Indispozice admina

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Indispozice admina

Příspěvek od mypower.cz »

Zdravim, tak jsem zpět, i když ideál to ještě není, ale je to lepší. Absolvoval jsem 3.6.2020 odvoz sanitkou a ještě následný pobyt na lůžku na neurologii ve Vojenské nemocnici v Brně, protože už se o nedalo snést. 4 sáčky fyziologického roztoku mi nacpali do žíly, 2x CT mozku, což je něco jak magnetická rezonance, jen ne magnetickým polem ale radioaktivitou jak u rentgenu. Trvá to o hodně méně než mag. res. a jednou to bylo s kontrastní látkou a nezjistili nic nobvyklého. Před několika hodinama mě propustili. Vše v pořádku. Co se týče mého nervového systému, jsem po všech testech v pořádku, funguju, ale na tu nespavost mám prášky na spaní.

No zřejmě bych si tipl, že to bylo dlouhodobým extrémním pracovním vytížením do toho s hlídáním 3letého synka kvůli koroně několik měsíců v kuse, páč nám zavřeli školku, a magnetická rezonance byla asi poslední kapka a mozek se rozhodl stávkovat vypnutím spaní, bolestí hlavy a teplotou až 39 st.c.

To bude ještě nějakou dobu trvat, než se to spaní zas zapne. Teplota je už normální, hlava už až tak nebolí ale už jsem zase 2 dny nespal, mám jiné léky na spaní a tak snad to dnes zabere. Tohle bych nikomu nepřál zažít takovou šílenou věc jako třeba 6 dní nespat po mag. resonanci, která má dle všeho být bezpečná, neinvazivní a ejhle, co to u mě spustilo za šílenost.

Zajímavost: před tím 3.6 2020 jsem se dopravil do Fakultní nemocnice u Svaté Anny v Brně na podobnou neurologii a bylo mi sděleno, že budu muset až 3 hodiny čekat. Jasně s hlavou jak střep a 6 dnů nevyspaný určitě. Bych se jim tam složil. Tak jsem to vzdal a jelo se do Fakultní nemocnice Bohunice opět v Brně a na opět podobnou neurologii, obrovská nemocnice jako "prase" a bylo mi sděleno, že na vyšetření budu čekat až 8 hodin. To bych tam zkolaboval totálně kompletně. Strašné, naprosto katastrofální zdravotnictví. Tak jsem to vzdal úplně a byl den doma. Následovala sanitka do Vojenské nemocnice, kde mě akutně vyšetřili na pohotovosti a propustili domů a za pár dnů jsem byl zpět už na lůžku. Sice vyhrožovali že budu taky čekat 3 hodiny, ale na lůžku jsem byl do asi hodiny včetně vyšetření a prvního CT. Je vidět, že v těch nemocnicích je sakra rozdíl a že na velikosti nezáleží. Vojenská je docela malá. Rozhodně o hodně menší než Bohunice a Sv.Anna.

::facepalm::

A toš tak.
dumi
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 8:38 pm

Re: Indispozice admina

Příspěvek od dumi »

Jestli nase zdravotnictvi povazujes za katastrofalni, doporucuji se jet nechat osetrti do USA, VB, a na vychod :-D Mirne zmenis nazor.

Co se tyce zdravotni pece mame jednu z nejdostupnejsich peci na svete. I kdyz to obcas holt trva.

Kazdopadne preji brzky navrat k normalu a pevne zdravi do budoucna
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
Vitek
Příspěvky: 1917
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: Indispozice admina

Příspěvek od Vitek »

dumi píše:Jestli nase zdravotnictvi povazujes za katastrofalni, doporucuji se jet nechat osetrti do USA, VB, a na vychod :-D Mirne zmenis nazor.

Co se tyce zdravotni pece mame jednu z nejdostupnejsich peci na svete. I kdyz to obcas holt trva.

Kazdopadne preji brzky navrat k normalu a pevne zdravi do budoucna

Ahoj vím o tom asi víc než většina lidí. procestoval jsem dost světa, od východu po západ nejhuř i bylo v thajsku v nemocnici na povinném odběru krve ( krevní skupina pro případ nutnsti) tam sem musel vysvětlovat co je sterilní jehla a že tu co maj v krabičce bez plastu volně sypanou si píchnout nenechám....

