Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 5:33 pm
hurvayz píše:To už mi přijde jako vracení se o pár let z5 tady to nalévání do pračky a podobné nesmysly. Snad na tom není nikdo tak zle aby musel ušetřit pětikorunu.
Apropo pračka používá na ruzné režimy vodu studenou. Jak je teda ekonom. vyhodné jí vodu externě vyhřívat? Zkoušel to někdo zpočítat? Vubec neřeším to, vodu v létě z FVE zehřát v ele.bojleru a krmit ji tím nebo vodu v pračce zehřát int.telesem jen tehdy kdy ona chce.
No, mám z toho smíšené pocity..
hurvayz píše:Každý to vidí, jak to chce vidět. At je libo co komu jest.
Navic u mě to je jedno jestli zehřívám vodu v bojleru spiralou 2.2kW nebo v pračce 2.2kW☺
Přebytky sou i tak v bojleru již uloženy, obyvkle.
fugas píše:marko250: No právě.Pokud vodu ohřeji dřevem,o důvod víc v ní i vyprat.Tedy zase dvoustovák horké vodynahřívání topným tělesem v pračce z DS
Takže i v období temna,kdy je měnič vypnutý není důvod nechat se vykořisťovat,jak jsi hezky a správně napsal,když můžu do značné míry využít vlastních zdrojů.No ne?
fugas píše:hurvayz píše:Každý to vidí, jak to chce vidět. At je libo co komu jest.
Navic u mě to je jedno jestli zehřívám vodu v bojleru spiralou 2.2kW nebo v pračce 2.2kW☺
O tom žádná.Ale tak podle mě je chytré využití energie jedním z cílů ostrovníka.Pak je tu ještě možnost 10kWpa 1000Ah lithia.Ale to až po výplatě
Jen se snažím maximálně využít to co mám.
hurvayz píše:fugas píše:hurvayz píše:Každý to vidí, jak to chce vidět. At je libo co komu jest.
O tom žádná.Ale tak podle mě je chytré využití energie jedním z cílů ostrovníka.Pak je tu ještě možnost 10kWpa 1000Ah lithia.Ale to až po výplatě
Jen se snažím maximálně využít to co mám.
Jasně Fugasi nebylo to mířeno nijak cíleně.
Je potřeba se přizpůsobit možnostem jasně daným.
fugas píše:To už jsme OT.Ale jo.Osekat,posbírat na hromadu,dopravit k cirkuli,nařezat,poskládat.Po vyschnutí přeskládat blíže kotli a užívatTakže s plnou parádou.
fugas píše:Já mám buhužel problém ještě před jakýmkoliv řízením.Roura od bojleru je cca 6m dlouhá a voda v ní studená.Jelikož je to palcová roura,tak je v ní vody poměrně nemálo,která nateče do pračky.A než dojde k alšímu napouštění,tak voda v trubce opět něco vytopí do zdi.Jeiné řešení je tedy prostě vyměnit těleso v pračce za nižší příkon.Pak je ale otázka co si o tom pračka pomyslí.Jestli samotné těleso nevyhodnotí jako vadné a pokud ne,tak jestli se jí nebude zdát že hřeje moc dlouho.Mám ale vypozorováno,že zbývající čas praní je silně orientační.Pokud jsem napustil teplou (odtočil a pak napustil) tak hřála kratší dobu a pak jupí čerte.Takže když z řadu přiteče studenější prostě hřeje déle.Takže jsou tam určitě nějaké tolerance.
Zpět na Výkonné domácí spotřebiče
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků