Diskuze k pravidlům bazaru

Nabídka / poptávka komponent souvisejících s energetickou soběstačností, panely, regulátory, baterie, centrály, speciální spotřebiče, elektromateriál, ...
Pravidla fóra
Zadání inzerátu

1) Zejména je potřeba vybrat správnou kategorii. Například pokud se jedná o prodej FV panelů, přidat inzerát do Bazar / Prodám / Fotovoltaické panely. Není-li rubrika jednoznačná, přidáme do Bazar / Prodám.

2) Vhodně zvolte název téma, aby bylo nejlépe na první pohled jasné o co v daném tématu jde. Například "Měnič PowerJack 3kW", "Zbytky montážního materiálu pro FV panely".

3) Nerozvíjejte v Bazaru nesouvisející diskuze na téma netýkající se původního prodeje. Pokud chcete diskutovat například o vhodnosti daného produktu, nebo podobném produktu, založte nové téma v Elektroporadně a do vašeho příspěvku vložte odkaz na původní bazarový prodej, aby byla zřejmá souvislost.

4) Nevkládejte další inzerát do existujícího tématu založeného jiným autorem inzerátu. Na váš nový inzerát vždy vytvořte nové téma. Důvodem je zejména možnost ukončení inzerce původním zakladatelem tématu.

5) Při nabídce nebo poptávce uveďte lokalitu kde se dané zboží nachází, případně odkud jej poptáváte.

6) Uvádějte cenu, v opačném případě se jedná o Aukci.

7) Neobávejte se téma pravidelně aktualizovat například při změně ceny, nebo prodání části komponent. Do tématu vložte nový příspěvek s informací co je prodáno či nakoupeno, co zbývá, nebo informaci o změně ceny.

8) Při dokončení prodeje či nákupu dopište jako poslední příspěvek informaci, že už bylo nakoupeno a nebo že je vše prodáno. Tato informace je důležitá pro ostatní jako fakt, že inzerát je už ukončen.

9) Souhlasím a jsem si vědom že v případě nerespektování pravidel může být inzerát smazán!

NOVÁČKOVÉ MOHOU ODESÍLAT SOUKROMÉ ZPRÁVY AŽ PO ODESLÁNÍ ALESPOŇ 3 (TŘÍ) PŘÍSPĚVKů!

Více o pravidlech bazaru: viewtopic.php?f=15&t=4657
Uživatelský avatar
vlkazajac
R.I.P.
Příspěvky: 3481
Registrován: úte čer 11, 2013 10:40 pm
Reputace: 527

Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od vlkazajac »

Ak je obsah inzercie lživý, manipulatívny alebo zavádzajúci - ako postupovať ? Ignorovanie by bolo chybou, lebo aj inzercia sa podieľa na obsahu fóra.

Admin edit: téma odděleno od Pravidel bazaru.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od mypower.cz »

vlkazajac píše:Ak je obsah inzercie lživý, manipulatívny alebo zavádzajúci - ako postupovať ? Ignorovanie by bolo chybou, lebo aj inzercia sa podieľa na obsahu fóra.
Zdravim, nepravdivost, manipulaci nebo zavadejici informace by bylo dobre strucne a fakticky dokazat nejakym padnym dukazem proc je inzerat lzivy, manipulativni, nebo zavadejici s tim, ze dany fakt bude dolozitelny konkretnimi odkazy, nebo nezvratitelnymi fakty. Bez emoci a skutecne konkretne k veci. Argumentace by urcite nemela byt zalozena na zaklade spekulaci, dohadu, domenek, nebo nejakeho nepotvrzeneho nazoru.

Zavadejici informace, manipulaci, nebo nepravdivost ale lze najit leckdy v cemkoliv. Napriklad hypoteticky si predstavme, ze uzivatel miroc bude chtit prodat nejakou vetrnou turbinu. Vysoce pravdepodobne se ozve uzivatel KUTIL, ze to je nanic a podvod na zakaznika a zavadejici, lec turbinka muze i tak kupujicimu naprosto v pohode slouzit k zamyslenemu ucelu.

Jeden nespokojeny zakaznik z mnoha spokojenych, ktery se nedohodl s prodejcem z kdo vi jakych duvodu, muze mit take sklony k vetsi interpretaci veci jako zavadejici, manipulace, nebo nepravda. To ale stale jeste nemusi znamenat, ze jiny zakaznik se nebude schopen dohodnout k oboustranne spokojenosti.

Tohle je tedy velmi osidne a pevna hranice asi ani neni stanovitelna, jestli ignorovat, nebo upozornit a na co upozornovat a co nechat byt.

Dokazu si predstavit situace kdy se povede, ze nekdo proda nekolika lidem a ti zaplati a produkt nikde. Tak toto asi samozrejme ano, jen urcite by bylo dobre to nejak prokazat nezpochybnitelne. Na tohle tu je rubrika v Bazaru o zkusenostech s prodejci a je tu kategorie jak pozitivni zkusenosti, tak negativni zkusenosti. Staci pak k inzeratu odkazat na dane tema o konkretni zkusenosti a je vyreseno.

Dalsi veci je treba nespravne uvedeny vykon nebo vstupni napeti u konkretniho typu menice. Samozrejme tady by se asi bylo dobre ozvat a doplnit to. Stejne jako by se jakykoliv kupujici zeptal prodavajiciho v pripade nejasnosti.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od diablo007 »

Abych navázal na diskuzi v jiném vlákně. Co tedy zavést že pokud něco prodávám uvedu cenu. Přijde mi normální dojít kamkoliv do bazaru nebo obchodu a vědět za co si to mohu koupit ne psát pm jaká je cena . Pokud člověk nemá představu o ceně chápu ale když ti na pm tu cenu napíše může být rovnou uveden v inzerátu. Pak je možnost dát to formou dražby nejvyšší nabídce tím se asi určí cena podle trhu a kupující nabídnou prodejci maximální možnou cenu kterou pro ně zboží má
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am
Reputace: 907

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od youda »

mypower.cz píše:Jsem presvedcen ze kupujici ma stejne tak predstavu o cene, ktera je pro neho akceptovatelna a prodavajici dava kupujicimu znacny prostor. Dal bych toto tema zde v inzeratu neresil, jsme tu silne offtopic a nechal prostor pripadnym kupujicim, kteri jsou ochotni prodavajicimu cenu nabidnout a vyjednat si ji s prodavajicim. Srovnani s trzistem neni az tak uplne adekvatni. Ja jako programator take nesnasim, kdyz se mam terfovat do toho co je pro kupujiciho akceptovatelne a co ne. Kazdy kupujici toto vi taky predem, kolik za to je ochoten dat a kolik uz ne, respektive kolik na to ma.

Diky za pochopeni. Diskuzi o navrzich ceny dale smerujte prosim do pravidel bazaru.
Dovolím si reagovat na diskusi, která se objevila v jenom z bazarových vláken (https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=5003)

I já zastávám názor, že všichni prodávající by měli ve svých inzerátech uvádět předpokládanou prodejní cenu. Každý má nějakou představu a pokud na začátku není nastavena určitá laťka, tak pak vznikají rozhořčené diskuse. Ať už veřejné v příslušném vlákně, nebo přes SZ. Zklamané tak ve výsledku bývají obě strany.

Označení "cena k jednání" by podle mého názoru mělo sloužit hlavně jako přívlastek k výchozí ceně. Takovým označením prostě zdůrazňuji, že nepotřebuji kupujícího oškubat a neurazím se, pokud mi nabídne trochu nižší, ale stále rozumnou částku. Naopak, pokud každý měsíc uplácám tři hliněné hrnky a ty přes bazar prodávám, tak je logické, že cena je pevná. O slevě má smysl jednat pouze, kdy má někdo zájem vykoupit moji produkci hrnků na rok dopředu.

Spousta lidí skutečně funguje tak, že pokud na něčem není uvedena cena, tak se raději ani neptají. Pak je tu druhá skupina, která se toho chytne a začne nabízet směšně nízké částky. Přitom kdyby se od začátku nastavila rozumná laťka, tak je větší šance, že se najde solidní zákazník a žádná ze stran nebude později obchodu litovat.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od mypower.cz »

Rozumim argumentum, lec ani tak nevidim duvod, proc by se na dany inzerat nemohl najit a ozvat kupujici lepe se orientujici v cenach stylem "Nabizim, ze beru vse za 5000" a prodavajici rict fajn, prodano. A hotovo. Nabidky typu beru vse za korunu asi nema smysl resit. To neni asi rozumna nabidka. Nebo rict to je malo a tim je cena uz "aukcni". Prodavajici pri svem stanoveni ceny muze taky cenu prepalit, cimz si omezi mnozstvi kupujicich. Nebo cenu podcenit, cimz se nestihne ozvat kupujici, ktery by dal vic. Myslim ze toto je na dohode ciste mezi kupujicim a prodavajicim. Tedy dvema stranami. Cena muze byt z ruznych duvodu individualni i pro jednotlive kupujici. Treba diky navrhu protisluzby nemusi byt cena vubec zadna. Muze to byt vymeneno treba za tvarnice nebo za vytrhnuti zubu.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od diablo007 »

Lze říci prodam za 1000 nebo nejvyšší nabídce ale to jsme pak u aukce
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od mypower.cz »

To sice lze, ale za povinnost to nepovazuji. Cena k jednani je proste k jednani. Tedy neznama promenna s nazvem "X" a ciste na dohode mezi prodavajicim a kupujicim. Komu se to nelibi, muze jako kupujici navrhnout svou cenu prodavajicimu, pokud ma kupujici zajem. Pokud nema zajem, pak nerozumim proc na inzerat reagovat.
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am
Reputace: 907

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od youda »

Každé zboží nakonec najde svého kupce ;)

Nemá smysl nějakou povinnost uvedení ceny dávat do "Pravidel". Nakonec si to každý stejně udělá podle sebe, pravidla/nepravidla. Přesto bych osobně všem doporučil výchozí ceny uvádět, jelikož to prostě usnadní jednání a urychlí prodej.

Právě ona úvaha: "Nebo cenu podcenit, cimz se nestihne ozvat kupujici, ktery by dal vic.", ve mne evokuje mírnou vychcanost některých lidí. Tedy snahu vytřískat co nejvíc, ovšem spojenou s obavou, aby tento můj záměr nebyl na první pohled vidět. A toto spojení mi přijde trochu pokrytecké.

Nakonec to o vychcanosti vůbec nemusí být pravda, ale ten psychologický náznak už tam prostě je. Zajímalo by mne - jsem jediný, na koho takto inzeráty bez cen působí? Například pozemky, domy, luxusní auta, atd.? Takové to obligátní: "když se musíš ptát na cenu, tak si to nemůžeš dovolit".
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od mypower.cz »

Zrovna jsem o tom tady mel osobni debatu doma. Samozrejme vypadl jsem z toho jako idiot co nic nechape a chce vsechny oskubat. Pouzite tricko za 20,- muze mit pro jineho sberatelskou hodnotu kvuli nejakemu emblemu kdo vi jakeho basketbaloveho klubu trebas a byt ochoten za to dat i 10000. Je otazkou jestli by se prodavajici takoveho tricka za 20,- ve snaze neoskubat nasledne po zjisteni ze to pro urcitou skupinu, ochotnou dat mnohem vice, nemlatil kladivem do hlavy ze kupujicimu nevyhovel a neprodal mu to za kupujicim nabizenou cenu. Cena je hrozne relativni pojem. A tady o vychcanosti tezko muze byt rec, pac prodavajici prodava pod cenou protoze nevi. Kupujici je ochoten mu dat mnohem vic protoze vi. Byl jsem bohuzel nazvan kapitalistou a ruznymi jinymi vecmi. Asi proste premyslim ponekud jinak ale o zadnou vychcanost se nejedna. Spise o dobrovolnost a ochotu se dohodnout tak, aby to pro oba bylo vyhodne. Je to mnohem slozitejsi nez by se zdalo. Stejne tak s baterkama, muze se najit odbornik co je schopen je za nizke naklady opravit a zvysit jim zasadne kapacitu. Pro neho jako kupujiciho to ma vetsi hodnotu nez pro cloveka ktery nevi lautr nic a bral by je za srot a nevedel co s nima.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od diablo007 »

Ono třeba u toho inzerátu který tuto diskuzi rozpoutal prodávající na bazosi cenu uvedl a zde ne a teď jaký to asi mělo důvod babo raď. každopádně já tu po pm též dostal pár reakci a vše pozitivní tento přístup se evidentně nelíbí více lidem zde na fóru aby se prodávalo bez ceny . Jsme relativně odborně zamereny server takže pokud si prodávající neví rady s cenou dá se to pojmout aukci kde se cena určí nejvyšší nabídkou a je tim zamezeno aby byl prodávají i kupující ošizen protože je cena urcena více lidmi kteří tomu teoreticky rozumí a má daná věc danou cenu. A pořád je tu možnost založit klasické téma s otázkou jakou to má hodnotu kde se mu lidé vyjádří a in si sám zhodnoti jestli podá inzerát a bude cenu akceptovat nebo nazna že to radši využije doma
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od diablo007 »

Takže i otázka trička za 20 nebo 10000 je řešeno aukci aby bylo dosaženo reálné ceny a byli spokojený obě strany
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od mypower.cz »

Uprime receno i kdyby se to vice lidem nelibilo, stale to neni duvod, aby ostatni prodavajicimu z toho delali offtopic a kamenovali ho za to. O podvod se zrejme asi jednat v danem pripade nebude, baterky asi existuji (snad) a bude se jednat o dohodu mezi kupujicim a prodavajicim. Tak to prosim uz pochopme ze i takove pripady jsou mozne a nic zvlastniho na tom neni. Pokud se nekomu nebude neco libit ohledne neuvedene ceny, necht tedy nereaguje, nebo nejakou cenu, kterou ale je ochoten zaplatit a zbozi si prevzit, navrhne. Pokud ji navrhne a neni ochoten ji zaplatit tak je to offtopic a nema to v inzeratu co delat. Na jinem webu mohla byt cena uvedena nejaka placnuta dejme tomu kvuli povinnosti nejakou cenu zadat. Nesmyslne a lautr nic nerikajici cislo. Tady takova povinnost neni a respektujme to prosim. Kdyz je proste cena k jednani tak je k jednani a komu se to nelibi, nemusi preci vubec nic takoveho kupovat, kde cena neni uvedena.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od diablo007 »

Ta povinnost není ani na bazosi a ta cena tu byla i potvrzena do pm. A každopádně tu nikdo netvrdí že jde o podvod a snad to tak ani nebylo pochopeno jen se zavedla diskuze proč u inzerátu cenu neuvedl. Každopádně v tomto vlákně se spíše řeší to jestli tedy to pravidlo nezavest pokud něco prodávám uvedu cenu k tomu dovětek dohoda pokud cenu neznám nedám to do sekce prodám ale do sekce jakou to má hodnotu nebo rovnou aukce ať se hodnota určí trhem. Myslím že to není nijak pro prodejce ani kupující omezující ne?
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od diablo007 »

A zrovna tedy tento konkrétní inzerát sem okomentoval až v momentě kdy se prodávající rozčílil ať mu lidí nepíší že jsou baterky špatně a podobně . Prodávaly se tu baterie z oplu sám prodávající pod vedením zájemců o koupi provedl testy kapacity které nakonec cenu skoro z 50t stáhli na 30 a jelikož tento web tu je pro nás aby jsme si i pomáhali tak se víceméně pár lidí zasadilo o to že se prodávající dobral reálné zbývající kapacitě a upravil adekvátně cenu prodal a někdo koupil a o tom si myslím že to tu je si i takto pomáhat

A už to nebudu radši pitvat ať nedostanu důtku s výstrahou
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od mypower.cz »

diablo007 píše:Ta povinnost není ani na bazosi a ta cena tu byla i potvrzena do pm. A každopádně tu nikdo netvrdí že jde o podvod a snad to tak ani nebylo pochopeno jen se zavedla diskuze proč u inzerátu cenu neuvedl. Každopádně v tomto vlákně se spíše řeší to jestli tedy to pravidlo nezavest pokud něco prodávám uvedu cenu k tomu dovětek dohoda pokud cenu neznám nedám to do sekce prodám ale do sekce jakou to má hodnotu nebo rovnou aukce ať se hodnota určí trhem. Myslím že to není nijak pro prodejce ani kupující omezující ne?
Tak takove tema o diskuzi o hodnote se da primo dat do temat k prodeji kde se cena vyvine sama a jsme tam kde jsme byli a cena je k jednani. Pokud se vyskytnou kupujici, navrhujici cenu 3 koruny, 3.50, 3.60 atd..., tak to je asi zbytecne plytvani casem psat takove prispevky, protoze prodejce na to jen asi tezko zareaguje. Pokud ta cena je potvrzena, nechapu proc se neozve kupujici, ktery ma skutecne zajem to za 1999 koupit. Existuje nekdo takovy z tech co do tematu prispeli? Koupi to nekdo za tu cenu, jejiz neuvedeni tak moc prudce vadi? Nebo slo jen o potrebu za prodejce stanovit minimalni cenu? Ktera navic mohla byt pro bazos uplne jina a treba i vetsi nez pro mypower? Neni tohle nahodou na prodejci samotnem aby si o tom rozhodnul?

Zadna dutka se nekona. Ad baterky z oplu, naprosto korektni postup. Proc ne. Zmerit realnou kapacitu na dotaz kupujiciho a upravit cenu. Proti tomu nic nenamitam. Stale to neznamena ze by puvodni inzerat nemohl byt bez ceny a na jednani. Jednanim je i "zmer kapacitu". Po zmereni se muze ozvat kupujici "ok, beru za 30K". Nevidim stale zadny problem i kdyby bylo v puvodnim prispevku inzeratu uvedeno ze cena je k jednani. Kupujici se zeptal a navrhnul svou cenu 30K. Prodavajici muze rict ze je to malo/moc a uz je to ono jednani.
ikovlabs
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm
Reputace: 61

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od ikovlabs »

Inzerat bez ceny zdrzuje ale hlavne prodavajiciho.Osobne na ne nereaguji - znamena bud spekulaci s cenou nebo cena podle "bot" zajemce.Kazdy prodejce ma predstavu o cene - tak at ji napise .
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2126
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputace: 368

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od fugas »

Nuže mi to nedá.V zamčeném vlákně z bazaru o Pb bateriích...Trvám na tom že diskuze byla vyvolána prodávajícím, respektive jeho údivem nad nezájmem o inzerovanou věc.Prodávající byl taktně ve vší slušnosti upozorněn, kde že je zakopán pes.Dále trvám na tom, že inzerce tohoto typu je zavádějící a že neznalý kupující by mohl snadno nabýt dojmu, že kupuje pravidelně využitelných 350Ah.To se dá samozřejmě fakticky vyvrátit a tak se také stalo.
Ve finále jsme byli sarkasticky upozorněni, že na základě našich pravdivých faktických a reálných argumentů jsme takový prodej zmařili, či spíše zkomplikovali.Osobně považuji za morálně správné ostatní méně zkušené před takovým jednáním varovat.
Prodávající dále uvedl, že patří do skupiny těch, kdo problematice rozumí, což nijak fakticky nepotvrdil ani nepředložil platné argumenty.Na uvedém kapacitním srovnání s nyní dostupnými LiFePo4 ve stejné cenové kategorii taktéž nadále trvám.Proti tomu jsme zaznamenali jakési prskání, ale opět byly platné argumenty silnější.Celá věc jak vyústila značně připomíná pozitivní diskriminaci, podobně jako u nedávno prokázaného lháře, jenž nás opakovaně nazýval lemply a při tom k obecnému blahu ani informovanosti nijak nepřispěl.Namísto aby byl odejit, byl omlouván.
Tak asi tolik, aby se to dlouho nečetlo.Pokud budu za pravdu a upřímnost odejit já, unesu to.

Hezký den všem.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Reputace: 72
Bydliště:

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od goodbie »

fugas píše:Nuže mi to nedá.V zamčeném vlákně z bazaru o Pb bateriích...Trvám na tom že diskuze byla vyvolána prodávajícím, respektive jeho údivem nad nezájmem o inzerovanou věc.Prodávající byl taktně ve vší slušnosti upozorněn, kde že je zakopán pes.Dále trvám na tom, že inzerce tohoto typu je zavádějící a že neznalý kupující by mohl snadno nabýt dojmu, že kupuje pravidelně využitelných 350Ah.To se dá samozřejmě fakticky vyvrátit a tak se také stalo.
Ve finále jsme byli sarkasticky upozorněni, že na základě našich pravdivých faktických a reálných argumentů jsme takový prodej zmařili, či spíše zkomplikovali.Osobně považuji za morálně správné ostatní méně zkušené před takovým jednáním varovat.
Prodávající dále uvedl, že patří do skupiny těch, kdo problematice rozumí, což nijak fakticky nepotvrdil ani nepředložil platné argumenty.Na uvedém kapacitním srovnání s nyní dostupnými LiFePo4 ve stejné cenové kategorii taktéž nadále trvám.Proti tomu jsme zaznamenali jakési prskání, ale opět byly platné argumenty silnější.Celá věc jak vyústila značně připomíná pozitivní diskriminaci, podobně jako u nedávno prokázaného lháře, jenž nás opakovaně nazýval lemply a při tom k obecnému blahu ani informovanosti nijak nepřispěl.Namísto aby byl odejit, byl omlouván.
Tak asi tolik, aby se to dlouho nečetlo.Pokud budu za pravdu a upřímnost odejit já, unesu to.

Hezký den všem.
nebudeš,máš pravdu,protože jednak za ty peníze se dá pořídit jiná baterka,třeba i olovo které bude mít doloženou kapacitu,stav stáří a rok výroby,a za dále člověk co zná baterie nebude tvrdit,že využitelná kapacita je 300Ah u baterky co má asi možná naměřených 350Ah štítkově 400 už to je nesmysl,co se týká odcházení lidí či vyhazování,některých vyhozených je škoda jiných je dobře,že už tu nejsou,jen doufám,že tu nebudou jen ty co mají pravdu pouze svou.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od mypower.cz »

Vazeni, zaprve se dle pravidel bazaru ma na tohle zalozit nove tema. Odkazat klidne na bazar a diskutovat jinde.
Zadruhe, kdybych mel 30 tacu k dispozici, vezmu ty baterky po premereni na chatu s prehledem.
Zatreti pokud placete nad tim, ze to nema nekdo kupovat a chcete vstepit do hlavy jinemu, treba me (kdybych ty penize mel), v nejakem vasem vysnenem pocitu ze nemam rozum a ze mi ho vy musite napravit, tedy ze to taky nemam kupovat, tak jste vedle jak ta jedle, protoze ja a mnoho dalsich kupujicich mame svuj nazor na vec a nazory "nekupuj to, je to drahe" na me rozhodnuti nemaji vliv.
Pak naprosto nechapu hroceni diskuze ktera logicky vyusti ve hroceni obema stranami, a to i prodavajicim, protoze mu se samozrejme takove plky nelibi pod jeho nabidkou. Komu by jo. Je to jako prijit do albertu a zacit tam rvat, ze lidi nemaji kupovat mistni rohliky, protoze vedle v pekarne maji lepsi a levnejsi. Vyhodili by vas z toho alberta hned. Nebo do 5ti minut urcite.

Take preji hezky den.
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Reputace: 72
Bydliště:

Re: Diskuze k pravidlům bazaru

Příspěvek od goodbie »

admine nic vezlém,ale za ty prachy koupíš lepší a hlavně větší olovo kapacitně když už,diskuze byla míněna ve smyslu poměru cena výkon,ne to koupit za každou cenu,ovšem jestli si někdo chce koupit za tuto cenu pak je to jistě v pořádku,když na to má.a pár názorů pod inzerátem nebylo na škodu,souhlasím maximálně stím,že se mohlo ale nemuselo zakládat nové vlákno,

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek