80Wp Vysocina

Ostrovní FVE před rozšířením, většími úpravami, stěhováním, témata s nefunkčními odkazy, odstraněnými obrázky, atd.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: 80Wp Vysocina

Příspěvek od mypower.cz »

nechci byt moc konspiracni, ale ja mam dojem, ze tohle smog az tak zcela uplne neni, i kdyz media do lidi budou valit, ze to smog je. No .. kdo vi, někdo to ví zcela určitě.

EDIT: http://aktualne.centrum.cz/domaci/pocas ... ?id=721581
ja nevim. Mozna by nebylo od veci zjistit chemicke slozeni toho smogu a nezamerovat se jen na typicke zalezitosti, ktere se ve smogu vyskytuji. Nedavno byly na obloze kraaaaaasne neprirodni geometricke mraky :) Az z toho sla husina po těle.
avatar
Příspěvky: 484
Registrován: ned kvě 08, 2011 10:16 am
Reputace: 3

Re: 80Wp Vysocina

Příspěvek od avatar »

je to prach a kdž je inverze tak nema kam jit takže je ho čímdal více až tak že to začne vadit. Je fakt že my jsem tady cca 800m nad mořem čož už jsou skoro hory)). Takže tady sviti slušně cca 5-6 dni. Na střídač sem dal malou zátěž tak aby to stačilo dobíjet. Protože baterie od ted tvoří ochranu proti přehřátí krbové vložky.¨Kdyby nahodou nekdy vypli proud tak aby byla záloha. Nač kupovat UPS ktera vydrží par minut když mam střídač )) stačilo jen zaves kabel do kotelny kde je čerpadlo. ještě vymyslím přepínač a jeto
JiříK
Příspěvky: 1020
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Reputace: 65
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: 80Wp Vysocina

Příspěvek od JiříK »

avatar píše: Protože baterie od ted tvoří ochranu proti přehřátí krbové vložky.¨Kdyby nahodou nekdy vypli proud tak aby byla záloha. Nač kupovat UPS ktera vydrží par minut když mam střídač )) stačilo jen zaves kabel do kotelny kde je čerpadlo. ještě vymyslím přepínač a jeto
Dej pozor, ať ti termostat od čerpadla neodpálí měnič. Při rozepnutí je tam patrně dostatečná špička, aby to kleklo. Já tak odepsal dva měniče. Až poté jsem to vymyslel tak, že termostat spíná přímo měnič. Od té doby je pokoj. No, a čerpadlo docela slušně topí, měnič nemám sinus.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
avatar
Příspěvky: 484
Registrován: ned kvě 08, 2011 10:16 am
Reputace: 3

Re: 80Wp Vysocina

Příspěvek od avatar »

ja to mam zatim jako zalohu ab mi to jelo porad na to zatim nemam dostatecný zdroj 80Wp nestaci. Snad pristi rok zakoupim tu vetrnou )))
avatar
Příspěvky: 484
Registrován: ned kvě 08, 2011 10:16 am
Reputace: 3

Re: 80Wp Vysocina

Příspěvek od avatar »

tak vsera sem se pustil do napojeni jednotlivých pater v domě 2 patra na fotovoltaiku zvlast svetla zvlast zasuvky. Musel sem najit stupacky elektriky pak je vybouchat ven vse mam vedene v husím krku takze pak sem odkryl asi 8 husích krků ))). Pak zjistení jednotlivých svazku co kam vede co napojit . Natažení 8 kabelů cyky 3x2,5 do technické místnosti. Pro přepínání eon nebo FV. Potrebuji dnes koupit jeste 20 metrů kabelu nevyslo mi to pak krabicku na zapojení nějaké spojky.

Tim si připravím jednotivé větve na zapojení podle výkonu FV a větrníku v budoucnu. Ke se bude postupně zapínat zátěž. Zde hodně záleží abych měl dostatek panelů. Naštěstí panely slušně klesají na ceně . už sem to potřeboval udělat protože kabely vedou přes WC který chci předělávat a neustale mě to brzdilo v praci )))

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek