Pravidla bazaru

Nabídka / poptávka komponent souvisejících s energetickou soběstačností, panely, regulátory, baterie, centrály, speciální spotřebiče, elektromateriál, ...
lzahradil
Site Admin
Příspěvky: 921
Registrován: ned srp 12, 2012 1:18 am
Lokalita: blízko Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5840
Kapacita baterie [kWh]: 28
Bydliště: CZ

Pravidla bazaru

Příspěvek od lzahradil »

Pravidla bazaru

Zadání inzerátu

1) Zejména je potřeba vybrat správnou kategorii. Například pokud se jedná o prodej FV panelů, přidat inzerát do Bazar / Prodám / Fotovoltaické panely. Není-li rubrika jednoznačná, přidáme do Bazar / Prodám.

2) Vhodně zvolte název téma, aby bylo nejlépe na první pohled jasné o co v daném tématu jde. Například "Měnič PowerJack 3kW", "Zbytky montážního materiálu pro FV panely".

3) Nerozvíjejte v Bazaru nesouvisející diskuze na téma netýkající se původního prodeje. Pokud chcete diskutovat například o vhodnosti daného produktu, nebo podobném produktu, založte nové téma v Elektroporadně a do vašeho příspěvku vložte odkaz na původní bazarový prodej, aby byla zřejmá souvislost.

4) Nevkládejte další inzerát do existujícího tématu založeného jiným autorem inzerátu. Na váš nový inzerát vždy vytvořte nové téma. Důvodem je zejména možnost ukončení inzerce původním zakladatelem tématu.

5) Při nabídce nebo poptávce uveďte lokalitu kde se dané zboží nachází, případně odkud jej poptáváte.

6) Uvádějte cenu, v opačném případě se jedná o Aukci.

7) Neobávejte se téma pravidelně aktualizovat například při změně ceny, nebo prodání části komponent. Do tématu vložte nový příspěvek s informací co je prodáno či nakoupeno, co zbývá, nebo informaci o změně ceny.

8) Při dokončení prodeje či nákupu dopište jako poslední příspěvek informaci, že už bylo nakoupeno a nebo že je vše prodáno. Tato informace je důležitá pro ostatní jako fakt, že inzerát je už ukončen.

9) Souhlasím a jsem si vědom že v případě nerespektování pravidel může být inzerát smazán!

NOVÁČKOVÉ MOHOU ODESÍLAT SOUKROMÉ ZPRÁVY AŽ PO ODESLÁNÍ ALESPOŇ 3 (TŘÍ) PŘÍSPĚVKů!
Příspěvky ve fóru BAZAR se do počtu příspěvků nezapočítávají


Aukce

10) Aukce musí odpovídat bazarovému prodeji. Nelze do aukce přidávat komerční nabídky firem bez dohody, viz níže.

11) Pokud nevíte za kolik chcete prodat, nebo za kolik chcete koupit, přidejte k názvu tématu slovo AUKCE, například "AUKCE: koupím vojenskou elektrocentrálu", kde kupujete od toho kdo prodá levněji, nebo "AUKCE: prodám automatizaci domácnosti", kde prodáváte nejvyšší nabídce.

12) Pravidla aukce a následný prodej či nákup jsou zcela na dohodě mezi kupujícím a prodávajícím.

13) U aukce vždy uvádějte výchozí cenu. U koupě to je vaše maximální cena, která je pro vás akceptovatelná, kdy prodejci vám nabízejí levnější produkt. U prodeje je to vámi akceptovatelná minimální cena, kdy kupující poptávají za vyšší cenu, pokud mají o nabízenou věc zájem.

Co patří a co nepatří do bazaru?

14) Do bazaru patří kusový prodej použitých komponent, nebo omezeného množství přebytků komponent.

Například: "Z instalace nám zbylo 100 metrů kabelu a tento prodáváme", "Prodám měnič, důvod: koupě nového měniče", "Prodáme 6 panelů zbylých z instalace", "Prodám zbytky hliníkových profilů ze střešní instalace". Tyto inzeráty jsou naprosto v pořádku.

Oproti tomu "Máme k dispozici kabel, do 100 metrů délky za standardní cenu, do 500m za zvýhodněnou cenu a od 500m za ještě výhodnější cenu", "Prodáme panely, od 30ks sleva", "Nabízíme měniče Studer, Axpert, Victron, široká nabídka, záruka" už bazarový prodej není.

Toto je klasifikováno jako komerční prodej. V takovém případě je nutno se předem dohodnout s administrátorem serveru na vzájemné obchodní spolupráci na mail info@mypower.cz, nebo pomocí soukromé zprávy přes zdejší fórum. S takovým dotazem prosím rovnou zasílejte nabídku protihodnoty za umožnění vašeho komerčního prodeje, tedy výši pro vás akceptovatelné investice za komerční prodej.
Takový prodejce má viditelnou hodnost "Schválený prodejce".

15) Není tolerováno opakované inzerování vámi prodávaných produktů v tématech jiných než Bazar. Během faktické diskuze jsou tyto nabídky příliš agresivní a vnucující se.

16) Pokud máte v nabídce produkty týkající se témat diskutovaných na fóru mypower.cz, je možné se dohodnout na přidání dodavatele do eshopu na tomto fóru. V takovém případě napište administrátorovi serveru na mail info@mypower.cz rovněž s akceptovatelnou nabídkou protihodnoty za poskytnutý prostor na zdejším serveru k prodeji vašich produktů.

17) Není dovoleno vkládání URL adres na vlastní eshopy. Chcete-li odkázat např. na specifikaci produktu která byla nalezena na jiném eshopu, vložte ji jako přílohu. Zároveň tím zamezíte případné nefunkčnosti odkazu v případě změny na odkazovaném eshopu.

18) V případě, že dojde k nebazarovému prodeji, je možné že vaše téma bude smazáno.



Diskuze k pravidlům bazaru.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek