Výroba olověných akumulátorů - inzerát

Olověné baterie, údržba, servis, dobíjení, rady, tipy, návody ...
Odpovědět
Saladin
Příspěvky: 3
Registrován: úte led 08, 2013 1:26 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Výroba olověných akumulátorů - inzerát

Příspěvek od Saladin »

Vážení přátelé!

Jsem prepper (http://www.preppers.cz) tedy člověk, který se připravuje na špatné časy. Jako elektrikář / revizák mám v naší osadě na starost elektřinu. Syslím olověné akumulátory, Bohu žel jen malé, gelové akumulátory, ale na druhou stranu, za necelý půlrok syslení jich mám už skoro tunu. :D

V naší osadě umíme ekologicky zlikvidovat olověné akumulátory a vytěžit z nich olovo. Protože naše energetická koncepce počítá s akumulací elektřiny, řešíme, jak se dobrat nových akumulátorů v případě, že už nebude kde je koupit.

Mám kontakt na jednoho opravdu starého pána, který dlouhá léta pracoval v podniku AKUMA a rád bych se s ním sešel a dozvěděl se o výrobě akumulátorů co nejvíce.


Je nám jasné, že námi vyráběný akumulátor bude technologicky o 40-60 let za současným stavem vědy a techniky, ale chceme to umět. Dokud budou k mání moderní akumulátory, budeme je nakupovat, ale chceme být připraveni na situaci, kdy je nebude možno získat. Raději akumulátor vzor 50 léta minulého století a žárovka, než smolná louče.

Hledám nadšence, kteří by byli ochotni se mnou spolupracovat na projektu konstrukce a výroby low-tech (opak High-tech) staniční baterie o kapacitě 100 - 1000 Ah. Mělo by se jednat o jednotlivé články, snadno repasovatelné, nejspíše ve skleněné nádobě.
Vladon
Příspěvky: 196
Registrován: pát pro 21, 2012 10:38 am
Reputace: 1

Re: Výroba olověných akumulátorů - inzerát

Příspěvek od Vladon »

O tom uz jsem taky uvazoval, o baterce kterou bych si vyrobil, nejspis z ploten jinych aku na vyhozeni,ale nemam bohuzel cas se tomu seriozne venovat. A navic olovo, to jak se jiste doctes je technologie pro solar nevhodna..

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek