Definitivně končím s ostrovní FVE!

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od mypower.cz »

Dnes jsem definitivně skončil s užíváním energie ze své bývalé ostrovní fotovoltaické elektrárny. Provedl jsem kompletní demontáž a nechal si konečně řádně zavést elektrickou energii společnosti E.ON Energie, a.s., tarif D02d s pravidelnými měsíčními zálohami 1500,- CZK měsíčně. S ohledem na mou nedočkavost již byly zaplaceny dvě zálohy předem.

Život ohrožující panely jsem ještě před zavedením el.en. sundal ze střechy a nechal je za přijatelný poplatek řádně zrecyklovat jako nebezpečný elektroodpad. Střechu jsem uvedl do původního stavu včetně obnovení hromosvodu.

Obrázek

Nebezpečné baterie byly odevzdány do sběrny pro zpětný odběr baterií. Stejně tak naprosto nepotřebný fotovoltaický rozvaděč, měnič i elektrocentrálu jsem rozebral a kovové součásti odevzdal do výkupu kovů. Kabely od fotovoltaických panelů tloušťky 4mm^2 nyní používám jako velmi odolnou a pevnou šňůru na prádlo.

Již jsem dále nemohl snášet to, že mi nikdo už více než dva roky neposílá faktury za elektrickou energii. Připadal jsem si tak velmi osamocen. Na konci zůčtovacího období se velmi těším na vyúčtování. Zároveň mě velmi tížilo svědomí (v noci jsem kvůli tomu míval noční můry) z neplacení DPH za elektrickou energii, kterou jsem dříve měl ze slunce zdarma. Totéž se týkalo poplatků za distribuci a příspěvku na obnovitelné zdroje energie. Jsem velmi šťasten, že nyní mohu konečně tyto platby pravidelně hradit a to bezhotovostně, tedy převodem z účtu bez jakýchkoliv absurdních poplatků!

Rovněž tak proběhla likvidace krbových kamen, které byly také odevzdány do výkupu kovů. Komín jsem z důvodu co nejnižších tepelných ztrát zalil betonem. Taktéž jsem rozebral a odevzdal do sběrny kovů plynový vařič. Vytápění i kuchyni mám nyní komplet na elektrickou energii, aby mnou placené měsíční zálohy byly co nejefektivněji využity bez přebytků, promiňte, přeplatků.

Doménu mypower.cz včetně databáze a zdrojových kódů jsem dnes bezúplatně předal společnosti ČEZ Prodej, s.r.o. za účelem zřízení nového informačního serveru, který bude stávající i nové příznivce pravidelně informovat o nových šetrných a zelených elektrárnách s modrými fotovoltaickými panely této společnosti a v té souvislosti také nebudou opomenuty včasné informace o zdražování cen elektrické energie, což je pochopitelně nezbytné pro neustálé zkvalitňování komfortu služeb odběratelům elektrické energie.

Energie ze slunce na mé střeše již nikdy více! Jedině a pouze čistá přírodní energie z jaderné elektrárny Temelín a Dukovany.

Chtěl bych tímto ještě vyjádřit velké srdečné poděkování obchodním zástupcům společnosti E.ON Energie, a.s. Při zřízení mého nového odběrného místa jsem mohl vše vyřídit z pohodlí svého domova a to bez poplatků. Je to krásný pocit. Jsem nesmírně šťasten, že mým partnerem je nyní konečně tak silná a stabilní energetická společnost.
dedo2
Příspěvky: 135
Registrován: úte úno 14, 2012 7:47 am
Reputace: 11

Re: Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od dedo2 »

mypower.cz -ja viem,že je dnes prvý apríl,ale ja skutočne už sedem rokov bojujem o prípojku na moju chatu a ked už som konečne pred piatimi rokmi zaplatil s velkým nadšením poplatok,lebo ten musel byt uhradený dopredu,nie malá čiastka a zo zákona ses má povinnost prípojku do jedného roka zrealizovat,po dvojročnom čakaní,som to jednoducho vzdal.Nebudem tu písat o všeliakých smiešnch výhovorkách zo strany elektrárni,ale ma teší,že ked mi možno po desiatich rokoch vrátia moj poplatok,budem s urokami milionár.Užívaju si tí smradi moje peniaze a predstavte si,vobec im to nevadí.Posledná správa je apríl,najneskoršie máj 2013.Takých slubov už bolo.Ale ak sa im náhodov podarí tento rok prípojku zrealizovat,ja na rozdiel od vás, nič nejdem predávat a som nesmierne štastný,že im to pred piatimi rokmi nevyšlo.PS-dlžka na moj pozemok od ich rozvodov je cca 70m a od trafa 10m.Ja viem,že je prvý apríl,ale aj toto je v dnešnej dobe realita.
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2773
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Reputace: 427
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

také už nemohu více snášet pomyšlení že okrádám náš milovaný stát a jeho obyvatele , proto vracím licenci , pro panely si jedou elektro-popeláři , měnič vykuchám a udělám z něj ptačí píítko a el. kabely použiji na zalátání děr
v plotě . Celý nemorálně nabytý zisk pošlu společně s omluvným dopisem a prosbou o odpuštění mých hříchů E-onu , součaně navýším měsíční zálohy z nynějších 1.300,- na 6.000,- , pokud mi něco málo po roce vrátí budu jim neskonale vděčný . Co se LiFe týče , ty sem spolu s celým ancáblem zakopal velmi hluboko na sousedově poli - něco málo pro vulkánské archeology pátrajících po důvodu zániku života v této sluneční soustavě . Též ruším veškerý kontakt s Tímto fórem , byly to moc krásně strávené chvíle spřádáním komplotů proti našim milovavým a obdivovaným chlebodárcům ČEZ , E-on , ERU , MPO , MŽP , PRE a jiní .
Je na čase opět se plně odevzdat státu a jeho společnostem , je oni ví co je pro nás nejlepší ... .





















::stop:: :celebrate1: :celebrate3: :cheers:

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
milhaus
Příspěvky: 259
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm
Reputace: 49
Lokalita: Zábřeh 78901
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 10500
Kapacita baterie [kWh]: 24

Re: Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od milhaus »

Neblázněte , já ten šrot od Vás odvezu , ani mi za to nemusíte platit !!!
:yes: *batt* ::fv::
Blesk

Re: Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od Blesk »

Fuj já se lekl, že to myslíte vážně :D
Uživatelský avatar
Lui
Příspěvky: 1222
Registrován: pon srp 08, 2011 3:14 pm
Reputace: 136
Lokalita: Senec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
Kapacita baterie [kWh]: malá
Bydliště: Slovensko

Re: Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od Lui »

:sm1: ..... :dontknow: ..... :eek2: ..... :lol: ..... :celebrate1: ..... ::popcorn::.....to je teda vlákno.... ::facepalm::
...ešte aj atomová elektráreň je na hlavnej stránke..... :yes:
málo kwp ::pv:: , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ::pv:: ,12V LiFePO4 60Ah *batt* , epsolar 10 ,victron 350w sinus
LIX
Příspěvky: 856
Registrován: pon črc 30, 2012 3:43 pm
Reputace: 48
Lokalita: Trnava
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 4900
Kapacita baterie [kWh]: 7,5
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od LIX »

Nech žije bezpečná atomová energia! :D :D
Ondřej

Re: Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od Ondřej »

No to byla chyba přihlásit se k E.Onům, poněvadž 3E je cca o 7% levnější :!:
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Reputace: 72
Bydliště:

Re: Definitivně končím s ostrovní FVE!

Příspěvek od goodbie »

díky bohu že je apríl jinak sem se fakt lekl že s tim fakt praštil. :fuuu:

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek