Menič Mean Well TS-3000-224B

Měniče značky MeanWell
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Reputace: 22
Bydliště: Bratislava

Re: Menič Mean Well TS-3000-224B

Příspěvek od ixo »

Vyriešené - bočný panel sa dal pohodlne odsunúť po rozlepení káblov za ním, boli zlepené takou tou tavnou tycinkou. Relé úspešne vložené a otestované. :yes:
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
michald
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 12, 2016 6:03 pm
Reputace: 6

Re: Menič Mean Well TS-3000-224B

Příspěvek od michald »

Asi toto bude stara tema ale napisem svoje skusenosti ak by to niekoho zaujimalo. Som v podstate lajk a mam TN-1500-224B. Cize ten co ma funkciu UPS. Kupil som ho preto lebo je to zariadenie all in one. Sinus DC/AC menic a UPSka zaroven s moznostou pripojit externe PB baterie a vstupom do 45V max. 30A.

V rezime UPS funguje ako klasicka UPS. Do zataze odobera energiu z distribucnej siete (dalej len DS) a zaroven dobija prudom 2.7A/udrzuje baterie nabite. Ak su pripojene FV panely alebo externy zdroj do 45V max. 30A (solarny nabijac zacina pracovat uz pri cca 27V+) tak dobija bateriu z FV / ext. zdroja. FV ma prednost pred dobijanim z DS.
V rezime UPS z baterie berie 0,65 A co je cca 15,6W. V rezime UPS vzdy odobera energiu do zataze z DS aj v pripade ze by bolo dostatok energie pre zataz z FV. Ak je rezim UPS aktivny (rozumej vypadok DS) tak vsetku zataz odobera z baterii / FV, ak je dostatok energie z FV tak co nepohlti zataz ide do baterii. Po znovu nabehnuti DS za odber energie z baterie do zataze prepne na odber z DS a zaroven su dobijane baterie.

V rezime Energy Saving Mode akonahle sa bateria plne nabije z DS / FV menic odpoji DS a energiu do zataze dodava vyhradne z baterie. Ak je dostatok energie z FV dodava ju do zataze a v pripade nedostatku ju kompenzuje s bateriou. Toto sa deje az dovtedy kym sa bateria nevybije. Po dosiahnuti stavu vybitia baterie sa pripoji k DS a zacne dobijat baterie a dodavat do zataze energiu z DS. Zase po dosiahnuti plneho nabitia baterie sa od DS znova odpoji a cely cyklys ide od znova.

Nemam este na nom napojene FV panely (budu snad tento rok), skusal som zatial len ext. zdroj a fakcilo to. Pripojene mam na nom 4x trakcia ES2400 (2S2P) 12V VRLA GEL 210Ah.

Hodila by sa aj funkcia ze je stale pripojeny na DS ale primarne odbera z FV, v pripade nedostatku zvysok doda z DS a pri vypadku oboch pridu narad baterie. To by bola dokonalost sama.

Zatial som menicom spokojny aj ked trochu banujem ze som nekupil hned 3kW. Mam na nom zapojeny kotol, 4 obehove cerpadla, velku domacu chladnicku s mraznickou, malu mraznicku a malu chladnicku s mraznickou, POE Switch, kamery, router s internetom, NVR, TV, notas, audio...Zatial vsetko funguje. bezna spotreba je na nom cca 200-300W. Ked vsetko fici naraz tak cca 700-800. Neviem ci zvladne zapnutie oboch chladniciek a mrazniky naraz. Bud mi zatial taky stav nenastal (co je velmi pravdepodobne) alebo to zvladol. Uvidime co ukaze cas.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek