Změny podmínek používání fóra.

Co je nového? Kam zmizely mé příspěvky? Co se změnilo?
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od mypower.cz »

Zdravim,
za ucelem minimalizace cenzurovatosti tohoto serveru a omezeni likvidace smysluplnosti prispevku pomoci nahrazeni obsahu teckou, zaroven take lepsi selekci novych uzivatelu, kteri "maji pro strach udelano", zde na foru zavadim nove pravidlo do podminek, ktere je nutno po registraci odsouhlasit. Pokud se zmenou podminek nesouhlasite, forum nenavstevujte.



Nejnovejsi zneni je tedy:

---

Svým přístupem na „Fórum | MyPower.CZ“ souhlasíte s následujícími podmínkami. Pokud nesouhlasíte, neprodleně opusťte „Fórum | MyPower.CZ“, nevstupujte na něj a nepoužívejte jej. Vyhrazujeme si právo tyto podmínky kdykoliv změnit a učiníme vše potřebné pro to, abychom vás o této změně informovali. Přesto je rozumné tyto podmínky průběžně sledovat vzhledem k tomu, že používáním „Fórum | MyPower.CZ“ s nimi souhlasíte.

Naše fóra beží na systému phpBB, což je řešení internetového fóra, které je vydané pod licencí „General Public License“ a které je možno stáhnout z http://www.phpbb.com. phpBB software pouze zprostředkovává internetové diskuze. Pro další informace o phpBB navštivte: http://www.phpbb.com/.

Na tomto fóru budu diskutovat pouze o ostrovních nebo poloostrovních systémech, popřípadě o tématech souvisejících s ostrovními systémy nebo obecně o soběstačností a osobní nezávislosti na státu, nebo státní infrastruktuře. Toto akceptuji a pro svou FVE nehodlám využívat podporu/dotace, zelený bonus, ani nehodlám energii prodávat do sítě.

Obsah vašich příspěvků vkládaných na fórum máte možnost jednu hodinu poté editovat. Po delší době editace není možná. Administrátor nemá povinnost vám s případnou editací vyhovět. Data, která si zveřejnit nepřejete na server nevkládejte. Máte-li z něčeho strach, pak na zdejší server vůbec nechoďte, ničím se nechlubte a ničím nepříspívejte.

Zavazujete se nepřispívat na fórum pohoršujícím, hanlivým, nevhodným, vulgárním nebo jiným materiálem, který by mohl porušovat platné zákony ve vaší zemi, zákony v zemi, kde sídlí „Fórum | MyPower.CZ“, nebo platné mezinárodní právo. Tato činnost může vést k okamžitému a trvalému vykázání z fóra a/nebo upozornění vašeho poskytovatele internetových služeb (ISP) na vaši činnost, pokud bude uznáno za nutné. IP adresy všech příspěvků jsou ukládány pro případné uplatnění těchto opatření. Souhlasíte s tím, že „Fórum | MyPower.CZ“ má právo odstranit, upravit, přesunout nebo uzamknout jakékoliv téma nebo příspěvek, pokud to bude považovat za nutné. Jako uživatel souhlasíte se všemi údaji uloženými v databázi. Přestože „Fórum | MyPower.CZ“ ani phpBB neposkytne tyto informace třetí straně nebo cizím osobám, nepřebírá „Fórum | MyPower.CZ“ ani phpBB zodpovědnost za jakýkoliv pokus o vniknutí do systému, který by mohl vést ke kompromitaci těchto dat.
střídač
Příspěvky: 544
Registrován: stř led 02, 2013 4:28 pm
Reputace: 17

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od střídač »

mypower.cz píše:Vyhrazujeme si právo
Vypadá to jako množné číslo, má to množné číslo, tak to taky i množné číslo je.

Mohu poprosit o identifikaci vyhrazovatelů.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od mypower.cz »

Výchozí text standardních podmínek po instalaci PHPBB. Chápal bych to jako třeba admin a další moderátoři, kteří v budoucnu budou, jednou, až třeba admin nebude :)
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm
Reputace: -54

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od Roger »

Ale to se pane kolego mozna trochu mylite. Domnivam se, ze nelze autora prispevku zbavit do budoucna prava, aby prevzal spravu prispevku zpet pod svou kontrolu. Viz AZ, pripadny konkretni paragraf mohu pohledat.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od mypower.cz »

Roger píše:Ale to se pane kolego mozna trochu mylite. Domnivam se, ze nelze autora prispevku zbavit do budoucna prava, aby prevzal spravu prispevku zpet pod svou kontrolu. Viz AZ, pripadny konkretni paragraf mohu pohledat.
Zdravim, ano, ohledne AZ mate castecne pravdu, nicmene vychazim z faktu, ze nikdo zadneho autora nenuti zde vkladat prispevky a kazdy autor predem dobre vi, za jakych podminek prispiva. Take predem vi, ze se podminky mohou zmenit a take ze je muze neakceptovat a dale forum nenavstevovat. Naopak prispevky u kterych by byly vyzadovany nejaka autorska prava, licence, poplatky za uziti dila, autor se ohanel AZ, zde nemaji co delat. Takove prispevky chapu navic jako ciste komercni aktivity dotycneho autora a na to necht se se mnou domluvi na obchodni spolupraci, ovsem toto je uz jine tema, nebo necht si autor zridi vlastni web a sve autorske prace, ktere povazuje za sva autorska dila dle AZ, publikuje na svem soukromem webu za sve naklady a plne ve sve rezii. MyPower.CZ je soukromy web, nikoliv z nějaké povinnosti poskytujici prostor pro autory jejichz dila by byla nejak autorsky narokovana dle AZ. Vse je zde zalozeno na dobrovolne bazi a kazdy je predem seznamen s podminkami a svuj vstup na forum dela pouze na zaklade sveho vlastniho dobrovolneho rozhodnuti.

Tim novym bodem jsem nijak nechtel hanit, nebo znevazovat prace zdejsich odborniku, ci jim upirat autorstvi. Jejich prace si ja osobne velmi vazim (napriklad Matejova desulfatace). Predevsim jsem chtel predejit tomu, co uz z jinych nekomercnich projektu znam a to ze pokud je vzdy bezproblemu za kazdych okolnosti vyhoveno na uplne vse, tak je toho zneuzivano (obzvlaste kdyz je to zadarmo), ovsem ja se potrebuji prioritne venovat vyvoji mypower.cz jako takovemu a tomu aby bezvadne fungoval, nechcipal a nevypadaval a prioritni prace je az nad hlavu. Napriklad likvidace prispevku teckou znamena nezadouci svineni fora svincikem. Da pote docela hodne prace takove tema dat dohromady, udelat ho zase smysluplne a citelne, obzlaste kdyz je hodne dlouhe. Otazka pak jestli takove tema napriklad uplne nesmazat, coz zase tak nejak likviduje prace ostatnich prispevovatelu. Kazdy takovy pozadavek, obzvlaste kdyz jejich pocet bude narustat, znamena poridit na tohle cloveka, ktereho ale neni v soucasne dobe z ceho zaplatit. Muselo by to byt opet na dobrovolne bazi a to jaksi velmi tezko funguje, takovy clovek by na to totiz take obvykle nemel cas, i kdyz rad bych se v tomto mylil.

Pocitam s tim, ze pokud by doslo k nejakym uz sporum, neli primo soudnim, tak prispevek odstranim a ucet takoveho autora zde na foru pak samozrejme take, abychom dobudoucna predesli dalsim nejasnostem kolem AZ a praci tohoto autora. Nevylucuji, ze v oduvodnenych pripadech prispevky zkoriguji na zaklade zadosti a casovych moznosti, ale neni zadouci aby to na tomto serveru byla bezna vec a aby se to stalo pravidlem, protoze admin neni sluzebnik, ani poskok, ale jeden z prispevovatelu a autoru, ktery zde sve prace take dava zadarmo k vyuziti komunite a na AZ u vlastnich praci kasle, protoze vi, ze vymahat AZ na jeho pracich je nevymahatelne a je to zbytecna energie a kdo bude chtit, stejne si me prace zkopiruje at chci ci nechci, takze s tim uz predem pocitam. Samozrejme leckdo muze namitnout "A ty si sve prispevky muzes mazat jak chces".. ano, jsem tvurce a zakladatel tohoto webu. Chcete-li mazat sve prispevky take tak, jako to mohu delat ja, pak instalace a provoz vaseho vlastniho fora zalozeneho na PHPBB neni nic narocneho, muzete se tak stat na vlastnim foru adminem take.

Do budoucna: planuji uzivatelum s dobrou reputaci, nebo tem, kteri jsou zde dlouho a je evidentni, ze neni v jejich zajmu serveru skodit, pak pro tyto uzivatele asi vytvorim specialni skupinu, ktera bude mit opravneni k modifikaci prispevku, nebo moderaci for.

Tak me napada, je tu nekdo z takového toho "jádra" mypower.cz, kdo by měl ochotu se stat napriklad moderatorem, pomoci s rozdelenim prispevku, pripadne resit editace na zaklade pozadavku uzivatelu?

OT: Ach jo .. to jsem se zase rozepsal .. omlouvam se .. budu to muset krotit : )
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2773
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Reputace: 426
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

a co takhle varianta jednosměrné úpravy příspěvků ? Myslím tím jen možnost dopisovat , doplňovat , upřesňovat bez možnosti mazat či upravovat již napsané ?
Teď se dá třeba citovat svůj příspěvek , takhle doplnit či poopravit citovné .

Jen takový nápad :repair: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm
Reputace: -54

Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od Roger »

Ad odst1) tohle je forum a ne web. Jde o to ze ted s tim souhlasim a zmeni se podminky (jakkoliv, prodate forum, to se bezne deje, castky jsou bezne 6 ciferne) a ja uz s tim souhlasit nebudu - nevidim rozumny duvod mi branit v tom SMAZAT ci jinak odstranit me prispevky. To e fer, ne? Pokud si myslite, ze editovat je neni dobre.

Ad odst2) muzete jmenovat Mody. Take databaze by mela mit relace a kdyz smazu usera, mely ci mohly by se odstranit jeho prispevky. Ze je tema bez jeho prispevku nesouvisle? No a co. Podle me ma pravo autor odstranit svuj text. Neznam duvod, proc nekdo neco vyteckovaval, to vite mozna vy, proc to chtel odstranit... Ze by byl zabanovan? Nebo se urazil? Myslim, ze tohle pravo by mohl vymoci i pravni cestou, ale nevim. Zkratka jsem liberalni v tomto. Chapu ale, ze to pak devalvuje v podstate vas soukromy majetek, jeho hodnotu, ale s tim nic nenadelate, je lepi byt friendly nez psat ostre podminky - jen muj bezvyznamny nazor :-)

Ad odst3 a nasl.) tak toho moda proste nekterym pridelte a uvidite, jak se to osvedci, dobrovolne se hlasit asi nikdo nebude :-). Soucasne bych nechal editaci, s tim, ze kdyz post uz neni posledni, zapise se o nej datum editace a je asne, kdy to bylo zmeneno...

Abrams: no spis je ted nelogicke, ze jde citovat primo posledni prispevek, pripadne to nespojuje prispevky jednoho autora (obe tyto vlastnosti funguji v phpbb na superforum.cz Mafry), ale to da asi vic prace upravit kod fora, pokud a to vubec existuje jiz hotovy snadno aplikovatelny plugin...
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od mypower.cz »

Roger píše:Ad odst1) tohle je forum a ne web. Jde o to ze ted s tim souhlasim a zmeni se podminky (jakkoliv, prodate forum, to se bezne deje, castky jsou bezne 6 ciferne) a ja uz s tim souhlasit nebudu - nevidim rozumny duvod mi branit v tom SMAZAT ci jinak odstranit me prispevky. To e fer, ne? Pokud si myslite, ze editovat je neni dobre.
Neni to forum. je to Diskuzni forum :D Berme to takhle. Nekdo prijde k baraku a rekne.. hele ja ti tady do te nosne konstrukce dam svou cihlu jo.. šak pohoda, kamosi, jasneeeee .. nadosmrti.. Za cas dotycny dojde, rekne hele naval cihlu, nasrals me, a kus baraku diky tomu spadne. To neni moc fer. Me prijde pak v takove situaci lepsi kdyz by radeji zadna cizi cihla v baraku nebyla, nebo tam byla jen od takovych, kteri proste neprijdou a zniceho nic ji z tama nevyrvou. Tak nejak bych to prirovnal, treba to neni spravne prirovnani.. nevim .. :)
Roger píše:Ad odst2) muzete jmenovat Mody. Take databaze by mela mit relace a kdyz smazu usera, mely ci mohly by se odstranit jeho prispevky. Ze je tema bez jeho prispevku nesouvisle? No a co. Podle me ma pravo autor odstranit svuj text. Neznam duvod, proc nekdo neco vyteckovaval, to vite mozna vy, proc to chtel odstranit... Ze by byl zabanovan? Nebo se urazil? Myslim, ze tohle pravo by mohl vymoci i pravni cestou, ale nevim. Zkratka jsem liberalni v tomto. Chapu ale, ze to pak devalvuje v podstate vas soukromy majetek, jeho hodnotu, ale s tim nic nenadelate, je lepi byt friendly nez psat ostre podminky - jen muj bezvyznamny nazor :-)
Nejde o ostrost. Vsechny detaily ale vychytat nelze, takze ted to vypada, ze je prisnost jen na dve nove veci, ktere jsou pro toto forum tak nejak specificke.
Roger píše:Ad odst3 a nasl.) tak toho moda proste nekterym pridelte a uvidite, jak se to osvedci, dobrovolne se hlasit asi nikdo nebude :-). Soucasne bych nechal editaci, s tim, ze kdyz post uz neni posledni, zapise se o nej datum editace a je asne, kdy to bylo zmeneno...
To mě napadá ne až tak nerealizovatelná myšlenka editace se zachováním historie editace příspěvku (tato verze PHPBB to neumí ale je možné to doprogramovat, nebo najít nějaký vhodný phpbbmod). Někde u příspěvku pod obrázkem uživatele by byl panel s moznosti "on the fly" zobrazit historicke prispevky vcetne DIFFu (rozdilu mezi revizemi) a moderator by mel moznost vynutit a zakazat dalsi editaci. Napriklad pro teckare. Pokud to bude na bázi třeba jak je historie revizi u dokuwiki, pak okamžitě povoluji editaci příspěvků. To by pak mělo smysl. To není špatný nápad tohle. To se mi zdá dost praktické.
Roger píše:Abrams: no spis je ted nelogicke, ze jde citovat primo posledni prispevek, pripadne to nespojuje prispevky jednoho autora (obe tyto vlastnosti funguji v phpbb na superforum.cz Mafry), ale to da asi vic prace upravit kod fora, pokud a to vubec existuje jiz hotovy snadno aplikovatelny plugin...
Stromová struktura by toto řešila.

OT: Vsimate si toho jak se prepinam mezi psanim s diakritikou a bez? Trpim tim. Snazim se to vychytat a psat jen jednim stylem, ale obcas na to zapomenu a prepnu se pak to ohackovat, nebo dehackovat, to je masaker :D Tak sorry :D
matej
Příspěvky: 826
Registrován: čtv zář 01, 2011 6:30 pm
Reputace: 45

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od matej »

Pokiaľ môžem slobodne vyjadriť svoj názor, tak sa stotožňujem s limitom 1 hodina pre editáciu vložených príspevkov.
Ďalej, som za zachovanie možnosti užívateľa zmazať celý svoj účet aj s históriou príspevkov. K tej nesúvislosti - užívateľ určite mal dobrý dôvod prečo sa tak rozhodol (treba ho pri rušení účtu poučiť o následkoch a ponúknuť možnosť zachovať príspevky). Táto sloboda užívateľa neobmedzuje práva ani slobodu iných užívateľov a preto si myslím, že aspoň v tomto smere by mala byť kontrola nad vlastnými príspevkami zachovaná.

OT: Nic si z toho nedělej, je to lepší než prepínať sa medzi češtinou a slovenčinou ;-)
Pravda a Láska zvítězí!.
Uživatelský avatar
vata
Příspěvky: 1403
Registrován: pon zář 12, 2011 11:32 am
Reputace: 93

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od vata »

Zdravím, můj názor - viz. pro mě pesimisticky vyznívající ale pravdivá kniha Kdo řídí internet (J. Goldsmith). Může se zdát, že regulace je zapotřebí a že je nevyhnutelná, jenže regulace bývá počátkem ztráty atraktivity, i když to tak nemusí podle počtu přístupů vypadat. Cennost informací na tomhle fóru je podle mě natolik vysoká a duch fóra natolik svobodný, že si doslova každý příspěvek zaslouží individuální péči admina.
Energii, kterou stojí propagace na FB a hledání konsensu ohledně regulí bych spíše vynaložila na konstrukci systému pro třídění informací. A myslím, že se pak dají najít schůdné obchodní modely, co se vzniklou znalostní databází podniknout dále.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm
Reputace: 258

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od brumlaj »

vata píše:A myslím, že se pak dají najít schůdné obchodní modely, co se vzniklou znalostní databází podniknout dále.
Obchodní model co dělat s vědomostmi radami a zkušenostmi někoho, kdo je vydřel ze své činnosti ať už myšlenkové, mravenčí práce, či jako výsledek svých různě úspěšných investic a dává je nezištně k dispozici těm co je potřebují a snad je dokážou využít - je možno třeba naznačit příklad takového obchodního modelu?
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
luge
Příspěvky: 750
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Reputace: 36
Bydliště: SK

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od luge »

"Pokud se zmenou podminek nesouhlasite, forum nenavstevujte.Pokud nesouhlasíte, neprodleně opusťte nevstupujte na něj a nepoužívejte jej.Vyhrazujeme..."
To hádam nie.Mám z týchto slov nejaký zlý pocit.
Som za možnost editovat vlastné príspevky.
Ďakujem.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od mypower.cz »

luge píše:"Pokud se zmenou podminek nesouhlasite, forum nenavstevujte.Pokud nesouhlasíte, neprodleně opusťte nevstupujte na něj a nepoužívejte jej.Vyhrazujeme..."
To hádam nie.Mám z týchto slov nejaký zlý pocit.
Se ponekud obavam, ze ten zly pocit bude asi na libovolnem foru po celem internetu :? Tohle neni nic neobvykleho. Obzvlaste zrovna ten citovany text je default PHPBB... :) Jsem take pro editaci vlastnich prispevku, ovsem jsem zasadne proti likvidaci prispevku a znehodnocovani kvality temat na serveru. Takze reseni vidim bud ve zrizeni skupiny ktera bude moci editovat vlastni prispevky neomezene a selekci duveryhodnych uzivatelu, nebo implementovat revize prispevku, nebo oboje.
luge
Příspěvky: 750
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Reputace: 36
Bydliště: SK

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od luge »

mypower.cz píše:
luge píše:"Pokud se zmenou podminek nesouhlasite, forum nenavstevujte.Pokud nesouhlasíte, neprodleně opusťte nevstupujte na něj a nepoužívejte jej.Vyhrazujeme..."
To hádam nie.Mám z týchto slov nejaký zlý pocit.
Se ponekud obavam, ze ten zly pocit bude asi na libovolnem foru po celem internetu :? Tohle neni nic neobvykleho. Obzvlaste zrovna ten citovany text je default PHPBB... :) Jsem take pro editaci vlastnich prispevku, ovsem jsem zasadne proti likvidaci prispevku a znehodnocovani kvality temat na serveru. Takze reseni vidim bud ve zrizeni skupiny ktera bude moci editovat vlastni prispevky neomezene a selekci duveryhodnych uzivatelu, nebo implementovat revize prispevku, nebo oboje.
Veď práve to je to Kdo řídí internet že je to už všude :?
Zrideni skupiny je velmi dobrý nápad. :)
Uživatelský avatar
vata
Příspěvky: 1403
Registrován: pon zář 12, 2011 11:32 am
Reputace: 93

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od vata »

To brumlaj: Ptejte se takto: proč sem píšou i ti, kteří se už dostatečně "nachytřili" a mají fungující FVE? Podle mě mj. i proto, že se chtějí odvděčit sdělením zkušeností a možná tím pomoci tím další generaci solárníků. To je krásné a tady to i funguje, ovšem - dá se z toho financovat provoz a (mnou navrhovaná intenzivní) správa fóra, případně dokonce analýza informací? No tak tohle ví jen admin, já ale o tom vážně pochybuju.
Jedna věc je poskytovat veřejnosti přístup k surovému zdroji a druhá věc by mohl být přístup k odplevelené bázi ověřených nebo jinak zušlechtěných informací. Nevidím na tom nic pokleslého nebo pokoutného, dokonce mi to připadá dost logické. Smyslem předmětu tohoto vlákna je snad sdělit uživatelům, že informace, které poskytnou, mají být veřejné i nadále (protože zkrátka mají hodnotu), a dále pak snaha zvýšit specializaci fóra. Přímější formulace typu "vše co sem vložíte patří nám" je po jistém dílu IT Crowd dost profláklá :)
Ovšem od vymýšlení strategií je tu admin a všichni věříme, že strategii má, protože bychom neradi o tuhle platformu přišli, že ano.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
PavelR
Příspěvky: 3104
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputace: 220
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od PavelR »

Me toto vlakno pripada podivne o cem se tu vlastne prete. Kdo forum vytvoril? admin, kdo jej spravuje? admin, kdo ho financuje? admin. Z meho pohledu je to jeho majetek tudiz si s nim muze nakladat jak chce. Pokud nekdo vklada neco na verejny forum tak musi pocitat s tim ze osud tohoto obsahu urcuje admin.

Kazdy ma preci moznost rozjet neco takovyho svyho a byt adminem ...
střídač
Příspěvky: 544
Registrován: stř led 02, 2013 4:28 pm
Reputace: 17

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od střídač »

PavelR píše:Me toto vlakno pripada podivne
Ono podivné není ani trochu.

Dochází ke zlomu. Náklady na správu (penize, čas) začínají přerůstat zisky. No a tak se hledá přijatelnější model, kdy se přece jen ten rozdíl stane přijatelným.

Ono je to stejné jak s tím, tolik diskutovaným a nikdy nerealizovatelným, sdružením. Jako vždy je otázka peněz až na tom prvním místě, a ukazuje se že tento dobrovolný systém má své meze jež se právě projevily.

Pokud SE nepřistoupí alespoň částečně na NĚJAKÝ ekonomický model, je jen otázka času kdy se poměry stanou neúnosnými a tudíž nastane i konec konců. Zatím to tak vždy v minulosti bylo. Onen termín konce vždy oddalovali nadšenci jímž nakonec taky vždy došly ekonomické síly.

Můj závěr je jednoznačný: nehledejme různá omezení a další skupiny skupin, ale jak se stát ekonomicky atraktivnější.
PavelR
Příspěvky: 3104
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputace: 220
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od PavelR »

Ja spise narazel na debatu ohledne vlastnictvi prispevku ci mazat nemazat atp.
střídač
Příspěvky: 544
Registrován: stř led 02, 2013 4:28 pm
Reputace: 17

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od střídač »

PavelR píše:Ja spise narazel na debatu ohledne vlastnictvi prispevku ci mazat nemazat atp.
Toto mi přijde jako žabomiší spor. KAŽDÝ nese odpovědnost. Kdo ji neunese nechť nepíše.
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm
Reputace: -54

Re: Změny podmínek používání fóra.

Příspěvek od Roger »

Jste schopni to pochopit v kontextu? Pise a ono se v budoucnu neco zmeni, treba pan administrator to proda CEZu. V takovem pripade ma kazdy autor nezadatelne pravo vzit zpet pod svou kontrolu spravu vlastnickeho prava, tecka :-)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek