kodl69 píše:Když to vezmu kolem a kolem, tak ta kovová konzola končí někde 3cm od parapetního plechu, a od toho plechu ji odděluje OSB deska a centimetr (dva?) polystyrénu, příp. montážní pěny. Ale tohle je v podstatě neřešitelný, na leckerejch stavbách je napojení parapetního plechu, okna, izolace a nosné stěny fakt tragický.
Byl jsem i v domě, kde se oddělila parozábrana na stropě od zdi, a vzniklá škvíra na termokameře ukazovala -2°C z interiérové strany (venku -15°C), stejně jako některý spáry uvnitř vedle oken. firmy, co montují okna tam žádnou parozábranu nedávají, dyť předse stačí montážní pěna... Ale každýho věc...
P.S co jsi dával mezi polystyrén a okno z venkovní strany? kompri pásku, nebo něco sofistikovanějšího?
Vidíš na termosnímku nějaký tepelný most konzoly? Já jsem ho nenašel i když jsem tento detail pečlivě prohlížel. Zdá se mi tento detail řešitelný podstatně lépe než jiné a složitější případy.
Z venku je kompri páska a odlamovací lišta na zakončení hrany fasády. Zevnitř je zaříznutá pěna na ní nějaký speciální lak a je to pojištěno delta páskou. OSB jsou zalakovaný zastěrkovaný a překrytý EPS. Při měření jsme dosáhli při blowerdoor testu hodnotu 0,26.