Bezdrátový teploměr s externím čidlem

Popis a ukázky systémů určených pro vytápění či ohřev vody, které jsou určeny pro výrobu tepla a nevyrábí elektrickou energii.
Vladimír Mahr
Příspěvky: 13
Registrován: pon úno 14, 2022 10:00 pm

Bezdrátový teploměr s externím čidlem

Příspěvek od Vladimír Mahr »

Mám částečně zapuštěný barák do země, kdy vyvýšené podlaží má pod sebou po celém obvodě sklep a garáž. Na přístřešku u garáže je fototermika, která ohřívá 300 l bojler. Má přebytek výkonu a tak jsem přidal 900l akumulační nádrž a tu propojil s ústředním topením. Podstata je v tom, že jak soláry nahřejí bojler přepnou do nahřívání akumulační nádrže. Je-li akumulační nádrž dostatečně nahřátá mohu v obyváku bezdrátovým ovladačem zapnout oběhové čerpadlo v garáži a to mi žene vodu z akumulační nádrže do konvektorů a tím mohu v podzimních a jarních měsících si v noci temperovat barák.
Podstata je v tom vědět v obytném prostoru kolik je teplota vody v akumulační nádrži. Kdybych udělal v podlaze dostatek průchodek mezi obytným prostorem a garáží tak by nebylo problém natáhnou tepelné čidlo od akumulační nádrže skrz strop v garáži do obyváku a tam mít display teploměru. Pozdě bycha honit. Existuje něco jako wifi přijímač ( kdy display teploměru by byl v obyváku) a v garáži by byl wifi vysílač od tepelného čidla.
Nevím co zadat za pojem do googlu, Je to generační problém. Poraďte.
thomas.007
Příspěvky: 346
Registrován: pát říj 28, 2016 2:30 pm

Re: Bezdrátový teploměr s externím čidlem

Příspěvek od thomas.007 »

Tak pokud jde jen o zobrazení teploty, tak proč nevzít hotové řešení?
První odkaz z google:
https://www.meteoshop.cz/produkt/tfa-30 ... omer/1911/
Kuchnout ten vysílač, tam bude termistor, přepájet na káblík (prodloužit) a termistor vložit na plášť akumulační nádoby.
Samozřejmě to jde i jinak, jde to automatizovat apod., ale pokud jde jen o zobrazení, tak je to asi nejjednodušší cesta.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek