Návrh ostrovní elektrárny s DS

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
bylg
Příspěvky: 106
Registrován: ned úno 08, 2015 8:01 pm

Re: Návrh ostrovní elektrárny s DS

Příspěvek od bylg »

a nebo co použít PWM regulátor např. http://www.thelektro.cz/products/solarn ... 2-24v-30a/ dá se nastavit parametry nabíjení. U mně by to asi takovej rozdíl nebyl jestli obyč. nebo PWM regulátor, a hlavně při nedokonalem osvitu.
bylg
Příspěvky: 106
Registrován: ned úno 08, 2015 8:01 pm

Re: Návrh ostrovní elektrárny s DS

Příspěvek od bylg »

Tak nový návrh.
6X panel cca.250Wp. 3 u mě a 3 u souseda o patro víš např. http://www.ostrovni-elektrarny.cz/index ... 50wp-omsun
7X panel http://www.ostrovni-elektrarny.cz/index ... gs-amorfni , umístěný na stěnách balkonu, nebodou mít některé ani moc svitu, ale něco se z toho dostane navíc.
Akumulátory LiFePO4 kupované vždy po 4(8)ks 90Ah článcích

Stále řeším jestli 12 nebo 24V systém, pokud by měli paneli 31V, jestli by dobíjeli aku do maxima a když by bylo trošku pod mrakem aby aspon něco dobíjeli, když budou mít např. jen 25V, nebo se pletu.

Regulátory přemejšlím jaké, když budou nějáké panely později zastíněné. Jestli se je vyplatí zapojit panely seriově vždy po 3 a k něm regulátor, nebo ke každému panelu samostatně, to by byla ale potřeba 6 reglu.

K těm amorfnim panelům, bude stačit epsolar 20A 100V nebo bude lepší 150V verze?, budou zapojeny 4 na jeden a pak 3 na druhý regl, nebo všechny na 30A regl, to vyřešim další otázkou.

Později bych chtěl rozjet měření a nevím, zda proudová čidla potřebují napájení z galvanicky odděleného systému, jak máte vyřešeny napájení vy. přemýšlel jsem ty 3 amorfy, že by napájeli jen měřící okruh a zbytek na výkonovou část, nebo lze oddělit i jinak.

Nakopováno by bylo postupně po novém roce, nyní by jsem ještě abych měl na vánoce pořídil jeden amorf, regl epsolar a 40Ah lithium 12V

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek