FVE v televizi, rádiu, novinách

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
Odpovědět
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm
Reputace: 258

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od brumlaj »

Je to přesně jak píšeš. Kupuješ si pouze družstevní podíl. Nekupuješ si byt, pouze v rámci družstevního podílu právo nájmu bytu. Vždy tomu bylo tak. Vlastníkem bytu je neustále družstvo které jej členovi družstva pronajímá (tam kde je dům prohlášením vlastníka rozdělen na jednotky, tam kde není rozdělen je vlastníkem celého domu). Protože je vlastníkem družstvo, nejedná se tedy o družstvo vlastníků. Družstvo má rychlejší možnost se vypořádat s neplatičem. Po třech měsících buď předseda, nebo na schůzi neplatiče hlasy většiny vyloučí za hrubé a opakované porušení stanov a je na vyloučeném členovi aby u soudu dokazoval že se družstvo mýlí. Pokud jde o druhý způsob (SVJ)- tedy lidé jsou vlastníci zapsaní v katastru nemovitostí, pak vydolovat z vlastníka dluh je na dloooooouhý soudní spor a mnohdy neúspěšný pokud je dlužník v exekuci, byt zastavený..... (dluhy se nepřevádí na nového vlastníka). Takže každá forma vlastnictví má své pro a proti.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2483
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Reputace: 180
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od NOPARasito »

Jen jsem zvědav kdy se dočkáme něčeho takového.
http://www.vsp.one/solarni-protihluky-a-solarni-ploty/
Asi problém při havárii, ale využitelnost mista maximální.
Http://www.gazzettadellevalli.it/trenti ... le-150845/
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od mypower.cz »

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/naro ... omaci_lesa

Začíná přituhovat... :hell:
Navíc na elektrokola nezřídka sedají lidé bez jakýchkoli zkušeností s jízdou na kole...
::facepalm::
Právě proto, že strážce parku v přírodě málokdo z jezdců na elektrokolech bere vážně, národní park už požádal o pomoc policii. „Musejí mít při jízdě příslušné řidičské oprávnění a také povinnou výbavu,“ varuje mluvčí šumavského parku Jan Dvořák.
*fall*
Většinou pokud má kolo motor již z výroby, jde podle zákona o motocykl.
::stop::

Toť pár velmi nebezpečných vyjádření.

Pozor. Nikde nepíšu o blokování omezovače a elektrokoloběžkách typu "harley". Jenže tyhle věty jsou značně nebezpečné z toho důvodu, že nakonec to může dopadnout tak, že vřejnost bude zblbnuta doslova extremisticky pojatou bezpečností a cokoliv co má motor bude zpacifikováno. Považuji to za velmi nebezpečné. Ty věty navíc hovoří o elektrokolech. Rozuměj ELEKTROKOLECH, ne o koloběžkách typu harley.
Uživatelský avatar
marko250
Příspěvky: 3335
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Reputace: 484
Lokalita: Hlučín
Bydliště: Hlučín

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od marko250 »

Tak pokud si zajdeš na BikeFórum(BF) tak je tam několik brojících uživatelů.Jeden z nich inicioval i tohle,prostě se napíše jen pár trefných frází,a nezasvěcená veřejnost už pak reaguje automaticky,když uvidí na rámu baterku.A bude jedno jak to kolo pojede.Ftipné je to 25km/hod omezení a kdo jede více už není cyklista a měl by mít řidičské oprávnění a další plky.To aby cyklisté bez baterek dávali pozor na překročení 25km/hod. Je to vše přitom jednoduché,blbec pojede na čemkoli vždy jako blbec.
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od mypower.cz »

marko250 píše:Tak pokud si zajdeš na BikeFórum(BF) tak je tam několik brojících uživatelů.Jeden z nich inicioval i tohle,prostě se napíše jen pár trefných frází,a nezasvěcená veřejnost už pak reaguje automaticky,když uvidí na rámu baterku.A bude jedno jak to kolo pojede.Ftipné je to 25km/hod omezení a kdo jede více už není cyklista a měl by mít řidičské oprávnění a další plky.To aby cyklisté bez baterek dávali pozor na překročení 25km/hod. Je to vše přitom jednoduché,blbec pojede na čemkoli vždy jako blbec.
Presne tentyz nazor o individuich typu blbec se pise i v diskuzi k clanku na iděsu. Vicemene na par debilu doplati cela spolecnost. A to je proste spatny system. Sam si dobre pamatuji, kdyz jsem mel cyklopocitac jeste funkcni na obycejnem kole, tak z kopce jsem dal i 45km/h ale to uz ma fakt clovek na kole respekt. Zadna baterka, jen jizda z kopce. Tusim ze slapanim dam na rovine i 30km/h. To je nad 25. Svet se v prdel obraci. Je mi z toho na zvraceni. Hyperbezpecnost a extremisticke ultimativni nazory nekterych jedincu. Navic nejvetsi problem kdyz se tihle extremiste derou k moci. Pak dostane zivot bezneho cloveka pekne naprdel.
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2483
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Reputace: 180
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od NOPARasito »

Nejde o omezeni, ale pujde o zisky. Vymysli zase co by zpoplatnili. Treba ze to bude muset podlehat registraci a tech. prohlidkam. O bezpecnost jim nejde a nikdy neslo.
Ja jel na horaku z kopce maximalkou i pres 90km/h od doby co tam mam 1kW motor nedam vice jak 55, takze jsem si to udelal bezpecnejsi :yes:
unicast
Příspěvky: 1178
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Reputace: 197
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od unicast »

marko250 píše:,a nezasvěcená veřejnost už pak reaguje automaticky,když uvidí na rámu baterku.A bude jedno jak to kolo pojede.
Bohužel. Kvůli dvěma skupinám vzájemně se potřebujících zmetků (nezodpovědní debilové a populističtí politici) trpí všichni. Z toho důvodu dávají dýchat vodákům, z toho důvodu musíme blokovat některé weby, z toho důvodu musíme s autem na STK, z toho důvodu zpoplatnili odepření podání vysvětlení, když vás někde změří nějaký radar (třeba u nás ho máme v místech, kde naposledy viděli chodce, když šli Kopčem s Veverčákem lovit mamuta), et cetera, et cetera...

Nicméně kdo je připraven, není překvapen. Skrýt se dá motor, skrýt se dá i baterie, prodávají se i elektrokola, na kterých to nikdo nepozná: https://www.electricbike.com/stealth/

Tohle je také pěkné shrnutí, jak to celkem slušně zamaskovat: https://electricbike-blog.com/2017/01/3 ... in-eaters/

https://electricbike-blog.com/2015/01/2 ... c-fatbike/

The easiest way to avoid confrontations with other bikers,hikers,xc skiers and park rangers is stealth.
I rode around every day for a month riding where I wasn’t supposed to with this giant 12lb motor dangling off my bike and only ONE guy noticed I had an ebike.
jahodovák
Příspěvky: 1913
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Reputace: 216
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od jahodovák »

Hlavní problém je v tom,že slušní lidé se rázně ihned neozvou proti takovejm blbostem a proto si mohou dovolit zavádět takovéhle blbiny,dá se říct že si za to můžem sami,protože to přecházíme mlčením ač s tím nesouhlasíme....
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od mypower.cz »

Otazka je take jakou roli v tom maji mainstreamova media. Ja bych rekl ze velkou. Treba temi znacne zavadejicimi vetami, ktere jsem vyse citoval to je pro mnoho lidi podnet k tomu, ze elektrokolo = jejich vlastni nebezpeci. Vzbuzuje to riziko, ze kdokoliv, kdo ma elektrokolo je pro takoveho ctenare nebezpecny. Nedejboze do toho zaplantat emotivne deti a jejich potencialni ohrozeni. Takhle se da ale hovorit i o kuchynskych nozich. Kolik vrazd je s nimi provedeno a proste se prodavaji. Tadyhle to lidi nejak nevnimaji. Kazdy ma doma nuz. Vrazednou zbran. Je to fakt desive jak moc se da manipulovat s davem. A jak snadno. Pokud se zvoli ty spravne temata. A pak tu muzem vylozene diskutovat o nejakych zavadejicich zpravach, fake news apod., v momente kdy na mainstreamu typu idnes vidime tyhle znacne zavadejici zpravy a vety v nich. Cista manipulace.
JiříK
Příspěvky: 1020
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Reputace: 65
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od JiříK »

E-kolo je jen záminka. Kolik idiotů na horských kolech potkávám na turistických stezkách, jak se vyřítí ze zatáčky, kam nevidí, pak to někteří neustojí, protože za zatáčkou se producíruje můj německý ovčák (samozřejmě na volno, protože široko daleko ani človíčka...) a následně se poroučejí do křoví, na zem, do škarpy. Debilové! Jít tam s malým děckem, které si jaksi na vodítko nedám a toto se vyřítit, tak jej klackem srazím k zemi!
Takže to není o elektrifikovaném kole, ale co má kdo v hlavě. A kvůli aroganci a sebestřednosti jedinců to odskáčeme všichni... A bohužel, stále platí, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am
Reputace: 907

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od youda »

Když jsme tu nakousli buzzword "fake news", tak jsem nedávno zpozoroval zajímavý fenomén. Jeho správný název neznám, ale je to něco jako "news filtering", jinými slovy určitá forma cenzury:

V médiích se objeví, že v městě XY se objevil šílený střelec, provedl masakr a nakonec se ho tedy policii povedlo zadržet. Jaksi se ale zapomene do článku uvést, že onoho šíleného střelce zastavil v půlce řádění občan s legálně drženou zbraní. Tato informace se v EU médiích neobjeví vůbec, nebo se do článku doplní až na druhý den, když už na ten samý článek logicky nikdo neklikne. (Což je mimochodem výborná strategie...)

Další ukázka filtrace zpráv je, když "Na Floridě schválili návrh, že učitelé ve školách u sebe mohou nosit zbraně, aby mohli zakročit v případě hromadné střelby". Jakýkoliv jiný článek, který by obsahoval slovo "zbraně" nebo "střelba" by se objevil na první stránce. Tento článek je samozřejmě zahrabaný úplně dole, v rubrice "Vzdělávání". (přeháním).

A to se ani neodvažuji pomyslet, jaké další informace jsou mainstreamem upozaďovány, nebo filtrovány zcela... prostě žijeme v iluzi.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
marko250
Příspěvky: 3335
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Reputace: 484
Lokalita: Hlučín
Bydliště: Hlučín

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od marko250 »

JiříK píše:Kolik idiotů na horských kolech potkávám na turistických stezkách, jak se vyřítí ze zatáčky, kam nevidí, pak to někteří neustojí, protože za zatáčkou se producíruje můj německý ovčák
Ruku na srdce,kolik teda? Víš tohle je přesně ono,desinformování na veřejném místě!Co to napsat jak to bylo?Samozřejmě tam to kolo nemělo co dělat,ale byl to opravdu debil co ho neovládal,protože na těžké sjezdy se amatér nevydá?Včera jsem se potkal s jedním cyklistou,on nahoru já dolů,na trailu ,který je stavěn pro jízdu dolů,ale jde to i nahoru a všichni o tom víme.Já 25km/hod on 10-15km/hod.Samozřejmě v zatáčce plné křoví,kde jsem jej zahlíd na 5m,on mě později,ale i tak se přední kola nepotkala,usmáli jsme se na sebe ,pozdravili a jeli dál po svém.Ty kola v těžkém terénu opravdu dokážou zabrzdit velmi rychle,jsou lehká,mají dobré gumy a v těžkém terénu na tom nesedí debilové co by to jeli poprvé,naopak.Pak jsem se přemístil na jinou lokalitu ,kde jsou taky traily jen z kopce dolů a nahoru nejdou,ale sem tam na ně vlezou chodci,krátící si cestu po zelené,prostě z ní slezou v místě křížení a jdou prudký sešup zkratkou po trailu.Slečna s týpkem uslyšela za zády mě a jala se poskakovat jak zblblá srna a týpek taky.Zařval jsem ať klidně stojí,že je v klidu objedu ,což jsem samozřejmě udělal,ale věřím,že v hospodě dole už popisovali hrůzostrašnou situaci dalším.Takže asi tak,většinou jsou to jen plky pro pocit důležitosti,tohle by si měl každý prohlídnout na tomto světě: https://www.youtube.com/watch?v=HfUBw6eX3IY
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
JiříK
Příspěvky: 1020
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Reputace: 65
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od JiříK »

marko250 píše:
JiříK píše:Kolik idiotů na horských kolech potkávám na turistických stezkách, jak se vyřítí ze zatáčky, kam nevidí, pak to někteří neustojí, protože za zatáčkou se producíruje můj německý ovčák
Ruku na srdce,kolik teda? Víš tohle je přesně ono,desinformování na veřejném místě!Co to napsat jak to bylo?Samozřejmě tam to kolo nemělo co dělat,ale byl to opravdu debil co ho neovládal,protože na těžké sjezdy se amatér nevydá?Včera jsem se potkal s jedním cyklistou,on nahoru já dolů,na trailu ,který je stavěn pro jízdu dolů,ale jde to i nahoru a všichni o tom víme.Já 25km/hod on 10-15km/hod.Samozřejmě v zatáčce plné křoví,kde jsem jej zahlíd na 5m,on mě později,ale i tak se přední kola nepotkala,usmáli jsme se na sebe ,pozdravili a jeli dál po svém.Ty kola v těžkém terénu opravdu dokážou zabrzdit velmi rychle,jsou lehká,mají dobré gumy a v těžkém terénu na tom nesedí debilové co by to jeli poprvé,naopak.Pak jsem se přemístil na jinou lokalitu ,kde jsou taky traily jen z kopce dolů a nahoru nejdou,ale sem tam na ně vlezou chodci,krátící si cestu po zelené,prostě z ní slezou v místě křížení a jdou prudký sešup zkratkou po trailu.Slečna s týpkem uslyšela za zády mě a jala se poskakovat jak zblblá srna a týpek taky.Zařval jsem ať klidně stojí,že je v klidu objedu ,což jsem samozřejmě udělal,ale věřím,že v hospodě dole už popisovali hrůzostrašnou situaci dalším.Takže asi tak,většinou jsou to jen plky pro pocit důležitosti,tohle by si měl každý prohlídnout na tomto světě: https://www.youtube.com/watch?v=HfUBw6eX3IY
Čtyři procházky, šotolina, jedenáct debilů celkem, rychlost odhadem 35_45...
Dobrá, ty frčíš dolů, dáváš bacha. Ale to děcko nebo pes se nebude chovat jak dospělý člověk. A těch lidí s děckama v onom kritickém místě chodí mraky.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od diablo007 »

Pokud je to trail pro kola proč tam není policie aby dávala pokuty chodcům kteří tam nemají být a slizaji se značených stezek
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od mypower.cz »

JiříK píše:Čtyři procházky, šotolina, jedenáct debilů celkem, rychlost odhadem 35_45...
Dobrá, ty frčíš dolů, dáváš bacha. Ale to děcko nebo pes se nebude chovat jak dospělý člověk. A těch lidí s děckama v onom kritickém místě chodí mraky.
Jirko a kvuli temto excesivním individuim by bylo dobre, abys i ty si musel ekolo registrovat, udelat si na nej special ridicak, dokoupit si ruzna povoleni, chodit s kolem na STK, a aby se na tebe divali lidi jak na nebezpecneho vraha? Vzdyt mas ekolo. Ty taky tak jezdis? Ja myslim ze ne. Vzdyt tim zbuzerujes jen sam sebe. Tem co tam ted jezdi to je uplne u zadele. Jen tobe by pribyly povinnosti. A ty ktere chceme omezit v jejich debilite to nijak neomezi.

Pes by mel byt na voditku, dite pod dozorem, kazdy je za sve dite zodpovedny. I za psa.

Ja toho cyklistu, ktery jede jak hovado vidim jako treba vetev, ktera se urve a riti se na me stejne tak jako hovado. Nebo blazna co se z nekama vyriti a bude treba ohrozovat nozem. Divoke prase co zachrochta svym hlubokym subwooferem a sejme psa, dite a i dospeleho a fici dal. Tomu ale zadnou prevenci a zakazy nezabranis. Nebezpeci se proste deje. Ja jezdeni jako prase na kole na stezkach kde chodi lidi taky neschvaluji, ale system, kdy se buzerujeme vsichni navzajem zakazy a poplatky, tohle nebezpeci nedokaze eliminovat. Takhle to proste nefunguje.

Pojdme delat chodicaky a povinna skoleni a registrace pro chuzi na chodniku pro vsechny. Pac nekteri lezou i na casti chodniku vyhrazenem pro kola. Tak kvuli par nechapavcum kteri nedokazi interpretovat grafiku kola namalovanou co 50 metru na chodniku zavedme taky stejna opatreni jako se na idesu pise ohledne cyklistu. Proc vlastne ne? To jsou stejne hovada jako ti, kdo jedou jako prasata na stezkach kde jsou lidi. Viz napajedelska stezka u reky Moravy. Proste to dite je potreba korigovat ze se na tu cast pro cyklisty neleze, stejne tak jako se dite koriguje ze se nevbiha na prechod pro chodce, ale rozhledne se nalevo, napravo a jeste jednou nalevo a pak se jde. Pokud je zelena na semaforu. A i kdyz je zelena na semaforu, tak to stale neznamena ze te nesejme kkt drzici smartfooon a datlujici zpravu na messangeru o tom jak si prave uprdnul. Stejne tak, ze kdyz jede kolo, nehybu se, nebo pokracuji rovne v chuzi bez necekanych zmen smeru, pac to kolo me je schopno objet. Kdo se necumi na kole dopredu, brzy sam dopadne na hubu. Takze je jistota, ze ten cyklista to dite pred sebou uvidi drive nez dite jeho a pribrzdi nebo uz jede radeji jinam. Taky stret s ditetem a kolem nemusi dopadnout dobre ani pro toho cyklistu, ktery se na zemi rozmazne jak pastika. To vi asi kazdy clovek co jel kdy na kole.

To je potreba resit uplne jinak. Zamysleme se treba nad zabranami pred zeleznicnima prejezdama, ktere skutecne fyzicky brani prejezd proficet. Jsou to takove ty kovove zabrany, ktere se zvednou na ceste a kdyz do nich nekdo najede, tak ma rozflakane auto. Ja jsem spise za to, ze pokud je nekde zakaz vjezdu kol, tak proste na zacatku dam ceduli ze jizda je na vlastni riziko, s velkym upozornenim, a nejak tomu zabranim, pokud tomu je potreba zabranit. Pak si totiz ublizi sam pouze ten, kdo tam jede jako prase. Ze bude do konce zivota na voziku? To je proste jeho volba. Jako skok z mostu treba. Ten clovek ublizi sam sobe a ne tem po stezce chodicim. Mozna je to drsne reseni, ale pokutovat a buzerovat vsechny pausalne a povazovat vsechny za nebezpecne neni ok.

Lidem s ridicaky a s auty technicky ok a zaplacenymi poplatky nikdy tohle nedokaze zabranit jet 250 v obci na rovnem useku. Tohle to proste nedokaze.

Jen muj nazor. Nic vic.
camel1cz
Příspěvky: 764
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm
Reputace: 52
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3780
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od camel1cz »

Jo, naprostý souhlas!

Přijde mi, že dneska se všechno řeší "správně, systémově a systematicky" což znamená, že se udělá nový zákon nebo aspoň vyhláška případně povinnost a začne se vymáhat stylem "úředník ti může vlézt až do postele, aby zjistil, jestli tam neschovavas petky s olejem na topení".

Paradoxně se tímto úplně neguje to jediné co funguje a to je prostě dohled odpovědných (bez zvláštních pravomoci) a zdravý rozum.
Mestaci dneska jezdí autem, parkujou většinu času u pumpy a nasávají kafe a nebo měří za ceduli města, ale aby vyfasovali kvalitní boty a vyrazili do ulic a na cyklostezky, to neee... Na to nemají dost pravomoci, vždyť nesmějí podezřelého zastřelit, tak to nemá cenu dělat.

Prostě je to celý praštěný, a přitom by stačilo tyhle cyklisty co ohrožují ostatní prostě legitimovat a pokutovat. A vůbec bych se s nikým nebavil o dokazování, omezovani, genderove a jiné rovnosti, lidských právech atd. To je další věc, která je in - kdejaký šmejd se ohání pravy (na povinnosti nějak zapomíná), dělá si co chce a společnost mu to žere... Ale zkuste si zapomenout zaplatit složenku, to je rychlý...

Věřte, že už jen to, že se budou policajti procházet po problémových místech popr. Jezdit policejními auty po silnicích 1. třídy (ne na tajnacku měřit, tyhle silnice jsou divokej západ hadr) se plno věcí sakra zlepší ne li vyresi.

Omlouvám se za off topic, ale nemohl sem jinak a nechal se trochu unést.
5 kVA Axpert King @ 3,78 kWp [12x AUO 315Wp mono]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
Rozpracováno:
Fangpusun MPPT 150/70 Tr @ 1,89 kWp [6x AUO 315Wp mono]
5 kVA Axpert King II @ 5,52 kWp [12 x AS 460Wp mono]
unicast
Příspěvky: 1178
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Reputace: 197
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od unicast »

diablo007 píše:Pokud je to trail pro kola proč tam není policie aby dávala pokuty chodcům kteří tam nemají být a slizaji se značených stezek
Protože
a) by musela být všude
b) buzerací z lidí zodpovědné jedince stejně nevychováme, naopak uděláme gaunery i z řady slušných
unicast
Příspěvky: 1178
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Reputace: 197
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od unicast »

camel1cz píše:Prostě je to celý praštěný, a přitom by stačilo tyhle cyklisty co ohrožují ostatní prostě legitimovat a pokutovat. A vůbec bych se s nikým nebavil o dokazování, omezovani, genderove a jiné rovnosti, lidských právech atd.
A kde se v tobě bere přesvědčení, že policajt je vždy čestný, neomylný, nestranný, moudrý a navíc schopný vždy zastávat jednoznačně ten správný právní názor?

Naopak, jakýkoli orgán veřejné správy a čím má více pravomocí, tím to pro něj musí platit víc, musí být jednak pod silnou veřejnou kontrolou (což PČR ani trochu není a když se o to někdo pokouší, policisté "vyhodnocují mobil jako zbraň" apod.) a kromě toho jeho rozhodnutí musí být možné kvalifikovaně přezkoumat a případně zvrátit. Tahle "jednoduchá řešení", která navrhuješ, zpravidla končí dost špatně.
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am
Reputace: 907

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od youda »

Navrhuji:
- Cyklistům sebrat kola.
- Motoristům sebrat auta.
- Chodcům zlámat nohy.
Jaképak flákání někde v lese! Všichni pěkně naklusat do fabriky a makat u pásu....až do smrti smrťoucí!
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
camel1cz
Příspěvky: 764
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm
Reputace: 52
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3780
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od camel1cz »

Já špatné zkušenosti nemám a věřím, že kdyby něco, mám dost prostředků se bránit.

Můj názor: Policii "se prostě věří" a pokud selže jednotlivec, můžeš si všimnout, že trest je horší než když to samé udělá civil...

Jsem možná naivní, ale já tomuhle mechanizmu věřím a špatně mi přijde právě tahle kontrola kontroly kontroly..
Musíme si prostě připustit, že omyly/chyby se stavat budou (jako že vždycky budou) a neřešit tyhle krajní případy a excesy stylem "kanon na vrabce"...

PS obecne platí pravidlo 80/20 (snad sem se nesekl). Poslednich 20% řešení si vyžaduje 80% úsilí... Chtít vyřešit všechno je úsilí nekonečné.
A tady ani nejde o peníze nebo čas či počet policajtů a úředníků, ale prostě o to, že právu přestane běžný člověk rozumět. A to je zásadní průšvih a jeden z faktorů pádů civilizací... Ale to jsme už daleko, snad
5 kVA Axpert King @ 3,78 kWp [12x AUO 315Wp mono]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
Rozpracováno:
Fangpusun MPPT 150/70 Tr @ 1,89 kWp [6x AUO 315Wp mono]
5 kVA Axpert King II @ 5,52 kWp [12 x AS 460Wp mono]

Odpovědět