Výzva k bojkotu energetiků

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
Dagus
Příspěvky: 1951
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7820
Kapacita baterie [kWh]: 32
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Výzva k bojkotu energetiků

Příspěvek od Dagus »

Je z tebe vidět nadšenost. Jš slušně poradím, když vím a mám osobní zkušenost. Když nemám chuť a čas a náladu, tak si nejapný kecy většinou odpustím.
Podle mě kdo tohle není schopen vyčíst z tohoto obsáhlého fóra, tak na to nemá. Prakticky ve většině vláken o elektrárně je mnoho cest a důvodů donekonečna popisována. Upřímně jsem sám scháněl informace k Victronu a psal i SZ a stejně jsem skončil tak, že jsem připojil převodník a zkoumal co to umí, jaké to má návaznosti a ladil systém půlrok. Když jsem poslal konkrétní dotaz, tak se mi dostavalo konkrétní odpověď, že to takhle nepoužívá a že neví. Osobně jsem za to vlastně rád.
Howto by stačilo třeba návod do Victronu co musíš znát a chápat než se do toho pustíš. Ale ten kdo chce si tohle všechno najde. Jinak ostrov nevím no, reálně bezpřetokový hybrid. Ostrov DS nemá a už vidím ty nadšence jak vysolí 200litrů, aby ten sen o ostrovu vůbec byl a ještě na to musí mít střechu. Myslím že už jen ten název ostrov mnoho lidí odradí.
Jinak k modráskům, to že na to prodejce neupozorní je jedna věc, ale že to I4 skoro doporučuje jako super a bezpřetokovou věc je to trestuhodné a fakturu do DS bych jim pak poslal. Moje myšlenka se prvně kvůli ceně také směřovala sem. Pak jsem si přečetl zkušenosti místních a sen o levné elektrárně byl fuč.
Pokud se blbě ptám, tak se mi dostane většinou blbá odpověď. Pokud máš ale zájem, tak funguje něco jako sebereflexe a pokud ti někdo napíše, že jsi asi upadl, tak se zamyslíš a podíváš se, co jsi napsal. Jinak to co chceš je jako sada elektrárny co jsou v eshopu ne? Značky panelů a měničů a baterek se furt mění. Obecné howto je všude. Viděl jsi vůbec ten Victroní pdf?
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
Uživatelský avatar
vlkazajac
R.I.P.
Příspěvky: 3481
Registrován: úte čer 11, 2013 10:40 pm

Re: Výzva k bojkotu energetiků

Příspěvek od vlkazajac »

Atman píše:...
Reakcia admina ohľadom vlkazajaca ma príjemne prekvapila, je dobré že sa snaží udržať úroveň fóra "niekde" - on sám vie kde, je to jeho fórum a má na to právo. Je medzi dvoma múrmi, z jednej strany admin by chcel logicky mať fórum masovku a aby zarábalo, ale to úplne zruší odbornosť fóra a utopí ho v tliachaní a z druhej strany je príliš odborné fórum, kde domáci hneď odfajčia začiatočníka s jednoduchými otázkami.
Toto fórum je proste dokonalé pre kutilov a svojpomocných realizátorov, nájdu tu všetko čo potrebujú vedieť a čo nenájdu, na to sa tu nájde spoločne nejaké riešenie. Ale aby z toho bolo nejaké fórum, čo bude motivovať široké masy k fotovoltaike, to nemá šancu a ani by to nebolo dobre. Skončilo by to klasickými príspevkami typu "chcem fotovoltaiku, čo mi poradíte?" V tom kontexte "motivačné" videá viktoraEX nemajú chybu, navnadia nerozhodných a mohli by odkazovať na server, kde si potenciálny záujemcovia môžu naštudovať všetko potrebné.
Dosť si teda mimo. Nepodozrievam admina z toho, že chce mať masové fórum, ktoré silne zarába. Nejaká miera komercie tu musí byť, ale na Mercedes to nevydá.

Ja som odfajčil začiatočníka jednoduchými otázkami ??? Ja som mu dával odpovede, radšej si ich obsah prečítaj. Fórum je samo o sebe skutočne motivujúce, kto ho číta, je po pár dňoch gurážny a ide do toho. Že to je na báze dobrých rád a zmesi názorov, sa zdá OK. Žeby ? Keď dám silne neodbornú otázku - na kieho Ti je 10 kWp na streche - nevie zodpovedať. Nanajvýš povie - veď to tak skoro všetci majú.

Hnus, velebnosti...

"...vytvorit stranku/y se tremi pripady (LOW/MID/HIGH) i treba navrhnout komponenty. nemuselo by se tady stale omilat totez kolem dokola...."

Také návrhy tu boli v minulosti, neujalo sa. Z časti asi preto, že sa niektoré komponenty dosť rýchlo obmieňajú, bolo by takú stránku treba aktualizovať.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
Uživatelský avatar
vlkazajac
R.I.P.
Příspěvky: 3481
Registrován: úte čer 11, 2013 10:40 pm

Re: Výzva k bojkotu energetiků

Příspěvek od vlkazajac »

O bojkote sa dá diskutovať, keď aspoň my máme nejaké technické prostriedky a máme čas a vôľu sa tým zaoberať. Práve som počul dosť vážnu predpoveď krátkej budúcnosti ohľadne plynu. Nord stream je rozbehnutý a ak nás uspokojili reči o energetickej bezpečnosti západu ( lebo Ukrajina ), takpovediac už zajtra po dobehnutí jestvujúcich zmlúv bude našim majoritným dodávateľom plynu spriatelené Nemecko. Dobré ráno ! Rozumej, nakúpime si dostatok ruského plynu od Nemcov za nemecké ceny. Mama Merkel bojovala za Nemecko do poslednej chvíle, všetka česť ! Jej ( či EÚ ? tu sa strácam... ) rozhodnutie o bivalentnosti novostavieb vo vykurovaní je prezieravá. Zákaz spaľovania dreva sa derie na svet len tak náhodou, že ?

Musím pridať aktualitu, aby bolo jasnejšie, aký kabaret sa deje v Anglicku. Ďalší nástroj na rabovanie podmanených krajín.
Naša spupná Greta dobila baterky a Glasgowským politikom to natrela ! Kto nevie moc anglicky - to "bla-bla-bla" patrilo kravaťákom na konferencii :

https://www.youtube.com/watch?v=E6qNfpM9pog
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.