Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
cimrosek
Příspěvky: 4
Registrován: sob zář 23, 2017 4:57 pm
Reputace: 0

Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od cimrosek »

2.krajní s druhým zleva
2.krajní s druhým zleva
3.po připojení vypnuté pily
3.po připojení vypnuté pily
1.krajní napájecí
1.krajní napájecí
Zdravím všechny na foru,
dovolil jsem si založit nové vlákno,třeba se to bude někomu hodit.
Chtěl bych si koupit na občasné řezání tak jednou za měsíc akumulátorovou pilu problém je že musím nařezat vše co mi bude dáno a na místě není přívod el. k nabíjení a jedna baterie mi stačit nebude a aby pila rozumně něco přeřízla je potřeba aspon rychlost řetězu 12 metru za sekundu a měla 36voltový systém.
Nejlevnější čínská
http://www.greenworks.cz/40v-system-g-m ... x-gd40cs40
co má prý obstojnou kvalitu stoji na netu 4tisíce +1300 nabíječka+baterie 4Ah v pruměru 4 tis. značkový výrobci to mají samozřejmě dráž a já bych ty baterie spíše 2 až tři a nabíječku pořídit nějak levněji protože je to dost peněz za občasné použití a stím bych potřeboval poradit zda to pujde.
Mám doma chvilku rc model a v něm lipo baterii a tak zhruba o tom něco vím ale ne zas moc tak mně hned nekamenujte za nějakou hloupost co napíšu.
Mám k tomu modelu turnigy accucel6 nabíječku do 6A s balancérem 1-6s baterky tak mně napadlo že koupím jen pilu a místo nabíječky a aku od výrobce ve kterém jsou baterie 18650,bych koupil dvě 5s lipo baterie na hobbykingu
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-500 ... -pack.html
spojil je a koupil na aliexpresu pípák na hlídání abych je nevybil moc vsunul je do šachty pily,jejich mechanické zajištění si poladím,budu řezat, pípák zapípá vyměním baterii,doma je rozpojím nabiju každou zvlášt.
Plán by to byl hezký jen je problém v tom že originální akupack výrobcu je z 20baterii 18650 má nějaká bezpečnostní zpětná hlídání a balancování v součinnosti s pilou kde je asi nějaká řidící jednotka protože baterie má čtyři kontaky a ne dva.
Povedlo se mi zapujčit přes známého pilu s baterii a prodlouženými kabely jsem zkoušel připojit baterii a se svými chabými znalostmi něco změřit a povedlo se mi naměřit viz obrázek bez připojení pily a když ji připojím prodlouženě tu baterii tak:
1 kontakt zleva a zprava je napájení a bez něj to nepujde.
Pokud pile odpojím třetí kontakt zleva tak jí zapnu a běží pořád
Pokud odpojím druhý zleva tak chvilku pila běží a pak zahlásí chybu a vypnese
na obrázku jsem něco naměřil pujde z toho odvodit jak ojebat jednotku aby pila běžela na lipo?
Pokud by to nešlo mohl bych koupit jen jednu originál menší baterii za 2 tisíce a na její krajní napájecí vývody si připájet prodloužený kabel na který bych si upevnil lipo a provozovat to v součinnosti s origo baterii?
obrázky se pomíchali dám před ně čísla.
Přílohy
8.a zleva dva krajní po zapnutí
8.a zleva dva krajní po zapnutí
7.a zleva dva krajní
7.a zleva dva krajní
6.druhý zleva a zapnutá pila
6.druhý zleva a zapnutá pila
5.ještě takto druhý bez baterie z pily bez zapnutí
5.ještě takto druhý bez baterie z pily bez zapnutí
4.a když ji zapnu tak změna
4.a když ji zapnu tak změna
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Reputace: 285
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od rottenkiwi »

Neviem ako máte baterku nabitú, ale ak je 37 V plné napatie pre 10s2p,
tak ten 2. kontakt na ktorom je 4.9 V slúži na komunikáciu medzi pílou
a baterkou, treba odchytiť tvar signálu, či je to napr. 4.9 => log 1 a
ako často to píla posiela baterke.

V tomto videu však vloger spomína, že sa na 4 kontaktoch baterky
NEDÁ namerať plné napatie, lebo jeden z vnútorných kontaktov
slúži ako sériový vypínač, tak neviem kde je pravda.
https://www.youtube.com/watch?v=1iixrd1NImc
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
cimrosek
Příspěvky: 4
Registrován: sob zář 23, 2017 4:57 pm
Reputace: 0

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od cimrosek »

Baterie není plně nabitá trošku jsem řezal,plně nabitá baterie má 40V,na tolik ji nabíjí originální nabíječka asi v souvislosti s tím jak jsem tu četl že když se 18650 nabíjí jen na 4V tak má o mnoho delší životnost.
Video znám ale s angličtinou jsem na nule,tak nevim co povídá,a stejně mi to hlava moc nebere,asi to není dobrý nápad.
Ještě mě napadlo,když bych obětoval celou baterii a odstřihl články a dal je pryč,zařízl a upravil desku s elektronikou z baterie a nechal ji zasunutou napořád v pile a na ní připojil lipo a nemusel bych mít origo nabíječku ale ještě jsou tam ty balanční drátky tak to asi nepujde,možná zkusím nějaký odletovat zda to elektronika baterie pozná.
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2773
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Reputace: 427
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

:? debilní chytrý věci :uh: . Výrobci už tráví dost času vymejšlením anti-kutilských opatření až hrůza :hell: .
Napojení takovýhle origo elektroniky na jinou *batt* nemusí fungovat z mnoha fičurin - odpojení a připojení el může zablokovat šváka (dělaj to tak noutbukový baterky) , nebo zmíněná obsence napětí jednotlivých článku až po chybu vyvolanou rozpornou kapacitou ake od naprogramovanýho originálu :roll: .
Osobně bych takou záležitost řešil umravňujícím zásahem do pily :arrow: vyházet zbytečný bordel (chytrou elektroniku) a dle typu motoru udělal nový "hloupý" ovládání :yes: .
Můj tuning aku řetězovky je tu : https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=35&t=224#p53950

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
fukuši
Příspěvky: 356
Registrován: úte úno 19, 2013 10:27 pm
Reputace: 11

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od fukuši »

Taky bych potřeboval rozlousknout ty 4 piny u řetězovky Stihl.Mám sice 180Wh aku ale při pořádném zápřahu by to chtělo 2
Aku.Tak nějakej stacionární Aku by nevadil.Prostě na cca 35-40 cm kmeny ideální.Na origo aku pokácet a na porcování kmenů nějakej stacionární s delším kabelem.Jinak testoval jsem pár jinech kousků ale jak to nemá ten tenoučkej řetěz tak
to není žádná sláva.Prostě ten větší odpor je znát hlavně u aku.Tak pokud někdo bude baslit tak doporučuji aspon lištu a řetěz Stihl.Zatím na jeden řetěz pořezáno bez broušení 6 metrů dřeva na 30 cm.
jahodovák
Příspěvky: 1913
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Reputace: 216
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od jahodovák »

Až na to přijdeš,též by mě to zajímalo,sice mám tu nejsilnější baterii ale pokud moc spěcháš tak je to znát,pravda pokaždé mi to stačí na plnou nálož,chudák stará multikára se u toho dost zapotí,ba i mnohdy i já než to naložím ale druhá do rezervy by se šikla.Po doporučení profíků mám řetězy dva a střídám je ,ten první vydržel jen chvílku,prostě ta pila není dělaná na řezání zarostlých hřebíků.Zatím se zdá že pila řeže pořád stejně a to jsem nařezal cca 30 kubíků.Sice je to dost drahá sranda ale zatím se zdá že se to vyplatí
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
jarinox
Příspěvky: 75
Registrován: pon zář 01, 2014 10:33 am
Reputace: 11

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od jarinox »

Pekný deň vospolok :-) Nakoľko som nejakú dobu strávil úpravou Stihl a Metabo aku zariadení tak stále platí to, čo som popísal v príspevkoch u témy AKU nářadí (abrams).

Na úpravu Stihl píly sú najjednoduchšie dve cesty:
a) odstránenie pôvodných akumulátorov z batérie a vyvedenie vodičov na pripojenie externých akumulátorov
b) výmena elektroniky v píle (EC regulátor motora) - strata záruky

Existuje aj tretia cesta a to emulácia komunikácie medzi batériou s pílou, ale mne osobne sa pri testoch podarilo pokaziť? asi 2 týždne starú AP300 batériu, samozrejme oprava v záručnej dobe bola zamietnutá pre porušenie plastovej plomby na skrutke batérie.. Pokaziť píšem z otáznikom zámerne, odišla (asi sa zablokovala) totiž riadiaca elektronika, ktorá je komplet zaliatá epoxidovou hmotou.

Osobne mám doma použité riešenie b) - externá batéria prerobená z originálnej batérie, t.j. elektronika batérie ostáva v batérií, len sa pridá väčší počet paralelných akumulátorov. A to aj u Stihl aj u Metaba. Odstránil som z batérie akumulátory, všetky (aj balančné) vodiče som vyviedol mimo batériu. K nim som pripojil pack batérií a funguje to. Tu však je potrebné akupack nabíjať externou nabíjačkou, pripojenie na originál Stihl nabíjačku môže zablokovať elektroniku batérie. To platí aj u Metaba, jedna riadiaca jednotka batérie (model batérie LiHD ultra M ) odmietala pracovať po nabití na originálnej nabíjačke.

Na nabíjanie upravených externých aku používam 2 x Imax B6 (klon), externé batérie mám zložené z Samsung INR18650-20R 2000mAh - 22A (25ks pre Metabo - 5s5p a 50ks pre Stihl - 10s5p). Ak budete upravovať Metabo LiHD batériu je lepšie zvoliť originálne Sanyo NCR20700A.

Len pre info, v originálnej Stihl batérií sú použité SONY US18650VTC4, rozdiel medzi AP100 a AP200 je ten, že v AP100 je osadených iba polovica batérií, ako je vidieť na obrázku. Po osadení plného počtu článkov sa elektronika nezablokovala, píla fungovala. Avšak nabíjam tieto články externe, už nemám odvahu túto batériu dávať na originálnu nabíjačku a zničiť ďalšiu riadiacu-balančńú elektroniku batérie :-)

Upravenú pílu Stihl po ruke doma nemám, tak pridám aspoň pár nekvalitných foto batérie Stihl a EC regulátora a tiež foto upravenej aku kotúčovej píly od Metaba aj s externou batériou (tu mám doma, obdobný systém riešenia ako u Stihl).. Keď budem mať doma aj reťazovú pílu Stihl, môžem spraviť a poslať foto..
metabo.jpg
metabo_ext.jpg
stihl_bat.jpg
stihl.jpg
fukuši
Příspěvky: 356
Registrován: úte úno 19, 2013 10:27 pm
Reputace: 11

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od fukuši »

Měnil jsem články 18650 v Makitě a dopadlo to fiaskem páč po odpájení starejch článku se nespustilo nabíjení.Bud počítá cykly nebo jak klesne napětí při odpojení tak se zablokuje BMS a už to s nabíječkou nekomunikuje.Možná to jde nějak resetovat ale zatím jsem nezjistil jak.Nebo to chtělo udělat tu výměnu s pomocným zdrojem 3,6V aby nedošlo k zablokování BMS.Ty baterie u Stihl jsou celkem 3xProfi a 3x Compact. AP 100 ,AP 200, AP 300 a AK 10, AK 20 a AK 30.
Nevíš jaké články jsou u AP 300 a AK 300?
kodl69
Příspěvky: 7377
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Reputace: 866
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od kodl69 »

Ještě že mám "hloupej" křoviňák RYOBI, prostě připojím na + a - jinej akupack (místo 5Ah/36V mám 20Ah/36V) a celej den s tím dělám. Do origo baterky vůbec nezasahuju, ostatně proč taky.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
David
Příspěvky: 30
Registrován: úte zář 04, 2012 12:44 pm
Reputace: 0

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od David »

Pár dní a dvojí vybití mám na této rebrand Husqvarna pile za 5800Kč s olejem.
https://pily.heureka.cz/mcculloch-li-40cs/

Výhody oproti pile od Greenworks jsou o 1/3 rychlejší řetěz tedy 18m/s oproti 11.2m/s u Greenworksu. A pak samosebou cena cca 5800Kč za set, byť s nanic 2Ah baterkou. Pila jede velmi dobře, ale co jsem četl všechny slabé baterky kolem 2Ah pily zasekávají proto se doporučují 4-5Ah. Tedy i tato stávkuje (40-50cm kmeny se musejí opatrně), ale pokud by se dala kuchnout nebo tak jak Ryobi křoviňák dát jen na svorky baterka bylo by to přínosné.

Hlavně tedy doporučuji koupit pilu s alespoň 4Ah a taky rychlým řetězem 18m/s má Mcculough Ryobi ještě o něco víc 21m/s ale stojí už dost skoro 11tis zase už má super baterku 36V/5Ah . Cena 4Ah Mcculough jsem našel 4tis.
vla
Příspěvky: 1188
Registrován: čtv bře 12, 2015 10:18 pm
Reputace: 124
Lokalita: Praha 6
Bydliště: Praha 6

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od vla »

Mám nejlevnější Greenworks s 2 Ah baterkou , uhlíkovým motorem, napětí 18, nebo 24V teď z hlavy nevím, prostě tu nejlevnější. Řežu s ni příležitostně do průměru cca 20 cm, při údržbě zeleně okolo domu. Nezasekává se a přijde mi na drobné údržby domácí zeleně dostatečně výkonná, čekal jsem od ní méně. Takže spokojenost. Samozřejmě pro větší práce rozhodně silnější a hlavně bezuhlíkový motor.
Nemám rád tenhle stát.
David
Příspěvky: 30
Registrován: úte zář 04, 2012 12:44 pm
Reputace: 0

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od David »

Pár let mám taky malinkou 18V Makitu a tam mi to na 3Ah jede take jak z praku. Co jsem se dočetl problém je prostě u těch 36V+ systémů a baterek 2Ah. Ale jak jsem psal projeví se to až u pořádných klád ne 20cm polínek.

https://www.zahrada.cz/forum/motorove-p ... sti-327789
"Četl jsem recenze na 40V i na 80V a popisují stejný problém jako zde pán ve vláknu, kde 2Ah baterie má problém a pila se zastavuje. 4Ah baterie toto nedělá, takže při koupi tu 2Ah pokud můžu radit neberte. 80V 2Ah to dělá také jak je vidět ve videu, a chce to rovněž vzít 4Ah a více."
cimrosek
Příspěvky: 4
Registrován: sob zář 23, 2017 4:57 pm
Reputace: 0

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od cimrosek »

Tak jsem v rozebrané baterii odpájel čtyři balanční vodiče a zkusil propojit s pilou a fungovala,pak už jsem na to neměl chut a vše uvedl do puvodního stavu.
Davide
Pila na které jsem to zkoušel je tvuj typ pily Mcculloch li40cs podívej se na spouštěcí tlačitka na obr. jsou stejné jak u tebe takže že by jsi to připojil jako křoviňák ryobi tak to určo nepujde.
Jinak pila byla vrácena ve čtrnáctidenni lhutě jako nepoužitá(dali jsme si jinou lištu) protože v návodu k pile jsme objevili nepřeložený odstavec do češtiny že je pila určena pro řezáni do průměru 15cm a vyjímečně občas do 23cm pruměru jinak se nadměrně opotřebovává.Nemám rád takovéto doporučení protože se na to pak budou vymlouvat v servise, kde mi taky řekli že nový motor se rovná ceně nového stroje.
Problém je že jsme si objednali z ebay za 2500kčbaterii která měla mít 5 Ah a přinabíjení originální baterie 2Ah které trvalo 1hodinu jsme zjistili že nabíjení této trvá 1h40min tak mi to vycházi 3,3Ah a řetěz se nezastavoval při řezání protože je v ní 20 baterii a ne 10 jako v originální k pile 2Ah
Jinak baterie je greenworks 40V pasuje do toho Mcullocha přesně,jen se musí odbrousit nebo nožem oříznout plastový nálitek zabraňujici dosednutí baterie,poté funguje bez problému i Mculloch
Pokud by někdo baterii chtěl nechám mu ji za 1900kč je nová,pokud ne asi si koupim ten kompresor a nebo rovnou tu čínskou pilu grenworks,a pokud ano jdu do stihl msa,uvidime.
Jarinox
Prosimtě tedy o nějaké fotky upravy pily stihl msa,a zajimalo by mne jak nabíjíš ten pack co máš venku,to ho máš rozpojitelný na 18V ? Nabiječka je do 6s.A nabijiš každý zvlášt?
A nabijíš i s připojenými všemi vodiči z mozku baterie a nebo je vždy odpojíš?
Při upravě jsi odpájel všechny kabely z origo baterie a nechal bez napajení pak jsi vše zapojil a funguje?
Díky za info
jarinox
Příspěvky: 75
Registrován: pon zář 01, 2014 10:33 am
Reputace: 11

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od jarinox »

fukuši píše:Ty baterie u Stihl jsou celkem 3xProfi a 3x Compact. AP 100 ,AP 200, AP 300 a AK 10, AK 20 a AK 30.
Nevíš jaké články jsou u AP 300 a AK 300?
Veru neviem aké články sú použité u batérie AK, ja mám pílu MSA, ktorá používa AP batérie (PRO), takže "kuchal" som len AP.

Batéria PRO (AP 100, 200, 300) používa rovnaký obal (púzdro batérie je až na 30 článkov US18650VTC4 - 3p10s). Rozdiel medzi AP 100-200-300 je taký, že v AP100 je osadených 10 článkov, v AP 200 je osadených 20 článkov a v AP 300 je osadený plný počet článkov - 30ks. Podľa všetkého je úplne rovnaká aj riadiaca jednotka - tipujem, že iba je rozdielny firmware...
Naposledy upravil(a) jarinox dne stř říj 04, 2017 7:53 am, celkem upraveno 1 x.
jarinox
Příspěvky: 75
Registrován: pon zář 01, 2014 10:33 am
Reputace: 11

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od jarinox »

cimrosek píše:Jarinox
Prosimtě tedy o nějaké fotky upravy pily stihl msa,a zajimalo by mne jak nabíjíš ten pack co máš venku,to ho máš rozpojitelný na 18V ? Nabiječka je do 6s.A nabijiš každý zvlášt?
A nabijíš i s připojenými všemi vodiči z mozku baterie a nebo je vždy odpojíš?
Při upravě jsi odpájel všechny kabely z origo baterie a nechal bez napajení pak jsi vše zapojil a funguje?
Díky za info
cimrosek: Len zbežne zatiaľ. Ešte nemám pílu doma, keď pôjdem na chalupu, donesiem - nafotím a okomentujem v rámci časových možností. Na nabíjanie externej vyrobenej batérie pre MSA používam 2 x Imax B6 (klon) naraz (batériu mám rozdelenú na 2 x 18V packy po 5s). Pri nabíjaní odpájam balančné vodiče, napájanie riadiacej jednotky nechávam trvalo pripojené. Času mám málo, ale keď nejaký mám, pokúšam sa rozlúštiť komunikačný protokol, aby som mohol úplne vyhodiť originálnu riadiacu jednotku. PS: Na pripojenie externej batérie priamo do píly používam redukciu (na opasok), do ktorej sa zasúva batéria (originál batéria totiž nemá dostatočný priestor na estetické vyvedenie vodičov a osadenie konektorov).
cimrosek
Příspěvky: 4
Registrován: sob zář 23, 2017 4:57 pm
Reputace: 0

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od cimrosek »

Ahoj,
Jarinox jak to vypada s tou stihlkou,už ji máš doma?
Chtěl jsem se zeptat znovu,mám nápad koupit tyto dvě baterie,puvodni pack vyhodit (pikud to snese zákl. deska puvodní baterie)a napojit tam tyto dvě lipo a vždy je odpojit a nabíjet na modelářské nabíječce,jsou tyto lipo vhodné k tomuto použití?Když origo nabíječka nabíjí do 40,a já bych měl lipo na 42,co nato motor? a na spodní hranici bych si dal pípák na 35V protože el. baterie odpojuje pack při 33v.
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-bat ... xt-90.html
Oshurty
Příspěvky: 24
Registrován: pon úno 19, 2018 5:22 pm
Reputace: 0

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od Oshurty »

Zdravím, jsem tady nový- toto forum jsem našel, když jsem hledal info o aku řetězové pile Ryobi.
Mám pili Ryobi 36 v s jedním akumulátorem 5 Ah. potřebuji poradit, jestli k pohonu této pily mohu použít akumulátor
36V 11 Ah z E-kola (samozřejmě po úpravě připojení - nejjednodušší asi bude propojovacím kabelem a baterku na opasku) Kolo má motor 350 W, řídící elektronika "snese" zatížení 20A, bohužel se mi nikde nepodařilo zjistit jaký motor (výkon kW) ta pila má...

akumulátor Elfei : https://www.elektrofahrrad-einfach.de/p ... avel-Akku-
116Ah.html

Kontoler Elfei: https://www.elektrofahrrad-einfach.de/p ... oller-36V-
15A.html

Pila Ryobi: https://cz.ryobitools.eu/zahradni-techn ... 36x3550hi/

Děkuji předem za přínosné podněty a rady či nápady... pokud je někdo z prahy, tím líp
kodl69
Příspěvky: 7377
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Reputace: 866
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od kodl69 »

Jestli je to stejnej aku jako 5Ah/36V v křoviňáku Ryobi, tak nebude problém, mám na křoviňák udělanej kontakt a propojovací dráty do batohu s baterkou 36V 20Ah a funguje to na ni dýl, než já s tím vydržím dělat. U řetězové pily bych spíš měl obavy o manipulaci, pořád bude potřeba dávat bacha na dráty, křoviňák mám na postroji, takže dráty do batohu mě nijak při práci neomezují. Akorát tam musí být přidaná zátěž podobná origo aku kvůli vyvážení, u řetězovky to předpokládám bude potřeba taky.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Oshurty
Příspěvky: 24
Registrován: pon úno 19, 2018 5:22 pm
Reputace: 0

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od Oshurty »

děkuji, baterku dám na záda do malýho Camelbaku, kabel přes rameno, konektor kupodivu pasuje z kola (malá úprava bude nutná)
Ta baterka 20 Ah - to je čína? Koukal jsem na Aliexpresu 20 Ah s nabíječkou za 250 € je stejná cena a 4x větší kapacita (akorát co na to celníci...). Jak je to u těch baterek s ochranou před úplným vybitím? origo baterky (pila i kolo) mají nějakou "destičku s elektronikou " která je asi ochrana před vybitím a přebíjením
jinak s celnicí mám zkušenost, že pustěj obyč věci i za 100 € ale elektroniku hlídají těch 20€ (nebo kolik je limit)
josse
Příspěvky: 1142
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm
Reputace: 139

Re: Akumulátor 36V pro řetězovou pilu

Příspěvek od josse »

Mě včera dorazil frekvenční měnič za 55€ s razítkem "bez cla".

Nechápu jak to dělají, protože jestli ten rentgenista umí číst, přečte si na krabici "USB cables" a vidí krabici plnou elektroniky...

Nechápu jak to mohli pustit.
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 3x80P14S 18650 (~640Ah/34kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3, https://solarforum.cz/

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek