Třífázový generátor

AC i DC dobíječe baterií ze záložních zdrojů (například z elektrocentrály, z rozvodné sítě), návody, nápady, praktické zkušenosti
Odpovědět
piwis
Příspěvky: 11
Registrován: pon kvě 02, 2016 2:42 pm
Reputace: 0

Třífázový generátor

Příspěvek od piwis »

Zdravím vás pánové, potřeboval bych poradit s třífázovým motorkem s permanentními magnety, má na výstupu tři fáze, které jsou v uzavřeném okruhu a na plášti – statoru - kontakt kostra (uzemnění). Při roztočení externím zdrojem
(13000 ot/min.) se chová jako generátor a vyrábí na fázi bez mála 300V. S těmi si nevím rady. Jak je sloučit je li to možné, nebo je usměrnit, aby bylo možné jej připojit např. k třífázovému průtokovému ohřívači vody? Byla by vhodná PWM k regulaci otáček, aby vyráběl 130V na fázi?
Vím, že se dá diodovým můstkem převést na DC, ale s tím bych si hrát moc nechtěl, pokud by to šlo na takové napětí, kterým by bylo možné nabíjet bateriovou banku.
Při nižších otáčkách na 40V/2,5A vyrábí 90V na fázi.
Mám významně větrnou louku a bylo by na místě jí osadit větrnými mlýny. Jeden jsem si už postavil, je to válec 4m vysoký (lopatky vertikálně) a v průměru má 1m. Zachytí kdejaký vánek, ale protože nemá příliš dobrý kroutící moment, tento motorek by se k němu snad hodil, protože odpor na hřídeli je minimální i když jsem jej ještě nezatížil. Co poradíte. Díky za každou doboru radu.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek