Growatt - výroba z bateriíí pro vlastní spotřebu je na sloupku měřená jako spotřeba i výroba

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Uživatelský avatar
psochor
Příspěvky: 1
Registrován: úte čer 27, 2023 11:02 pm
Lokalita: Horní Jelení
Výkon panelů [Wp]: 7600
Kapacita baterie [kWh]: 10
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: ANO

Growatt - výroba z bateriíí pro vlastní spotřebu je na sloupku měřená jako spotřeba i výroba

Příspěvek od psochor »

Dobrý den, snažil jsem se nejdříve prohledat fórum a myslím, že tento problém popsaný zatím nebyl.
Fotovoltaika Growatt, SPH 10000TL3 BH-UP (firmware YA1.0) + baterky 10kWh. Do provozu až na podzim 2023, takže reálné zkušenosti sbírám teď.
Po kontrole výroby a spotřeby co ukazuje Growatt versus co ukazuje ČEZ DIP jsem zjistil, že jakmile systém přepne do režimu napájení domu z baterie, tak se na elektroměru načítá tato domácí spotřeba jako spotřeba ze sítě a zároveň jako výroba. Toto se ale děje jen, když jedu na baterky, během slunečného dne, kdy se krmí dům, baterky, nebo jdou jen přetoky, tak se to chová vicemene správně a elektroměr nic nezměří (jen nejake dorbne vykyvy, ktere prikladam vyrovnavani zatezi mezi fazemi a pri vypinani/zapinani spotrebicu).
Zjednodusene receneo, jakmile mam nabite akumulatory a nesviti slunce, tak 100% energie vyrobene z baterek pro chod domu se zaroven objevi na elektromeru jako odebrane a ve stejnou chvili stejne monozstvi jako prodane.

Je to vidět na přiložených grafech, přes den je správně spotřeba nula (dům běžel na panely), po západu slunce v 17h dům beží na baterky, ale zároveň to generuje spotřebu a výrobu na elektorměru.

Napadá prosím někoho, čím by to mohlo být? Instalační firma poptána, budou zkoušet nový firmware, na forech jsem cetl, ze podobne problemy se deji pry chybne zapojenych fazi (poradi), ale proc to generuje housenumera na elektromeru jen pri chodu z baterii? Znovu uvádím, že při výrobě ze slunce se vše chová tak jak má, jaký je rozdíl mezi výstupem ze střídače když jede pouze z akumulátoru nebo z FVE panelu?? :wall:
Přílohy
DIP-consumption.png
DIP-production.png
graf-Growatt.png
dzuro
Příspěvky: 27
Registrován: pát srp 25, 2023 7:10 pm
Lokalita: Prievidza
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 20kWp
Kapacita baterie [kWh]: 25
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Growatt - výroba z bateriíí pro vlastní spotřebu je na sloupku měřená jako spotřeba i výroba

Příspěvek od dzuro »

Ahoj, podla mna mas zle zapojeny smart elektromer. Ma byt hned za privodom za hlavnym vypinacom.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek