FVE ve vyssich polohach

Nezařaditelné
Uživatelský avatar
lwq
Příspěvky: 465
Registrován: úte dub 10, 2012 10:42 pm
Lokalita: Mělník
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8550
Kapacita baterie [kWh]: 32
Bydliště: MistyMountain

FVE ve vyssich polohach

Příspěvek od lwq »

Kdyz tak vidim aktualni mereni z FVE Breznik a Marsov, tak specialne na podzim/jaro by se velmi hodilo mit nejake ty FVE i ve vyssi polohach, nad urovni inverze.

Vyhody FVE jsou zrejme, treba oproti bezne uvazovanym VTE. FVE muze byt i velmi nenapadna ... :yes: *batt*
drama
Příspěvky: 999
Registrován: čtv črc 28, 2011 12:01 pm

Re: FVE ve vyssich polohach

Příspěvek od drama »

Já myslím, že si nepomůžete. Sice budou období kdy tam slunce bude, ale celkově je nahoře více oblačnosti. Hlavně tam ale budete muset být a odhazovat sníh, škrábat námrazu atd. Sledujte http://hydronet.cz/content/cz/Katalog.aspx konkrétně Vrbatku a Lysou.
rongic
Příspěvky: 18
Registrován: pon srp 08, 2011 6:57 pm
Bydliště: Trutnov

Re: FVE ve vyssich polohach

Příspěvek od rongic »

Je fakt, ze nad urovni inverze to je parada, kdezto na Brezniku, kde zatim nejsou panely zapadany snehem mam elektriky habadej, prakticky kazdy den je plne nabita baterie. Na druhou stranu v Marsove, kde poradny Slunce bylo tak pred mesicem toho moc nevyrobim a baterie musim dobijet na dalku nabijeckou z DS, za tyden se tam z toho jednoho panelu jeste nevyrobilo ani 0.5 kWh. No co se da delat :-)

Jinak az bude kloudne pocasi a bude mozne nainstalovat technologii, tak bude kompletni mereni FVE z Nemecke strany Sumavy v cca 1300 m n.m... bude to 1ks 103 Wp amorf (smer cca 170° ale bude hodne sklopen - pridelan do skaly :-) ), MPPT BKE regulator a 150 Ah baterie. Tak uvidime :-)