Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od mypower.cz »

Vážený Státe, milá Evropská unie, drahé Nadnárodní koncerny,

Velmi Vám všem děkuji za dosavadní spolupráci a přeji Vám mnoho zdaru a šťastných chvil na vaší cestě do Pekel.

Tímto dopisem se s Vámi loučím a zůstávám stát na místě plném chaosu, chudoby a smutku, ale snad ještě ve chvíli, kdy najdu svoji cestu zpět. K Životu, radosti a lásce.

Ale, že jsme si spolu užili, což? Vzpomínám na tu chvíli, kdy jsem se rozhodl vydělávat peníze a kdy jste se poprvé objevili u mé první výplaty a zaplacené faktury od mého spokojeného zákazníka a řekli jste DEJ!

Pravda, trochu mne to tenkrát zaskočilo, jsem od přírody štědrý a velmi rád pomohu potřebnému, požádá-li mne o to. Ale vy jste myslím, tenkrát, neřekli „prosím“, nikdo z Vás mne nepožádal, viďte? Vy jste přišli a řekli: DEJ!

Nu, co ! Moje babička mne učila trpělivosti a říkala, dej šanci, každý se může naučit slušnému chování a navíc – podívej na jaké bohulibé věci, potřebují peníze, které ti berou.

A tak jsem si časem zvykl na Vaše sprosté DEJ a díval se na učitele, kteří vyučovali mé děti psaní a počtům, policisty, kteří chytali zloděje a vrahy, lékaře, kteří léčili nemoci mých blízkých.

A tak jsem dával, každý měsíc, mnoho let. Dostali jste Spousty a spousty peněz, brali jste si téměř polovinu toho, co jsem svoji pílí a umem vydělal a NIKDY JSEM OD VÁS NESLYŠEL PROSÍM A NIKDY JSEM OD VÁS NESLYŠEL DĚKUJI.

A pak se mi přestalo dařit, vzpomínáte? Říkal jsem : nezlobte se teď mi nezbývá ani pro mě, ani pro moje děti, chvilku mi počkejte, prosím.

A co jste udělali vy? Začali jste mi ukazovat výhružné dopisy od finančních úředníků, ukázali jste mi exekutory, ukázali jste mi soudce a kriminály. Nějak se nám to začalo kazit, viďte.

Ještě teď se musím smát, já si vážně myslel, že mě chcete nahnat strach a nelžu vám, chvíli se Vám to dařilo, dokonce jsem si začal půjčovat, abych měl pro Vás dost.

Víte, už je to dvacet let co Vám dávám, je mi skoro čtyřicet, nemám vlasy, rozpadla se mi rodina, jsem zadlužený a vážně jsem se Vás bál.

Ale už nebojím. J Už jsem zjistil jak je to jednoduché. Já už Vám prostě nic nedám. Mám Vás rád a užili jsme si spolu, pravda, ale svoje peníze už si nechám.

Jsem totiž od přírody štědrý a rád pomůžu potřebnému. Potřebuji farmáře od vedle ze vsi a zaplatím mu za jeho dobré a zdravé potraviny, potřebuji našeho doktora a zaplatím mu za jeho péči o naše zdraví, potřebuji naši větrnou elektrárnu a zaplatím za její energii, taky dám peníze tomu velkému policajtovi, díky kterému je tady v noci bezpečno, dám peníze paní učitelce, která učí moje děti čtení a násobilku, dám všem svým potřebným a ještě mi dost zbude.

Ale Vám, přátelé, Vám už nedám nic.

Vás totiž nepotřebuji! Nepotřebuji Vaše předvolební kampaně plné urážek a vulgarit, nepotřebuji předražené státní zakázky, nepotřebuji, abyste nám bourali cukrovary a pak dováželi drahý a zbytečný cukr z EU, nepotřebuji, abyste dál likvidovali naše zemědělství a nepotřebuji, abyste mé peníze prohrávali v mezinárodních arbitrážích.

Pojďte mi znovu ukázat své exekutory, soudce a kriminály, taky pro Vás něco mám:

Podívejte – stovky, tisíce a miliony sdílení tohoto textu a všechny, kteří zvedli hlavu, kousíček nad naše stádečko a řekli DOST! UŽ ANI KORUNU!

Ale, abyste neřekli, možná to časem zase zkuste, ale až se naučíte slušnému chování a začnete této společnosti za moje peníze pomáhat. Do té doby si na své cestě k dalším válkám, krizím a ekologickým katastrofám TÁHNĚTE SAMI!

S láskou

Občan.

---

Se svolením redakce serveru osud.cz zkopírováno z
http://www.osud.cz/rozlouceni-obcana-se ... ani-korunu
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2773
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Reputace: 426
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

rating : AAA+ :yes:

Učinit toto polovina národa , byl by tu ráj :yes: .

Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
avatar
Příspěvky: 484
Registrován: ned kvě 08, 2011 10:16 am
Reputace: 3

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od avatar »

jeden nic nezmuze ale kdyby vsichni zacali vse prodavat bez dani spotrebni ci dph to by bylo )))) Samo ze by jsme se musely rozloucit s duchodama atd... .

No ono staci tak milion lidi aby to tak udelalo a je konec s vladou zacalo by se jednat. A vlada by mela po prdeli. Problem ej spousta uredniku kteri vlasne vtu ranu nemaji vyplatu nejsou dane neni vyplata atd...

Takze vlasne nerealne to udelat. Zacne jeden nikdo se neprida a ten jeden se potresta jako exzemplarni pripad.
ace
Příspěvky: 98
Registrován: stř říj 26, 2011 10:55 pm
Reputace: 1

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od ace »

Dost naivní a hloupé. Jednak v každém státě i velmi hluboko do historie (tam to bylo ještě podstatně horší) vždy existovaly nemalé daně. Minimálně na základní správu a obranu. A hlavně - stačí, aby člověk byl vážně nemocný, byl nucen platit extrémně drahé operace a léky (a to ještě v ČR jsou relativně přijatelné ceny). Ačkoli většina nadává, tak si mnozí neuvědomují, jakou tu máme obrovskou vymoženost v solidárním systému zdravotnictví. Jsem po těžkém úrazu a mnoha operacích, takže dobře vím o čem píšu. Jistě, dříve se neřešilo, ale také lidé prostě pochcípali, úmrtnost se vůbec nedá srovnávat s dneškem.
Daňová zátěž v severských zemích, kde obecně patří lidé k nejspokojenějším, je ještě daleko vyšší než u nás.
Jde především o to, aby se korupce dostala do přijatelných mezí a omezila zbytečná byrokracie.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od mypower.cz »

ace píše:Daňová zátěž v severských zemích, kde obecně patří lidé k nejspokojenějším, je ještě daleko vyšší než u nás.
Jde především o to, aby se korupce dostala do přijatelných mezí a omezila zbytečná byrokracie.
no dyt wo tom to cele je.. ne ze bychom nechteli platit (tedy mluvim aspon za sebe) ale chceme platit napriklad Vondrovy Promopra? Pandury, Gripeny, OpenCardy, chceme platit ultra drahé predvolebni kampane? Ja bych dane platil rad kdybych vedel ze mi to bude k necemu a ne ze budu doplacet na leky, ze me lekar necha chcipnout kdyz nevyvalim 30KC nebo za pobyt v nemocnici, ze budu platit dane aniz bych neco vydelal (takzvane socialni pojisteni), ze 300m cesty ve Zline stoji 250M CZK nicmene co konkretne na tom stalo 250M - polozka po polozce - se clovek nedozvi ani pres zakon o svobodnem pristupu k informacim, ze nekteri lide v nekterych obcich misto 600CZK zaplati letos 4500 vypalneho z majetku, ktery je uz davno nekolikrat zdanen (dan z nemovitosti). V tomhle je ten problem. Kam az tohle zvysovani danove zateze muze dojit? Do totalni likvidace naroda - az tam, kam si to narod necha zajit. Preziji jen vyvoleni s kontakty.

Dneska v diskuzi jsem cetl krasny nazor ... "Nejlepsi je ze statni zamestnanci si mysli ze plati dane".
.
radex
Příspěvky: 59
Registrován: pon lis 07, 2011 3:06 pm
Reputace: 2

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od radex »

Nemám žádné geniální řešení všech problémů řízení lidské společnosti, ale aspoň bych si dovolil zde apelovat proti jednomu souvisejícímu ohavnému zlozvyku v naší zemi, kterým trpí jen málokde na světě. A to obvykle v oblastech s nějakou zoufalou totalitní vládou.
Nepoužívejme nadměrně pojem "Česká republika". Jako např. : "Jsem z České republiky", "V České republice napadlo 10cm sněhu", "Jan Ámos Komenský opustil Českou republiku..."
Je to instituce stejně jako třeba Česká národní banka, Česká agrární komora, Český svaz juda. Instituce která by měla vykonávat určité služby a ne nějaký všeobsahující bůh, zahrnující automaticky vše od Aše po Jablunkov.
Vždy jde říct Česko, Čechy, Morava, Slezsko, České země atd. No a snad se bratia Slováci nebudou moc zlobit, ale nad 100km od hranic jsem pochodil jen s "CzechoSlovakia" protože "Ček ripablik" nebo "Čekíja" si cizinec šoupne nejblíž do Střední Asie.
Možná to vypadá jako puntičkářství, ale jazyk hodně ovlivňuje myšlení lidí.
Uživatelský avatar
OTi
Příspěvky: 85
Registrován: ned črc 24, 2011 8:15 pm
Reputace: 0

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od OTi »

dovolte abych gratuloval k článku a dal další inspiraci, co udelá stát kdy lidé by hromadně našli cestu jak svítit, topit, vařit, zateplit dům a jezdit zadarmo? byl by to ekvivalent popsaného stavu v článku?
Kdy bych pracoval, platil bych zdravotné.....
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2176
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputace: 96
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od gupa »

Jo, jediné co udělají, tak nasadí na elekrárny své měřáky a celníci budou vybírat z FVE spotřební daň jak z etylu._gp_
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
lwq
Příspěvky: 465
Registrován: úte dub 10, 2012 10:42 pm
Reputace: 14
Lokalita: Mělník
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8550
Kapacita baterie [kWh]: 32
Bydliště: MistyMountain
Kontaktovat uživatele:

Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od lwq »

gupa: myslis i na ostrovni FVE? At to zkusi, jim ruce zprerazim a poslu je k soudu do Haagu... Kua, muj majetek, tak sakra...

A na okraj, v historii byvaly nekdy dane vyssi, ale v prumeru daleeeko nizsi... Kdesi sem to cetl. Platime bordel a korupci, tak to je. Stesti ze alespon neco se dostane na potrebna mista.

Rikam, vyhlasim suvereni stat a na tenhle mamlas/pablb/kokos/banan - stat se vykaslat! :-)
elli
Příspěvky: 20
Registrován: pát lis 18, 2011 8:43 pm
Reputace: 0

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od elli »

Tak náš nejlepší ministr financí ve střední Evropě chce živnostníky zdanit stejně jako zaměstnance.
Zrovna jsem si pozastavila živnostenské oprávnění, v tomhle státě se podnikat nedá. Ono se tady nedá v podstatě nic, hlavně ne žít svobodně.
Takže tímto se se státem také loučím, jako OBZP od něj neuvidím ani korunu a já mu taky ani korunu nedám, takže jsme si kvit : ) Až na zdravotní pojištění...jsem zvědavá, co z toho uvidím, jestli budu někdy vážně nemocná nebo budu potřebovat složitou operaci : )
Na druhou stranu, existuje někde vůbec země, kde člověk může v klidu žít na samotě v domečku s FVE, živit se tí, co si vypěstuje a stát ho nechá na pokoji? Obávám se, že ne.
Uživatelský avatar
lwq
Příspěvky: 465
Registrován: úte dub 10, 2012 10:42 pm
Reputace: 14
Lokalita: Mělník
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8550
Kapacita baterie [kWh]: 32
Bydliště: MistyMountain
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od lwq »

elli: zkus se mrknout na Kanadu. Treba BritishColumbia ...

Kdo se prida k emigraci ? Pronajmeme jedno osobni letadlo a nejaky ty nakladni lodni kontejnery. V Kanade koupime nejake rozsahle uzemi a bude. Postavime vlastni distribucni sit a tak. Uz budeme, asi, dva ;-)
JiříK
Příspěvky: 1020
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Reputace: 65
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od JiříK »

Já nedám korunu už nikomu v obchodě. Dnes, jdouce si koupit svačinu, účtováno mi bylo o 4 Kč víc. Na můj nevěřící pohled, doprovázený slovem COŽE??? a poznámku, že DPH se zvedlo o jedno procento, jsem uslyšel: ,,A viděl jste někdy obchodníka, který zdraží o jedno procento?" Za mých dětských let stál chleba 4,50 a litr benzínu 9 Kč. Dnes je chleba 32 Kč, benzín 35 Kč. Něco je špatně. Buď je benzín moc levný, nebo chleba moc drahý. Takže začnu dělat věc, o které jsem tvrdil, že se k ní nesnížím: Tankovat budu za XXX,40. Rohlík stojí 2,60 , tak budu kupovat zásadně čtyři, ač jich tolik na svačinu nesním. Prostě si to vždycky dopočítám na koncovou cenu do XXX,40. Pokud něco stojí 699 Kč, tak si tu pitomou korunu nechám vrátit, ač jsem to nikdy nedělal. A tringelt v hospodě snižuju na polovic. Mě zadarmo nedá nikdo nic, takže... A daně platím jak-takový ten znak, kolega mu říká "pikoštvorec". Prostě nikomu nic.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od mypower.cz »

JiříK píše:Za mých dětských let stál chleba 4,50 a litr benzínu 9 Kč. Dnes je chleba 32 Kč, benzín 35 Kč. Něco je špatně.
Vsechno je v poradku dokud to ovcane jsou ochotni davat. Ja bych naopak jeste zdrazil vse tak 10x a DPH bych dal tak na 75 procent. To bys videl teprve ten ficak. :D

Jinak vitej v kapitalismu. Co se vycinkalo v 89tem to se vycinkalo. Ja sem necinkal, pac sem byl decko zakladni skolou povinne, takze mi to bylo jedno. Byl sem pravda kymsi ozdoben trikolorou ale vubec sem nevedel k cemu je to dobre.
JiříK píše:Takže začnu dělat věc, o které jsem tvrdil, že se k ní nesnížím: Tankovat budu za XXX,40. Rohlík stojí 2,60 , tak budu kupovat zásadně čtyři, ač jich tolik na svačinu nesním. Prostě si to vždycky dopočítám na koncovou cenu do XXX,40. Pokud něco stojí 699 Kč, tak si tu pitomou korunu nechám vrátit, ač jsem to nikdy nedělal. A tringelt v hospodě snižuju na polovic. Mě zadarmo nedá nikdo nic, takže...
To je k nicemu i kdyz ja to taky delam. 200.40 - za vic neberu. Obchodnika tim ale nevytrestas. akorat se tak zdrzis, a nebo vytahnes kacku navic, pac pretahnes na 200.50 a natankujes za 201.40,-. Druhy hned v rade za tebou necha 10kc dyzko a tvuj korunovy trest pro obchodnika je 9x pokryt, tedy totalne bez ucelu.

Podle me jedina cesta jak to muzes ojebkat tady toto je skutecne maximalizovat vyuziti (elektro)kola a proste ten benzin nekoupit. A hotovo. At si ho kupuje kdo chce.. za kolik chce, je to jejich vec. To same u te FVE. Proste ty penize distributorovi pravidelne mesicne neodevzdam, protoze ho nepotrebuju.

Nejhorsi co muze clovek udelat je podlehnout komfortu (takzvane vse vyresite z pohodli vaseho gauce - v podstate tam muzete zustat a nemusite se ani hybat, staci jen platit, my vse vyresime - ideal) a vybudovat si zavislost. Dneska rano treba mrzlo. Sem se tak dival z okna na cele Napajedla, venku mrzlo a zadny kour z komina z ani jednoho baraku. Sem se zamyslel a rekl si .. Aha .. plyn, elektrika, plyn, plyn, elektrika.. A co kdyz to vypne (jakoze muze - majitel domacnosti nema moznost ovlivnit jestli plyn pujde nebo kolik bude stat - to muze distributor a ma to plne ve sve moci a toho ma v moci jeho dodavatel (treba gazprom) a ten ma v moci uplne vsechny takto zavisle distributory i ovcany - kdezto ja si muzu ovlivnit jestli mi pojedou krbovky nebo ne tak, ze si zajdu/nezajdu nasbirat popadane drevo a zadny distributor mi do toho nemele). Co ti lidi udelaji? Jsou v PRDELI. Budou muset taky nasbirat drevo a ve finale zjisti to co ja, ze zavislost je na 2 veci. Co kdyz to bude zdrazovat? Co ti lidi udelaji? Jsou v PRDELI stejne tak. Postupne zacnou odpadavat (jeden po druhem to prestane stihat platit - nekteri tu agonii prodlouzi nebankovni pujckou, cimz skocili) a donuti je to taky prehodnotit svou zavislost na systemu.

Nic jineho jim nezbyva. Ja uz ted vlastne 4 roky studuju a zkoumam, jake to je (a to jsem clovek co cely zivot vyrustal v panelaku). Je to nekdy krute, ale nekdy tezce nezavisle (ma to sva pro a proti, ale ty proti nejsou neresitelne, a clovek se musi naucit je zvladat v naproste pohode - priznavam ze se mam jeste co ucit a nektere veci zvladat - to musim jeste dopilovat - ale to se podda). Cim dal vic veci me prestava vadit, ze je tak drahych, a cim dal drazsich, protoze je prestavam potrebovat. Nejsem na nich zavisly. A tohle je ta nejvetsi hodnota - naucit se a umet byt nezavisly .. hodnota penezmi nevycislitelna.
Uživatelský avatar
jose
Příspěvky: 277
Registrován: pon zář 12, 2011 2:25 pm
Reputace: 12
Bydliště: Kvasice

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od jose »

Na vládu komunistů vzpomínejme jen ve zlém. V průměru se máme lépe a potraviny máme levnější. Viz. http://zpravy.idnes.cz/jak-se-zilo-za-k ... domaci_zep a http://www.zakomunistu.cz/
Tím nechci říct, že jsem spokojen se současným stavem věcí... :cry:
Měnič Xantrex XW6048; 0,5 baterie Tesla Model 3 (40 kWh)
joseff
Příspěvky: 810
Registrován: pon srp 08, 2011 9:55 am
Reputace: 31

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od joseff »

mypower.cz píše:Ja uz ted vlastne 4 roky studuju a zkoumam, jake to je (a to jsem clovek co cely zivot vyrustal v panelaku). Je to nekdy krute, ale nekdy tezce nezavisle (ma to sva pro a proti, ale ty proti nejsou neresitelne, a clovek se musi naucit je zvladat v naproste pohode - priznavam ze se mam jeste co ucit a nektere veci zvladat - to musim jeste dopilovat - ale to se podda). Cim dal vic veci me prestava vadit, ze je tak drahych, a cim dal drazsich, protoze je prestavam potrebovat. Nejsem na nich zavisly. A tohle je ta nejvetsi hodnota - naucit se a umet byt nezavisly .. hodnota penezmi nevycislitelna.
Naprosty souhlas. Zacatky byvaji tezke, je tolik otazniku. Clovek pak ale vidi, ze vyreseni kazdeho "problemu" ho posunuje kupredu. Postupne pak zjistujes, ze jsi cim dal vice v pohode, kazdym dnem je to lepsi, prichazi nove napady, nova vylepseni, clovek pak postupne prestava resit zbytecne chujoviny, ktere resi vetsina ostatnich lidi a soustredi se jen na to dulezite, neplytva tak energii (ani svou ani elektrickou:). A toto vsecho se jeste urychluje, kdyz narazis na spravnou komunitu na stejne vlne - diky mypower!:)
elli
Příspěvky: 20
Registrován: pát lis 18, 2011 8:43 pm
Reputace: 0

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od elli »

To by mě zajímalo, jak dlouho ještě budou všechno zdražovat než to bouchne.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od mypower.cz »

JiříK píše:Takže začnu dělat věc, o které jsem tvrdil, že se k ní nesnížím: Tankovat budu za XXX,40.
Prijedu si takhle dneska k unicornu mezi malenovicema a otrokovicema. Mam spoustu kovovych minci, tak tedy udelam z nich 100 CZK a natankuju a davam si pozor abych nepretahl.. Na displayi stojanu bylo 100.20. Fajn. Vratim stojan do puvodniho stavu po nacepovani benzinu, zavru vicko od nadrze, zkontroluju jeste jednou display na stojanu, jestli jsem nepretahl, kdyztak si vezmu korunu s sebou.. 100,20, korunu neberu, zkontrolovano.. Jdu k pokladne, platim a zenska na me 101. Ja: Jak 101. 100 ne ? Ona 101 .. ... Jdu se podivat ke stojanu a na displayi 100.50!!!!!! To je hukot toto... Zmetci.. Voni ti pretoci display abys proste zaplatil tu korunu navic a jeste z tebe delaji idiota! Ze ja sem si to nenatocil... ovsem kvuli korune .. cert to vem, ale fer to neni rozhodne vubec.

Odedneska na UNICORN zvysoka .... a jezdim o 150 metru vzdalenejsi MAKRO, kde mam benal o cosi levnejsi diky karte od MAKRA... fuuuuuuuuu .. :roll:
rob.brno
Příspěvky: 957
Registrován: sob čer 09, 2012 9:14 am
Reputace: 20

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od rob.brno »

mypower.cz píše:Odedneska na UNICORN zvysoka .... a jezdim o 150 metru vzdalenejsi MAKRO, kde mam benal o cosi levnejsi diky karte od MAKRA... fuuuuuuuuu .. :roll:
Já kupuju vždycky v tom Makru, jsou tam s kartou vždy cca o 30hal níž než ti vedle. NAvíc mám takový pocit, že MAkro bude mít i kvalitní benzín, respektive že jim nebude stát za to dělat nějaké prasárny s pančováním. Změnil se na stojanu (se změnou ceny) i objem natankovaného benzínu? Myslím, že údaj o objemu se měnit nedá a znamenalo by to spíš na nedokonalost měřiče.
strycekjara
Příspěvky: 90
Registrován: pát lis 02, 2012 2:56 pm
Reputace: 0

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od strycekjara »

Zdravím všechny..Také se snažím vymanit se se svou rodinou z tohoto zasr.. systému.Takže: velká samota u lesa :home: , FTV-letos rozšíříme z 1,4KW na 6 KW+1KW vrtule,vlastní neregistrovaná studna(před rokem 1950),kupuji od kamaráda les 3400m2-6000Kč + náklady na převod,dále máme pozemek 8800m2-ovocný sad+1000m2 pole.Letos přijdou slepice,ovce,a kačeny.Kdo by se s tím pořád sekal.Letní přebytky el.energie využijeme na ohřev vody.V zimě kombinovaný bojler.Jediný náklad je zatím na dřevo 500kč/metr a jednou za tři měsíce 320kč-plynová bomba 10kg na vaření.Jinak co se dá tak využíváme kachláče(zavařování,přitápění,...).Pak teda ještě ten zmíněný"levný "benzín-zatím pracuji :lol: takže se tam musíme nějak dostat.Naštěstí pracujeme u stejné firmy takže se to vyplatí lépe než autobusem.Do budoucna mám už něco v plánu(ohledně výdělku(prací)) tak doufám,že i od toho se osvobodím (dělat někomu kokota v kolbence) a budu se moci starat o pole,sad,zvířata,zeleninu a mé dvě lásky(moje milá s dcerou).Souhlasím s předchozími vyjádřeními ohledně vyhazování peněz z okna(do kapes) od těch našich dobrodinců.Doufám,že to dopadne dle našich plánů a budeme samostatná jednotka(mimo zdravotního,sociálního a daní(BOHUŽEL)).V podstatě co potřebujeme máme(elektrika,teplo,voda)Takže všem přeji ať se všichni dostanete co nejdál od spárů tohoto zkorumpovaného státu.S pozdravem. Pavel.
Čistý ostrov - Panely: Suntech 1440 Wp, Baterie: 400 Ah/24V (KPM 100)+150 Ah/24V (KPH 150), Regulátor: Midnite 150 classic standard, Měnič 2000 W čistý sinus, nabíjecí soustrojí AB-1P/30
Pan Taum
Příspěvky: 569
Registrován: sob úno 25, 2012 9:36 pm
Reputace: 25

Re: Rozloučení občana se státem: NEDÁM VÁM UŽ ANI KORUNU!

Příspěvek od Pan Taum »

Blahopřeji k perfektnímu důchodovému pojištění. Kam se hrabe druhý pilíř a podobné ptákoviny.

Odpovědět