Kapanadze - rezonanční generátor

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
Odpovědět
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm
Reputace: 258

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od brumlaj »

No jen pozor, stačí si prohlédnout štítek nalepený zespodu kdejakého zařízení IBM, HP apodobně a najdeš tam slušnou řadu čísel. Dlouho mi trvalo, než jsem natrefil na info, že to je seznam patentů, které se na to vztahují. A když např. notebuk rozebereš, zjistíš, že řada čísel se geometricky zvětšuje (vétrák, HDD, DVD-Cikán....) Pomalu mám pocit, že patentované je i (jak to slušně napsat?) vyměšování, jen se hledá efektivní způsob jak to zpoplatnit......
PavelR: To, že někdo vydělá prachy mi nevadí. Jen se zamýšlím nad mírou dokdy jde o výdělek a kde začíná prachsprostá lichva. Jsme lidé a jedinečnost je právě to co je krásné, ale jak píšeš hrachy z jednotlivce zatím pokud vím nedělají bytost kooperující s ostatními, naopak. V drtivé většině z jednotlivců dělají asociály, které nezajímá vůbec nic. O zdravotních aspektech(na hlavu) obyčejné práce (třeba i duševní) snad po právě probíhající aféře nemůže být sporu. Tantiémy (bezpracný zisk) čím jsou větší, tím mají více devastující vliv na osobnost (čest výjimkám, existuje-li).
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
PavelR
Příspěvky: 3104
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputace: 220
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od PavelR »

Lichva? co napr jedno procento z koncove ceny pro majitele patentu at to stoji co to stoji a proda se toho kolik chces kusu? Me to prijde fer. Dejme priklad zarizeni v hodnote 1000 kc tak dat 10kc vynalezci mi prijde prijatelny.
Co se stane se clovekem ktery na tom bohatne zalezi na tom co ma v hlave ale je to jeho boj a kdykoliv se toho muze preci vzdat. Trebas ja mit prachy navic tak radsi pomuzu zviratum nez lidem. Lide si za vetsinu problemu co maji mohou sami.
Jinak receno volna hotovost je vzdycky fajn zchudnout jde jednoduse zbohatnout nikoli.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm
Reputace: 258

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od brumlaj »

No mame na autorsky zakon kazdy jiny nazor, to se stava. (nikomu neupiram uznani za jeho praci) Bohuzel se v nasi spolecnosti lide identifikuji spise s vyssi prijmovou skupinou (co kdyby nahodou......) takze se chovaji absolutne nekapitalisticky a bojuji za prava nikoli sva, ale tech ve kterych se vidi, ze by k nim chteli patrit. Napriklad pokladni v supermarketu s platem na pokraji chudoby klidne neprimo podporuje snizovani zivotnich nakladu lidi s platem nad 100 litranu, takze on(a) sam(a) na svem chovani tezce financne ztraci..... A tak to postupuje az k vlade a jenimu nadrzovani nadnarodnim spolecnostem na ukor svych obcanu, za ktere dle ustavy kopou. To je muj vyzkum na tema zbohatnuti a zchudnuti. Jak rikam, je zapotrebi dalsiho kola dejin.
p.s: zviratum pomuzes nejvice, pokud je nechas v klidu v jejich prirozenem prostredi..... a pokud uz musis mit nejake domestikovane, tak se starat aby ono nestradalo.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
borco
Příspěvky: 20
Registrován: ned bře 31, 2013 9:54 pm
Reputace: 1

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od borco »

Mne tiez nevadi ze niekto zarobi velke peniaze, a nech mavacsi dom a lepsie auto, ale problem nastava ked ma jednotlivec majetok, ktory on sam nepotrebuje, co by mi tiez nevadilo, pokial by velka cast ludstva nezivorila. To je problem nasho sveta, ze to percento najbohatsich je nenazranych a nepodelia sa napr. So svojimi zamestnancami, alebo spoluobyvatelmi nasej planety, ale zvysuju svoje zisky, znizuju zivotnost vyrobkov a to najdolezitejsie ekologia a vycerpatelnost niektorych energetickych zdrojov ich vobec nezaujima:(((, len aby mali este viac a viac.....
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2176
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputace: 96
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od gupa »

Ono pečení holubi nelétají do úst samy. Často když takové dojemné názory čtu, otom že ten má to a ten ono a že je to problém že se nepodělí, tak jsem toho názoru, že nikdy člověk nemůže čekat za dobro dobro od člověka nebo lidí. Což dle mých zkušeností je pravidlem. Dále se už ani nepodivuji že něco takového velmi často tvrdí lidé věřící desateru, když nakonec desáté to přikázání je právě o tom že nepožádáš statků bližního svého a někomu je furt líto toho co ten druhá má a vadí mu to když klečí s rukama v stojan. Nakonec když už někdo něco má, a je to hodnotné nebo je to věc v pravý čas na pravém místě, tak se někdo diví, že když to tomu blbcovi snaživému někdo krade, že natahuje dvojku a on naněj střílí. Taková zlodějina a závist je zvrhlost, schovávaní za demokracii a "vlastní názor".
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2126
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputace: 368

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od fugas »

No,když už jsme se od generátoru z ničeho dostali k ekonomickospolečenské otázce,přispěju také svojí kapkou do mlýna.
Že pečení holubi nelétají do úst sami,je jasná věc,tedy aspoň každému,komu rodiče udělili výchovu-tedy ne její takzvaný Americký model.Ano,když někdo ukazuje na jiného,že má to,nebo ono,je to jednoduše řečeno závist.Ovšem problém je v tom,že společnost už natolik zdegenerovala,že nezná skutečnou cenu,ba ani význam reálné práce jako výkonu s kladným,nebo hmatatelným výsledkem.
Když slyším,že je někdo "úspěšný",otevírá se mi kudla v kapse.Toto slovo se totiž v zemích Českých stalo synonymem pro: "grázl ,vychcánek ,bezpáteřní ,bez žaludku a tak dále,až ke slovu parazit..."(dalším oblíbeným slovem se mi stalo slovo celebrita-nebudu komentovat)Sám pracuji manuálně,ale úspěšný tedy nejsem :D Protože mám ojeté auto a sotva něco uškudlím a podobní paraziti se na mě den co den pasou a snaží se ze mě vycucnout víc a víc,až na pokraj lidské důstojnosti.Nejsem rozhodně věřící a desaro,jako zákon jde kolem mě.Řídím se jen zákony morálky.Nechci,aby se se mnou někdo dělil.Já chci jen to,aby mě konečně přestali tihle darmožrouti okrádat a zařadili se ve společnosti tam,kam patří,tedy na dno.
Pokud jde o výše zmíněný patent na jakýkoliv vynález,plně souhlasím s vyplacením takového vynálezce,jelikož si to vydřel.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2176
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputace: 96
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od gupa »

Tento patent (nestudoval jsem ho) ale v podstatě nevylučuje parazitismus, komensálství, soustolovničení. Také samotný patent není nakonec po svém zániku stejně jako lidská schránka (tělo po prohlášeném úmrtí) majetkem nikoho jiného, než státu. Já jsem nevynalezl nic závratného, jen používám představivost abych si předem promítl jak co může asi fungovat no a to je moje představa, ani mé děti ji nemají, mají vlastní problémy a hlavu, takže pokud na nějaký postup nebo něco např. v otázce NiCd nebo možná i kapanadze dojdu, (mám u domu přímo přesíťováno) tak to semnou umře, dědicové to co přijdou, vše comi říkalo pane, vyhážou do sběru nebo rozprodají prošustrují, včetně mého prachu. Taková je je realita. Takže nějaký vynález nebo zlepšovák, by musel být hodně hodnotný abych se vůbec pustil do nějaké přihlášky. Vtom je rozdíl oproti jiným bláznům co platí desetitisíce, najímají právní patentové služby a nevím co ještě, a nakonec přihláška propadne, dědic ji vyhodí do popelnice - jako by se nic nestalo.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm
Reputace: 87

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od brin »

Zajímavé názory. Nicméně zamyslel se někdo nad tím, v jaké podobě mají ti velmi bohatí obvykle majetek? Většinou mají velmi málo hotovosti a jejich majetkem jsou akcie společnosti či reality respektive další investice. Čím by tito lidé prospěli společnosti, kdyby svůj majetek rozdávali? Osobně si myslím, že by to spíš společnost poškodilo. Jejich "majetek" zaměstnává a dává vydělat velkému množství lidí. V případě, že byste ho rozkouskoval a rozdal, nakonec by z něj nic nezbylo a byli bychom zpět na začátku.

Co se týče těžké práce, zamyslel se tu někdo nad tím, proč je manuální práce tak špatně ohodnocená? Dle mého názoru je to jasné. Může ji totiž dělat každý blbec. A tím netvrdím, že je to pravidlem, naopak, znám spoustu chytrých lidí živících se rukama, protože je to prostě baví. Ale z většinového pohledu je více lidí, kteří mohou kopat kanály nebo dělat na stavbě, než lidí, kteří zvládnou spočítat daně, napsat počítačový program, naprogramovat CNC frézu apod. Proto nabídka této práce sráží její cenu na minimum. Je jasné, že na trhu práce tak úplně neplatí volný trh, protože je také nutné počítat s tím, že i kdybyste byl jediný CNC frézař v republice, tak vám nikdo nedá přes určitou míru, protože by se mu to pak nevyplatilo.

A pokud vám vadí rentiéři, kteří si za svého produktivního života vydělali dost, aby teď žili ze svých investic, tak věřte, že vám nic nebrání to tak udělat taky.
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2126
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputace: 368

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od fugas »

Dobré ráno.
Můj názor směřoval spíše k lidem,ktří mají majetek hlavně v desítkách kilogramů zlata.Když pak přestanou být někomu ze svých kruhů pohodlní,najednou to vyplave a nikdo z nich není schopen doložit,kde k němu vlastně přišli.Pravda,je dost zábavné poslouchat ubohé výmluvy,hodné nízké inteligence těchto bezpáteřních tvorů.Nicméně to bohužel finálně nevede k exemplárnímu trestu a tím k ozdravě společnosti.
Co se týče manuální práce,vím naprosto přesně,co ji srazilo ekonomicky na hranu důstojného přežití.Jsou to lidé,kteří přišli tyto činnosti vykonávat za velmi nízké platy a nenárokují si k tomu žádné z povinných pojištění.Tím stáhli dolů všechny,kdo se nechtějí přiživovat na společnosti a chtějí pracovat.Osobně jsem pravda na jednom z těch vyšších levlů manuální práce.Nevidím ale důvod,proč by si i kopáč nemohl vykopat na slušnou dovolenou,jednou ročně a lehce ojeté auto,jednou za pět let.Takový člověk totiž podle mě něco reálného produkuje a zaslouží si za to řádné ohodnocení.Narozdíl od člověka,který za pomoci nějakého strýčka vystuduje v Plzni,nejpozději ve třiceti navlékne růžovou košili,na dveře mu napíšou managér a on svojí omezeností doslova škodí a navíc má narozdíl od dělníka nulovou zodpovědnost za svoje skutky.Nicméně je za to hodnocen až v desetinásobcích platu dělníka a dle obecného mínění je to prý v pořádku.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Ondřej

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od Ondřej »

Se divím, proč pořád někdo chce klást otázky nebo diskutovat o věcech, který jsou už dávno vysvětlený a odkazoval jsem na ně: Proč nemáme volnou energii http://wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2009030252 Člověk to má pod nosem, ale pokud se mu nechce číst až do konce, koleduje si o nálepku "ignorant".
Kupodivu jsem už dřív přišel ke stejnýmu názoru jako autor - současný lidstvo na masový rozšíření téhle technologie kvalitativně/morálně nemá, protože by se obratem vyhladilo válkama. Současná ropná a jaderná technologie totiž zajišťuje lidstvu "náhubek" nebo krátkej řetěz. Nejtajnější státní a vojenský složky samozřejmě technologii VE dávno používají a stejnětak plno soukromých osob, který nemají v hlavě vymeteno, tudíž se s tím veřejně nechlubí. Nebo nejsou naivní a neběhají na patentní ouřad...

Vzhledem k situaci vedle v trubkostánu, se dá čekat určitý turbo efekt v proražení VE mezi civil. Poněvadž pokud se bude muset plyn posílat přes Balt, bude ho míň a bude dražší. Zároveň ale musí jít ovladači zivilizace od válu, nebo budou vyvolávat další a další války, jako právě teď jejich tajtrlíci v nejterorističtější zemi na planetě: USA. Plus jejich tupí evropští kuřbuřti.
Ondřej

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od Ondřej »

Plný signál - nebezpečí mobilních telefonů a elektromagnetického záření http://www.youtube.com/watch?v=s9O6UvauGTo

Těhle dokumentů je víc, teď si ovšem nevzpomenu na názvy.
netko
Příspěvky: 173
Registrován: sob zář 01, 2012 12:43 am
Reputace: 10
Lokalita: Orava

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od netko »

Ahoj Ondřej daj to eteru alebo na PM neaky napad a ide skusit, zrealizovat. Myslim to seriozne. Kukal som ten tvoj prispevok a zaujalo ma teplne cerpadlo na solarne panely. len mam problem kde uskladnit to teplo?
JirkaK
Příspěvky: 116
Registrován: čtv zář 27, 2012 1:38 pm
Reputace: 1

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od JirkaK »

Pravda, ta myšlenka s TČ v kombinaci se solárním systémem by byla hodně zajímavá (jestli jsem to dobře pochytil, jen jsem to tak zběžně prolítnul). Třeba to ještě pojmout trochu jinak a tepelným čerpadlem chladit FV panely, to by mohlo být ještě zajímavější, protože jednak by TČ topilo (a s pěkným COP, pokud by svítilo slunce), a druhak by se asi celkem slušně zvýšila účinnost panelů. Druhá věc teda je, že v zimě by to asi bylo celkem k ničemu a v létě taky, leda by se dala ta energie někam akumulovat v obrovských množstvích a topit s ní pak na podzim.

Jinak ale (obecně vzato) si nejsem jistý, jak moc dobře může TČ pracovat s vysokoteplotním médiem (řekněme nad nějakých 40-50 °C), protože mám zato (co jsem se dřív trochu zajímal o stavbu TČ), že by se to asi dost nepříznivě podepsalo na životnosti kompresoru. Ale kdyby se to celé prokoumalo, tak by se asi dalo udělat leccos nekonvenčního a zajímavého.
honzasl
Příspěvky: 275
Registrován: stř srp 29, 2012 10:25 pm
Reputace: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od honzasl »

Jen malý názorek na volnou energii a její tajení "ropnou/jadernou/templářskou/židovskou/.........* lobby. (za ... si dosaďte libovolnou lobby).

Absolutně si nemyslím, že mocní tohoto světa, kteří tahají za energetické provázky, jsou bůhvíjak nadšeni, že si musí dotyčnou surovinu, tj ropu, či uran těžit v politicky nestabilních státech, pochlebovat se různým diktátorkům, hlídat tankery před somálskými piráty, uranové transporty před teroristy a zeleníky, rafinovat ty černé sračky, ostrahovat ty složité temelíny a vůbec dělat si život složitý. Vy si myslíte, že tyhle všechny komplikace ty borce nějak baví?

Já jsem přesvědčen, že kdyby nějaký šéf petrolejářšké firmy zjistil, že je možné energii vyrábět zadarmo a zároveň je možné technologii patentově uchránit/utajit, že už by to dávno udělal, využíval VoE a prodával ji za tržní cenu.

V duchu Occamovy břitvy, mám-li si vybrat, jestli VoE dnes ještě neumíme nebo jestli ji někdo schovává v trezoru - tak beru to jednodušší řešení = tj. neumíme to.

Nijak nerozporuji možnost, že "volná energie" možná existuje. Pokrok jde kupředu, před sto lety by placka položená na slunce, která mi bude pohánět stroj, vypadala jako pohádka - dnes nudná realita - a to už tu vlastně zaznělo.
eda by se dala ta energie někam akumulovat v obrovských množstvích a topit s ní pak na podzim.
Na technické univerzitě v Cáchách (Aachen) něco takového mají, v létě barák chladí a nabíjejí teplo do vrtu pod budovou, v zimě čerpají teplo zpátky.
http://www.eonerc.rwth-aachen.de/cms/E- ... de/lidx/1/
----------------------------------------
http://honzasl.blogspot.cz/
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2176
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputace: 96
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od gupa »

Jo do vrtu, 40x 100m vrtů vyplněných betonem. Toto si může dovolit jen bohatý EON.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm
Reputace: 87

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od brin »

Ondřej píše:Se divím, proč pořád někdo chce klást otázky nebo diskutovat o věcech, který jsou už dávno vysvětlený a odkazoval jsem na ně: Proč nemáme volnou energii http://wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2009030252 Člověk to má pod nosem, ale pokud se mu nechce číst až do konce, koleduje si o nálepku "ignorant".
Kupodivu jsem už dřív přišel ke stejnýmu názoru jako autor - současný lidstvo na masový rozšíření téhle technologie kvalitativně/morálně nemá, protože by se obratem vyhladilo válkama. Současná ropná a jaderná technologie totiž zajišťuje lidstvu "náhubek" nebo krátkej řetěz. Nejtajnější státní a vojenský složky samozřejmě technologii VE dávno používají a stejnětak plno soukromých osob, který nemají v hlavě vymeteno, tudíž se s tím veřejně nechlubí. Nebo nejsou naivní a neběhají na patentní ouřad...

Vzhledem k situaci vedle v trubkostánu, se dá čekat určitý turbo efekt v proražení VE mezi civil. Poněvadž pokud se bude muset plyn posílat přes Balt, bude ho míň a bude dražší. Zároveň ale musí jít ovladači zivilizace od válu, nebo budou vyvolávat další a další války, jako právě teď jejich tajtrlíci v nejterorističtější zemi na planetě: USA. Plus jejich tupí evropští kuřbuřti.
Ondřeji, piš si tu co chceš, ale neurážej. Je evidentní, že na to nemáš jak finančně, tak i duševně. Takže klídek.
honzasl
Příspěvky: 275
Registrován: stř srp 29, 2012 10:25 pm
Reputace: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od honzasl »

Toto si může dovolit jen bohatý EON.
Je to univerzitní budova, ne chatka v kolonii. :)
----------------------------------------
http://honzasl.blogspot.cz/
camel1cz
Příspěvky: 764
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm
Reputace: 52
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3780
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od camel1cz »

Porad tu ctu o nejake volne energii, ale jeste nikdo tu nenapsal, co to je.

To tu propagatori volne energie schvalne mlzi a delaji min ze mne vola nebo jsem neco minul?

@ondrej a spol. prosim vynechte urazky a nebo odkazy na zmet nejakych zvlastnich teorii (zdrzuju se umyslne soudu, pac jsem to nenastudoval, neslucuje se to s tim co znam) s poznamkou "tady je to jasne vysvetlene".

PS I tak slozite teorie jako OTR lze priblizit par slovy a pripadnym odkazem na studium. Chapu, ze detailni vedecka studie muze byt neverejna, ale princip musi byt zalozeny na fyzice.

PS2 pred casem jsem nekde cetl, ze volna energie souvisi s kinetickou/rotacni energii Zeme. A ze neni pouzivana, protoze jeji cerpani (ktere ma byt relativne snadne) zpomaluje rotaci se vsemi neblahymi dusledky. Tomu bych dokazal verit - je to neco takoveho?
5 kVA Axpert King @ 3,78 kWp [12x AUO 315Wp mono]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
Rozpracováno:
Fangpusun MPPT 150/70 Tr @ 1,89 kWp [6x AUO 315Wp mono]
5 kVA Axpert King II @ 5,52 kWp [12 x AS 460Wp mono]
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm
Reputace: 258

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od brumlaj »

honzasl píše:
eda by se dala ta energie někam akumulovat v obrovských množstvích a topit s ní pak na podzim.
Na technické univerzitě v Cáchách (Aachen) něco takového mají, v létě barák chladí a nabíjejí teplo do vrtu pod budovou, v zimě čerpají teplo zpátky.
http://www.eonerc.rwth-aachen.de/cms/E- ... de/lidx/1/
Inu i u nás se najdou takovéto instalace - "150 vrtů s celkovou délkou přesahující 14 km." - popis jako předprojektová příprava
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm
Reputace: 87

Re: Kapanadze - rezonanční generátor

Příspěvek od brin »

V Semilech se měly dokonce dělat geotermální vrty. Semily se totiž nachází na úpatí bývalé sopky jménem Kozákov, která je stále ještě celkem dost aktivní na to, aby dokázala vytápět půlku města a vyrábět u toho elektřinu pro celé město. Bohužel byl projekt z důvodů obav (místních obyvatel) o tektonickou stabilitu a z politických důvodů zrušen.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek