brumlaj píše: Ano Dreamboxi, ale pokud za trafem vezmeš jeden jeho vývod a například kvůli proudovému chrániči, nebo kvůli uzemnění pólu amorfů jej spojíš s PE, pak máš opět soustavy spojeny. Nespojíš-li, jsi v pohodě. Ještě pro
Abramse, hned jak jsme se podivili nad tichem, tak je z ní
největší medvědobijka za práva ovčanů. A pak že neslyšíme trávu růst.
Zdravím ,
takže máme snad brát na vědomí , že PEN alias zem po které musíme chodit je nedílnou součástí a vlastnictvím distribučních sítí za jejichž používání (ať čtyři dráty , dva dráty či jen jeden drát ) jsme povini platit ? Nemohu si pomoct , ale to by znamenalo že celá zem patří distributorům

.
Zem / PEN dle mého názoru není unikátní částí el. ditribučního vedení na úrovni fáze/í

spoplatněná práce se koná jen za přítomnosti fáze či mezi fázemi . Samotná PEN žádnou práci nekoná , žádnou spoplatnitelnou práci nelze změřit

tudíž nelze za její nečinost vybírat bakšiš ! Nebo se snad distributorům el. platí za zemění blesko-svodů ?
Za směrodatné považuji číselníky na DS hodinách

... dokud budou respektovat fyzikální zákony a né zřitivýcucy nějakých ouředníčků

.
Alenka bude zítra v telce v pořadu "Máte slovo" od 21:15 na ČT1 ... jsem zvědav co bude krákat - jestli jen již známé či utrousí-li nějaký další hlod

.
K zmíněnému článku - nejedou při jeho čtení jsem viděl analogii s prohlášením prezidenta ČSSR o stabilní měně ... a následující den

... já to na vlastní kůži nezažil , ale z vyprávění pamětníků mám pokaždé husí kůži

.
Elektronům zdar