Každej kdo si stěžuje můžete zkusit okolní země a říkám Vám a to jsem byl asi v 30 světových zemích na projektech vždy 3 týdny venku a pak doma, že to co máme doma tak bysme na to měli být hrdí, a to náležitě. no a že se na vás ted nedostane neboť nemocnice se brání zuby nehty infikaci, lidi proberme se,

Já jsem hrdý na naše zdravotnictví, máme velmi profesionální a nejdostupnější péči - pokud máte pojištění tak máte většinu zdarma.
Hodně štěstí a zdraví všem!
Novo
Příspěvky: 20
Registrován: stř úno 19, 2020 9:32 am
Bydliště: Plzeň

Re: Indispozice admina

Příspěvek od Novo »

Vítku máte můj obdiv, co jste podstoupil. Osobně jsem rád, že vím jak funguje jen naše zdravotnictví a jinde jsem to absolvovat nemusel dosud.
unicast
Příspěvky: 1226
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Indispozice admina

Příspěvek od unicast »

V USA to záleži, jestli jdete do veřejné nemocnice pro plebs nebo do nemocnice pro platící pacienty (John Hopkins Hospital, Mayo Clinic apod.). V té prvé vás patrně čeká horší zážitek, než u nás, v té druhé naopak čekejte, že to půjde s minimálním čekáním, velkou mírou pohodlí, komfortem a službami s tím, co máme tady nesrovnatelnými, ale taky s patřičně vysokým účtem na konci.

U nás je to tak, že bychom za to zdravotní pojištění, co platíme (a ono není zase tak malé, pokud má někdo rozumnou výplatu a započtou se i odvody zaměstnavatele) chtěli všichni tu Mayo Clinic nebo JHH. Taky je trochu problém, že úroveň péče i doprovodných služeb je stejná, ať už jste státní pojištěnec za devět stovek nebo platíte ze svého třeba deset tisíc. To se pak nelze divit, že optimalizuje, kdo jen může (ostatně totéž platí v ještě větší míře i pro sociální pojištění).

Jinak mne těší, že je adminovi lépe.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Indispozice admina

Příspěvek od mypower.cz »

Vitek píše:Ahoj vím o tom asi víc než většina lidí. procestoval jsem dost světa, od východu po západ nejhuř i bylo v thajsku v nemocnici na povinném odběru krve ( krevní skupina pro případ nutnsti) tam sem musel vysvětlovat co je sterilní jehla a že tu co maj v krabičce bez plastu volně sypanou si píchnout nenechám....

Každej kdo si stěžuje můžete zkusit okolní země a říkám Vám a to jsem byl asi v 30 světových zemích na projektech vždy 3 týdny venku a pak doma, že to co máme doma tak bysme na to měli být hrdí, a to náležitě. no a že se na vás ted nedostane neboť nemocnice se brání zuby nehty infikaci, lidi proberme se,

Já jsem hrdý na naše zdravotnictví, máme velmi profesionální a nejdostupnější péči - pokud máte pojištění tak máte většinu zdarma.
Hodně štěstí a zdraví všem!
Ahoj Vitku, jasně že najdeme vždy státy kde může být mnohem hůř. Třeba v KLDR to budeš mít asi rychlé, tam tě rovnou zastřelí. Nicméně já tak nějak srovnával nemocnice v ČR s nemocnicemi v ČR. V jiném státě jsem se s tímhle svým sračkolem léčit nebyl, takže cizí státy bych do toho ani netahal, navíc platím pojištění v ČR, takže srovnávám jen to co si platím. Když se omezíme na tohle měřítko v rámci ČR je vidět, že v té rychlosti prostě rozdíl je a příště prostě vím kam nejít, kde mají těžké personální nedostatky a kam naopak jít. Pořád v ramci ČR.

Jinak říct že máme téměř vše co se zdravotnictví týče zdrarma a následně říct pokud máme pojištění... inu není zdarma. Mluvme prosím na rovinu a o věcech tak jak jsou. Je právě za to pojištění plus doplatky. Onehdá mě hodně vytočil například ředitel ČT Dvořák s jedním totálně lživým článkem na lupa.cz, že ČT vysílá zdarma. Lže jak když tiskne, typický fake news na lupě. Vysílá za povinně placenné koncesionářské poplatky. To ostatní televize nemají a tak lze říci, že vysílají skutečně z pohledu diváka zdarma. Ve skutečnosti vysílají za peníze někoho jiného, tedy inzerentů, kteří tam ty peníze sypou dle své dobrovolné vůle, nikoliv povinně jako my koncesi. Jejich reklamy mě nic nestojí krom času a ten tam trávit nemusím, kdežto koncesi platit musím ať se na to dívám nebo ne.
Uživatelský avatar
vlkazajac
R.I.P.
Příspěvky: 3481
Registrován: úte čer 11, 2013 10:40 pm

Re: Indispozice admina

Příspěvek od vlkazajac »

Je to tak mnohotvárne, že súhlasím ohľadne úrovne nášho zdravotníctva s Vítkom aj s adminom. Je fakt, že prístupné a aspoň nejako organizované zdravotníctvo s odborným personálom je voči polovici sveta naša výhra. Ale... Je tu aj osobná skúsenosť, keď ma v ťažkej chvíli ráno pred 7:00 chlap z pohotovosti neriešil a odporučil mi čakať na obvoďáka. Po 1 aj 1/4 hodine, keď som sa už vyvracal z podoby a nevládal som ani stáť a žena ma vláčila na vozíku po špitále, obvoďák pokrčil ramenami a povedal - ja neviem, čo vám je, choďte domov a keď vám bude horšie, príďte znova. !!!! Bol som neodbytný ( mal som povoz )) ) a dostalo sa mi účinnej pomoci o 13:30.
Druhá skúsenosť - pred ťažkou operáciou mi z profesionálneho pracoviska prišiel rozbor krvi s opačným Rh. To správne som si našťastie pamätal ešte z čias, keď som darovával krv.
Tretia sprostredkovaná skúsenosť - doktorská lobby starých pánov nechcela pripustiť mladú a nadanú doktorku ( susedku ) k príležitostiam a "vytierala si" s ňou nočné služby. Dnes žije a pracuje v Afrike a má tam rodinu.
Záver - blbci sú všade, treba ich odhaliť a vyhnať. Chce to hodne úsilia.

Čo sa týka televízie - je to už taký obrovský hnus, že ju nesledujem a stále viac som alergický proti amerikanizácii, ktorú komercia prináša. Mám niekedy dojem, že iba ja som akosi mimo, sorry.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Indispozice admina

Příspěvek od youda »

Ahoj Admine, vítej opět zpátky!

Díky, že ses s námi podělil o anamnézu i odhad příčiny. Tomu zničení z přepracování bych docela věřil. A mám takový dojem, že podobných případů teď bude víc, jen příznaky se můžou lišit. Trčet několik měsíců doma, ať už s ratolestí, s celou rodinou, nebo sám, to je docela na palici. A pokud se do toho přidá aktuální mikromanagement v práci, tak pak člověk přemýšlí nad tím, jestli má skočit z Nuselského mostu hned, nebo až po napsání dopisu na rozloučenou.

Vtipné je, že současná doba, kdy hodně ajťáků a korporátčíků zůstává na homeoffice, způsobuje zajímavý pracovní úkaz:
  • A) Pokud je někdo lempl, tak se má úplně snově. Nikdo po něm nic nechce, a jelikož ho už nikdo ani nepotkává na pracovišti, tak na něj postupně všichni spolupracovníci zapomenou. Tím pádem už nedostává úkoly ani od těch kolegů, kteří jeho "kvality" ještě neznají. Lempl si tak v klidu lepí modely ze sirek, ryje zahrádku, nebo se válí u domácího bazénku. Občas mrkne do majlu a odkliká nějaké incidenty z helpdesku. Na konci týdne vyplní excel, kde všechny buňky vybarví na zeleno a má hotovo.

    B) Pokud byl někdo užitečný pracant, má teď úkolů nad hlavu a neustále se na něj sypou další. Do toho navíc přicházejí stupidní nápady managerů na pořádání online akcí a webinářů. To přece, aby na nás zákazníci nezapomněli, že? Logicky, všechny tyhle věcy, které se dříve nedělaly, spadnou právě na hlavy pracantů. Lempl dostane na starost maximálně to, aby všechny akce sepsal do excelu, kterým se jeho šéf pochlubí na manažerském videocallu se svým nad-šéfem.
Dalším aspektem je, že na snížený pracovní výkon lempla (který, jak jsme si řekli, nyní nedostává žádné úkoly), si nikdo nebude stěžovat. Pracant naopak, pokud se začne pod aktuálním náporem hroutit, tím určitě nasere všechny okolo. A to pak pro něj může být ta poslední kapka, po které už jsou řešením jen výpověď, rozvod a přestěhování do sanatoria MUDr. Chocholouška.

Docela by mne zajímalo, jak současná situace působí na živnostníky. Můžete se někdo podělit?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Indispozice admina

Příspěvek od youda »

S tou zdravotní péčí u nás je to těžké...

Hodně lidí žije v přesvědčení, že česko-slovenské zdravotnictví je nejlepší na světě. A tedy, že pokud je na dovolené v Mexiku začne bolet zub, tak řešení je vytrpět to až do konce a ten kaz si nechat vyvrtat tady.
Jenomže to, je fakt mýtus, který se nám do hlavy snažil nacpat hlavně minulý režim.

Pokud máte peníze, tak v každé zemi světa můžete navštívit moderní lékařská pracoviště, se špičkovými odborníky. A v tom Mexiku, nejen že vám opraví a vybělí chrup, ale klidně si můžete nechat i přebrousit oči laserem. Když to bude v Brazílii nebo Thajsku, tak vás navíc i přeoperují ze škaredého chlapa na hezkou ženskou.

Výhodou (a zároveň i prokletím) česko-slovenského zdravotnictví je, že každý občan může dosáhnout na téměř libovolnou léčbu, aniž by musel, byť jedinou vteřinu, přemýšlet nad její nákladností a smysluplností.

Takže léčíme feťáky, kuřáky a alkoholiky. Zachraňujeme obrovské množství předčasně narozených dětí a dětí s extrémními vrozenými vadami. V tom horším případě budou mít zničený život jak tyto děti, tak i jejich rodiče, kteří se o ně budou muset starat 24/7 do konce života a v novinách žebrat o finanční pomoc. V tom lepším případě to dopadne tak, že děti budou v pohodě, akorát že daný gen či postižení se přenese na jejich potomky. Vím, že to zní hrozně, ale velkou částí toho co děláme, jsme zcela popřeli přirozenou evoluci.

Operujeme kolena, kyčle a páteře zničené v zaměstnání. Prací zničeným důchodcům předepisujeme pytle prášků na srdce, na tlak, na ředění krve, na dechové obtíže, na spaní, na bolest, na prostatu, na erekci, na předčasnou ejakulaci. Ženám už od mládí předepisujeme hormonální antikoncepci, aby nebyly těhotné a mohly budovat kariéru. Ve věku babiček je pak posíláme na IVF kliniky, kde do nich pereme další hormony, aby mohly mít první dítě.

Abysme tenhle nesmysl mohli financovat z vybraných daní a pojištění, musí se neustále zvyšovat odvody a posunovat hranice odchodu do důchodu. Tím se ale, logicky, lidské tělo opotřebovává ještě více. Připravte se na to, že v průběhu dalších let tak stále větší část populace bude vyžadovat doživotní medikaci. A co ty tuny léků, jedů a hormonů, vyloučených v moči, udělají s životem v řekách a oceánech, to nevíme vůbec.

Aby Ponziho schéma nespadlo, ustavují se limity v úhradových vyhláškách, komise a doporučení, což má několik efektů:
  • Lékařská pracoviště musí pacienty odmítat, protože by, kvůli limitům úhrad, nedostaly zaplaceno.
  • Žádné veřejné pracoviště nemá zájem o reklamu, protože pacientů má více než dost a doktorů málo.
  • Vytváří to krásný prostor pro korupci.
  • Solventní pacienty si doktoři cíleně odčerpávají na svoje soukromé kliniky, takže veřejná pracoviště přicházejí o druhotný zdroj příjmů. Samozřejmě, v případě větších komplikací, se daný pacoš elegantně přehodí zpět na veřejné pracoviště.
Pro obyčejného člověka pak nastávají poměrně paradoxní situace:
  • Pokud mám dostat zánět slepého střeva, rakovinu plic, konečníku, nebo mi roste nádor na mozku, tak je opravdu požehnáním, jsem-li občanem ČR/SK.
  • S useknutou rukou krvácím v čekárně na pohotovosti hodinu, protože přede mnou je fronta těch, co dostali vosí žihadlo (léto), nebo se jim zasekla v krku kost z kapra (zima).
  • Pokud nejsem smrtelně nemocný a jenom je mi z neznámého důvodu fakt dost blbje, tak jsem v pr*eli. Než se zjistí, co mi doopravdy je, a nasadí relevantní léčba, tak už nemoc přejde do neléčitelného stádia.
  • Samozřejmě, zubaře je nejlepší platit si soukromého.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz