Děti v domě bez přípojky el.en.

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od mypower.cz »

lwq píše:Ten zakon je nastesti deravy... A jak sem psal, tak v teto cinnosti me ti dementi NEBUDOU omezovat.

Drzim se jen a pouze zakladni premisi demokracie a to, ze svoboda jednotlivce zacina a konci tam kde zacina a konci svoboda druheho. Ostrovni FVE je ciste muj "problem"... A deti jsou moje, soucast moji rodiny, ne zpropadeho statu...
A nejhorsi je kdyz pak prijdou takovi ti argumenteri typu "A co z tech vasich deti vyroste kdyz nemaji ani normalni elektriku", a "Co kdyz ty panely nepripevnite poradne (neodborne) a vichrice to urve a me ta vase konstrukce rozmlati kus baraku... "...

(a co kdyz vam dam po cuni hned a nebudu cekat az to udelaji jednou moje nevychovane deti :D )

EDIT: no bydlet treba vedle cloveka co by me omezoval timto "co kdyz" .. tak se okamzite stehuju na samotu pryc od nej.
JirkaK
Příspěvky: 116
Registrován: čtv zář 27, 2012 1:38 pm

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od JirkaK »

Můj názor je, že každému by mělo být umožněno, ať si dělá, co chce, pokud tím někomu nějak neubližuje. A samozřejmě ať si nese následky, ale rozhodně by měl mít možnost volby. Například buď se bude bát instalace svépomocí, a tak si panely na střechu nedá, no a nebo se bát nebude a bude vědět, že to může při vichřici odletět a něco rozmlátit, a pak za to bude zodpovídat a zaplatí škodu. No a nebo se proti takovému případu pojistí. Ale už bude mít na výběr a bude se moct rozhodnout, jak sám bude chtít. Asi chápete, jak to myslím obecně, tohle byl jen jeden konkrétní případ z oblasti fotovoltaiky. Stejně by se to dalo aplikovat kamkoliv jinam.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od mypower.cz »

Chapu a souhlasim, nicmene...
JirkaK píše:Můj názor je, že každému by mělo být umožněno, ať si dělá, co chce, pokud tím někomu nějak neubližuje.
Tohle je prave ten problem. V podstate logicky spor. Ten druhy muze citit ze je mu ublizovano prakticky cimkoliv. Tzn. v podstate neni rozumne nastavena hranice co je ublizovat a co ne. Toto prave nekterym lidem vysvetlit nejde (a nekdy je to hodne sporne, treba v zastavbach co druheho ohrozuje a co ne) ze to delam tak, aby kdyz uz by se to melo urvat tak to leti asi cela strecha i s barakem a tomu uz asi nezabranim. Takovy extremista (v oblasti argumentace) by argumentoval do extremu mozna i tak ze ho ohrozuje ta samotna strecha a vubec vase pritomnost, ci samotna vase existence je pro neho ohrozenim :D. No proste ad absurdum. Ale jako srazka s takovym clovekem je katastrofa.. V internetove diskuzi nekde na netu totalka (takovou diskuzi je lepsi vcas vzdat) a v realnem zivote hotova kalamita. A nejhorsi je kdyz se nekde nastehujete a pohoda, parada a ted tam doleze nejaky takovy soused a zacne toto... To musi byt skutecne lahuuuudka :D

Jenomze jak treba v zastavbe skutecne okoli ujistit ze je to bezpecne? Nebo jak vubec urcit tu hranici jak to bezpecne je a jak ne .. Hrozi pokazde cokoliv. Stat se muze kdykoliv cokoliv. No ja si myslim ze je to asi jen o tom kolik rozumu maji lide v okoli. Pokud malo, tak je to pak tezko.

Edit: no navrhuji presunout tema zpet k detem v domech bez pripojek elektricke energie :)
Veles
Příspěvky: 63
Registrován: úte čer 05, 2012 3:52 pm

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od Veles »

Trochu diskuse mimo. Dítě odeberou když "nebude přípojka el. energie". Ale ne kvůly přípojce. Sociálka "chodí na udání", takže sousedovi (doktorce, učitelce, komukoliv) se nebude zdát "chování", "vaše výchova", "vaše rodinné poměry" a napíše dopis.

V tomto případě "nemají elektriku", rozuměj k jejich domu nevedou dráty. Dítě píše úkol u petrolejky co jeho oči apod. keci. Na základě podobných údajů teprve vyjede sociálka. A když nepadnete na VOLA, tak přijede vypije kávu pokecá o počasí a už se nevrátí.

P.S. neříkám, že se nenajde exces kdy se objeví i na siciálce ambiciozní blb, ale to hrozí všude. Ale co vím od sociální pracovnice v Brně, tak řeší úplně jiné level jak někdo vychovává děti. Pokud někdo není fanatik a nežije ale Amishové, tak se v ČR "nemusí" bát, i když co není....
Uživatelský avatar
lwq
Příspěvky: 465
Registrován: úte dub 10, 2012 10:42 pm
Lokalita: Mělník
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8550
Kapacita baterie [kWh]: 32
Bydliště: MistyMountain

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od lwq »

Ale vzdyt i s FVE ma clovek k dispozici pripojku elektricke energie - to je prece kazda zasuvka ci rozhrani mezi FVE a domem, tedy treba regulator ci stridac ... :-) ... to me tak napadlo ...

Jak pise Filip, tak nejhorsi je srazka s blbcem. A to je presne duvod, proc kdyz hledam pozemek pro domek, tak musi byt minimalne 500m (cim vic tim lip) od lidi a dratu vysokeho napeti ... Bohuzel pozadavku na pozemek mam hromady, tedy ho hledam uz par let. A jak zminik, tak zjistit, ze mam za souseda takoveho debila, tak v pripade je nepomuze pokec nad kavou/pivem, tak okamzite stehovani, at si jeho pritomnost uziva nekdo jiny.

Ceska socialka je skoro kazdy rok kritizovana z vsemoznych smeru, ze je nekompetentni, kdyz nedokaze ochranit dite co to potrebuje a zbytecne prudi rodice deti co jsou absolutne v pohode. Dokonce staci nemit mobil ci televizi nebo dite nenechat ockovat na vse co si doktro vymysli, pripadne nechodit na vsechny (nepovinne) tehotenske prohlidky === prijede se podivat nejaky ten prudic. Jednoduse - dalsi priklad nesystemovosti a demence.

EDIT: Ve finale debil za souseda muze prudit i kdyz byste nechodili na nakupy a pestovali si potraviny sami. Nebo kdyz byste treba nesli na vitani obcanku a podobne chujoviny :uh: :wood:
atom
Příspěvky: 436
Registrován: sob čer 02, 2012 8:22 pm
Bydliště: 580m n.m. na Vysočině

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od atom »

Nemít klasickou elektrickou přípojku prostě představuje potencionální problém.

Samozřejmě to nebude postačující důvod aby sociálka šoupla děti do útulku. K tomu by se muselo sejít podobných věcí víc. Před rokem musel soud rozhodnout, že "Chudoba rodiny a špatné bydlení nemohou být jediným důvodem pro odebrání dítěte a nařízení ústavní výchovy". Takže se jde po tom, jestli rodiče chlastaj, hrajou automaty, nebo jsou závislý na drogách. Jakmile se něco z toho prokáže tak automaticky = nevěnují se výchově.
Nemít telefon, televizi, já nevím co, třeba ledničku, pračku, už je na vás pohlíženo jako na "nestandardní" rodinu.

Ale u kolaudace baráku to je problém, to si nedokážu představit jak by to stavební úřad mohl vůbec zkolaudovat. Ten zmiňovaný ostrovní dům, tam je nestandardně spoustu věcí, architektura divoká, to málokde vůbec povolí postavit, a tak myslím, že ten Ing. arch. co to vlastní a prezentuje má zajisté určité známosti, a tak to v tomhle případě nebyl problém.

I o blbém očkování rozhodovali soudy rok, jestli je povinné, není, jestli v případně nepodstoupení platit pokutu nebo jiný trest. A i když soud rozhodne a vydá judikaturu, tak se jí stejně úředníci neřídí a jedou postaru a buzerujou co to jde http://www.vlastnihlavou.cz/ockovani-ja ... socialkou/.

V ČR je to těžké, každý úřad si libuje, když může ukázat svou "důležitost" a proto když může, tak prudí co to jde. :twisted:
2x Tristar / 17kWh v lithiu / 7,3kWp na střeše / 2xXTM-4000 / >31MWh :o / start 05/2012 s 440Wp.
rob.brno
Příspěvky: 971
Registrován: sob čer 09, 2012 9:14 am

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od rob.brno »

Možná to celé vzniklo, zkomolením situace:
Totiž k vydání st. povolení nebo ohlášení požaduje st. úřad přípojku el. energie. Bez ní nemůže vydat souhlas s ohlášením a povolením stavby domu. Ke kolaudaci je potom třeba revize el., ale existence samotné přípojky už asi ne.
Uživatelský avatar
lwq
Příspěvky: 465
Registrován: úte dub 10, 2012 10:42 pm
Lokalita: Mělník
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8550
Kapacita baterie [kWh]: 32
Bydliště: MistyMountain

Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od lwq »

To jako myslite vazne, ze bez pripojky elektriny nemuzu si postavit barak?! No kde to sme?! V ovcine?
Harry
Příspěvky: 141
Registrován: pon bře 05, 2012 10:33 pm

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od Harry »

lwq píše:To jako myslite vazne, ze bez pripojky elektriny nemuzu si postavit barak?! No kde to sme?! V ovcine?
Před čtyřmi lety jsem vyběhával ohlášení stavby domu (souhlas jsem získal, ačkoliv nakonec se stavba nerelizovala): Nejprve se podává žádost o územně plánovací informaci (UPI), kde SÚ sdělíte co chcete na daném pozemku postavit, jak to asi bude vypadat a k čemu to pak chcete využít. SÚ vám na základě této žádosti vydá stanovisko (tedy tu územně plánovací informaci) kde Vám sdělí jestli lze danou stavbu na daném pozemku umístit v souladu s územním plánem a co je potřeba pro její ohlášení (které papíry, vyjádření úřadů, souhlasy atd.) Součástí žádosti o UPI je i bod - VI. Případné nároky na napojení na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu - všimněte si, že ten bod se jmenuje - případné nároky na -. Tam se vypisuje, jak bude objekt připojen k technické infrastruktuře a popřípadě jak třeba bude zajištěn běžný provoz z pohledu sítí.

takže já tam měl uvedeno: Připojení vody bude provedeno ze stávající studny na pozemku. Připojení na elektrickou energii bude ze stávajícího el. rozvaděče na hranici pozemku. Kanalizace bude napojena na uliční řad, alt. do jímky na vyvážení. (detaily viz přiložená studie)

pokud bych tam napsal, že elektrická energie bude zajištěna pomocí ostrovní FVE tak si myslím, že by to nebyl problém. Jediné co může být problém je např. zajištění tekoucí vody v objektu a odvod splašků, protože na toto jsou z pohledu zajištění hygieny provozu objektu kladeny zákonem jasné požadavky. Ale voda třeba nemusí být pitná, stačí jen po zajištění sanitace a pitnou vodu můžete mít dováženou, balenou. Nebo alespoň tak mi to paní na SÚ říkala.

Takže to, že by objekt bez přípojky na el. síť nebyl obyvatelný a že by Vám sociálka na základě tohoto brala děti je podle mě nesmysl.

mimochodem: naše rodina je asi exotická, protože my doma teda TV nemáme..:-))) zato máme na balkoně malou FVE a dceru nám zatím nikdo nezabavil..:-)
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od Roger »

Pokud tam nebude DS ale FVE, tak souhlas mozna dostanes, ale pri kolaudaci bude nejspise dukladne zkontrolovana instalace autorizovanou osobou :-)

Barak bez EL. nejspise nedostane kolaudaci.
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm

Re: Děti v domě bez přípojky el.en.

Příspěvek od Roger »

Btw, kolaudace je potrebna asi hlavne pro cislo popisne a trvaly pobyt, no ten si jde koupit za par korun treba v Praze. Onehdy mi prisel takovy spam.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek