Částečná legalizace FVE

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
kiksa
Lokalita: Benešov
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11900
Kapacita baterie [kWh]: 19,6
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Částečná legalizace FVE

Nový příspěvek od kiksa »

Používám nějakou čínu, něco jako TOTO.
Asi to zkusím prohnat přes nějakou firmu s mojí maximální asistencí - budu mít připravenou konstrukci, kabelové žlaby/chráničky a místo pro rozvaděč. Revize pak právě po ten rozvaděč. Na jaře by po tom mohl někdo skočit. Na facebooku, ve skupině fotovoltaika svépomocí, se neustále někdo vnucuje, že vše zařídí. Na druhou stranu, když jsem u sousedů viděl "profesionální" dotační životu nebezpečné instalace od odborníků, tak zlaté moje kabelové vrabčí hnízdo :-)
Každopádně si zatím hodlám obnovit § 6 (+možná upgrade) a následně možná i ten papír na montáž FVE. :uh:
11,9 kWp (J+JZ+SV), AKU Lion 14s -385 Ah (19,6 kWh).
MPP Solar PIP 5048MS, 2 x Epever Ipower Plus 5000.
Vytěžování: kaskáda 3 x Kybosův vytěžovač + Athom Homey (smart home).
Monitoring FVE pomocí Athom Homey Pro.
eman
Lokalita: Praha

Nový příspěvek od eman »

Na FB nespoléhej. Tam jsou z 98% vykukové, co chtějí přijít k tvým penězům bez práce a tváří se děsně odborně. V reálu pak chtějí peníze předem a když nedáš, už se neozvou. Nebo tam jsou typy co mají někde "známýho" a sami v reálu neumí nic.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
unicast
Lokalita: JV od pekla :)
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13

Nový příspěvek od unicast »

Peníze předem nikdy a nikomu.
Komanche

Nový příspěvek od Komanche »

Ronn píše: stř pro 11, 2024 12:55 pm
kiksa píše: stř pro 11, 2024 12:13 pm
Myslíte, že je možné nechat si udělat projekt a následně revizi na FVE na střeše domu pouze řekněme po rozvaděč vyvedení výkonu, který by byl umístěný někde mimo dům? Zlegalizování strojovny je asi nemožné...
Pro legalizaci potřebuješ (schéma, schválený střídač, revizi):

A) 1polové schéma FVE, v OM potřebuješ aktuální typ rozvaděče (vše za sklem, vypínanač instalace a místo pro HDO - vzdálené odepínání instalace) Tady je napsáno jak to má vypadat: https://www.cezdistribuce.cz/file/edee/ ... pojeni.pdf

B) Schválenýs třídač. Například nějaký přihlášení do NZU. U mě je SolarEdge a Victrony.

C) Revizi FVE, jen FVE. V revizi stačí věta, "vyvedení do hlavního rozvaděče, který není součástí FVE".

Podáš žádost a pak přijede ČEZ technik, co ověří, že vzdálené vypínání hraje..

To je celé.
To 1P schema se musi vytvorit specialne? Poptaval jsem, mam kontakt na nekoho kdo to dela, chce za to asi 8 tisic.
glottis
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Nový příspěvek od glottis »

Záleží jak to máš speciální. Když máš klasiku tak nemusíš ani nic kreslit. Jen se dá říct mám to tak jak čekáte. Mají na to formulář
eman
Lokalita: Praha

Nový příspěvek od eman »

1P schéma za 8tis. musí být nakreslené na zlatém pergamenu. ČEZ má vzory přímo na webu.
Pozor na vykuky na FB, co to jenom kopírují a lehce upravují.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Ronn

Nový příspěvek od Ronn »

Komanche píše: ned pro 15, 2024 9:43 am
To 1P schema se musi vytvorit specialne? Poptaval jsem, mam kontakt na nekoho kdo to dela, chce za to asi 8 tisic.
No, musí to reflektovat skutečný stav a na schématu musí být název instalace adresa… takže speciálně …

Ideální bude, když fakt někomu tu legalizaci zadáš jako celek… po legalizaci zase budeš moct bastlit.
3xMultiplus 5000VA<=>48V 550Ah LiFePO4
FVE1 - 3,9kWp (JJZ) => Fronius 5kW => AC-OUT / FVE2 - 15,2kWp (JJV, JZ, SZS) => RS 450/200 => DC Busbar
FVE3 - 9,36kWp (JJZ) => SE10k => AC-OUT / FVE4 - 9,36kWp (SVV) => SE17k => AC-IN

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek