Generátory

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
Uživatelský avatar
ota
Příspěvky: 2298
Registrován: čtv dub 18, 2013 9:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Generátory

Příspěvek od ota »

Z SMS reportáží Petry Procházkové na lidovkách -proti tomu jsou naše problémy s fázovou regulací půlvln a přebytky v bojleru opravdu marginální....


6.2. 9:00

Největší hit na Ukrajině nejsou chytré telefony, ale generátory. Čím méně vyzařují teplo, tím lépe.

„Obchodníci berou objednávky na generátory na mnoho měsíců dopředu. I ve městech stovky kilometrů vzdálených od fronty je o ně rvačka (I tady se dost často kvůli nedostatku uhlí pro tepelné elektrárny vypíná elektřina). Vloni se jich prodalo v celé Ukrajině za 70 miliónů dolarů. Jak se blíží fronta, mění se požadavky kupujících - které tedy nelze vždy uspokojit. Chtějí, aby stroje byly co nejtišší a nevzbuzovaly pozornost okolí. A za velký nedostatek považují to, že vyzařují teplo - některé druhy zbraní se totiž na teplo navádějí a váš osvětlený dům se tak může stát nejen předmětem závisti méně majetných sousedů, ale i cílem pro nějakou raketu, co má ráda teplo,“ píše Petra Procházková, zvláštní zpravodajka LN, která cestuje po válkou sužované zemi.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/prochazkova-pise- ... ranici_ele
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
mobilik
Příspěvky: 2677
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Generátory

Příspěvek od mobilik »

Ach tak toto je smutne....
V 21 storoci riesit zalozne systemy a este davat pozor aby prilis nehriali a nevabili rakety.
Kam ten svet speje a najhorise je ze ukrajina je za rohom... :roll:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Generátory

Příspěvek od brumlaj »

Spěje ke stejnému vyvrcholení jako každá jiná civilizace v minulosti. Holt dodneška nás nejsou ochotni v mládí seznámit s tím, že zatím nikdy nevyhrál mozek, ale debil s větším klackem. Pokud dočasně zvítězil mozek, nebojoval s dost velkým debilem, případně ten neměl dost velký klacek, a v budoucnu se stejně ukázalo zač je toho loket. Bohužel.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
solárník
Příspěvky: 1586
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: Generátory

Příspěvek od solárník »

Já mám pocit, že to není tak horké. Kdyby vždycky vyhrál ten silnější, tak nás medvědi (nebo jiní mackové) už dávno sežrali. Hlavní a téměř jedinou devizou lidí je mozek, čímž chci říct, že jsme tak vysoko v Darwinově řetězci jen díky naší relativní "vychytralosti".

Blbé je, že dneska mají debilové daleko ničivější "klacky", než tomu bylo kdysi. Takže jeden takový debil stačí zlikvidovat spoustu protivníků.
Uživatelský avatar
Marx
Příspěvky: 98
Registrován: čtv pro 25, 2014 9:30 pm

Re: Generátory

Příspěvek od Marx »

brumlaj píše:Spěje ke stejnému vyvrcholení jako každá jiná civilizace v minulosti. Holt dodneška nás nejsou ochotni v mládí seznámit s tím, že zatím nikdy nevyhrál mozek, ale debil s větším klackem. Pokud dočasně zvítězil mozek, nebojoval s dost velkým debilem, případně ten neměl dost velký klacek, a v budoucnu se stejně ukázalo zač je toho loket. Bohužel.
Souhlas ve všech bodech. Dokonale to vystihuje přednáška od Koukolíka:
https://www.youtube.com/watch?v=Cvy5lJSHE5Q
3x panel á45W, 24V 36Ah SLA, step-down, 1ks autobaterie, UPS. (bez MPPT)
Plán: >1kWp.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek