Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 2:37 am
Marcus81 píše:Nie, ja to chcem hlavne vyskusat ak to bude fungovat a potom chcem na to napojit MPPT SmartSolar a BMV-700 do USB hubu. Niekde som nasiel navod ze to cez toto funguje, myslim ze tu aj o tom niekto pisal, ze sa mu paci ako mu to vsetko v USB hube pekne blika![]()
Pokial to fungovat bude aj mne, vzdy je to lacnejsia alternativa za par supov ako kupovat drahy kabel VE.direct z Neosolaru
ViktorVlna píše:Komunikuje tá vecička? Potrebujem len znížiť ochranné napätia, ak kábel stojí 30€, potom +20€ za bluetooth a apku v monile mi prišlo už prežiteľné. @Marcus nechcel by si sa tej veci zbaviť? 40 dní sa mi moc nechce čakať + to pájkovať.
PavelR píše:Marcus81 píše:Nie, ja to chcem hlavne vyskusat ak to bude fungovat a potom chcem na to napojit MPPT SmartSolar a BMV-700 do USB hubu. Niekde som nasiel navod ze to cez toto funguje, myslim ze tu aj o tom niekto pisal, ze sa mu paci ako mu to vsetko v USB hube pekne blika![]()
Pokial to fungovat bude aj mne, vzdy je to lacnejsia alternativa za par supov ako kupovat drahy kabel VE.direct z Neosolaru
to jsem psal ja. Pekne to blika stale![]()
Pouzivam dle fotky https://www.ebay.com/itm/6pin-FTDI-FT23 ... ctupt=true
tyto ftdi predodniky - podle fotky to vypada stejne dekl je prusvitny a RX a TX maji ledky coz je fajn ze vidis ze se neco deje.
Original USB - Ve.direct kabely stejne tak USB - Ve.bus .... a vubec vsecko od victronu jsou izolovany prevodniky pac jednak jsou datovy signaly vztazeny ke gnd - u Ve.direct (obycejnej uart na 19200baud - rs485 by byla vhodnejsi) a kdyby byl problem ve vykonovych gnd tak to zacne odparovat med na dps. Druhak jsem ve sve blbosti tento prevodnik pripojil na bluesolar a PC za PJ a nastalo odpareni cesticky a destrukce prevodniku. (regl to teda prezil). Nebo naprimo ale jedine notebook z baterky - jehoz sasi je potencialove v lufte - nepolozit na uzemenou vec - pokud ten notas neni celoplast ....
Vyreseno - za par korun jde koupit jak psal kodl69 v jinem vlaknu cely modul izolace, ja to poresil dvouma optoclenama s totem vystupem taky za par korun. Toto resi i to ze victronregly maji a vedirect 5V ttl a BVM ma 3,3V ttl.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků