Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř pro 11, 2019 1:31 pm
j0hn píše:Protože chci použít Li-ion články a ty mají při max nabití při čtyřech kusech v sérii 16 V.
LiFePO4 mi vychází dvakrát dráž.
j0hn píše:...........Při použití výše uvedených 7s Li-ion článků se při vybíjení do 3,5 V a nabíjení do 4,1 V na článek pohybuje baterie v rozmezí 24,5 - 28,7 V.
Zde v bazaru nabízené 210W Scheuten Solar mají Vmpp 27,3 V..,............................
jsem odhladl, že pro napětí 25 - 29 V by měla panely dávat >95 procent MPP výkonu. Jasně při teplotě 50C se to pásmo posouvá na cca 22,5 - 26 V. Tam ale WPM regulátor nepomůže. A i MPP regulátor má nějakou režii.
V případě této sestavy mi přijde lepší dva panely bez regulátoru přímo na baterky než jeden panel přes regulátor.
Co si o tom myslíte? Je funkce regulátoru "jen" regulovat napětí a při nabití baterek přestat dobíjet, nebo ještě něco dalšího?.......
j0hn píše:.....
Když píšu přímo na baterii, myslím tím se sledováním napětí a teploty článků a v případě dobití nebo přehřátí článků panely odpojit.
.....
Je funkce regulátoru "jen" regulovat napětí a při nabití baterek přestat dobíjet, nebo ještě něco dalšího?
Díky
Zpět na Mobilní ostrovní elektrárny
Uživatelé procházející toto fórum: Semrush [Bot] a 0 návštevníků