Chalupářům zdraží o desítky % elektřina.

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
PavelR
Příspěvky: 3105
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Chalupářům zdraží o desítky % elektřina.

Příspěvek od PavelR »

Trebas ja k volbam chodim. Pokud se tu dlouha leta stridaly v podstate dve strany ktery me nesedely tak je nebudu volit nadale.On taky neni moc vyber co tu je stoji za prd, doba co byla se mi hnusi a jsem rad ze jsem ji zazil jen jako maly decko. Proto jsem volil novy subjekt ktery se vyskytl. Cas ukaze. Hodnotit svoji volbu budu pred dalsimi volbami.
Avsak nic si nemaluju na ruzovo, proto delam co delam (sobestacnost).

Aspon si muzu zanadavat na pomery a rict si ze jsem jeden svuj hlas odevzdal vic v demokracii delat nelze ...
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Chalupářům zdraží o desítky % elektřina.

Příspěvek od brumlaj »

Připravovat se na nejhorší je správná volba, člověk případně přežije. Ale nesnažit se katastrofu řešit zavčas byť za pomoci nevhodného nářadí, když jiné nemám a utíkat od zodpovědnosti? Pravda všude nás masírují: Pojistěte se a bude o vás postaráno, ale když dojde na lámání chleba, tak nastoupí panáček - "ukažte mi revize, kdy byla naposledy dělaná údržba"...... A najednou jsme v Řecku či ve '48. či na Ukrajině....... No nic. Česká klasika - proč bych měl dodržovat podmínky společnosti ve které žiji? Raději vše ojebu, z toho mám teď a tady největší profit a ostatní mi jsou u zadele. K volbám chodit nebudu, daně platit nebudu, jezdit jak hovado je moje svaté právo, v hospě vytluču tlamu komu se mi zachce..... Jenže ono na této planetě dost dobře nejde žít mimo dohod s okolím, to si vyzkoušel i ten v Hradišti. A dohoda je obvykle kompromis který se nelíbí žádné ze stran, jinak je to diktatura, nebo neschopnost. Opravdu chceme žít ve společnosti, ve které nebudou mantinely? Potěš koště.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Chalupářům zdraží o desítky % elektřina.

Příspěvek od mypower.cz »

Ja bych brumlaji rekl ze vidite tak max 10m pred sebe a dal (jine volby nez ty, ktere jsou vam nabidnuty) nevidite. To je takove mozna trosku omezene. V podstate system si s vami pinka jak s pingpongovym mickem zleva doprava jak se mu zachce:) A vy s sebou pinkat nechate a rikate ostatnim aby to delali taky, prave proto, ze jine varianty, nez nabidnute, jsou pro vas neviditelne a neakceptovatelne... Dokonce z napsaneho vas irituje, ze nekteri dalsi se sebou pinkat nenechaji :)) No je to vase volba... Urcite vam ji neberu. Bavte se tim, dokud budete verit ze na to mate vliv :)) Mozna to taky nekdy zenete argumentacne az do anarchie, ale to nikdo nepsal, a to nikdo nechce. Tedy nevim jak jini, ja rozhodne ne :))
Uživatelský avatar
ota
Příspěvky: 2298
Registrován: čtv dub 18, 2013 9:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Chalupářům zdraží o desítky % elektřina.

Příspěvek od ota »

Ono, pripravovat se na katastrofu moc nejde. Ono se stane vzdycky neco trochu jineho nez co clovek ocekava. A vetsinou plati ze kdo utece, ten vyhraje. Pryc z Evropy treba do Paraguaye nebo nekam jinam, kde je teplo a funguje tam spolecnost.
Ale myslet si, ze postavim dum a ten ubranim je iluze.
Jedine co si s sebou clovek bezpecne vezme je to co ma v hlave (nez mu to sebere ten nemeckej doktor Alzheimer) a nejlepsi investice je do deti a pratel na ktere se clovek muze spolehnout. Prachy, zlato, nemovitosti, auta vam jednou nekdo sebere.
V CZ jsou politici, kteri otevrene rikaji, ze soucastne zadluzeni statu bude vyreseno valkou. naposled jsem to zachytil od Kubery. Takze se mame na co tesit...
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: Chalupářům zdraží o desítky % elektřina.

Příspěvek od brin »

Zadluzení nelze válkou vyřešit. Stávající systém je založený na neustálém růstu dluhů. Zvyšováním dluhů se totiž vytváří peníze (doslova vznikají ze vzduchu), kterými se pokrývají splátky těch dluhů předchozích. A takto by to realisticky mohlo probíhat do nekonečna. Jenže pro člověka je to natolik odpuzující systém, že musí zákonitě skončit...
pezizka
Příspěvky: 734
Registrován: úte čer 24, 2014 8:23 pm
Lokalita: Kyjovsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9170
Kapacita baterie [kWh]: 33
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Chalupářům zdraží o desítky % elektřina.

Příspěvek od pezizka »

Válkou se dá řešit spousta věcí, třeba Malvíny.... :? Ono většinou ten velký liská toho malého. Pro Otu - A kam pryč? Třeba do Států? Jestli tam dožiješ 50, tak tě tam ani nikdo zdravotně nepojistí, jseš prostě neekonomický... A to jsi platil kus života jako Brok. Ale je fakt, že Eskymačky jsou taky šik, lednici tam nepotřebuješ a po večerech s takovou fešandou je lepší pálit živočišné tuky, jak řešit EON :P :P Brin zase zmiňuje, že i naše sladká vlast frčí na "letadle" a mimo jiné díky tomuto prý každý dlužíme ca. 150k. Já si ale od nikoho nic nepůjčil, jak je to tedy možné :eek2: Prostě jsem, a jsme vlastně Šemíci, a to naprosto legálně, bez obav bručet nepůjdem :lol: :lol: :lol: Asi je to OFF TOPIC, toto výrazivo nemusím, takže hezky česky, mimo téma, ale ne snad mimo mísu :sm1:
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2176
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Chalupářům zdraží o desítky % elektřina.

Příspěvek od gupa »

Pokud mohu jen hodnotit, nic nekritizuji a jen jak to vidím ...
Nevím včem je problém, zastavěné plochy obcí a měst typu výstavba pro bydlení a rekreaci přibývá i pod vlivem propagace ostrovního života stále více, takže je rok od roku kvůli chtíči stavět a měnit životní prostředí a díky záboru půdy, stále vyšší požadavek na přípojky, takže je tu velká poptávka, takže proč by toho stát neměl přes svůj zákon na občany využít a přenést platby na občana? Vždyď je to příležitost jak odlehčit průmyslu a přidat mu, ale zebrat voličům a přitížit jim novým poplatkem. Voliči chcou přeci změnu při, a hlavně po každých volbách od sametovky. Tak to tu máte a nedivte se. Čím více budu chodit k volbám, tím více poplatků bude každého voliče čekat, protože s každou změnou přijdou nové nápady jak ojebat toho druhého. To je demokracie po česku
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek