Rozdíl v dobíječích

AC i DC dobíječe baterií ze záložních zdrojů (například z elektrocentrály, z rozvodné sítě), návody, nápady, praktické zkušenosti
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Rozdíl v dobíječích

Příspěvek od mypower.cz »

Hoj, může mi prosím nějaký odborník vysvětlit, jaký může být rozdíl mezi dobíječem WLGN 30/100 EINHELL za 3327 s dph a nabijecem stanicnich baterii AXION podobnych parametrů (30A 12V OUT), ktery je ale o hodne drazsi ?

Premyslim, jestli pro ucely zalozniho dobijeni, napriklad z centraly, nestaci i ten levny dobijec ..
Uživatelský avatar
jose
Příspěvky: 277
Registrován: pon zář 12, 2011 2:25 pm
Bydliště: Kvasice

Re: Rozdíl v dobíječích

Příspěvek od jose »

Podle popisu to vypadá, že jedno je hobby dobíječ a druhý průmyslový dobíječ - přímo tam píšou pro použití v elektrárnách, rozvodnách, chemických továrnách... U Aximy si teda připlácíš za kvalitu (doufám :) ) a za spolehlivost. Při hobby použití je sice nepříjemné, když se dobíječ rozbije, ale kdyby se kvůli tomu zastavil provoz elektrárny či továrny, budou následky jistě dražší, než cena drahého dobíječe.
Měnič Xantrex XW6048; 0,5 baterie Tesla Model 3 (40 kWh)
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Rozdíl v dobíječích

Příspěvek od mypower.cz »

u axionu platim za mikrokontrolerem rizene dobijeni. Otazka jestli to pro sve ucely vubec potrebuji.. takze je nazor takovy ze klidne by mi vystacila levna nabijecka a baterkam to nijak neublizi a funkce bude stejna? Treba nevadil by tomu kolisavy proud/napeti z centraly? Nebo nemohl by byt problem se soucasne pripojenou spotrebou v prubehu dobijeni? To chce ale asi zkusit nebo nema tam kde byt problem ani na AC strane dobijecky?

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek