Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Nezařaditelné
Odpovědět
kyocera
Příspěvky: 1197
Registrován: čtv led 15, 2015 1:37 pm
Reputace: 275

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od kyocera »

Zdravím,
k tomu co píše Youda , tak návod na výrobu baterie trithiového typu s fotovoltaickým článkem najdete
zde
https://www.youtube.com/watch?v=KKdzhPiOqqg
Samotné trubičky je možné dohledat na ALI nebo ebay. Pak se tady bavíte o elektrolýze vody. O elektrolýze
vody se neuvažuje. Ale už je známá ve světě technologie na výrobu vodíku z vody rozkladem pouze za přítomnosti slunečních paprsků. Také u nás na tom pracuje ústav pro pokročilé mat. technologie. A stále ve světě existuje skupina
lidí, kteří věří, že budoucnost pro auta je vodík.V roce 2014 jsem se na BVV svezl autobusem na vodík.
Ptal jsem se, kdy se tato technologie začne využívat a bude konkurence schopná naftovým motorům.
Odpověd byla, vodíkový pohon se začne vyplácet, jakmile nafta bude stát 130Kč / litr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2483
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Reputace: 180
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od NOPARasito »

Ale v severskych statech vodik vyrabi jako prebytky z vetrniku, tak proc nevyuzivat ulozeni energie byt s celkovou ucinnosti na stejne vlne jako spalovaky, ale prachsproste jen, aby se zuzitkovaly prebytky.
Porad to rikam, neni idealni jen jeden system.
Zdroju jsou mraky napr.:
Solarni - termika
Solarni - Fotovoltaika
Solarni - vitr
Solarni - voda
Solarni - geotermika
Elektromagneticka - prilivove / voda.
Tusim je to dost energie, kterou kdyby jsme dokazali vyuzit z 10% tak ji za rok nespotrebujeme.
Jeste znam jedno porekadlo: kdyby sla dat remenice na P..U a spojit ji remenem utahla by celej svet.
A ze jich na svete je a vladne nam, ale ta remenice na ni nejde k sakru nasadit.
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am
Reputace: 907

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od youda »

Nafta za 130Kč myslím není tak daleko. Taky se může stát, že nějakej magor v EU vyrobí takovou emisní směrnici, že spalováky prostě nebudou schopný ji splnit a to hned budeme vidět, jak se všechny automobilky rychle vytasí s alternativníma pohonama.

Trochu strach mám ale pořád z toho autonomního řízení a 24x7 sledování všech elektromobilů. Prostě z toho na mne kouká Orwellův 1984 jak vyšitej. Státy udělají cokoliv, aby dokázaly kontrolovat svoje občany. Víte například, že v Indii (ale i jinde) je zakázaný, aby civilisti používali satelitní telefony? Důvod je zřejmý - satphony se vládě dost blbje odposlouchávají, pokud nemá zajištěno, že hovor bude routován přes satelit a pozemní stanici, kterou má ta daná vláda pod kontrolou.

Takže u těch elektromobilů bych se vůbec nedivil tomu, kdyby tam třeba najednou přibyla povinná funkce, že policajt vám na dálku může kdykoliv "chcípnout motor".

Hmm, proč vlastně lidem rovnou při narození nestřílet pod kůži jednočip, kterým by šel každý nepohodlný člověk kdykoliv na dálku "vypnout"? Taky by ten jednočip mohl rovnou odposlouchávat zvuky, obrazy i myšlenky a ukládat vše přímo do policejního cloudu pro pozdější využití. A když se člověk aspoň jednou za týden nepřipojí k online databázi, tak ta štěnice zaškrtí slinivku, brzlík, cokoliv a člověk pojde. To je mi vynález!

Hmm, koukám že tenhle příspěvěk jsem měl nablít spíše do vlákna "prasárny na občany" :(
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm
Reputace: 87

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od brin »

Klid. Máte tu zbytečně katastrofické vize. Vodíkomobily jsou zatím nesmyslem kvůli vysoké finanční a energetické náročnosti manipulace s vodíkem. Neřešme teď výrobu, která by šla řešit třeba přebytky z FVE, byť účinnost takového cyklu je tristní. Řešme ovšem stlačování a přepravu. Stlačení na 350 BAR si vezme asi 30 % energie uložené v tom vodíku a přeprava dalších 10 %! A je to dané tím, že když dneska jede cisterna nafty, tak vám přiveze třeba 30 tun nafty v objemu přes 35 kubíků. Vodíku přiveze taky 35 kubíků, jenže vážit bude při tlaku 350 BAR jenom asi 700 kg. To je velmi efektivní tahat kvůli 700 kg 10 tunové nákladní auto... A i kdybychom přepravovali vodík zkapalněný a podchlazený (tam mimochodem dochází ke ztrátám až 3 % denně!), nebude to o moc lepší, ten vodík bude opět vážit jenom asi 1,2 tuny. Spekuluje se o možnostech kompozitních nádrží s tlakem 700–1000 bar. Ale vážně chcete mít pod zadkem výbušný vodík stlačený na 1000 barů? Díky nechci. Navíc, při tlaku 1000 barů musíte do stlačení dát tolik energie, kolik jste v podstatě vynaložili na výrobu vodíku... Což je absurdní.
PavelR
Příspěvky: 3104
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputace: 220
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od PavelR »

ja vam nevim ale mit tolik atmosfer stlacenych po pr.... by se me moc nelibilo. To stejny se me moc nelibi u cng. propanbutan je aspon skapalnenej a beha to na mensich tlacich. Tim padem mensi naroky na naroky azivotnost ruznych tesnenych spoju.
Vodik se asi bude tesnit obtizneji - to je jiz vyvinuto ale podivejme se na to z jineho hlediska - koupim si nove auto na benzin s uplne obycnejym motorem (to jakstaks jde jeste dneska sehnat) ok absolvuji par garancek ok a pote si jiz servis (olej,filtry,spojka,rozvody,brzdy,...) udelam sam. Ale v samohybu na vodik bych se bal abych nejakej ten vodikovej spoj neuhranul a nedoslo k nestesti. Auto na vodik nebude lidovevozitko...
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2773
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Reputace: 427
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

1. elektromobily tu byly dříve něž-li spalovací klechtačky , obojí coby hračky bohatých . Elektromobily měli velmi slušně našlápnuto a dokonce to vypadalo že ty smradlavý , nespolehlivý , slabý a hlučný klechtačky zadupou do propadliště dějin . Leč klechtačkový investoři se nehodlali vzdát , což se jim bohužel povedlo a jak to dopadlo vidíme sami :? .

2. počítání a vybírání spotřební daně u eut není žádný problém , stačí na to prográmek v softwéru euta chte-li appka , jež bude čítat přijaté kWh a pomocí GSM odesílat na MF . Bude úplně šumák odkud a jak elektřina pochází :yes: .

3. Thoriové reaktory nejsou nezajímavé , avšak mnoho let je již vyzkoumán a vyzkoušena 4. generace uranových jaderných reaktorů jež jsou schopny fungovat na "vyhořelá paliva" produkovaná 3. generací (Tuenlín , dudlovany ........ ) . Američané svého času vyvíjeli fluidní reaktor "spalující" práškový uran až do mrtě :arrow: odpadem téměř neradioaktivní látky :yes: . Díky svým vlastnostem a konstrukci stačí udržovat v reaktoru relativně malé množství paliva jež lze průběžně doplňovat :mrgreen: .

4. vodík je dnes levný jelikož je odpadem chemického průmyslu , proto si s ním mnoho vědátorů rádo hraje a je prezentován coby palivo zítřka . Jeho případná výroba v masovém měřítku nahrazující ropu je pořádný blud . ikdyž jak sami víme , i slepou cestu je potřeba vyšlapat .

5. probíhající automatizace , průmysl 4.0 a umělé inteligence se světem zatřesou natolik že se z toho pořádně poserem :twisted: . Snít jak co to bude 2035 , 2034 , 2033 , .... 2025 je jak při chůzi hledět na hvězdy na nebi :roll: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
marko250
Příspěvky: 3335
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Reputace: 484
Lokalita: Hlučín
Bydliště: Hlučín

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od marko250 »

Tak ta propagace vodíku do dopravy je spíš poblouznění politické garnitury.Jim bylo a je pouze vysvětlováno,že z výfuku jde čistá voda a to jim stačí.
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od redcrown »

Proč se pořád točíte kolem toho, že euto jde sledovat a kontrolovat lépe než auto. To je blbost...
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od mypower.cz »

redcrown píše:Proč se pořád točíte kolem toho, že euto jde sledovat a kontrolovat lépe než auto. To je blbost...
V cem konkretne je to blbost?
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od diablo007 »

Teď momentálně to jednoduzsiho je jelikož euto již dnes v sobě má simku GPS a lutopiootabatd takže ji momentálně jde po prvním update ovládat jako Angličanka. Klasické spalovací auta toto v takovém.mnizstvi neobsahují. Do doby než se zavedou černé skříňky jak chce časem EU pak už bude jedno co za vůz budeš mit
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od redcrown »

U obou můžeme:
- sledovat polohu
- sledovat množství doplněného paliva a množství spotřebovaného paliva
- sledovat ujeté km
- vzdáleně odstavit motor
- s vozidlem datově komunikovat
- automaticky trestat za překročení rychlosti
Atd
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od redcrown »

diablo007 píše:Teď momentálně to jednoduzsiho je jelikož euto již dnes v sobě má simku GPS a lutopiootabatd takže ji momentálně jde po prvním update ovládat jako Angličanka. Klasické spalovací auta toto v takovém.mnizstvi neobsahují. Do doby než se zavedou černé skříňky jak chce časem EU pak už bude jedno co za vůz budeš mit
Přeci stačí nařídit do všech aut instalaci jednotné černé skříňky a je to. Podobně jako bylo zavedeno mýto. Prostě chceš jezdit, dej si krabičku, nebo tě vyřadíme z provozu.... Kde je problém....
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm
Reputace: 87

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od brin »

Euto lze sledovat uplne stejne jako jina auta, treba firemni dacie s automatickou knihou jizd nebo jakekoliv jine auto s infotainmentem pripojenym na internet (treba nove skodovky). Mezi elektromobilem a spalovakem v tomto neni zadny rozdil, vsechno ostatne bezi na 12 V.
Uživatelský avatar
dracekvo
Příspěvky: 1938
Registrován: čtv zář 13, 2012 4:35 pm
Reputace: 155

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od dracekvo »

Protože je jedno jaká motorizace v autě je. Například e-call je dnes povinnou součástí všech aut.

abramsův bod 4. ano tak to přesně je. Protože věřím že pro odpadní elektřinu stále dokážem využít lépe a efektivněji, než z ní vyrábět elektrolízou vodík.

Já osobně vidím budoucnost v tom, že se naučíme vyrábět nějaké syntetické palivo na bázi uhlovodíků tak jako je ropa. Třeba nějak zachytávat CO2 a vyrobět z něj opět něco co hoří. Nějaké zmínky už jsem o tom četl.

A co se týká autonomních vozidel. Mě by to přišlo celkem fajn. Z vánočního večirku bych nemusel řešit odvoz :)
Ale hlavně snad přestali na silnici umírat lidi. Za rok 2017 více jak 500 kusů. A když jedu někam dál, tak minimálně aspoň jednou potkám nějaké prase co ohrožuje ostatní.
Naposledy upravil(a) dracekvo dne sob led 05, 2019 10:14 am, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od redcrown »

Pro státní aparát je jednodušší všem nařídit jednotnou krabičku s GPS a SIM, než řešit kompatibilitu různých systémů různých výrobců.
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od redcrown »

dracekvo píše:Protože je jedno jaká motorizace v autě je. Například e-call je dnes povinnou součástí všech aut.

abramsův bod 4. ano tak to přesně je. Protože věřím že pro odpadní elektřinu stále dokážem využít lépe a efektivněji, než z ní vyrábět elektrolízou vodík.

Já osobně vidím budoucnost v tom, že se naučíme vyrábět nějaké syntetické palivo na bázi uhlovodíků tak jako je ropa. Třeba nějak zachytávat CO2 a vyrobět z něj opět něco co hoří. Nějaké zmínky už jsem o tom četl.

A co se týká autonomních vozidel. Mě by to přišlo celkem fajn. Z vánočního večirku bych nemusel řešit odvoz :)
Ale hlavně snad přestali na silnici umírat lidi. Za rok 2017 více jak 500 kusů. A když jedu někam dál, tak minimálně aspoň jednou potkám nějaké prase co ohrožuje ostatní.
Já z vánočního večírku raději dojdu nebo dojedu sockou nebo taxi....
Traduje se taková průpovídka, že lidi je jako sraček...
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od redcrown »

Tu průpovídku myslím samozřejmě s nadsázkou.
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od mypower.cz »

redcrown píše:Přeci stačí nařídit do všech aut instalaci jednotné černé skříňky a je to. Podobně jako bylo zavedeno mýto. Prostě chceš jezdit, dej si krabičku, nebo tě vyřadíme z provozu.... Kde je problém....
Proste chces bydlet, dej si kameru do bytu, nebo te vyradime z provozu... Kde je problem....

Tohle se da rici o vsem a jakakoliv variace se da vzdy obhajit nejakym dobrem. Nicmene jit na vec timhle zpusobem je neuveritelne spatne.
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am
Reputace: 907

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od youda »

U toho proc je dalkove sledovani a ovladani snazsi u eaut nez u spalovaku vubec nejde o technicke duvody.

Jde o to, ze eauta jsou "novinka" a kazda novinka se vladam reguluje lepe nez stara, zavedena, masove rozsirena vec.

Kdo neumi anglicky, kratkou zminku o tom psali uz i na idnesu: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi ... anicni_are

Kdyz zacne vlada regulovat neco zavedeneho, je riziko ze lidi zacnou brblat, protestovat, sabotuji volby. Viz Francie a regulace dane benzinu. Pokud by Francie zvedla dan na baterky do elektromobilu, nikdo by si toho ani nevsimnul.

Proc EU naridila eCall pro nova auta a nenaridila take povinnou eCall krabicku pro vsechna stavajici auta? Protoze to by si lidi nenechali libit.

Rikam - nebudme ovce.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Elektromobily: Kolosální omyl,nebo ještě větší podvod

Příspěvek od redcrown »

mypower.cz píše:
redcrown píše:Přeci stačí nařídit do všech aut instalaci jednotné černé skříňky a je to. Podobně jako bylo zavedeno mýto. Prostě chceš jezdit, dej si krabičku, nebo tě vyřadíme z provozu.... Kde je problém....
Proste chces bydlet, dej si kameru do bytu, nebo te vyradime z provozu... Kde je problem....

Tohle se da rici o vsem a jakakoliv variace se da vzdy obhajit nejakym dobrem. Nicmene jit na vec timhle zpusobem je neuveritelne spatne.
Ano, takhle se to dá říct. Když to šlo u mýta, tak proč ne u provozu všech aut. Lecos se dá politicky vysvětlit, např rušíme konvenční model výběru spotřební daně formou benzínu, jdeme na GPS model. Vysvětlení pro "hloupé" (90% národa) - aby ti bohatí co si vozí prdel v eutech, ať taky platí, vás se starším benzínem to vyjde +- stejně. Bla bla bla.
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek