Větrná elektrárna NE-400M-5-24V

Výroba elektrické energie pomocí větrných turbín, malých větrných elektráren, diskuze na téma účinnosti, dostupných řešení, zkušenosti, nápady, praktické rady.
Matess
Příspěvky: 1519
Registrován: pon zář 09, 2013 5:16 pm
Lokalita: Šumperk
Bydliště: Šumperk

Větrná elektrárna NE-400M-5-24V

Příspěvek od Matess »

Zakoupil jsem před rokem malou větrnou elektrárnu, průměr 1,35m 400W výkon.

Důvody - jedná se o místo v poli kam se blbě dostává a není tam elektřina. Přes léto to řeší solární panely, ale v zimě je to pod sněhem a tak soláry nefungují. Baterie 10x 7s15p (25V/300Ah).

Umístění je blízko lesa a soláry jsou na natočené na severo-východ. Větrník je v necelých 10ti metrech nad zemí na vrcholu kopce kde opravdu fouká. Bohužel podél elektrárny je les a stromy jsou 2x tak vysoké než kde je větrník. Pokud tedy fouká z louky přes les, nebo z lesa na louku je to vždy v závětří. Prakticky pouze pokud fouká přímo ze severu na jih může to fungovat. (teoreticky i naopak, ale to jsem tam ještě neviděl).

Celkově elektrárna vyrobí tolik energie že ušetří asi 2 cesty s benzínem na místo za rok. (Takže v tomto případě asi 2000 ročně - benzín, mzda člověka co tam jede a provoz jeho auta)

Tady si to tak tak obhájím... ale není to za mě dobrá investice... jo kdybych měl koule zvednout to o 20 metrů nahoru.... Berte to jako způsob jak odradit potencionální kupce.
kopr2.png
kopr.png
https://youtu.be/ezqIZrCyhEg

https://youtu.be/JmGxutb_CHk

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek