Bitcoin - měna nezávislého člověka

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2127
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputace: 368

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od fugas »

Cokoliv někomu přináší sebemenší pocit nezávislosti ,to tomu člověku ze srdce přeji.Ale to že zaplatím služby jinou měnou ,než systémovou ,se obávám na závislosti na státu a systému nic nemění.Pokud nejsem plně soběstačný solárník ,musím si od státu koupit energii ,abych mohl provozovat technologii.Stejně tak pokud nemám studnu ,musím si koupit vodu ,abych zalil zeleninu ,jejíž následná konzumace mi přinese pocit nezávislosti.Ale když mi distributor zavře kohoutek ,tak hurá do kauflandu.
Nezávislý člověk by musel bydlet v chatrči a živit se lovem a drobným zemědělstvím.Nemít občanku a prostě neexistovat v systému.To bych uznal jako hlubší formu nezávislosti.Ovšem nesmí vlastnit ani pozemek pod chatrčí ,jinak z něj bude platit daň a je jedno jestli Eury ,Korunami nebo Bitcoiny.Rozdíl ve vlastnictví je ten ,že moje úspory neleží imaginárně v bance ,ale v imaginární peněžence.Ale stále je to jen forma platidla která má momentálně vysoký potenciál v oblasti spekulací.Nic nezávislého na tom nevidím.Kdyby to zřízení nevyhovovalo ,pak by dávno žádný imaginarcoin neexistoval.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2176
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputace: 96
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od gupa »

Nicholas píše:Nerozumíte tomu, ale to vůbec ničemu nevadí.
Já jsem si našel, že se velmi mýlíš ty, ale to také nevadí.

Ke krádeži. Nejprve to, že mu zabavili barák, který mu oficiálně koupil děda a děda si ho i na sebe napsal, takže jak?

Dále. Jak ho mohli obvinit z drog, když píšeš, že transakce jsou anonymní? Nejsou annonymní. Lze je dohledat. A to většinou stačí.

Neurážím policii, jen mi vadí kusé a neúplné informace které vypouští pro média a vadí mi nejvíc média, které tomu dají ještě tupý titulek a ještě tupěji to popíšou jako nejhoršího člověka pod slucem. Nemluvím otom jak si každý něco přidal a nakonec z pár bitcoinů jsou stamiliony korun a že budou jako rodina RIP a tp. Proto jsem naštvanej na takové blbé informace které jsou většinou i účelově podané.

Mne ta kauza mezi řádky řekla: Vyhni se obloukem bitcoinu.

Jinak největší rizikem, co jsem si přečetl, je někde mít na disku, flašce, mobilu, v žádným mailu, atp. autorizační kód, doporučeno je přenést na papír formou čtverečkovaného kódu a uschovat mimo dosah všeho původní data a hlavně sw okolo tohoto kódu smazat, počítám že ideální by byla nějaká CD live verze OS kdy po vypnutí se vymaže paměť a tím je vše vymazáno... Takže jak se uchránit před zcizením autorizačního kódu?


Dále tyto veřejné peněženky. Nepoužívají a nenabízí je grupy které i těží? Jak mám věřit bitcoinu když se kód musí nějak přenést z místa na místo aby jsi ho potom použil? Nějaké šifrování je jen pro blbce, poslední šifrovaná věc která nešla do jisté doby dékódovat byl telefon blackbarry. Pokud vím, i tito výrobci tohoto telefonu museli předat protikódy jinak by se dostaly do konfliktu s mezinárodním právem okolo obchodu s drogama a praní špinavých peněz.

Viditelně když se na takový server potom někdo zaměří a vykrade ho, tak jsi prostě o peníze došel a nic víc stim nenaděláš.

Těžba je o počítání transakcí a to ve stylu kdo rychleji a lépe, vyhrává a dostane provizi. Takže se počítají jak légální transakce, tak nelegální. Jestli nějaká vláda něco uzákoní, že to je legální platidlo, toto je přesně ten důvod, aby za nelegální dokázanou transakci mohl být vklidu kdokoli odsouzen. Takže ta nezávilost se trochu uvazuje.

Takže není to nic moc je to zastaralé.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od mypower.cz »

Nejake povidani o principech distribuovane databaze jmenem Blockchain, na ktere stoji a pada bitcoin:
http://roklen24.cz/a/wN7gP/blockchain-m ... acatecniky

Zda-li se nekomu bitcoin nelegalni vice nez cokoliv jineho, muze zvolit jednu z mnoha alternativ:
https://coinmarketcap.com/all/views/all/

Kdo chce platit krypromenama u kohokoliv po celem svete kdo prijima platby visa kartou:
https://steemit.com/bitcoin/@bitcoinshi ... s-for-2017

Kdo chce pouzivat standardni meny, necht se obrati na sve internetove baknovnictvi.

:read:

K tem kreditkam - je takove jejich jedno zvlastni chovani, tady tech platebnich karet s kryptomenami. Diky jejich volatilite stoji kazdy den zbozi kolem vas jinak. Takze kdyz kurs dane kryptomeny vylitne nahoru, je cas jit na nakupy, protoze maji akce (aniz by nejake chystali a vubec o tom vedeli :D ) a akcni ceny uplne vsude. Druhy den se kurs vrati a my zjistime ze jsme prakticky nakoupili treba o 50 procent levneji uplne vsechno a mame tak na karte jen o pul castky celeho nakupu mene, nez kdybychom sli nakupovat dnes kdy kurs neni az tak priznivy.

Tahle schopnost nafukovani se castek na kreditce je sice pro bezneho obcana asi ne uplne pochopitelna a leckdo v tom vyhody neuvidi, ale kdo ma abstraktni mysleni, dokaze si predstavit ze naopak misto te castky na kreditce v tu chvili adekvatne dle kursu litaji ceny vseho co se da koupit. Bud nahoru nebo dolu. To se taky muze znacne hodit. Napriklad u BTC koupenych v listopadu minuleho roku mame dnes na takovych abstraktnich cenovkach 3.2x mensi ceny v obchodech nez by byly v dobe zminovaneho nakupu BTC. Na rohliku by byla cena ne 1.90CZK ale 0.50CZK. Bych tedy z ulozene vyplaty prevedene na kryptomenovou kreditku v listopadu 2015 do BTC dnes koupil 64 rohliku a udelal rohlikovou party, ale jako obcan se v beznych penezich spokojim jen s 20 rohliky. Samozrejme i naopak - kurs by mohl byt nepriznivy a z akce by mohly byt drahe ceny, ale pak se v tu dobu vyplati nakupovat za klasickou menu a ne za krypto se ztratou.

Ty kreditky se schopnosti kalkulace kursu v momente prodeje a prevodu do statni meny pozadovane tim kterym obchodnikem jsou dle meho dost technologicka budoucnost. Neco co kryptomeny dela vice pouzitelnejsimi nez kdy drive. Transakcni poplatky napriklad u LTC (litecoin) jsou oproti BTC zanedbatelne pri typicky malych platbach (kafe, obed, atd...) a existuje uz mnoho beznych obchodniku, ktere je prijimaji i primo kryptomeny, napriklad retezec SubWay prijima jak BTC, tak LTC. Kreditky ktere jsou vyse zminene funguji vsude kde maji prijem platebnich karet. Na benzince, na urade, kdekoliv. Uz si nekdy platil dan z prevodu nemovitosti v BTC? :D Nebo benzin 3.2x levnejsi nez cenovka na benzince.. tos vezmu plnou a jeste 2x 20L kanistr .. a zaplatim kreditkou kde mam krypto a ten kurs dnesni si primo o to rika to koupit za tohle...

To me tak napada jedna vize, mobilni aplikace s rozsirenou realitou ktera je pripojena na tvou kreditku a vi co si na ni za kolik nakoupil a jaky je kurs. Podivas se pres mobil po obchode do regalu a on zdetekuje cenovky a misto ni ti tam jako vrstvu na mobilu hodi cenu, kdyz to koupis za krypto. Treba cenovka na tom rohliku bude pres takovou aplikaci zluta, akcni a bude na ni 0.50 CZK :))

A tos tak .. ke kryptomenam. Nejake placani teroristama a zbranema a drogama a kdo vi jakou haveti, dyt to se deje v americkych dolarech, tihleti na kryptomeny uplne prdi. Jako smenny prostredek dobre, ale obchodnici chcou americke dolary v tech zbrojovkach a plantazich a teroristickych taborech. Z tohoto pohledu je bitcoin v teto pozici na urovni brambor, zlata, platiny, ropy, obili, cecek, plastovych vicek od petlahvi, nebo cehokoliv jineho, cemu se da prisoudit urcita hodnota a druhy akceptuje tutez jeji smennou hodnotu.
Nicholas
Příspěvky: 253
Registrován: stř dub 06, 2016 8:00 pm
Reputace: 21
Bydliště: HK

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od Nicholas »

fugas píše:Nezávislý člověk by musel bydlet v chatrči a živit se lovem a drobným zemědělstvím.
Není důvod vše domýšlet ad absurdum, není vše černobílé. Je to o míře závislosti. Zdejší ostrovníci moc dobře vědí. Pokud lze snížit závislost, jen dobře. Snížím o 50% závislost na elektřině od distribuce (nebo také 90% když vezmu v potaz i topení v PD, nebo ještě víc s bateriemi) nebo vodě od vodáren, po zbytek života, stačí mi to ke štěstí. Ani bych kompletně nezávislý na společnosti žít nechtěl, upírat si její výdobytky v dnešní době. Nejít k doktorovi a umřít na banální nemoc? Děkuji, nechci.

U bitcoinu je to trochu jiné, vytěžit se už reálně nedá a není všude akceptován jako platidlo. Můžu ale těžit jinou měnu, díky růstu její hodnoty a včasnému podchycení několikanásobně částku zhodnotit, směnit na koruny (zaplatit daň z příjmu) a být spokojen, k tomu mi to zatím stačí. Ale úplně stejně to lze udělat s jinými komoditami, zlato/stříbro teď kleslo o 10%, dobrý čas nakoupit, až zas vzroste, prodat. Kryptoměna jako platidlo je dnes jen pro fandy nebo spekulanty, nikdo nedostává výplatu v kryptoměně a nestačí mu k životu. Ale na druhou stranu nevidím důvod, proč by tomu tak jednou nemohlo být. Už dnes jsou státy, kde se v běžném životě fyzické tištěné peníze používají jen výjimečně, takže plná digitalizace jako první krok by byla bezproblémová. A od fiat měny k jiné měně už je jen krok.
4,6 kWp s 30 kWh teplovodní baterií
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2176
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputace: 96
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od gupa »

mypower.cz píše:A tos tak .. ke kryptomenam. Nejake placani teroristama a zbranema a drogama a kdo vi jakou haveti, dyt to se deje v americkych dolarech, tihleti na kryptomeny uplne prdi. Jako smenny prostredek dobre, ale obchodnici chcou americke dolary v tech zbrojovkach a plantazich a teroristickych taborech. Z tohoto pohledu je bitcoin v teto pozici na urovni brambor, zlata, platiny, ropy, obili, cecek, plastovych vicek od petlahvi, nebo cehokoliv jineho, cemu se da prisoudit urcita hodnota a druhy akceptuje tutez jeji smennou hodnotu.
To jsem potřeboval slyšet ještě od někoho jiného, toto si myslím od začátku co tu kauzu sleduji a proto jsem tak rozježenej z těch obvinění co státní zástupce může na webmastera vznést. Měli by dát na veřejnost více podrobností o důkazech. Toto je odemne jen takové zamyšlení, protože jsem se vté době 2013, zabýval skripty na kterých běží weby také a celé se mi to obvinění podle toho jak to tisk podal, zdá divné. Mám špatné zkušenosti ve vymáháním práva unás takže jsem dost skeptický o možnosti se bránit když se stát jak sup pustí do občana. Má v dnešní digitální době hodně možností, dokonce bych řekl víc, než za komančů, člověka utopit a na dlouho zavřít jen zato, že dělá co dělá. A nikdo není bez viny.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od mypower.cz »

Nazdarek kuci sobestacni a energeticky nezavisli,

krom vyvoje mypower.cz se venuji mimo jine i vyvoji aplikace pro obchodovani s kryptomenami. S ohledem na sobestascnost energetickou povazuji tohle za sobestacnost financni. Osobne musim jeste zapracovat na sobestacnosti potravinove a pak muzu dat statu kompletne pá pá a odstehovat se klidne a bezpecne se zenou a synem do hor se vsim komfortem co ma clovek v beznem systemu a co neni v horach, pretlacit penezi, ktere dam tomu, kdo mi zajisti to, ceho ja sam v dane dobe nejsem schopen. Holt knowhow je knowhow a nekdy i o preziti a jsem rad ze my vsichni vime jak si zajistit elektriku zadara, coz je jeden z mnoha kroku k plne sobestacnosti. Ja osobne to vim uz i s vodou, jak si ji zajistit zadara, tedy zatim ne s pitnou ale s uzitkovou totalne dokonale, ale pracuji na tom a pracuji i na potravinach. No a zapracoval jsem na financich a vysledkek je tady.

Je to vicemene v predprodukcnim stavu nicmene je to funkcni s registraci na pozadani a zaregistroval jsem k tomu domenu zapadajici do konceptu mypower.cz.

Sice domena .cz nebyla volna, tak jsem regnul jinou, ale je to furt pohoda :))

Domena pro info a registraci bude zde: https://mytrade.live/

Dokumentacni wiki je k dispozici tady: https://wiki.mytrade.live/

Na projektu se prubezne pracuje (jak je cas) a aktualizace jsou k nahlednuti jako obcasnik zde:
https://wiki.mytrade.live/doku.php/changelog:updates

Omlouvam se za self-signed (sebou samym) podepsany ssl certifikat, proto vam ted prohlizec bude kricet. Je potreba odkliknout vyjimku a je klid. Na korektnim certifikatu pro HTTPS se pracuje.

Pro vylozene zajemce, kteri se pohybuji zaroven v tematu, predpokladam ze jsou cleny i FB skupiny Bitcoinovych spekulantu, tudiz link tykajici se teto tradovaci app a nejaky detailni popis je zde: https://www.facebook.com/groups/Bitcoin ... 225304365/

Pokud ma nekdo i zde zajem vyzkouset, pak necht mi napise SZ, ucty zatim vytvarim manualne, protoze registrace a vytvoreni uctu na strane serveru zatim neni hotovo.

Na https://mytrade.live/ naleznete zatim jen info o tom ze aplikace je v testovacim rezimu a ze verejna registrace neni dostupna. Mam uz asi 25 testeru, trading server jede zatim ve virtualboxu na me chate napajeny z FVE, uplne levny SOC Asrock s pasivnim chlazenim se 16GB ram, 120GB SSD diskem a 500GB mechanickym diskem :D

:))

Mimochodem .. jak jste kdo nalozili s BCH ? :D :yes: :))
Přílohy
theme-white.png
theme-black.png
lzahradil
Site Admin
Příspěvky: 921
Registrován: ned srp 12, 2012 1:18 am
Reputace: 285
Lokalita: blízko Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5840
Kapacita baterie [kWh]: 28
Bydliště: CZ

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od lzahradil »

mypower.cz píše:Nazdarek kuci sobestacni a energeticky nezavisli,

krom vyvoje mypower.cz
Uplne to do tohohle tematu nepatri ale kdyz je o tom zminka tak se zeptam...
Jak je na tom vlastne vyvoj mypower ? Uz docela dlouho nepadl zadnej update ohledne administrace vlastnich FVE a myslim ze to je vec kterou zajima vetsinu lidi na tomhle foru co ma na mypower nejaky ten grafik.

A ted me ukamenujte za to rejpnuti :D Hlavne ne do ::pv:: protoze pak bych nemel jak ohrat vodu v bazenu z prebytku.

Slunci zdar. I kdyz poslednich par dnu moc nesviti...
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od mypower.cz »

lzahradil píše:
mypower.cz píše:Nazdarek kuci sobestacni a energeticky nezavisli,

krom vyvoje mypower.cz
Uplne to do tohohle tematu nepatri ale kdyz je o tom zminka tak se zeptam...
Jak je na tom vlastne vyvoj mypower ? Uz docela dlouho nepadl zadnej update ohledne administrace vlastnich FVE a myslim ze to je vec kterou zajima vetsinu lidi na tomhle foru co ma na mypower nejaky ten grafik.

A ted me ukamenujte za to rejpnuti :D Hlavne ne do ::pv:: protoze pak bych nemel jak ohrat vodu v bazenu z prebytku.

Slunci zdar. I kdyz poslednich par dnu moc nesviti...
Inu nikdo na to neprispel a neni ani ochoten prispet. Proto je to volnocasovka. Prijde na radu asi nasledujici tyden po vecerech pokud nebudou nejake zasadni bugy na tradingu, protoze me to taky mrzi ze to stoji a rad bych se k tomu vratil. Nejaka pomoc s tim, naprosto nulova, kazdy ceka na ultimatne hotovou vec aniz by pro to prilozil ruku k dilu. One man show. Bohudik trading a mzda z meho zamestnani programatora 8 a pul hodiny denne kdy se nemuzu venovat mypower, tenhle projekt ale paradoxne existencne sponzoruje a lide zde na mypower diky tomu mohou fungovat, komunikovat, obchodovat na bazaru, seznamovat se a schazet se. Neni to uplne zdarma. A ja to financuji. Nejen financemi ale i znacnym casem mimo svou pracovni dobu z placeneho zamestnani.

Kdopak zasupportuje ? https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=585&p=7227

Jinak pripominku naprosto chapu. Vynasnazim se co nejdrive o dokonceni funkcni verze.
lzahradil
Site Admin
Příspěvky: 921
Registrován: ned srp 12, 2012 1:18 am
Reputace: 285
Lokalita: blízko Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5840
Kapacita baterie [kWh]: 28
Bydliště: CZ

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od lzahradil »

mypower.cz píše: Inu nikdo na to neprispel a neni ani ochoten prispet. Proto je to volnocasovka. Prijde na radu asi nasledujici tyden po vecerech pokud nebudou nejake zasadni bugy na tradingu, protoze me to taky mrzi ze to stoji a rad bych se k tomu vratil. Nejaka pomoc s tim, naprosto nulova, kazdy ceka na ultimatne hotovou vec aniz by pro to prilozil ruku k dilu. One man show. Bohudik trading a mzda z meho zamestnani programatora 8 a pul hodiny denne kdy se nemuzu venovat mypower, tenhle projekt ale paradoxne existencne sponzoruje a lide zde na mypower diky tomu mohou fungovat, komunikovat, obchodovat na bazaru, seznamovat se a schazet se. Neni to uplne zdarma. A ja to financuji. Nejen financemi ale i znacnym casem mimo svou pracovni dobu z placeneho zamestnani.

Kdopak zasupportuje ? https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=585&p=7227

Jinak pripominku naprosto chapu. Vynasnazim se co nejdrive o dokonceni funkcni verze.
Uplne bych nas solarniky nehazel do jednoho pytle. Sou samozrejme lide kteri chteji co nejvic muziky nejlepe zadarmo, ale jsou i taci kteri chteji neco za neco, pripadne maji vuli k necemu pomoci.
Konkretne v mem pripade jsem prispel jak financne, tak poskytuju mypoweru i server s6.mypower.cz. Pokud bych to prevedl do financni podoby, myslim ze to je dobrej prispevek. Sice ne primo tobe ale obecne tomuto projektu. Ale to neresim ani nechci resit. Nabidl jsem pomoc protoze moznosti mam a tak to tak je.

Ja samozrejme chapu, ze vyvoj neco stoji. Osobni cas je k nezaplaceni obzvlaste kdyz do toho vstupuje vlastni rodina.
Nicmene z poslednich informaci to vypadalo uz na skoro hotovou vec, podle tvych slov i vhodne k testovani. Tam to po nekolika mesicich asi i usnulo.
Pokud k dokonceni staci tak malo, neni skoda to nedodelat ? Osobne si myslim ze moznosti vlastnich uprav by to nejakou podporu mohlo hodit. Mozna jen solarnici cekaj az to bude hotove protoze nechteji prispet na neco co zatim nefunguje.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Reputace: 22
Bydliště: Bratislava

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od ixo »

Požiadavku chápem, po čase som opäť niečo poslal (BTC). Veľa zdaru!
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
emc2
Příspěvky: 14
Registrován: stř dub 08, 2015 4:18 pm
Reputace: 0

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od emc2 »

Myslím, že pokud by byla možnost platit Bitcoinem za zboží, tak by to bylo taky dobré.
toxic_cz
Příspěvky: 193
Registrován: pon říj 17, 2011 8:19 pm
Reputace: 6
Bydliště: Praha

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od toxic_cz »

3550 USD za 1 BTC

Ještě nic?
A jak jste jinak spokojeni se státními papírky, které chrlí tiskárny po miliardách? :D
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
toxic_cz
Příspěvky: 193
Registrován: pon říj 17, 2011 8:19 pm
Reputace: 6
Bydliště: Praha

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od toxic_cz »

mypower.cz píše:Mimochodem .. jak jste kdo nalozili s BCH ? :D :yes: :))
Prodal jsem asi 2/3 BCH ... 10% ze zůstatku zdarma se hodí :)

Btw: To je krása svobodné měny, někomu se nelíbila pravidla Bitcoinu, odštěpí se a vytvoří svou verzi. Bude se někomu líbit více? Získá na tržní hodnotě... nikdo ji nebude používat? Možná zanikne.

Rozhodnou lidé a jejich preference, ne státní donucovací aparát. Zkuste si to samé s Kč... hodí vás do temné díry.
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
toxic_cz
Příspěvky: 193
Registrován: pon říj 17, 2011 8:19 pm
Reputace: 6
Bydliště: Praha

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od toxic_cz »

1 BTC = 5300 USD = 115 000 CZK

Můj nákup několika baterek z Hobbykingu za tehdejších 8 BTC (což bylo asi 7000Kč) dnes dostává nový rozměr :D
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Reputace: 22
Bydliště: Bratislava

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od ixo »

Ty vole... Tak to teda áno :)
Teraz som kúpil za BTC termokameru v Alze, vďaka pohybu kurzu vlastne s výraznou zľavou. Ale možno za 3 roky si budem hlavu búchať tiež, že áno... :mrgreen: :lol:
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
dracekvo
Příspěvky: 1938
Registrován: čtv zář 13, 2012 4:35 pm
Reputace: 155

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od dracekvo »

Já sem seriózně přemýšlel o nákupu BTC v době když zažil prudký sešup na 300USD, čekal sem, že se opět vrátí na těch 1000USD, ale nějak sem se toho bál a neměl sem moc volnejch financí. Teď koukám, že si můžu drbat hlavu :)
toxic_cz
Příspěvky: 193
Registrován: pon říj 17, 2011 8:19 pm
Reputace: 6
Bydliště: Praha

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od toxic_cz »

ixo píše:Ty vole... Tak to teda áno :)
Teraz som kúpil za BTC termokameru v Alze, vďaka pohybu kurzu vlastne s výraznou zľavou. Ale možno za 3 roky si budem hlavu búchať tiež, že áno... :mrgreen: :lol:
To se nesmí tak brát :)
Btw. včera kamarád psal:
"Dnešním dnem má investice do ponožek z lamy Alpaky přesáhla hodnotu 10.000.000 Kč." (v roce 2011 za 82BTC) :yes:
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Reputace: 22
Bydliště: Bratislava

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od ixo »

Tie ponožky zarámovať! :lol:
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Reputace: 285
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od rottenkiwi »

Je jedno k ktorému poolu sa pripojím ?
Alebo u tých najvačších je aj vyššia pravdepodobnosť nájdenia bloku ?
Ak ma stojí elektrina pre 100 kHash/s, 50 € ročne,
čo sa lepšie vyplatí, BTC alebo LTC ?
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
toxic_cz
Příspěvky: 193
Registrován: pon říj 17, 2011 8:19 pm
Reputace: 6
Bydliště: Praha

Re: Bitcoin - měna nezávislého člověka

Příspěvek od toxic_cz »

rottenkiwi píše:Je jedno k ktorému poolu sa pripojím ?
Alebo u tých najvačších je aj vyššia pravdepodobnosť nájdenia bloku ?
Ak ma stojí elektrina pre 100 kHash/s, 50 € ročne,
čo sa lepšie vyplatí, BTC alebo LTC ?
Pooly mají různá fee a různé principy výpočtu odměny, je třeba to srovnat. Pravděpodobnost nalezení bloku je samozřejmě vyšší tam, kde je vyšší celkový výkon poolu, ale je i dílčí odměna nižší.

100 kH/s? myslíš jako u BTC hashovací funkce SHA256? :D dneska těžební ASIC mašinky jedou okolo desítek TH/s
To máš na PC nebo kde? Jenom doplňuji, že těžba na procesoru, grafice i fpga je naprosto mimo hru už přibližně 4 roky. Bohužel, snižuje to decentralizaci, na druhou stranu je Bitcoin síť o spoustu řádů nejvýkonější na planetě a to ji dělá velmi bezpečnou proti útoku.

Také nelze výpočetní výkon porovnávat mezi jednotlivými kryptoměnami, každá užívá jinačí algoritmus, Litecoin například "scrypt", kde jsou aktuální top těžice kolem stovek MH/s.

Nováčkům vždycky doporučuju nepouštět se slepě do těžby, ale raději za stejné peníze nakoupit rovnou a uložit. Případně samozřejmě běžně platit, ale zaplacenou částku vždy opět dokoupit.
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank

Odpovědět