Google Solar Map

Nezařaditelné
Uživatelský avatar
PetaJoule
Příspěvky: 486
Registrován: čtv črc 17, 2014 8:58 pm
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3420
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Laniakea Supercluster

Google Solar Map

Příspěvek od PetaJoule »

https://www.youtube.com/watch?v=V_r2EQRAA3U
mám to z
https://www.pv-magazine.com/2023/08/30/ ... ping-data/

Nechal jsem to ChatGPT přeložit:

Google oznámil, že prodá datové sady rozhraní pro programování aplikací (API) pro solární průmysl, čímž posílí obchodní operace velkými interaktivními daty pro pochopení potenciálu solárních panelů na střechách.

Solar API obsahuje klíčová data o budovách, střechách, stínění a konfiguraci panelů, která pokrývají více než 320 milionů budov ve 40 zemích s cílem pomoci urychlit přechod na čistou, obnovitelnou, solární energii. Společnost uvedla, že očekává, že v prvním roce z prodeje svého API získá příjmy až 100 milionů dolarů.

"Použitím Solar API mohou solární firmy zlepšit zákaznický zážitek pro zájemce o nemovitosti, vytvořit spolehlivé projektové návrhy bez nutnosti návštěvy na místě a urychlit celkový proces instalace," uvedl Google.

Google je v solárním průmyslu známý svým projektem Sunroof, bezplatnou aplikací, která pomáhá majitelům domů pochopit jejich odhadovaný potenciál úspor za instalaci solárních panelů na střechách. Nové Solar API vychází z let spolupráce s průmyslovými lídry při vývoji datových sad, které odpovídají jejich obchodním potřebám.

Solar API zahrnuje přístup k 3D datové sadě pro jednotlivá data budov, stejně jako pro agregovaná data pro všechny budovy v konkrétním městě nebo kraji.



A tady to je:

https://mapsplatform.google.com/maps-products/solar/
"Es ist besser, wenn man mehr hat." - Rammstein
CZ: https://divis.petajoule.eu/
DE: https://einstein.petajoule.eu/
EN: https://feynman.petajoule.eu/

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek