Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Novinky, zajímavosti, věda a technika v oblasti solární energie.
Uživatelský avatar
Teya
Příspěvky: 19
Registrován: pon lis 20, 2017 10:50 pm
Reputace: 35

Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od Teya »

Na Floridě je díky lobby nelegální využívat solární panely jako jediný zdroj energie

Díky zkorumpovanému systému dohod mezi energetickými společnostmi a vládou mohou obyvatelé Floridy přijít o svůj domov, pokud se pokusí užívat jako jediný zdroj energie pouze tu solární.

Zhruba 1,5 milionu obyvatel Floridy, kteří se zprvu ocitli bez elektřiny kvůli poškození energetické infrastruktury, se nyní ptá, proč je tak těžké využívat sluneční energii. Odpověď je jednoduchá – jeden z největších dodavatelů elektrické energie v tomto státě, Florida Power and Light (FPL), využil rozsáhlou lobbistickou kampaň zaměřenou na státní zákonodárce k vytvoření právních překážkek, které lidem zakazují napájet svůj domov solárními panely, aniž by byli zároveň podrobeni energetickým společnostem. Stávající právní předpisy státu Florida to činí nezákonným.

Angličtina pro něco takového používá termín “crony capitalism”, tedy volně přeloženo jako “kamarádský kapitalismus” či “kapitalismus mezi kamarády”. Jednoduše, firmy lobbují za vládní úředníky, kteří poté hlasují ve prospěch dané firmy – často kvůli finanční podpoře kampaně pro opětovnou volbu úředníků.

Všechny solární panely postavené na domech musí být připojeny k místní elektrické rozvodné síti. Takže pokud chcete vytvořit domov mimo síť, tzv. “off-grid” – je to nelegální.

Své o tom ví i jeden z obyvatelů Floridy, Robert Tarr, který vynaložil více než 60 tisíc dolarů na systém dvaatřiceti solárních panelů pro svou střechu. Jeho dům dokáže vyrábět dostatek elektřiny pro provoz na neomezeně dlouhou dobu, aniž by byl připojen do sítě – i přesto však, aby vše bylo legální, připojen být musí a musí platit systému za energii, kterou vůbec nepotřebuje a nespotřebuje.

“Mohu být naprosto nezávislý na systému, ale přesto jsem nucen být připojen k síti”, řekl Tarr. “Je to pro mě problém. Myslím, že kdybych na nich chtěl být úplně nezávislý, měl bych mít tu možnost.”

Kdyby Tarr přestal platit účet na elektřinu, energetická společnost by jeho dům odpojila. Místní úředníci by mu však také mohli odebrat potvrzení o povoleném účelu užívání stavby (angl. “certificate of occupancy”, doslovně “potvrzení o obývání”), protože by nebyl zapojen do systému. Tedy pokud by se tato rodina rozhodla nevyhovět energetickým společnostem a svůj domov včetně čerpané solární energie odstranila z jejich dohledu, vláda by jim mohla odebrat potvrzení o užívání – což by znamenalo, že bydlet v jejich domě by pak bylo protizákonné. Jakýkoli pokus v domě setrvat a neodejít by se pak setkal s policejním zásahem a zřejmě by byl vystupňován až k násilí.

Solární panely se stávají čím dál dostupnějším prostředkem k výrobě levných obnovitelných zdrojů energie – proto skutečnost, že stát ustupuje energetickým firmám a ty potlačují inovace vstřícné k spotřebitelům, vzbuzuje rozhořčení. Takzvaný “Project Drawdown” vznikl jako široká koalice výzkumných pracovníků, vědců, postgraduálních studentů, vedoucích pracovníků a aktivistů, kteří se dali dohromady, aby našli a představili nejlepší dostupné informace o klimatických řešeních, popsali jejich přínosné finanční, sociální a environmentální dopady během příštích třiceti let a zjistili, že rozsáhlé využívání slunečního záření by ušetřilo 3,5 bilionu dolarů a snížilo emise oxidu uhličitého o 24,6 miliard tun v příštích 30 letech, kdyby se využilo.

Paradoxně by solární panely zajistily zcela soběstačný způsob výroby energie také v případě, kdy by místní energetická síť kvůli krizi selhala – jako například během hurikánu.

Energetická oligarchie se ovšem odmítá ochudit o potenciální zisky – což by se stalo v případě, kdy se už nebudete muset spoléhat na to, že potřebujete energii ze sítě, a jste schopni soběstačně zásobit svůj domov. Chamtivé a ziskuchtivé společnosti jako FPL se pak snaží racionalizovat své činy absurdními vysvětleními.

“Provoz vašeho systému obnovitelných zdrojů bez obousměrného měřicího přístroje může mít za následek nepřesné odečty měřidel, které způsobují zvýšení vašeho účtu,” tvrdí.

Doporučují také, aby všechny domy napájené FPL, které mají solární panely, byly propojeny stejným elektrickým vedením a mimo jiné i to, že “obnovitelný systém musí být vypnut, když se vypne síť FPL, aby se zabránilo nebezpečnému zpětnému toku energie v síti FPL. To je zapotřebí k ochraně zaměstnanců FPL, kteří mohou pracovat na síti.

FPL v podstatě říká, že jejich pracovníci by mohli být potenciálně poškozeni elektrickým proudem, pokud provádějí údržbu na rozvodné síti při neúmyslném nebo plánovaném vypnutí – přičemž však zcela ignorují skutečnost, že pro tyto pracovníky neexistuje žádné riziko, pokud by po domácnostech nebylo vyžadováno povinné připojení k síti.

Kromě jasného přínosu pro životní prostředí a bezpečnosti při výrobě vlastní energie by se solární průmysl mohl stát přínosem pro floridskou ekonomiku. Na což bohužel tento kapitalistický přístup nebere ohled – pouze se ukazuje, jak vládní úplatnost a korupce vybírá vítěze a poražené a ničí volný trh, který by mohl lépe sloužit lidem.


Odkazy:
článek - zdroj: http://thefreethoughtproject.com/florid ... olar-home/
projekt Drawdown: http://www.drawdown.org/
FPL: https://www.fpl.com/

Obdobná témata z českého prostředí:
Pokuty od distribuční sítě když neohlásím Ostrovní systém
Ostrovní systém? To je jedno, plaťte!
Jak v ČR instalovat ostrovní FVE svépomocně?
kyocera
Příspěvky: 1197
Registrován: čtv led 15, 2015 1:37 pm
Reputace: 275

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od kyocera »

Zdravím,
To co popisujete jsou klientské vazby – tedy korupční jednání někoho ve prospěch
jiného posvěcené a schválené zákony USA.
V EU se na to jde poněkud více mazaně, aby to tolik nebilo do očí.
A to formou daní nebo zákonem stanovených poplatků. Např. V Belgii byl
schválen poplatek , který platí vlastníci FV panelů. A už se o tom jedná
také i na českém Energetickém úřadu. Pak takový poplatek – po schválení získá formu
zákonu. Více zde.
http://oenergetice.cz/obnovitelne-zdroj ... edna-i-cr/
Pak firmy u nás zase platí solární daň .Mělo to být na dobu dočasnou ale je
To daň na dobu neurčitou. A proti dani se bojovat nedá. Možná soudem,ale
Jen částečné prominutí, kdyby se jednalo o rdousící efekt. Více zde
http://www.fbadvokati.cz/cs/clanky/232- ... -pokracuje
Takže na jedné straně si něco sami postavíme a zbudujeme bez dotací a na druhé
straně je statní aparát a polostátní firmy, které se snaží a budou snažit nás
drancovat a o ušetřené peníze nás za pomocí zákonů legálně okrást.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2773
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Reputace: 427
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

bohužel jen další projev neschopnosti přizpůsobit se pokroku :( avšak pokrok nezastaví , natož aby jej zvrátili :twisted: . Dokud budeme věřit v monetarismus , racionálnější zítřek přijde pouze později ale přijde :yes: .

Uvedené argumenty FPL mají obdobně faktickou váhu jako argumenty našeho závislého ERÚ ve stejném snažení pozdvihnout svrasčelý (dámy prominou) prs fosilního ČEZu a nutit nás z něj sát . Je zcela na místě očekávat nejen mrlmlání energetik , nýbrž i reálné kroky ke zpomalení nejlépe zastavení rozvoje OZE . Před deseti lety u nás byl energetický segment OZE téměř bezvýznamnou marginalitou z níž si žádný ropák nedělal starosti , proč taky :D . Těch pár bláznů co utratilo majlant za pár ::pv:: aby vypadali zeleněji než sousedi :lol: . Kdyby jim tehdá někdo líčil dnešní stav , smíchy by se váleli po zemi . Jenže energetika reálného světa se ubírá jiným směrem než-li v jejich vlhkých představách o pálení huhlí a lámání atomů s nalajnovanými rostoucími zisky do příštího milénia ... .
Nadále jsem v tomto optimistou očekávajíc neodvratnou změnu ::rolleyes:: . Fosilové se buď podrobí nebo zařvou v propadlišti dějin - nic mezi tím . Čím víc se budou bránit , čím déle půjdou proti proudu pokroku , tím bolestivější a ostudnější pád je čeká ;) .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
střídač_N
Příspěvky: 698
Registrován: sob říj 21, 2017 2:22 pm
Reputace: 116

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od střídač_N »

abrams píše:........Jenže energetika reálného světa se ubírá jiným směrem.......
Je otázkou nakolik je reálná ekonomika stále ještě reálnou a nakolik již jen virtuální.

Další otázka je kdo otáčí kolem dějin, zdali ekonomika, nebo politika.

Doposud platilo, že to byla ekonomika. V okamžiku, kdy mohou státy, bankovní sektor a na ně navázaný finanční sektor dělat peníze z ničeho, mi přijde přilehavější, že politika má vedoucí úlohu, dokonce i ve straně, vládě a společnosti.

Mám obavy, že kombinace prodejného politika a velkých peněz z nás dělá je kanonenfutr ekonomických zájmů.

Je jisté, že se nakonec i politika bude muset podvolit realitě, ale do té doby budeme muset asi ze svého koníčka platit i výpalné. Když tě to baví plať. Nepodporuješ HDP, plať jej paušálně. Zkracuješ velkokorporacím zisky, plať paušál.

Nakonec půjdeme i s panely do ilegality.
pezizka
Příspěvky: 734
Registrován: úte čer 24, 2014 8:23 pm
Reputace: 68
Lokalita: Kyjovsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9170
Kapacita baterie [kWh]: 33
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od pezizka »

No to je teda dílo v té nejvyspěleješí demokracii :(
abrams píše:bohužel jen další projev neschopnosti přizpůsobit se pokroku :( avšak pokrok nezastaví , natož aby jej zvrátili :twisted: . Dokud budeme věřit v monetarismus , racionálnější zítřek přijde pouze později ale přijde :yes:
Sice souhlas, ale mám obavy že zde diskutující se dožijí pouze házení klacků pod nohy, světlé zítřky zas tak raketový nástup mít nebudou, řekl bych :cry: Je to naprosto jednoduchý princip. Stát jako takový na svůj běh potřebuje určitý balík a ten z nás prostě vyrazí a basta :sm1: Jak nám postupně zarazí kouřit, chlastat, taky ropák není na furt, tak spotřební daň zavedou na třeba bůček, vždyť na obezitu umírá spousta lidí atd...... Vždy si najdou cesty jak na to svoje politikaření získat groše. No a proto že ty nejrůznější daně a byrokratické aktivity bude třeba důsledně řešit, tak na to bude třeba ještě více úředníků, kontrola a hlavně represe! Takže další a další nárust aparátu. A další groše. Ševče máš zaplacené daně? Jedna skončí a nahradí ji tucet dalších. Ilegalita? Ale vždyť stačí pár zákonů, drakonických trestů a hlavně dost drábů a je to, však ONI to utáhnou. Kolik dlužíme každý? Kilo pade, či tak nějak? Já si nic nepůjčil, co Vy?
DEFENESTRACE :P taky problém :x Kam to naházet, před úřady tolik místa není, parkují tam auta úředníků :lol:
Je to asi setsakramensky pesimistické, moc bych si přál abych se mýlil :)
jahodovák
Příspěvky: 1913
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Reputace: 216
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od jahodovák »

Jak se říká,nač stahovat gatě,když brod je ještě daleko,zatím to vypadá,že se nic neděje ale ono tomu tak není,máme si držet kloboučky,už to jede z kopce..
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm
Reputace: 87

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od brin »

Ve Španělsku musíte povinně platit daň i z elektřiny, kterou vám vyrobí panely na střeše.
dub042
Příspěvky: 272
Registrován: pát kvě 09, 2014 8:11 pm
Reputace: 14

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od dub042 »

Zajímalo by mě,jak se doví, kolik panely vyrobily
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2773
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Reputace: 427
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,
dub042 píše:Zajímalo by mě,jak se doví, kolik panely vyrobily
jednoduše , všechny FVE musí být ofiko připojeny do DS - on-grid . Ofiko měření s metrákem byrobordelu :evil: . Tuším že FVE systémy nepřipojené do DS (poloostrovní) jsou dle jejich zákonů považovány za nelegální , řešitelné dvěma způsoby - buť připojit k DS nebo zlikvidovat :hell: . ČEZ má komando NTZ , španělé komanda slídící po ::pv:: a když najdou ::pv:: bez smlouvy o připojení k DS tak :wood: . No nemáme se v tom našem čezkocourkově líp ?

OT - zajímavý jak u nás snadno velkým energetikám projdou mega-průsery ... RWE inkasoval baxiš z každý prodaný kWh prdů (ZP) do fondu rekonstrukce páteřních plynovodů ... před pár roky nastal čas generálních oprav trubek a ejhle , fond byl vyčórovanej :eek2: RWE ty prachy žeprej použili na dividendy :hell: . No a co s tím udělaly čezký ouřady ? Nic moc , žeprej RWE , teda inogy má zas baxišovat další love a až budou tak se zahájí generálka trubek ... ::facepalm:: až někde uprostřed pole (přinejlepším) prdne zrezlá trubka s mega-tlakem a bude z toho pořádnej táboráček , tak se moc nedivte .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
honzasl
Příspěvky: 275
Registrován: stř srp 29, 2012 10:25 pm
Reputace: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od honzasl »

Doposud platilo, že to byla ekonomika. V okamžiku, kdy mohou státy, bankovní sektor a na ně navázaný finanční sektor dělat peníze z ničeho, mi přijde přilehavější, že politika má vedoucí úlohu, dokonce i ve straně, vládě a společnosti.
To by mě zajímalo, proč to někdo neporadil Venezuele, že peníze stačí vytisknout a zaplatit dluhy lusknutím prstu.
Politika má vždycky vedoucí úlohu a taky dokáže dovést ekonomiku do sraček i do nebe.
----------------------------------------
http://honzasl.blogspot.cz/
dlabas
Příspěvky: 67
Registrován: pon led 02, 2012 10:38 am
Reputace: 3

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od dlabas »

Evropská komise schválila podle pravidel EU o státní podpoře německé plány postupně uplatňovat příplatek za elektřinu z obnovitelných zdrojů energie i na určité samospotřebitele elektřiny. Reforma systému přispěje ke snížení koncové ceny elektřiny pro všechny spotřebitele bez rozdílu, a to způsobem udržitelným i pro stávající samospotřebitele.

http://www.solarniasociace.cz/cs/aktual ... -elektriny
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2567
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Reputace: 236
Bydliště: Třinec

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od tomas »

Tak to mají v Německu ještě dobré, za vlastní spotřebu budou platit jen příspěvek na OZE. To je v ČEZku také tuším od 2013, ale platí se navíc i další poplatky jako OTE, ERÚ, regulace atd... V roce 2014 až 2015 dokonce nové elektrárny žádnou podporu nedostali a jen platili sankce. Teď aktuálně je výjimka sankcí jen pro ty do 10kW, na jak dlouho nikdo neví :-) A v Německu to také do 10kW bude bez sankcí.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
Uživatelský avatar
JonasPP
Příspěvky: 1204
Registrován: pon srp 31, 2015 11:36 am
Reputace: 150
Bydliště: Okolie Popradu SR

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od JonasPP »

Chalani račej to neriešte tu,lebo spravia bu bu bu a bude nutene ukončenie tejto stranky,teda tohto fora.Verbež na to začina dostavať poriadne prostriedky.
Iba dodam jednu vec.Ja si myslim,že obyvatelia Česka a Slovenska su dute ovce,čo nasleduju baču,len za to,že ich za nim ženie pes,alebo proste bo ho nasleduju ostatne ovce.
Poviem iba upraveny a skrateny priklad.
Našiel sa jeden Buran,budem mu hovoriť Buran,lebo aj vo mne buri poriadne emocie.Ten Buran dal do skoro uplneho poriadku jednu veľku neskutočne zadlženu časť Slovenska a tie naše OVCE si do tej časti Slovenska dosadili jedneho z najhoršich Vydriduchov,čo Bača a jeho Pes za každu cenu chcel.Aj keď Buran napravil to čo predošly Vydriduchovia dosadzovani Bačom a jeho Psom rozkradali a inak premieňali na financie tretim stranam tak Ovce slepo nasleduju ostatne Ovce a pre to sa im Buran nepači.
Proste čo ma Buran spraviť,ak aj chce každemu dobre,no Ovce chcu len plakať a pri najmenšom nechať sa okradať.

Ak to premenim na naš priklad,tak Ja chcem dodavať do siete,lebo mam na to možnosť,chcem pomôcť susedom ak zrazu ostane dedina bez elektriny,chcem toho ešte oveľa viac,no Bača a jeho Pes Mi v tom brani a očakavam,že aj za to,že mam solarnu elektrareň budem musieť začať platiť daň.Dôvod je proste ten,že občania su Ovce,ktore chcu ostať Ovcami,ktore slepo nasleduju Baču a Psa.

Hadam ma každy chape,aj keď je to v nevinnej šifre,no zatial to nechajme plavať,lebo sa neprebudil dostatok Oviec na potrebnu zmenu a kričanie uškodi iba tomu čo najviac kriči.Proste buďte Vlci prezlečeny za Ovce a začnite viť len v tu spravnu dobu.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
jahodovák
Příspěvky: 1913
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Reputace: 216
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od jahodovák »

Možná máš i pravdu,ale každá akce vyvolá protiakci,jde jen o to uvědomit si že v jednote je síla
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
Uživatelský avatar
volente
Příspěvky: 2413
Registrován: stř srp 20, 2014 1:01 am
Reputace: 421
Bydliště: Brno - venkov

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od volente »

Problém je v tom že 1000 ovcí z paneláku si díky podsouvaným informacím začne myslet že platí na jednoho chudáka z chýše, která nemá ani polovinu ceny jeho bytu. A demokraticky je rozhodnuto.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
copper99
Příspěvky: 81
Registrován: čtv srp 13, 2020 9:30 am
Reputace: 0

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od copper99 »

sice staré ale napišu :) když vas stát chce okradat i když pomoci "legálních" dani , tak je se třeba bránit ! když to nejde legálně dicky to jde jinak ! ochcat systém jde dicky !
např mít někoho ,kdo má invaliditu 3stupně ! ten daně neplatí do 750 tisic ročně :))) čili solarko provozuje on a tečka :) nebo si na něho napsat malou firmu ! tim padem pokud nepřekročíte obrat 750 tisic ročně daně neplatíte :)
nabo majitel domu je cizinec někde z (díry do díry) v jižní americe :) chci vidět jak ouředničci budou pa něm vymáhat daně a vypalné :)))
prostě spusobu je spousta jak se branit když stat okrada lidi ! a k tomu ještě ty kteřé chtěji ušetřít a snižít emise sklenikových plynu ! atd
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od diablo007 »

copper99 píše:sice staré ale napišu :) když vas stát chce okradat i když pomoci "legálních" dani , tak je se třeba bránit ! když to nejde legálně dicky to jde jinak ! ochcat systém jde dicky !
např mít někoho ,kdo má invaliditu 3stupně ! ten daně neplatí do 750 tisic ročně :))) čili solarko provozuje on a tečka :) nebo si na něho napsat malou firmu ! tim padem pokud nepřekročíte obrat 750 tisic ročně daně neplatíte :)
nabo majitel domu je cizinec někde z (díry do díry) v jižní americe :) chci vidět jak ouředničci budou pa něm vymáhat daně a vypalné :)))
prostě spusobu je spousta jak se branit když stat okrada lidi ! a k tomu ještě ty kteřé chtěji ušetřít a snižít emise sklenikových plynu ! atd
A proč by nešlo vymáhat peníze po někom kdo vlastní dům a žije někde kde ho nezastihnes?
Exekuce prodej domu a uhrazení nákladů jde i bez toho aby ti vůbec doručili dopis prostě ti ho hodí do schránky a nazdar
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Reputace: 285
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od rottenkiwi »

Hej, akurát, politici, prokurátori, sudcovia, ...., a prevádzači akosi nemajú schránky,
preto ešte nikomu z nich nezhabali majetok, na ktorý si nikdy čestne nezarobili.

Možno sú aj výnimky, ale tí sú asi už pod zemou, že.

A že majú nejakú roľu či les, ktorý má podľa kúpno-predajných
zmlúv vlastniť nejaký invalid a naraz ho má politik, ....
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
copper99
Příspěvky: 81
Registrován: čtv srp 13, 2020 9:30 am
Reputace: 0

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od copper99 »

diablo007 tohle neni tak jednoduché fikce doručení lze aplikovat jen v některých připadech
navíc na exekuci musí být soud atd navíc by ho musely upozornít že dělá něco nelegálního atd takže raději ouředničci pujdou jinam kde se nemusí namáhat a ovce zaplatí ! da se to přirovnat pokutám za rychlost , přijde vám pokuta za rychlost bude zaplatítě a ouředniček se chechtá ! nebo vycenite zuby a date jim jasně najevo že tak jednoduché to mít nebudou a hele najedou se vaše spravní řizení založí někam hodně hluboko nebo se raději stratí :))
ja sem tim chtěl říci kdy stát chce okradat / zdíra lidi z pěnez ! tak se lidi musí branit ! a nedat nic státu zadarmo !

rottenkiwi taky pravda ale už si vyděl uplatného soudce :))))) vtip
to nejde o najké politiky nebo soudce ! ale v připadě najkého danění toho že si člověk vyrábí elektriku ze slunka a najedou se najde najky aktivní zmr* ouředníček a přijde z tím že se to zdani ! sami dobře vite jak špatná je navratnost solárka pro domaci užití (ostrovní) :( a tedka by vam najky zmetek chtěl ještě zdanit ? no jako sory ale prostě ne ! tak jsou dvě možností bud budete platit jako (*****) nebo najde spusob jak neplatit a ještě stát podojit ! spusobu jsou mraky ! samo někdo muže namitnout že daně se maji platit , souhlasím ano maji ! dit už tak davám více jak poloviny platu na soc zdrav dan atd ! nehledě na to že cokoliv koupit tak z toho platíte DPH připadně clo a další dan
navíc je o to že čím vice se lidi nechaji "danit" tím více stat bude danit věci ! a nakonec to skončí tak ,že i to hovno co uděláme zachodě nám zdani ! takže je třeba říci dost ! když není dost lidi na to aby donutily stat nedanit kde jakou hovadinu tak člověk musí najíst spusob jak to obejit
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Reputace: 285
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Florida: Nebýt připojen k síti je nelegální?

Příspěvek od rottenkiwi »

Hej, že xy neplatí dane, lebo má firmu v tax heaven ...

Ale ja nezaplatím 15 € daň za pozemok a už vyhrážky exekúrotom.

Dajú človeku 166 € dochodku a koľko z toho si berie štat spať za lieky, benzín, el. en., potraviny ....

Keby aspoň knihy, zakl. potraviny a panely a baterky boli s 0.0 %.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek