Systém pro auto pacifikaci offtopic příspěvků

Co je nového? Kam zmizely mé příspěvky? Co se změnilo?
Odpovědět

Systém pro řešení offtopic

velmi vítám a líbí se mi
4
40%
bych řešil jinak a napíšu jak
1
10%
neřeším
5
50%
 
Celkem hlasů: 10

Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Systém pro auto pacifikaci offtopic příspěvků

Příspěvek od mypower.cz »

Hoj komunito, zajednak mám dobrou zprávu, že jsem pokusně zkusil vytvořit (v terminologii phpbb systému) takzvaného globálního moderátora - zdejšího elektroguru s nickem tomas, stálice prakticky od založení fóra a snad se poprvé naživo uvidime na srazu...

Kdo má zájem o to být zde na fóru globálním moderátorem, tedy takovým, který může upravit, smazat, editovat, rozdělit příspěvky, a budu k němu mít důvěru, rád udělím práva, aby se případně nemuselo čekat na mě s úpravami a byla možnost, aby toto řešili i tito globální moderátoři.

Dále mě dnes napadl myslím docela zajímavý offtopic systém a pokud máte někdo nějaký nápad na vylepšení, sem s ním, nebo pokud myslíte, že to je dobré řešení, díky za podporu a pustím se do implementace co nejdříve to půjde.

Systém by fungoval následovně...

1) Vznikne nové vlákno..
2) Přispěje uživatel 1, 2, 1, 2, 3, diskuze se odvíjí ...
3) Přispěje uživatel 4 offtopicem úplně odjinud.
4) Příjde globální moderátor nebo admin a označí příspěvek uživatele 4 za offtopic.
5) Přispěje uživatel 3 a odpoví na 2 protože nevidí příspěvek uživatele 4 - ví ale, že tam je. Je skrytý s možností ho ale po kliknutí zobrazit. Pokud na něho odpoví dalším offtopicem, riskuje, že i jeho příspěvek bude označen za skrytý.
6) Příjde uživatel 4 a zjistí, že jeho příspěvek byl označen za offtopic a že není vidět. Buď to nechá být a dá pokoj a diskuze se stočí zpět na téma, nebo nedá pokoj a využije speciální tlačítko u svého skoro úplně skrytého příspěvku s funkcí "Vytvořit nové téma z tohoto příspěvku >". Po kliknutí se zobrazí už známý formulář na vytvoření nového příspěvku s předvyplněným obsahem z původního skrytého offtopicu s linkem na původní diskuzi na offtopic příspěvek. Pokud takto bude vlákno vytvořeno, u původního offtopicu se objeví odkaz s funkcí "Zobrazit nové téma, které vzniklo z této diskuze >"

Příjde mi to jako dost férový systém, nelikvidující příspěvky, ostatní čtenáři nejsou offtopicem vyrušováni, protože je skrytý, a offtopic autor má svobodnou volbu svépomocně příspěvek vyjmout a diskutovat jinde na jiné téma nebo to nechat plavat :)

Nejsem si však jist názvy těch dotyčných tlačítek pro

"Vytvořit nové téma z tohoto příspěvku >"
"Zobrazit nové téma, které vzniklo z této diskuze >"

Nějaké nápady ? :))

EDIT:
nápad 1: vytvořit nové téma z příspěvku by nemusel mít možnost jen jeho autor, ale i kdokoliv jiný, kdo by tak vytvořil nové vlákno a hned odpověděl.

nápad 2 : offtopic příspěvek by se neměl dát citovat ... (?) Znesnadní to (demotivuje) reakci na příspěvek a "bujení" offtopicu .. :)
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm
Reputace: 87

Re: Systém pro auto pacifikaci offtopic příspěvků

Příspěvek od brin »

Velmi dobrý nápad! Pokud bude zvládnuta realizace, proč ne?
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2567
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Reputace: 236
Bydliště: Třinec

Re: Systém pro auto pacifikaci offtopic příspěvků

Příspěvek od tomas »

Děkuji Filipovi za svěřenou důvěru že mi dal tyto práva. Já jsem se do toho nijak nehrnul, z časových důvodů to asi moc nebudu stíhat, ale pokusím se. A snad to bude mít nějaký přínos pro všechny diskutující a tento web. Asi nejdříve o víkendu se na to podívám jak se to dělá a atd... Teď jdu spát. ;)
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
camel1cz
Příspěvky: 764
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm
Reputace: 52
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3780
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: Systém pro auto pacifikaci offtopic příspěvků

Příspěvek od camel1cz »

Vsechno to stoji a pada na bode 4 - zasah moderatora. Ten mechanismus za tim mi prijde zbytecny.
Hlavne v te moznosti uzivatelsky vytvaret temata z offtopic postu nevidim moc uzitku.

Resil bych to nasledovne:
- konstruktivni (cti lehky) offtopic neresit,
- blbosti presouvat do nejake skupiny /dev/null
- drsny offtopic s hodnotou rovnou v bode 4 rozdelit na nove vlakno

Co se mi z toho napadu ale moc libi je ten odkaz na jine tema.

Odkazovat na uplny offtopic nema smysl, takze by to vlastne byly odkazy na souvisejici. Takze bych spis navrhoval implementovat tagy:

Kazde tema (mozna i post?) by mohlo mit libovolny pocet tagu a kliknutim na nej by se zobrazila temata s tim tagem.
Tim by se pospojovala temata s info o stejnych vecech a uzivatel by mohl snadno prechazet a hledat info co ho zajima.

Napr tento mod
5 kVA Axpert King @ 3,78 kWp [12x AUO 315Wp mono]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
Rozpracováno:
Fangpusun MPPT 150/70 Tr @ 1,89 kWp [6x AUO 315Wp mono]
5 kVA Axpert King II @ 5,52 kWp [12 x AS 460Wp mono]
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Systém pro auto pacifikaci offtopic příspěvků

Příspěvek od mypower.cz »

camel1cz píše:Vsechno to stoji a pada na bode 4 - zasah moderatora. Ten mechanismus za tim mi prijde zbytecny.
Hlavne v te moznosti uzivatelsky vytvaret temata z offtopic postu nevidim moc uzitku.
Zasah moderatora jsem se prave nejakym podobnym principem snazil mimimalizovat. V podstate by offtopic mohl mit moznost oznacit i dejme tomu user treba s nejakou konkretni reputaci, coz znamena opet docela automatizovany vyber tech uzivatelu, kteri budou pravdepodobne schopni offtopic i spravne rozlisit.

Zbytek aktivity je presunut na offtopikare, ktery je tak zlehka vytrestan tim, ze musi bud udelat nejakou aktivitu navic, nebo na neho s vysokou pravdepodobnosti nebude nikdo reagovat. A nebo to rozvetveni tematu bude stat az tak za to, ze se toho bud offtopikar sam ujme a nove vlakno vytvori, nebo to udela nekdo jiny :) V podstate nekdo musi byt ten impuls kdo rekne tak .. toto je proste off topic a hotovo.. Jsou tu uzivatele, kteri to rozpoznat nedokazi, a offtopic s prehledem zalozi, tzn musi byt nekdo kdo tyto usery trosicku ponasmeruje spravnym ontopic smerem. Oni to ti useri pozdeji sami zacnou vnimat a bude to imho ku prospechu vsem :))

Zasah moderatora v podobe rozdeleni prispevku byva leckdy znacne narocna akce, nebot je nekdy dost sporne, kde to vlastne rozdelit, jeste navic v momente kdy se mezi rozrustajicim se paralelne (pres citace) bezicim offtopicem, se nekteri snazi se vratit k puvodnimu tematu, leckdy marne :D

Diky za tip na mod, prozkoumam. Idealni by byl mod presne s nejakou takovou funkcnosti. Pokud nebude, pak to asi oplacam javascriptem a udelam to nezavisle na phpbb, protoze do phpbb se mi kvuli zachovani kontinuity aktualizaci moc vrtkat nechce, tzn hotovy mod by byl ideal :) Vlastni mod jsem zatim netvoril, uz mam i nejake testy, jak by nejaky takovy offtopicsystem byl implementovatelny do soucasne mypoweri sablony. Neni to az tak zase komplikovane i kdyz jako .. klik a hotovo to taky neni :))

EDIT: ha ... a co tapatalk ? Nemam HTC abych to otestoval :( To bych taky mel poladit tady ty mobilni zarizeni .. a nemam na cem .. :D

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek