Názvosloví VN/NN a pojištění

Nezařaditelné
netko
Příspěvky: 173
Registrován: sob zář 01, 2012 12:43 am
Lokalita: Orava

Re: Názvosloví VN/NN a pojištění

Příspěvek od netko »

Jedna podstatna vec ktoru si treba uvedomiť!!! " Elektriky sa netreba bať ale treba mať pred ňou obrovsky rešpekt!!!!!
Neodporučam skušať bez rešpektu!!! Už som videl celkom zaujimave veci. A len tak pre zaujimavosť? Koľko Vas ma doma v šufliku skriny male baterky(nabijacie akumulatory)? V šufliku sa povaľuje skratne k tomu kusok papiera a..... a to ma len 1,2V-1,5V. A ani nie NE a nedajbože VN alebo VVN. Skuste sa prejsť po ceste popod 400kV vedenie keď je hmla.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Názvosloví VN/NN a pojištění

Příspěvek od brumlaj »

PavelR píše: ...... Tyto nase dila nejsou jak zdedit auto ... tady nejde o bezpecnost ta muze byt v poradku tady jde o udrzbu/obsluhu/vedomosti/chut to delat.
A prave toto je duvod proc by ta nase dila mela byt delana tak, aby se dedictvi nestalo kouli u nohy. To ze neco cely zivot buduji nebuduji s tim, ze to vezme popel spolecne se mnou. Minimalne by to melo dozit do sveho moralniho/fyzickeho konce. A zarizeni, v kterem se nikdo krome me nevyzna, se tou kouli stava. Najit si po mem spopelneni elektrikare asi nebude problem, jde o to aby se v dile vyznal. A jakou mam zaruku, ze se v dile vyzna, kdyz dnes nejsem schopen respektovat napr. znaceni vodicu a podobne zivot ztrpcujici kokotiny. Nazvoslovim to zacina (hlavne ze jsme si svobodne mohli plkat a delat co se nam zlibi), lamentovanim nasich pozustalych nad nasim hrobem (co jsi mi to po sobe zanechal?) to konci. Ja osobne budu zit radeji s predstavou, ze pozustali si na mne vzpomenou v dobrem, protoze me dilo jim dale ke spokojenosti slouzi, nez aby po mne museli zahlazovat stopy (za znacnych nakladu a nadavek) stejne jako napriklad v pripade rozvodu/rozchodu.....
Opravdu zde zijeme jen sami pro sebe? Bezbreha svoboda jednotlivce se obcas rychle zvrhava v jeho individualismus/asocialnost/narcisismus.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
PavelR
Příspěvky: 3118
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Názvosloví VN/NN a pojištění

Příspěvek od PavelR »

brumlaj: souhlasim. V mem pripade mohu prohlasit ze lepsi elektrikar se v tom bez problemu vyzna o to zadna. Ale jak jsem rekl doma cokoliv vysvetlovat je stejnej problem jak moji 85letou babicku naucit s ipadem. Proste tomu nerozumi a rozumet nebudou. System mam plne automatickej a verim tomu ze by to fungovalo dloooouho samo od sebe ale porad by ve vzduchu visela ta veta "a co budeme delat kdyz se neco stane".

Ale nesouhlasim s tebou v druhe casti. alespon ja to delam pro vsecky doma nejen pro sebe a nejen FVE ale i topeni a opravy domu ktere financuju delam to pro vsecky. Toz tak

edit pro sebe to budu delat az budu doma sam...

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek