Měření: 1kW 2takt. centrála, 10L benzínu, 30A dobíjení

Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
drama
Příspěvky: 999
Registrován: čtv črc 28, 2011 12:01 pm
Reputace: 20

Re: Měření: 1kW 2takt. centrála, 10L benzínu, 30A dobíjení

Příspěvek od drama »

Z mého pohledu je zajímavé, kolika lidem chybí elementární znalosti fyziky a to i v případě, že se přímo fyzikálním problémem zabývají. To co tady píšete je naprostý nesmysl. Ale jistě tu najdete mnoho stoupenců, stačí hledat ve starém fóru zvoucím na přednášku jakéhosi bláznivého maďara...
PavelR
Příspěvky: 3105
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputace: 220
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Měření: 1kW 2takt. centrála, 10L benzínu, 30A dobíjení

Příspěvek od PavelR »

Tomas Hochel píše:Ako som vravel. Nikoho nepresviedčam, postavte si to. Len som pripomenul, že existuje aj táto možnosť, keď už sa tu bavíme o parnom stroji či plynových turbínach. Môžeme teoreticky počítať, alebo sadnúť a skúšať to, napriek tomu, že všetci vravia, že to nejde.
Odložil som to, lebo mi je to zbytočné. Ako vravím, naše a aj vaše policajné orgány, odmeňujú takéto nepovolené inštalácie pokutou a návštevou STK. A väčší vplyv na spotrebu vozidla má vodič samotný, ako také malé nenápadné zariadenie. Aby to malo zmysel muselo by to mať veľkosť drevoplynového generátora a ten už sa schovať nedá. A naviac tá obsluha. Nevyskúšal som aplikáciu pre elektrocentrálu. Len posúvam skúsenosti ktoré mám z pokusu na normálnom karburátorovom 4 takte. Ak by som si aj tú centrálu odladil, čo potom s ňou. Bude mi vrčať na balkóne v paneláku ? To by susedia neboli moc nadšený. A naviac koľko motohodín vydrí taká centrála ? 500, 1000, či 2000 ? Pochybujem že 4takt hobby centrála za 300€ vydrží dlhšie. Na občasné nabíjanie akumulátorov by to bolo fajn. Alebo ju mám po dokončení predať ? S tým, že pobeží síce zadarmo, ale naštartovať musíš na benzín, keď už beží ako má tak pripoj vyvíjač, keď žačne peniť, otvor ventil, zatvor benzín. pravidelne kontroluj vodu a olej + olej v prívode plynu. To asi nie. To nieje o komercii zatiaľ. Pre nadšenca, ktorý má na to čas sa s tým ladiť to má význam. Môžem postúpiť výkresy vyvíjača, ale takých je plný internet. Tiež som odtiaľ čerpal.
Obavam se ze jsi nepochopil jak jsem to myslel. Pokud motor centraly vice zatizis zvysi se ji spotreba. tzn koupim benzin s spalim ho s malou ucinnosti motoru ulozim s malou ucinnosti do vodiku a ten zas s malou ucinnosti opetovne spalim v centrale. Tim padem lepsi jet rovnou na benzin.

Vec druha vodik OK ale provozovat vyrobu s malou ucinnosti pouze z prebytku FVE ktere uz neni kam dat. ty jsou opravdu zadara a tam to paradu muze nadelat.

Celkem by me zajimalo jak si to na karbecu steloval aby slo max vodiku a minimum benzinu.
Podle me pro dosazeni stechiometricke smesi a tim padem nejlepsi ucinnosti motoru potrebujes zpetnou vazbu od lambda sondy. Na pokusy idelane litrovej motor se 4bodovym vstrikem ze staryho golfa ci podobne potvory.
Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm
Reputace: -54

Re: Měření: 1kW 2takt. centrála, 10L benzínu, 30A dobíjení

Příspěvek od Roger »

avatar píše:
soooc píše:Vzdyt centralu posledni zachrany mas - auto ;)

presne tak auto na vonobeh zere kolem litru max dva takze staci stridac a da se prezit taky nehlede na to ze do bauhauzu muzes vzdy. Je blbost to nechat lezet doma za 2 roky budou levnejsi

jinak podle mych vypoctu tve baterie jsou uz jen na 20% kapacite. Pocital sem kolik toho tak nacpes do tech baterek prumerne to vychazi cca 20-30 amper za hodinu. takze pri 100 amperove baterii to vychazi na 30 % kapacity.

jestli se nemejlim. bylo mi totiz divne ze mas tak malej odber za hodinu
Podle PP zere 0,6 - 0,7 L/h, kdyz zapnu vsechny spotrebice tak 0,9

Altik je nominalne stitkove tusim 12V/120A, je otazka
-kolik dava na volnobeznych 1100 otacek (volnobezka lze nastavit zhruba od 800-1100 rpm),
-za jak dlouho se zasere na volnobeh kat?

zkousel nekdo?

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek