nekoho s jinym nazorem posilat do pryc. To je xenofobie :-)
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm

Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od Roger »

bert píše:Zdravím!
Osobne čítam fórum zo stránky "Zobrazit aktivní témata". Keď tam ráno nájdem 5-8 tém, v ktorých je posledným reagujúcim jeden prispievateľ, väčšinou musím prelistovať všetky pre mňa zaujímavé témy (aj keď viem, že nikdy nič rozumné nenapísal), aby som neprišiel o postrehy ostatných členov fóra. Ťažko sa potom vyznať v inak jasných témach. Občas je to náročné časovo a som rád, že to dúfam už skončilo :wood: .
Toto fórum má určitú úroveň kvôli ktorej sem rád chodím. Je tu niekoľko ľudí, ktorých si vážim za nezištnú pomoc ostatným. Nemyslím, že by bolo nutné, týrať sa tu nejakými zbytočnými príspevkami a pretŕhať súvislosť myšlienok v jednotlivých vláknach.
Prajem všetkým veľa slnka. *sun*
Tohle mi pripomina ulicni vybory. Take pouzivam aktivni temata a nemam prolem preskocit, co me nezajima, a to na mobilnim zarizeni. Problem bude i jinde.

Opravdu nevidim duvod, abys lezl do tohoto konkretniho vlakna, kdyz te nezajima (tedy ano, chces si kopnout:-)

Howgh!
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od Roger »

mypower.cz píše:Tak ja teda s predchozim svolenim pridam dalsi nazor, ktery mi prisel do SZ a zcela se s nim ztotoznuji:
Milý admine,
ač v podstatě nerad, pŕimlouvám se za zváženi možnosti nějak omezit činnost Rogera na tomto
fóru. Tŕeba podmíněným banem na nějakou dobu, nevím..
Pŕesto, že si myslím, že by měl mít každý možnost vyjádŕit svůj názor, na tomto fóru by se dle
mého měly konzultovat zkušenosti z fotovoltaiky obecně. V poslední době je však skoro každý thread tohoto fory zaneŕáděn pŕevážně negativistickými názory, které nemají žádnou praktickou
hodnotu. Bohužel s tím, že na to lidé stále reagují, "plní" i jinak přínosné thready balastem.
Toto fórum jsem objevil pŕed nějakou dobou a výraznou měrou pŕispělo k tomu, že mám svůj
malý ostrovní systém a jsem spokojen. Jsem zde denně, abych se dozvěděl, co ještě mohu udělat
pro jeho zkvalitnění ( a pokud mohu, rád pomohu i se svými skromnými zkušenostmi).
Opravdu mne však již unavuje se stále prokousávat některým balastem...
Docela věŕím, že nejsem sám. Nikdy by mne nenapadlo, že podobnou zpŕavu napíši, znovu prosím, věŕte, že jakékoliv omezování nesnáším, ale toto fórum dle mne by mělo zůstat tím,
čím bylo - sdružení lidí se stejným zájmem, kteří si chtějí navzajem sdělovat zkušenosti.
Zdravím a děkuji znovu za toto fórum.
Tohle neni prvni zadost.

To znamena muj posledni vzkaz pro Rogera:

Mam kursor mysi (jak se lidove rika) na tlacitku "Blokovat uzivatele" a je mi v soucasne chvili uplne jedno jestli ho zmacknu nebo ne. Pokud ho zmacknu, budeme mit na dlouhou dobu zase klid, nez se nam tu objevi neco podobneho. Nebojim se ze neobjevi, ale alespon bude chvili klid. Psal jste mi po registraci do mailu ze jestli to nevadi, ze budete diskutovat o solaru, ne ze budete zasirat forum hnojem. Bud se zamyslite, 100x si prectete vsechny vase prispevky zde na foru a zjistite sam co je spatne, nebo nazdar a uz tu pod svou soucasnou identitou nenapisete ani zbla. Bude vas to stat novou registraci a nutnost me zatracene dobre obalamutit, abych vam to znovu wodkliknul. Je to jasne? Bud budete pro forum prinosem, nebo nevaham a klikam. Howgh.
Jiste, ale v tomto vlaknu oddelenem si mohu reagovat, na co je mi libo a nicemu to nevadi. Ano, mozna jsem se nekde nechal unest a bylo nutno oddelit toto vlakno, ale respektuji demokracii, stridac to take napsal pekne.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od mypower.cz »

Tak mila komunito, Rogera jsem zabanoval, zda se ze jako uzivatel prisel na nejaky bezpecnostni problem - nebo vlastnost, nareputoval si mym jmenem -50 hlasu, cimz mu dekuji a jdu tento problem zanalyzovat a vyresit. Je mi jasne ze s temito utoky se budeme setkavat casteji a mrzi me to. Nejsem si jist, jak jsme rogerovi ublizili, snad ho asi nastvalo, ze se bavime stavbou FVE. Je mi lito, nemohu jinak. Tento clovek ma bohuzel v hlave jedine a to skodit.

EDIT: Takze -50 vypada ze je nejaka vlastnost reputacniho systemu pri udeleni banu. Cas koresponduje presne s udelenim banu a je tam hlaska, kterou jsem tam napsal pri udeleni banu. Nicmene stale chybi jeden prispevek, a u jednoho je zahlasovano 2x stejnym uzivatelem, coz by nemelo byt mozne. Tudiz zitra projdu binlog z mysql replikace a zjistim co tam mezi PHP a MySQL v dotycnou dobu litalo. Pro zajimavost komunikace mezi PHP a MySQL obnasi 100 mega SQL dotazu do 2 hodin - vyjadreno ve smyslu kdybychom SQL dotazy zapsali do plaintext souboru a tento soubor zmerili z pohledu poctu bajtu jednotlivych SQL prikazu pro databazi, tedy ne 100 milionu dotazu, ale 100 mega bajtu objemu dat - tedy datove komunikace mezi PHP a MySQL. Pri teto prilezitosti pruzkumu bych mohl zjistit, ktere query jsou totalne zbytecne a i po tehle strance to vyoptimalizovat. Alebrz vsechno zle je k necemu dobre. Ovsem kdy se dostanu k micrologu a patheditoru.. hmmmmm :/
Uživatelský avatar
jose
Příspěvky: 277
Registrován: pon zář 12, 2011 2:25 pm
Bydliště: Kvasice

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od jose »

Máš moji podporu
Měnič Xantrex XW6048; 0,5 baterie Tesla Model 3 (40 kWh)
Wagoneer
Příspěvky: 180
Registrován: stř kvě 30, 2012 2:46 pm

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od Wagoneer »

Jose - připojuji se..:-)
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od youda »

Vážení přátelé,

to, co se na fóru vyrojilo za poslední týden, jsou s prominutím opravdu "sračky". Mám z toho dejavu, jako by se vrátil "fenomén jménem Roger".

Nechci zatím ukazovat na konkrétní uživatele, ale prosím Vás, abyste více vážili obsah i formu Vašich sdělení.
  • Pište srozumitelně, tak aby text dával smysl a měl strukturu.
  • K argumentaci, prosím, nepoužívejte bláboly ani vzájemné osočování.
  • Chcete-li citovat, pak používejte tlačítko "Quote". Jinak po chvíli není poznat, kdo co říká a jaký má názor.
  • Alternativní formy citace by měly být vyhrazeny pro řešení čistě odborných dotazů. Tam lze připustit, že například tučně vypíchnete technický dotaz a pod něj napíšete svoji odpověď, ve formě odraženého odstavce. Tedy podobně, jako se vedou rozhovory v tisku.
  • Myslete na to, že různí lidé se často nacházejí ve zcela odlišném sociálně-ekonomickém postavení. Ne každý vše přepočítává na koruny, protože mu jich denně přiteče více, než kolik jich dokáže spotřebovat. Jiný člověk naopak dlouho živořil a ačkoliv nyní už si vede slušně, stále v něm zůstala hluboko zakořeněná spořivost až lakota. To proto, že má v živé paměti dobu, kdy mu nikdo nic nedal zadarmo.
  • Pokud narazíte na pomatence, negativistu, či trolla, nenechte se zbytečně vyprovokovat. Neboť právě to je voda na jeho mlýn.
Děkuji za pozornost,
Youda
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2136
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od fugas »

Jenže bohužel k takovým situacím čas od času dojde.Na Rogera si v té souvislosti vzpomněl asi každý, kdo měl tu čest.
Ale se vší úctou, pokud někdo vystupuje jako když vymyslel perpetum mobile...S ostatními se snaží jednat z patra a uchyluje se k snahám o ponížení druhých nelichotivými výrazy, měl by mít možnost v argumentační diskuzi dokázat svoji pravdu.Pokud k tomuto nedojde a moudřejší ustoupí, jak potom následující čtenáři se skutečným zájmem o věc vyselektují tu realitu.Když toitiž někdo vystupuje sebevědomě v liché představě, že na to má, může to na neznalého problematiky působit věrohodně.Tři takoví najednou a zbydou jen ty sračky, s prominutím.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Jozef51
Příspěvky: 480
Registrován: stř bře 01, 2017 8:06 am
Bydliště: Rosovice

Re: Fenomen jmenem Roger

Příspěvek od Jozef51 »

fugas píše:...Když totiž někdo vystupuje sebevědomě v liché představě, že na to má, může to na neznalého problematiky působit věrohodně.Tři takoví najednou a zbydou jen ty sračky, s prominutím.
Fugasi suhlas. Poznam to z vlastnej skusenosti, traja mudrci Ta udupu ked su dostatocne arogantni (to na MyP vobec nie je vzacne) a mozes byt aj zrovna posledne prevtelenie Nicola Teslu a Panny Orleanskej. V podstate existuje iba jeden rozhodca ktory naozaj vie vsetko (temer) a je absolutne neuplatny. Niekto mu hovori Matka Priroda.
Nasiel som jedine riesenie problemu ktory popisujete a je jedno ci proti Vam stoji jeden mudrc (proti ktoremu je ista ale minimalna sanca uspiet v diskuzii) alebo dvaja a viac mudrcov kedy sanca je absolutna nula. Odist z diskuzie s vysvetlujucim komentom a v ziadnom pripade nepokracovat. Ak sa to nespravi vznikaju nezmyselne dlhe vlakna o nicom (ak sa hadas s blbcom v nasledujucich sekundach sa hadaju dvaja blbci...). Ich cena je z technickeho hladiska nulova.
Mohol by som na vlastnych komentoch ukazat najmenej tri oblasti kde mudrc/i zabranil/i technickemu rieseniu problemu. Nasledky aspon jeden zniceny menic (no skor omnoho viac), ponicene ss-rele a jedna uplne zbytocna konstrukcia brakovej elektroniky. Nuz, Matka Priroda kasle na vysledky diskuzii na MyP uplne s prehladom a mudrci su jej ukradnuti...
Ale aj na taketo vysledky diskuzii na MyP sa musi naucit hladiet s kludom. I ked uz mnohi to nezvladli. Vid odchody niektorych celkom sikovnych a rozumnych dnes uz byvalych clenov fora MyP. I toto je riesenie a myslim ze celkom pochopitelne.