Milý Ježíšku

Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
lzahradil
Site Admin
Příspěvky: 921
Registrován: ned srp 12, 2012 1:18 am
Reputace: 285
Lokalita: blízko Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5840
Kapacita baterie [kWh]: 28
Bydliště: CZ

Milý Ježíšku

Příspěvek od lzahradil »

Milý Ježíšku. Jsme už velcí kluci tak budeme psát Milý Admine :)
Pod stromeček by jsem si já i ostatní solárníci přál rozhraní na editaci grafů a modifikaci zasílaných dat. Pokud existuješ a já doufám že ano, nadělíš nám tuto dlouho očekávanou funkcionalitu pod stromeček jako velký dárek.
Pokud neexistuješ, budeme se muset večer spokojit s kaprem, bramborovým salátem a v okruhu svých rodin.

Tímto všem přeji krásné prožití těchto svátků Vánočních a i vše nejlepší do Nového roku kde každý postižený solaritidou bude očekávat slunečné dny.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm
Reputace: 258

Re: Milý Ježíšku

Příspěvek od brumlaj »

Milý Ježíšku, už jsi nám toho nadělil, že ani nedokážeme šmatlat po pokoji abychom něco nerozšlápli. Tak se nehoň pěkně odpočívej a nenech se workoholiky dohnat k jásavějším zítřkům. Nikdo to neocení ;-) . Přidávám se k přání pohody všem, klidu a spokojenosti s tím co máme v sobě, mezi sebou i kolem sebe.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Milý Ježíšku

Příspěvek od mypower.cz »

Milý Ježíšku,

a) na příští rok 4x desulfátor na ty současné baterky chudáky zaživa týrané
b) nové baterky (Life?) a centrálu s autostartem a 50L nádrží nebo 10Kg plynovou bombou.
c) litecoin alespoň za $1500
d) skvělý a funkční business plán pro mypower.cz abych nemusel trávit 90% času v zaměstnání na něčem jiném

Ad svépomocná editace grafů... já vím, je to megaostuda, ale stále to nemohu pustit. Jsem tak v 95% ale ještě tam v určitých záležitostech (editace wattstatistik) hrozí sql injection. V práci teď už půl roku řešíme akutně projekt kterej se na mě navalil jak Rolling Stones, ani dovolenou mi neschválili, takže dělám i teď o svátcích. Brutal.

Na druhou stranu vám všem tady na fóru za MyPower.CZ přeji šťastné a veselé a šťastný nový rok.

:))
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Reputace: 285
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Milý Ježíšku

Příspěvek od rottenkiwi »

Milý Ježiško,

daj ľuďom rozum, aby sme mali zimy, ako 30 r. dozadu, keď bolo plno snehu, -25 *C
a chodili sme sa lyžovať, lebo teraz ľudia tak dodrbali počasie, že som za december
nevyrobil ani 10 kWh :), lebo celý deň leje a sú povodne 3. stupňa ako v jari.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
střídač_N
Příspěvky: 698
Registrován: sob říj 21, 2017 2:22 pm
Reputace: 116

Re: Milý Ježíšku

Příspěvek od střídač_N »

mypower.cz píše:................d) skvělý a funkční business plán pro mypower.c................
Jsou vánoce, tudíž je i prostor se zamyslet nad budoucností. V každém případě budoucností jsou data. Jednou je to internet věcí, po druhé průmysl 4.0, za další elektronizace státní správy a bezesporu mnoho a mnoho jiných potřeb jimiž proudí data.

Nevím jak internet věcí, ale pokud budu mít hlad a požádám ledničku o vydání nějakého pokrmu a lednice mne nejdříve přinutí se zvážit a „kloud“ rozhodne, že se mám dnes postit, protože kila, použiji na vydání pokrmu násilí a internet věcí pošlu do háje.
Elektronizace státní správy zatím měla jediný důsledek. Z posledních deset roků se počet úředníků státní správy zdvojnásobil, množství spotřebovaného papíru narost.
Průmysl 4.0 je jen a jen snaha vyvařit ještě něco ze současného stavu a hlavně zatížit budoucnost potřebou trvalého dohledu a tudíž i potřeby paušálních plateb. Jsou to všechny ty obory jež mají v sobě slovíčko SMART.

Zatím se data prosadila v internetovém obchodování, v bankovních a karetních systémech, u reklamy, marketingu, sociálních sítí. Firemní systémy netřeba zmiňovat, neb jsou již dlouho součástí našich životů

Vítězně působí pro mypower snad jen jedno. Sociální síť s tím, že okruh „zasažených“ sociálnem je tak malý, že reklama jež je na ono sociálno úzce, nebo spíš existenčně navázána je tak malinká, že snad pokryje jen a jen provoz strojů.

Internetový obchod s fotovoltaikou je vhodný jen pro zapálené jedince odhodlaných nějak jen přežít na neznalosti, či nenaplnitelném očekávání jednotlivců. Ono přežívání bude tak dlouho, dokud se na trhu s elektřinou něco dramatického nestane, případně, akumulace bude tak cenově výhodná, že se zaplatí a navíc něco i přinese do domácího rozpočtu. Do té doby drží fotovoltaiku nad vodou jen dotace.

Aby to nevyznělo tak depresivně, naděje na změnu je a tou je snad jen a jen výroba. No a co by to mělo být? Nevím, jen tuším a snažím se „něco“ stvořit. To „něco“ musí splňovat několik kriterií. Jedno ze základních je blbuvzdornost a tím i bezobslužnost systému, nebo ještě lépe dohled, obsluha, řešení poruch „na dálku“. Pokud bych si měl tipnout co je vhodné pro mypower, pak právě tato kombinace.

Tudíž můj tip je. „Něco“ užitečného vyrobit v přijatelných cenových relacích a dát možnost spotřebiteli to „neco“ spravovat na dálku.

Odpovědět