Saft NiCd STM 5-100 MR

kboumi
Příspěvky: 7
Registrován: sob lis 05, 2022 4:11 pm

Saft NiCd STM 5-100 MR

Příspěvek od kboumi »

Nabízím několik baterií z elektromobilů PSA Citroen/Peugeot. Zbytky ze stavby fve. Co je dostupné + nějaké fotky + datasheet zde:

Kód: Vybrat vše

https://drive.google.com/drive/folders/1ZAaxXDb0zWl-FR68Plp8_74bkz2Rwqpv
Na požádání můžu poslat fotky konkrétních kusů.

Lokalita: Brno

Stav: Baterie jsou ze dvou různých aut a různých beden. Postup měření kapacity: Nabít 100 Ah, vybít do 5 V. Skladovány zašpuntované a "vybité", destilka dolitá dle návodu, elektrolyt původní. Novější auto mělo najeto jen 29 K km, nicméně to může být stran stavu baterií zavádějící. Co se týká výdrže: nemůžu hodnotit, jediný test: když jsme je dovezli, ležely několik měsíců a nedošlo k měřitelné změně napětí. Vzhledem k delší době skladování je možné, že po provedení rekondice bude kapacita vyšší. Kde bylo třeba nalisován nový nerezový hřídelový kroužek (originál grifax) a vyměněn o-kroužek.

U jedné z beden došlo k mechanickému poškození. Nejspíš to pomlátili na šrotišti. Jinak jsou ale kupodivu v pohodě. Většinou jde o naprasklou venkovní kratší boční stěnu, typicky to vypadá jako na fotce v odkazu: ta světlejší část nad červeným vyznačením. Někdy už při natlakování místy prosakoval elektrolyt. Vzhledem k tomu, kde je to prasklé, se to dost blbě svařuje. Nejlíp se osvědčilo původní materiál pouze prasácky natavit a propéct bez přídavného drátu (případně drát jen jako další "výztuhu"). Na přehlídku to úplně není, ale funkční ano. Následně zkusím, jestli projdou testem (zašpuntuju a natlakuju v přebíjení, dokud nevyletí špuntík). Pár baterií, co prošly, takto používáme a bez problému. Na tyto kusy záruka 2 měsíce.

Cena: 100 Ah = 3000 kč, odpočítáno podle reálné naměřené kapacity. Sleva na opravované kusy 25-50% podle rozsahu poškození, na kusy s nižší kapacitou atd.

Vše popsáno v tabulce v odkazu. Některé baterie ještě nemám naměřené anebo svařené. Co je momentálně k odběru vyznačeno zeleně.
Berlingo Electric
Příspěvky: 1
Registrován: sob úno 19, 2022 12:26 pm

Re: Saft NiCd STM 5-100 MR

Příspěvek od Berlingo Electric »

Dobrý den, máte ještě nějaké funkčni NICD baterky ?
S pozdravem Vinkler
kboumi
Příspěvky: 7
Registrován: sob lis 05, 2022 4:11 pm

Re: Saft NiCd STM 5-100 MR

Příspěvek od kboumi »

kboumi píše:Nabízím několik baterií z elektromobilů PSA Citroen/Peugeot.
Už zbývá pouze 5 ks, které se mi nepovedlo svařit (z čehož 4 ks jinak ok, až na ty praskliny). Dokud je odkaz na GD funkční, dám za 200 kč/ks, pokud by to někdo chtěl na experimenty s přehazováním článků a obalů. Pokud odkaz nefunguje, vyvezl jsem k recyklaci.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek