Bitcoin - měna nezávislého člověka

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
pezizka
Příspěvky: 734
Registrován: úte čer 24, 2014 8:23 pm
Lokalita: Kyjovsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9170
Kapacita baterie [kWh]: 33
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od pezizka »

Myslím, že toto téma bude mít jen zarputilé odpůrce a zastánce, nic moc mezi. Osobně to vidím spíš negativně. Abych teda neumřel úplně blbý mrkl jsem i na
mypower.cz píše:Google -> Wikipedie -> https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitcoin#Z ... .A1n.C3.AD
Moc jsem to teda nestudoval, zaujala mne tam zmínka o deflaci, ztráta peněženky apod. Protože jsme jen lidé, jistě na tyto situace bude docházet. Mne z toho plyne, že je jen otázka času až se ztratí všechny....
Co s tím provedou státy a jejich FÚ radši nemíním domýšlet, tyto instituce jistě nebudou zajímat toky peněz :lol:
Kdybych momentálně vlastnil nějaké tyto kousky asi bych investoval do ::pv:: *batt* a osobně bych to považoval za lepší investici. ::pv:: ze střechy tak lehko nespadne jak "digiletadlo" :lol:
toxic_cz
Příspěvky: 193
Registrován: pon říj 17, 2011 8:19 pm
Bydliště: Praha

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od toxic_cz »

abrams píše:Zdravím ,
FRSO píše:Jelikož se o to nezajímám detailně, tak by mě zajímalo, co se vlastně tou prací počítače vytvoří-nějaké zboží ??, a to dostane za to zaplaceno od koho ??, nevidím v tom moc logiku kromě propálené a zaplacené elektřiny EONU.
tak to už sme dva ... .
NIC reálně existujícího to není , jen cosi virtuálního imaginárního kdesi a funguje to jen tím že se to furt dokola počítá :roll: .

Elektronům zdar *sun*
No vidíte, a to vaše "nic reálně neexistujícího" dnes lidé dobrovolně kupují a prodávají za 8200 dolarů/BTC (178 000 CZK)...
Místo, abyste se alespoň pokusil si o tom něco málo za ty roky přečíst, blábolíte zde o "imaginárním kdesi cosi". Je to docela škoda, zvlášť potom, co tu téma rozepisuju přibližně jako pro středoškoláky už asi 5 let.

Já bych asi nepsal k mě neznámému tématu, že o tom sice nic nevím, ale je to na hovno a nedává to logiku.
Jestli je vám dobře v náruči centrálních bankéřů, zapomeňte na všechny coiny, není nic jednoduššího.

Kryptoměnám zdar *sun*
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
toxic_cz
Příspěvky: 193
Registrován: pon říj 17, 2011 8:19 pm
Bydliště: Praha

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od toxic_cz »

pezizka píše:Moc jsem to teda nestudoval, zaujala mne tam zmínka o deflaci, ztráta peněženky apod. Protože jsme jen lidé, jistě na tyto situace bude docházet. Mne z toho plyne, že je jen otázka času až se ztratí všechny....
Část se určitě již ztratila a část se ještě v budoucnu ztratí. Ale odpovědnost za svůj majetek má pouze majitel.
Pokud držíte Bitcoin nebo jinou kryptoměnu, jste sám sobě svou bankou a musíte se o zůstatek postarat (není to tak těžké).
Jistě, jsme lidé, všichni nosíme peněženky se státními papírky, ale nevšiml jsem si, že by se všechny všem poztrácely ;)

Se svobodou přichází i zodpovědnost.
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od mypower.cz »

BTC je zajimava vec. Ac ted hodluju LTC (HODL = ve spekulantske reci HOLD, tedy drzet a cekat na rust), podarilo se mi koupit ve znacne sleve nadhernou vec. Sleva je pouze diky BTC a rustu jeho kursu.

Stara uz pomalu dosluhuje, i kdyz stale funguje, rezerva se hodi. Cena 4990,-. Diky nakupu BTC cca pred rokem kdy se dodnes cena zvedla 10x tolik me to stalo jen 499,-.

Díky :)) ::rolleyes::
P_20171117_134012.jpg
P_20171117_124558.jpg
Dnes tedy konkretne 0.028BTC.

:wood:
kodl69
Příspěvky: 7396
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od kodl69 »

Lidi dávají "reálný" měny za virtuální proto, že to jsou taky virtuální peníze, a myslí si, že tím, že nikdo ty bitcoiny (a pod.) netiskne jak na běžícím pásu, tak to je lepší. Ale díky tomu, že nelze nijak srovnat nabídku a poptávku krom zvyšování ceny - drahý kovy i třeba diamanty se těží neustále a ještě dlouho budou, a tím se dorovnává nabídka a poptávka - tak to nemůže dobře dopadnout, ale to tištění peněz taky ne. To je můj názor.
A jak si někdo může koupit takhle mizernou motorovku taky nechápu. Když už, tak elektrickou nebo aku. Ale to je taky můj názor.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Uživatelský avatar
emsi88
Příspěvky: 126
Registrován: pon čer 23, 2014 6:05 pm
Bydliště: SK-Vychod

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od emsi88 »

Zdar vsetkym, kryptomenami sa intentivnejsie zaoberam viacero mesiacov, od leta nejake aj drzim, aj obchodujem na burzach ked je na to jasne vyhodny kurz a posledny mesiac-dva uz aj tazim... Co napisem berte ako moj nazor, ako to vnimam ja:

1. Ze ma blockchain ako nova technologia buducnost a zase trocha zmeni svet, mam uz takmer istotu a asi nikto sa tomu casom nevyhne aby sa s tym v buducnosti nedostal do styku, aj o tom nebude nemusiet vobec vediet. Bude to taka zmena ako zmenili svet aj ine technologie ako napr. motor, elektrina, radiove vlny, siete, internet atd... Tento nastupujuci trend moze spozorvat kazdy, kto si o tom nieco cita a sleduje ohladom toho spravy co sa zacina diat, ake to ma moznosti a kolko penazi uz tecie do vyvoja relanych aplikacii v buducnosti. Je to ako ked zacinal internet, tiez som prvykrat ked sa s tym stretol tvrdil ze mi je to nanic. :-) Akurat je doba kedy sa vyrazne posuny v spolocnosti coraz viac deju nie na hrubej materialnej urovni, ale viac na jemnejsej(dnes informacnej) urovni, takze je tazsie tieto zmeny si vsimnut/pochopit a prijat, hlavne pre starsie generacie(bolo to tak vzdy)...

2. Ci a ako dlho prezije samotny Bitcoin, alebo ina kryptominca, alebo vlady to budu potlacat a teda bude cena prilis lietat je uz druha vec. Co sa tyka Bitcoinovej bubliny je to presne taka ista bublina ako aj plno inych veci na svete, zlato je 5000 rokov trvajuca bublina(dava sa mu vecsia hodnota ako je prakticka) a urcite aj to raz splasne, takze urcite aj bitcoin/blokchain raz nebude potrebny/bude prekonany. Takze ak niekto sa vyslovene nezaobera vestenim buducnosti, pisat o tom ze je to bublina, alebo ze padne je irelevantne, lebo nikto presne nevie kolko rokov/desatroci/storoci to moze vydrzat. Technologia blockchainu je jasne este mlada a v zaciatkoch svojho mozneho potencialu vyuzitia a ma este kam rast, ak to nejak umelo nasilim nebudeme odmietat/potlacat co moze byt ale tiez kedykolvek.

3. Ako clovek podporujuci totalnu samostanost a nezavislost a celkovu zmenu rezimu - ukoncenie sucasneho mocenskeho a financneho zriadenia je pre mna blockchain a teda aj Bitcoin samotny ako pozehnanie. Ze sa ludia menia a svet pomaly zacina transformovat vidime asi vsetci co sa zaujimame nejakymi alternativami. Kryptomeny mi ale dali velku nadej na moznu blizku hromadnu zmenu buducnosti a ze je mozne obchodovat aj bez sucasnej financnej pyramidovej/otrokarskej hry! Bezni ludia dostali do ruky ohromny nastroj a teda aj moc zmenit svet, bez potreby a strasenia vlad a mocnych ze bez ich sucasneho financneho systemu nie sme schopny fungovat. Aky bude novy svet a spolocenske zriadenie a kam to povedie netusim(krasnu viziu ma anastazia) ale zmena je nevyhnutna, kazdy system/civilizacia raz skonci a myslim si ze prave pozorujeme ako sucasnemu uz dochadza dych. Kryptomeny mozu byt prave to co umozni menej bolestnu zmenu pri pade sucasneho systemu a mozu byt prave aj naslednym motorom noveho zriadenia, mozno to prislo prave v spravy cas....

4. Co sa tyka spotreby elektriny, start prvych blochchainov(teda aj Bitcoinu) bol vymysleny na dobu v ktorej zijeme, teda tak ze palime energiu a to dava virtualnej minci prave tu minimalnu hodnotu. Pre mna ma kazda minca co vytazim(ETH/XMR) nie virtualnu hodnotu, ale realnu hodnotu minimalne zaplatenej elektriny a namahy, lebo minimalne tolko som do nej energie vlozil. To bol prvotny vyznam tohto, aby tam bola snaha/praca a teda aj nejaka zakladna hodnota. Ale ked to nebude potrebne, lebo uz maju mince dostatocnu konsenzualnu hodnotu, tak je jednoduche a mozme pouzivat algoritmy bez nutnosti palenia zbytocnej energie. Na tom sa uz davno pracuje, niektore krypto tak uz bezia niektore to uz maju v plane (ETH) a to je buducnost. Takze palenie enegie nie je principialny problem technologie blockchain a kryptominci(tak isto ako nie je ich primarny problem ich vyuzivanie na nelegalne ucely). Ten problem je len v hlavach ludi. Urcite v sucasnosti palime spustu zbytocnej energie aj na menej pre buducnost uzitocne veci a kazdy musi zacat hlavne od seba. To ze BTC sa tazi uz prilis hromadne Asicmi len na zarobok sa ani mne mi nepaci, ale tak ludia su vynaliezavi a cesticky si najdu, nemozeme ich za to odsudzovat....Ja sam mam okrem krbu elektricke podlahove kurenie, ktore som teraz odkedy tazim este ani nezapol a mam aj v chodbe konecne teplo a v krbe nemusim tak hicovat. Predtym som palil energiu len na teplo, teraz aj zarabam a este podporujem inu buducnost. Kto ma/planuje elektrokotol na podlahove, urcite nech cim skor prejde na tazbu(karty s vodnym chladenim). Aj v praci namiesto el. ohrievaca nam nohy vyhrieva priestor pod stolom graf. karta v PC(ten navyse robi NAS takze aj tak bezal vzdy). Zase na leto mam kamenu pristavbu, ktoru neviem ani v lete poriadne vyhriat a vysusit, takze problem je vyrieseny, tam budu tie 4 RIGy v lete. Navyse planujem vdaka tomu zo zarobeneho investovat do dalsich panelov, pretoze mam kde spotrebovat aj vecsie prebytky ~3kW a to hned aj bez baterii. A ked uz nebude tazenie realne lebo sa prejde na POS, budu panely na nabijanie el.auta ktore urcite casom tiez bude. Proste "zabitych viac much jednou ranou" vsetko krasne do seba zapada, len sa snazim moznosti a zdroje ktore uz mame k dispozicii vhodne vyuzivat, nie zneuzivat....

5. Cast penazi leziacich na ucte(co som setril) som takto investoval a teda moje uspory nestracaju hodnotu koli inflacii, ale konecne sa aj realne zhodnocuju. Stavebne sporenie som zrusil, z burzy kazdy mesiac zhodnotim/vytiahnem ovela viac ako zo stavebneho za cely rok, a to aj z podstatne mensou pociatocnou sumou, bez blokovania velkej sumy na ucte.
Inak za bitcoiny najradsej nakupujem, presne ako pisal admin. Zo zakupenych bitcoinov v hodnote za 2000e som na alze nakupoval niekolko krat veci do domacnosti a vzdy ked nakupim napr. za 500eur zistim ze kedze rastie, mam sice menej BTC, ale stale mam kupnu hodnotu este 1800eur :-) Teda vdaka rastucemu kurzu vlastne pravidelne mozem nakupovat takmer zadarmo a stale mi zostava dalsia hodnota na dalsie a dalsie nakupy, co samozrejme velmi potesi :-) Keby brali vsetky obchody bitcoin(je jedno ako cez prostrednika to maju urobene) asi ho pouzivam vsade, nevidim extra dovod pouzivat fiat. Nic z toho neni to ziadne zvlasne spekulovanie, len prakticke vyuzivanie sucasnych zakladnych moznosti prace s krypto....

7. Investiciu do krypto zaroven beriem ako diverzifikaciu investicii nasporenych penazi, ak sa posere euro alebo bude hroziaca vojna, alebo velke rozpocotve/politicke probemy, alebo nieco podobne, vtedy alternativy ako zlato a teraz aj bitcoiny stupaju raketovo nahor. Takze ak sa bude klasickym fiat peniazom este darit a kryptomeny zacnu stagnovat, nevadi, ak ale budu narodne meny krachovat tiez mi to nebude mozno vadit, mam uz "zalohy"...

6. Kryptomeny tiez vnimam ako najbezpecnejsie vlastnictvo na svete (v praci sa technike a bezpecnosti venujem, takze viem kde su slabe miesta, inak na krypto pouzivam hlavne TREZOR). Mat doma investovane viac do zlata, alebo nosit zo sebou pri cestovani vecsiu sumu urcite moc bezpecne nie je, takto ziaden problem, nikto na tieto moje uspory nemoze. Tiez razim porekadlo co je doma to sa pocita, cislam ulozenym na uctoch bank sa pri problemoch neda prilis verit, ze nam nieco/niekto zarucuje istoty to je len iluzia ktoru sa snazia vytvorit politici...


To je asi vsetko co ma teraz napadlo k tomu povedat, sorry je to nakoniec trocha dlhe. Nie je to pokus o flame, nechcem ani reagovat a vyvracat opacne nazory, je to len info/inspiracia pre tych, ktori na to este nemaju zaujaty/jasne vyhraneny nazor, ako to vidi niekto kto sa uz s krypto dlhsie a aj viac do hlbky zaobera.
Naposledy upravil(a) emsi88 dne úte lis 21, 2017 12:39 pm, celkem upraveno 1 x.
10x270Wp poly, VT-80, XTM4000-48, Samsung SDI 13kWh (z Audi E-tron), aktuálne v prestavbe
Uživatelský avatar
ota
Příspěvky: 2298
Registrován: čtv dub 18, 2013 9:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od ota »

On se bitcoin posunul někam jinam než byl jeho uvažovaný účel.

Už to není JENOM nezávislé platidlo ale také investiční nástroj. Ve finančním světě je mnoho "natištěných papírků" které by jejich majitelé rádi zmnožili, hledají investice. A protože investičních možností ubývá, přelévá se zájem i na dříve okrajové nástroje jako je např BTC. Proto jejich nárůst.

Pak se stane ...něco... a všichni spekulanti BTC prodají. Potom jím možné i nadále platit ale síla bude menší, možná daleko menší.

Nemyslím, že je rozumné platit POUZE měnou jejíž množství je konečné, protože množství statků v ekonomice je proměnné. Jiná věc je, že toho občas banky zneužijí.

Rád budu sledovat jak to s BTC dopadne ale lístek do první řady si kupovat (vlastnictvím BTC) nebudu.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2774
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

... lidi uvěří čemukoli , co mne rmoutí víc je že i v ničem vidí hodnotu :( . Holt finance sou světovou vírou č 1. ::facepalm:: . Donedávna bylo na houpačce zlato a dolar - zájem se přesouval dle strachu před jedním k druhýmu jako zdrhající šváby v papírový krabici svítíc do ní baterkou :lol: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
emsi88
Příspěvky: 126
Registrován: pon čer 23, 2014 6:05 pm
Bydliště: SK-Vychod

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od emsi88 »

Odpoved na tieto veci z mojho pohladu:
1. Je bezne ze mena a komodita sa poziva aj ako investicny nastroj takze ci bol s tym umyslom zalozeny, alebo nie je zbytocne polemizovat, je to proste prirodzena vec co sa musela zakonite stat.

2. Ja nie som hlavne spekulant a nikdy uplne vsetky svoje krypto nepredam, jednak uz co som do nich investoval mal by som mat neskor vratene, takze aj keby to padalo akoze na uplne dno, nejake mince aj s minimlnou hodnotu urcite si necham, to bude uz zanedbatelne. Jednoducho pretoze pre mna maju aj inu prakticku a duchovnu hodnotu. Ako vravis, ked bublina plasne hodnota padne z vysky, ale nie na nulu a kedze vsetko nepredame a zostane nejaka min. hodnota. Ta bude taka aka bude ich prakticnost a hodnota v tom case co moze byt podla toho, kedy to puknutie bude a aka bude vtedy uz celkova adaptacia vo svete. Teraz moze to minimum byt hocijake, teda mozno aj take, aka je hodnota teraz :-) Moze sa teda aj stat ze napriklad vyleze tak vysoko ze aj ak padne naraz 100nasobne a to napr. z 500tisic na 5tisic dolarov, stale to bude dost a na taku moznost nikto kto predpoveda puknutie bubliny nemysli. Nejaka realna hodnota zostat musi a co bude o par rokov nikto nevie. Kazdy rozumny investor vsetko toto vie a kazdemu toto povie a je zbytocne aby ti co o krypto vedia malo o tom teraz takto spekulovali a strasili uplne neznalych :-)

3. Co sa tyka technickych veci, ako je konecne mnozstvo minci, su meny ktore kon. mnozstvo uz teraz nemaju a aj bitcoin samotny sa bude urcite este casom menit-upgradovat (ma desiatky rokov casu), ak nie nahradia ho prave ine mince, teraz je jeho konecne mnozstvo vyhoda, ak by to bol problem a bolo by to nutne, mozme to upgradom zmenit, takze no problem....

4. Listok do prvej rady samozrejme ani ja nemam ;-), ale mam aspon listok v najnizsej triede na tu archu ;-) A zachvilu ma ten listok nebude uz vlastne ani nic stat, lebo zarobi na seba sam. A aj keby to teraz hned krachlo na menej ako desatinu hodnoty aby som bol v strate, tak ma to neznici, peniaze su len peniaze a miname ich dennodenne na pekne veci, aj na dovolenky a hocico ine. Niekedy zarobime a niekedy prerobime, je to normalne. Peniaze su na to aby sa minali, kto ich skreckuje je blazon a si dlhodobo nici zivot rovnako ako ten kto zase uplne vsetko co ma investuje do rizika. Obe su extrem a myslim ze stredna zlata cesta je spravna, teda ak lezia peniaze, cast si necham na planovane vydaje, cast investujem do bezpecneho uloziska(napr. nehnutelnosti,zlato) a cast do rizikoveho ale vynosneho ako akcie alebo kryptomeny. O nic ine neide len o zdravy rozum a nie strach z neznameho a z padu.

Ja to berem tak ako by som sa mal bat kupit krasny dom ak na neho mam, lebo co ak zajtra splasne hypotekarna bublina a padne cena na polovicu a som miliony vyhodil von oknom. To by bol z mojho pohladu strach zo zivota uzivat si ho hned, ja si uz polroka kryptomeny naramne uzivam a robia mi radost zo zivota....

ota píše:On se bitcoin posunul někam jinam než byl jeho uvažovaný účel.

Už to není JENOM nezávislé platidlo ale také investiční nástroj. Ve finančním světě je mnoho "natištěných papírků" které by jejich majitelé rádi zmnožili, hledají investice. A protože investičních možností ubývá, přelévá se zájem i na dříve okrajové nástroje jako je např BTC. Proto jejich nárůst.

Pak se stane ...něco... a všichni spekulanti BTC prodají. Potom jím možné i nadále platit ale síla bude menší, možná daleko menší.

Nemyslím, že je rozumné platit POUZE měnou jejíž množství je konečné, protože množství statků v ekonomice je proměnné. Jiná věc je, že toho občas banky zneužijí.

Rád budu sledovat jak to s BTC dopadne ale lístek do první řady si kupovat (vlastnictvím BTC) nebudu.
10x270Wp poly, VT-80, XTM4000-48, Samsung SDI 13kWh (z Audi E-tron), aktuálne v prestavbe
Uživatelský avatar
emsi88
Příspěvky: 126
Registrován: pon čer 23, 2014 6:05 pm
Bydliště: SK-Vychod

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od emsi88 »

Nazdar, tiez asi vidis nejaku hodnotu v tomto fore vo virtualnom internetovom svete a zucastnovani sa na diskusii na aj "neprakticke a teda prakticky zbytocne" temy, ktore ti realnu ani montu hodnotu neprinesu a pritom do toho investujes svoju energiu a cas ked si tento uplne zbytocny prispevok napisal....

Neda sa zit na svete aby sme neverili nicomu a tiez aby sme nevydavali svoju energiu aj na zbytocne veci, tak nech ti nevadi, a medzi riadkami neodsudzuj inych ludi(nevidim iny zmysel tvojho prispevku), za to ze sa niekto rozhodol venovat svoju energiu a cas na nejaku inu vec ktoru ty nepovazujes za pre teba zaujimavu/dolezitu.

Aj v socializme bolo vela ludi stastnych ked im niekto rozkazoval co maju robit, ale ja taky nie som hladam slobodu inak sa dusim....preto este kryptomeny povazujem prave o odputanie sa sveta horsich financii a klepsim slobodnejsim takze je to z mojho pohladu dobra zmena, ktora mi prinasa vnutornu a uz ciastocne aj vonkajsiu slobodu a to je dolezite....S vierou to nema nic spolocne, niekto nerozlisuje medzi vierou a doverou, ja ano...

abrams píše:Zdravím ,

... lidi uvěří čemukoli , co mne rmoutí víc je že i v ničem vidí hodnotu :( . Holt finance sou světovou vírou č 1. ::facepalm:: . Donedávna bylo na houpačce zlato a dolar - zájem se přesouval dle strachu před jedním k druhýmu jako zdrhající šváby v papírový krabici svítíc do ní baterkou :lol: .

Elektronům zdar *cloud*
10x270Wp poly, VT-80, XTM4000-48, Samsung SDI 13kWh (z Audi E-tron), aktuálne v prestavbe
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od rottenkiwi »

Keby som sa nebál a požičal si 30000 € pár rokov dozadu, tak všetci by ste mali
FVE za 100000 €, čo tu pravidelne prispievate a ešte by mi zostalo aj na vlastný
vývoj bateriek a panelov. :)

Žial bol som hlúpy a tak som chudobný ako kostolná myš :).

Ale mám jednu otázku na tých čo vlastnia ETH, BTC, BCH a LTC.

Ktorá z týchto mien porastie najrýchlejšie a prečo ?

Ak predávate/kupujete cez bitcoin.de, máte aj účet vo Fidor Bank ?

Je výhodnejšie premeniť BTC na LTC, alebo kúpiť Antminer L3 a LTC s pomocou FVE 2 roky ťažiť ?
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od mypower.cz »

rottenkiwi píše:Ktorá z týchto mien porastie najrýchlejšie a prečo ?
To bez skutecne funkcni kristalove koule tezko predikovat.

Tadyhle: https://www.facebook.com/groups/1458323 ... 477865137/
udelal nekdo analyzu a vyslo mu ze od padu ciny 15.9.2017 dodnes =

BTC: $2972 -> $8228 == +176,88%
LTC: $32.45 -> $71.32 == +120%

Oba rostou, a to znacne kazdy svym zpusobem. Tezko predpovedet jestli se nestane nejaka udalost kdy se kapital z BTC docasne prelije napriklad do LTC. Nedavno se napriklad BCH podarilo vystrelit az na $3000 tim ze jisty "early adopter" do trhu flaknul 300 tisic BTC a pak opacnou operaci udelal s BCH. Pro spekulanta uzasne, bohuzel jsem to propasl. Obrovska sance. Takovych jeste bude mnoho.

https://www.lupa.cz/clanky/bitcoin-pod- ... gera-vera/

Z dlouhodobeho hlediska je to jak predpovidat pocasi na rok dopredu.
Uživatelský avatar
emsi88
Příspěvky: 126
Registrován: pon čer 23, 2014 6:05 pm
Bydliště: SK-Vychod

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od emsi88 »

Ako admin povedal neda sa povedat. Najmenej sa mi zhodnotil ETH (uz bol drahy ked som ho kupoval a mesiace stagnoval) a je tam riziko ohladom ICO a novosti/komplikovanosti/chybam. Tiez sa mi LTC malo zhodnotilo, ale je asi najviac "stabilne" a ma nejaky potencial, vsetci vravia ze vraj je jeho aktualna hodnota oproti ostatnym podhodnotena a teda by mohol rast...zatial sa tak ale nedialo. Majviac stupol a asi moze stupat s moznou adaptaciou samotny bitcoin. BCH sancu teraz spekulovat s nim som tiez prepasol a je mozne ze nebude mat hodnotu, ale nejaky drzim co ak. Ak drzis obe BCH aj BTC tak ti nevadi ze sa prelieva z jedneho do druheho a nemusis sledovat BCH pokusy. Posledne mesiace dobre isiel aj Monero pripadne Dash....ale nic z toho to nevravi o tom co este bude.

Mam druhy ucet vo Fio, cisto ako investicny ucet aby som sa krotil a vedel s akymi objemami a vynosom pracujem. Fio ma/podporuje viac zmenarni a napriklad ak by bol velmi rychly pokles a trebalo rychlo dokupit, cez Easycoin z Fio to urobim okamzite(do 15min) a aj cez vikend. Na burzy presun prostredkov trva klasicky 1 pracovny den.

Ohladom minerov BTC/LTC neviem, nevenujem sa tomu minujem len graf. kartami aj koli tomu ze skladat PC je moja parketa. Na ASIC minery by som tiez musel mat viac prostriedkov na mozny odpis pre viac rizikovejsiu investiciu. Pri kartach je mensie investicne riziko, vlastnis proste nieco co sa da pouzit aj ked by zrazu ziadne krypto neboli, alebo ked sa rozhodnes skoncit. ASIC je vhodnejsi na profesionalnu tazbu pre velke firmy/bohatsich jednotlivcov.

A na takto rizikovu investiciu (ci uz holding alebo tazenie) by som si urcite vo velkom nepoziciaval a sa nezadlzoval, minimalne chceme predsa normalne kludne spavat :-)

rottenkiwi píše:Keby som sa nebál a požičal si 30000 € pár rokov dozadu, tak všetci by ste mali
FVE za 100000 €, čo tu pravidelne prispievate a ešte by mi zostalo aj na vlastný
vývoj bateriek a panelov. :)

Žial bol som hlúpy a tak som chudobný ako kostolná myš :).

Ale mám jednu otázku na tých čo vlastnia ETH, BTC, BCH a LTC.

Ktorá z týchto mien porastie najrýchlejšie a prečo ?

Ak predávate/kupujete cez bitcoin.de, máte aj účet vo Fidor Bank ?

Je výhodnejšie premeniť BTC na LTC, alebo kúpiť Antminer L3 a LTC s pomocou FVE 2 roky ťažiť ?
10x270Wp poly, VT-80, XTM4000-48, Samsung SDI 13kWh (z Audi E-tron), aktuálne v prestavbe
Uživatelský avatar
kybos
Příspěvky: 2706
Registrován: sob zář 08, 2012 10:40 pm
Lokalita: Šternberk
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 15000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Bydliště: v údolí mezi kopci

Bitcoin - měna plýtvajícího člověka

Příspěvek od kybos »

Jediná bitcoinová operace spotřebuje více než čtvrt megawatthodiny.
Chod bitcoinu spotřebuje více energie než celé Slovensko.
http://zpravy.e15.cz/burzy-a-trhy/meny/ ... ko-1340186
Není to plýtvání energií?
Zaslouží si vůbec taková měna podporu fóra, jehož členové se snaží o úspory elektrické energie?
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od mypower.cz »

Komu ta energie chybi? Je nekdo komu by v dane oblasti serveroven chybela? Ona je navic zaplacena. Nikdo by nedodaval kilowatty a megawatty do serverovny na vypocty, pokud by to nebylo zaplaceno, nebo z vlastnich zdroju, napriklad z FVE behem dne. Kde je tedy to plytvani?
josse
Příspěvky: 1147
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od josse »

Je to převedené pouze na peníze. S energií, přírodními zásobami a čím vším ještě to plýtvá, to je jasné. Převážná většina těžařů je 24/7 a nakupují nejbližší elektriku a nezajímá je kolik uhlí museli spálit, kolik panelů mohlo vydržet déle, kolik ropy mohlo zůstat v zemi o desítky roků déle, ... Rozdíl mezi zaplacenou MWh a prodanými BTC je tak obrovský, že to nikoho stále nezajímá. BTC nám ničí životní prostředí stejně jako všechno ostatní. Z krystalů křemíku se mohlo vyrobit něco dnes smysluplnějšího, to je jasné. Na druhou stranu, třeba ten vývoj asic a dalších věcí, které kvůli tomu vznikli něčemu pomůže, to teď nevíme. Z dnešního pohledu to není nic jiného než plýtvání.

Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 3x80P14S 18650 (~640Ah/34kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3, https://solarforum.cz/
Nicholas
Příspěvky: 253
Registrován: stř dub 06, 2016 8:00 pm
Bydliště: HK

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od Nicholas »

Jen kvůli tomu, že to Číňani zneužívají kvůli zisku a u nich levné elektřině, to neznamená, že jde o špatnou věc.
Provoz (potvrzování transakcí) je minimální část hashrate oproti těžbě nových bitcoinů.
4,6 kWp s 30 kWh teplovodní baterií
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od mypower.cz »

A kdo urcuje tu hranici co je uzitecnejsiho a co mene?
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od mypower.cz »

Je to jak rict ze pocitace na kterych se "pari hry" a maji nadupane grafiky a dohromady to zere 1kW / PC je uzitecnejsi nez jednotka co zere kilowatt a pocita a potvrzuje bitcoinove transakce. Kdo to urci co uzitecnejsi je a komu to urci ?

Co takova jednotka co pocita BTC transakce a odpadnim teplem vytapi dum? Je uzitecnejsi nez topne teleso nebo mene?
Uživatelský avatar
kybos
Příspěvky: 2706
Registrován: sob zář 08, 2012 10:40 pm
Lokalita: Šternberk
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 15000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Bydliště: v údolí mezi kopci

Bitcoin - měna plýtvajícího člověka

Příspěvek od kybos »

mypower.cz píše:Komu ta energie chybi? ...Ona je navic zaplacena.... Kde je tedy to plytvani?
Ta energie nechybí nám ale bude chybět těm, co přijdou po nás. Pochází totiž převážně z uhlí.
Je zaplacena asi tak stejně jako nafta pro tiráky, kteří zbytečně křižují evropu, stejně jako dotační peníze, které se cpou tam kam je většina lidí nechce.
Kdo neví kde je to plýtvání, ať zkusí zapřemýšlet nad tím, zda jediná finanční operace skutečně potřebuje přes čtvrt megawatthodiny energie při dnešní úrovni výpočetní techniky. Zdá se mi, že vytesat tuto operaci do kamene by spotřebovalo méně energie a záznam by byl trvanlivější.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012