Perovskitové solární články.

Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
Odpovědět
butan
Příspěvky: 13
Registrován: pát črc 08, 2016 2:23 pm
Reputace: 0

Perovskitové solární články.

Příspěvek od butan »

Přicházím, alespoň doufám s něčím novým. Slyšeli jste už o článku viz předmět příspěvku? Mělo by to být něco velmi účinného, asi jako LiOn ve srovnání s olovem.
Lubor

http://www.pragolab.cz/vliv-vlhkosti-na ... rni-clanky
xmasin
Příspěvky: 1765
Registrován: čtv čer 28, 2012 9:45 pm
Reputace: 101

Re: Perovskitové solární články.

Příspěvek od xmasin »

Tyto články nejsou ničím novým, už o nich čtu minimálně tři roky. Zatím se ale vyskytují pouze v laboratořích a neviděl jsem je komerčně dostupné, asi převedení výroby z laboratoře do průmyslu se nadaří. Jinak by se mně tyto články líbily, účinnost kolem 20% je slušná.
Uživatelský avatar
jose
Příspěvky: 277
Registrován: pon zář 12, 2011 2:25 pm
Reputace: 12
Bydliště: Kvasice

Re: Perovskitové solární články.

Příspěvek od jose »

Informace o nich jsou v angličtině dostupné na Wikipedii. Tento typ článků udělal v teprve posledních letech obrovský pokrok v laboratorní účinnosti, ale zatím je příliš brzy, než abychom mohli čekat jejich brzkou výrobu. Přesto některé firmy slibují začátek jejich výroby v roce 2017. Usilovně se pracuje na nahrazení olova cínem a na dlouhodobé stabilitě, která je zatím hodně závislá na provozní vlhkosti článků.
Měnič Xantrex XW6048; 0,5 baterie Tesla Model 3 (40 kWh)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek