Teoretické minimum výroby FVE v čase

Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Teoretické minimum výroby FVE v čase

Příspěvek od mypower.cz »

Hoj, po nedavnem zprovozneni kalkulace teoretickeho maxima vyroby v case jsem dnes pridal kalkulaci teoretickeho minima vyroby v case.

Algoritmus je stejny, jen misto maximalniho dne (nejoptimistictejsi scenar) se rekonstruuje minimalni den (nejpesimistictejsi scenar). Z toho jde zhruba teoreticky odhadnout, kolik by ta ktera FVE vyrobila, kdyz sice vyjde slunko, ale bude uplne cernocerna tma, panely pod snehem, bude prset jak z konve, blesky budou jen litat a skoro budou padat trakare. Tak toto bych bral asi jako jistotu, ze toto konkretni FVE proste doda, i kdyby nevim co.. :D Algoritmus hleda ty nejhorsi nenulove vykony. Nulovy vykon je bran jako chyba a nezapocitava se, v noci holt neni zbyti, takze minimalni vykon je proste nula.

Co to udela, kdyz bude 10 dnu v kuse azuro? No najde to minima vyroby, kdy byly baterky full a regulatory omezovaly proud.

Obrázek

Funguje to u vsech zde merenych FVE, ktere maji wattstatistiky, toš mrkněte, kolik to u vas hodi :D

:comp: :read:

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek