2,24kWp Napajedla

Ostrovní FVE před rozšířením, většími úpravami, stěhováním, témata s nefunkčními odkazy, odstraněnými obrázky, atd.
solárník
Příspěvky: 1586
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: 2,24kWp Napajedla

Příspěvek od solárník »

Nejlepší kabely jsou svářecí. Krásně se s nimi manipuluje a krásně se ohýbají. Oproti běžným je to nebe a dudy. Pětatřicítka svářecí se ohýbá líp než pětka klasická. Píšu jen pro inspiraci k úklidu kabelů...

viz. http://www.spomataz.cz/spomataz/eshop/1 ... eci-kabely
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: 2,24kWp Napajedla

Příspěvek od mypower.cz »

Megadetail (1280x1024) kam az to napeti doslo.

http://mypower.cz/cmsdata/graphs/fve-my ... -03-16.png

To me napada.. ze bych mel prenastavit regulatory, protoze ja tam mel nastaveno 14.7 kvuli tem sedym baterkam ze stareho olova, ktere nebyly s tekutym elektrolytem.

Co radi kdo nastavit za napeti na EPSolarech pro kombinaci frenkyho baterek a trojanu ?
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: 2,24kWp Napajedla

Příspěvek od mypower.cz »

Takze ted je stav takovy, ze
- stare olovo je odpropojkovano komplet, pripraveno na uvolneni mista,
- DC spotreba je prepojena "on the fly" na trojany,
- DCAC menic je zatim nepripojen. Neni kam, pokud nechci vylozene krutě bastlit. Budu muset zridit nejake medene rozvodne centralni misto. Dve medene lišty pro plus a pro minus (stejne jak jsem onehda videl na fotkach u PavlaR) na kterych bude vse pripojeno aspon 8mickama sroubama misto toho aby bylo vse pripojeno na sroubu od baterky, ktery je na trojanech dost kratky)
- frenkyho baterky osamoceny pres DC jistic, ale je k nim pripojen stanicni dobijec, takze pri dobijeni z centraly pres stanicni dobijec bude jistic ON.

Trojani se mi zda ze v noci ze vcerejska na dnesek sly nejak podezrele rychle dolu. Bud ma na to vliv teplota dole (nevim .. tak 4-6 stupnu) a nebo to, ze pres noc k nim bylo pripojeno stanicni frenkyho olovo, ktere to tahlo asi diky sve technologii dolu (???). Je tedy asi fakt, ze baterky ruznych technologii neni dobre mit pripojeny paralelne .. nevim .. co na to Pb experti jako napriklad matej?.

Takze ted mam vlastne 3 typy baterii (Trojany, frenkyho olovo a jeste doted nezapojene NiCd) a bude se muset vymyslet, idealne micrologem zautomatizovat ( ;) ) optimalni zpusob vyuziti energie z nich, pricemz jejich trvale paralelni propojeni neni vubec vhodne, ale je potreba jim zajistit dobijeni z dostupnych zdroju (FV1 / FV2 / FV3 / Centrala) podle potreby a zajistit prepinani spotreby (DC spotreba / AC spotreba). Covece to jsem se propracoval skoro k automatizaci poloostrovniho prepinani na sit, ale uplne jinou cestou a malicko jinak... :D Takze ani ja tomu neuniknu :D
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: 2,24kWp Napajedla

Příspěvek od mypower.cz »

Pamatuje si jeste nekdo na tento letni test?

Obrázek
Obrázek

Tipne si nekdo jak by to dopadlo s novyma trojanama pri pohledu na prubehy jejich vybijeni pri prakticky zhruba stejne spotrebe jako pri testu? :D Z pohledu meho fotovoltaickeho oka tohle tempo vybijeni nazyvam nazvem "rovné jak lať" :D

Obrázek
Obrázek

Uz ted je asi jiste, ze cele me puvodni olovo (tovarne 6x100Ah@12V) melo ve finale daleko mensi kapacitu nez nove trojany z cehoz usuzuju, ze lze se spotrebou dojit az tak daleko, ze neni potreba ani obrovska kapacita baterii. Jsem toho zivym dukazem. Stare olovo me pomalicku varilo jak zabu a ucilo me chovat se jeste efektivneji nez kdy drive, tedy najit cestu, jak vystacit se stale mensi kapacitou. Na druhou stranu diky mu za to. Novi trojani ted pro me budou zmena takova, ze s nimi dokazu asi preckat hodne dlouhe obdobi bez pekneho pocasi. Uvidim jak se trojani budou chovat na vetsich zatezich, jako pracky, rychlovarky, topne telesa, varice, atd. Tohle budu muset jeste prozkoumat :)
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: 2,24kWp Napajedla

Příspěvek od mypower.cz »

Staré olovo po dobití a delším odstátí bez zátěže teď:

Kód: Vybrat vše

     1      2
A  12.74  12.74
B  12.53  12.57
C  12.56  12.59
D  12.46  12.41
Mereni tesne po dobiti: https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... 180#p25611

Stav jednotlivych clanku: https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... =80#p22859

Admin edit: téma po letech pokračuje zde: Adminovy 2.24kWp Napajedla

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek