Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon lis 19, 2018 6:04 am


Sháním specifický měnič

Další

Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » sob bře 15, 2014 6:42 pm

Zdravím :)

Sháním DC/DC měnič, nejlépe s těmito parametry:
Input : 5-50V
Output: 5,12,19,24V, až 5A

Ví někdo o něčem takovém?

předem dík
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod FRSO » sob bře 15, 2014 6:56 pm

Zdravím, toto by nestačilo, je to sice od 12V, proud 10A, na EBAY taky něco bude a levněji, chce to pohledat......
http://shop.mypower.cz/m-ni-dc-dc-12-60 ... v-10a-2294
FRSO
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » sob bře 15, 2014 7:18 pm

Právě že ne, potřebuji input od 5V, spíš bych slevil na 5-30V.

Jinak to potřebuji k solárnímu(ím) rozkládacím panelu(ům) , pro outdoor.
Panely jsou různé, dávají od 5V až do 25V, a dá se to i zdvojit. Tyto panely se většinou nedají používat napřímo, musí být nějaký měnič.
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod mixman » sob bře 15, 2014 8:12 pm

Zdravim,

na co konkretne ma sluzit ten menic ?

nieco take by nestacilo ?
http://www.ebay.co.uk/itm/LM2577-Adjust ... 3ccf73eb50

alebo

http://www.ebay.co.uk/itm/3-5-to-30V-10 ... 1c39b86b72
*sun* :arrow: ::pv:: :arrow: *batt* :arrow: :home: :arrow: :comp:
Uživatelský avatar
mixman
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř čer 26, 2013 12:50 pm
Reputation: 14

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » sob bře 15, 2014 8:42 pm

Píši to výše na co to potřebuji. Input - jeden nebo více solárních panelů, output - různá zařízení, třeba i netboook, notebook, autobaterie, atd.

Tudíž bych opravdu potřeboval input 5-50V.
A ještě jsem na něco zapomněl: ten měnič by měl mít i ochranu ( toho prvního linku není žádná).
A u toho druhého linku: "the input must be less than or equal to the output voltage", což je špatně, já totiž potřebuji např. input 12V a output 5V (a pokud možno i naopak).
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod dedo » ned bře 16, 2014 6:50 am

Keď už ste "zľavili" na vstupnom napätí, skúste buck-boost menič
http://www.ebay.com/itm/290908894576?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649.
U mňa fungujú dva už vyše dva roky.
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 233
Registrován: čtv zář 22, 2011 9:33 pm
Bydliště: SK
Reputation: 10

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod dracekvo » ned bře 16, 2014 8:27 am

jenže když na panelech bude 5V, tak jejich výstup bude tak malý, že to nemá cenu ani provozovat. Nenabije to ani mobil. Co tak použít regulátor na 12V a pak nějaký NTB DC DC adaptér?
2850Wp, 500Ah LiFePO 48V - rozebráno, odstaveno. Měnič PJ 5000W 48V od matěje na prodej
eauto Peugeot ION 2012, koupeno 2018 58 tis km, nyní 60 tis km
dracekvo
 
Příspěvky: 1007
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm
Reputation: 52

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » ned bře 16, 2014 8:43 am

dedo: díky za tip, tomu se to už blíží. Ale já opravdu potřebuji od těch 5V. Ještě by mě zajímalo, jak se u této věcičky nastavují vstupní a výstupní hodnoty, počítám, že ne vše jde přesně docílit přes dané konektory. Co třeba vstup 12V a výstup přesně 19V?

Případně bych mohl slevit i takto:
Input : 5-24V
Output: 5,12,19,24V, až 5A
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » ned bře 16, 2014 8:51 am

dracekvo: těch 5V opravdu potřebuji (nemusí to být zrovna ze solárního panelu).
Z toho tipu, by to druhé bylo tady, ale potřeboval bych konkrétní tip na ten "regulátor na 12V". Omlouvám se, ale jsem laik.
V tomto případě, tedy kdybych zakoupil tento NTB adaptér, tak bych poptával tento měnič:
Input: 5-50V
Output: 12V, až 5A
Samozřejmě s ochranou a aby vstupní napětí mohlo být menší než výstupní.


Ale jinak pro mě by bylo nejlepší to původní poptávané řešení s danými parametry, které uvádím v prvním příspěvku, kompaktní zařízení vše v jednom.
Naposledy upravil stani dne ned bře 16, 2014 9:08 am, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » ned bře 16, 2014 8:58 am

Jinak mě mrzí, že toto vlákno bylo přesunutu sem, do Bazaru. Spíše mělo zůstat tam, kde předtím původně bylo, kde je přímo rubrika DC-DC měniče. Je tam např. úplně podobné vlákno Menič pre notebook...
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod dedo » ned bře 16, 2014 9:13 am

...jak se u této věcičky nastavují vstupní a výstupní hodnoty...

Vstup nie je prečo nastavovať a výstup sa reguluje trimrom.
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 233
Registrován: čtv zář 22, 2011 9:33 pm
Bydliště: SK
Reputation: 10

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » ned bře 16, 2014 9:34 am

dedo píše:Vstup nie je prečo nastavovať a výstup sa reguluje trimrom.

Jasně, teď mě to také napadlo, vždyť píšu, že jsem laik. :P
A regulace tím trimrem u této věcičky probíhá jak? Prostě se jen přidává nebo ubírá (a hodnoty je třeba kontrolovat voltmetrem), anebo jsou tam přednastavené hodnoty (pokud ano, jaké)?
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod mixman » ned bře 16, 2014 9:40 am

Ak chcete regulovatelny DC/DC tak vacsinou nema ziadnu pevne prednastavenu hodnotu. Hodnota sa proste nastavi trimrom na pozadovanu, tak ze sa meria vystup voltmetrom.
*sun* :arrow: ::pv:: :arrow: *batt* :arrow: :home: :arrow: :comp:
Uživatelský avatar
mixman
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř čer 26, 2013 12:50 pm
Reputation: 14

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » ned bře 16, 2014 9:51 am

mixman píše:Ak chcete regulovatelny DC/DC tak vacsinou nema ziadnu pevne prednastavenu hodnotu. Hodnota sa proste nastavi trimrom na pozadovanu, tak ze sa meria vystup voltmetrom.


Hmm, tak to je právě špatné. Přeci nebudu pořád sebou někde tahat voltmetr. Takovéto řešení je dobré zřejmě na doma, na pevně nastavenou hodnotu. A ne třeba do terénu, nebo prostě všude tam, kde potřebuji často jiné výstupní napětí.
Proto také v úvodním příspěvku píši 5,12,19,24V.
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod mixman » ned bře 16, 2014 9:57 am

to by sa potom k tomu menicu hodil maly V-meter (23x15x10mm) ako napr. Obrázek

http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-DC-2-5-3 ... 5d4a502885

a to by podla mna az tak nevadilo, dalo by sa to nastavovat aj v terene podla aktualnej poziadavky.
*sun* :arrow: ::pv:: :arrow: *batt* :arrow: :home: :arrow: :comp:
Uživatelský avatar
mixman
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř čer 26, 2013 12:50 pm
Reputation: 14

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod tomas » ned bře 16, 2014 10:09 am

stani píše:dedo: díky za tip, tomu se to už blíží. Ale já opravdu potřebuji od těch 5V. Ještě by mě zajímalo, jak se u této věcičky nastavují vstupní a výstupní hodnoty, počítám, že ne vše jde přesně docílit přes dané konektory. Co třeba vstup 12V a výstup přesně 19V?

Případně bych mohl slevit i takto:
Input : 5-24V
Output: 5,12,19,24V, až 5A



Input Voltage: DC 4-32V
Output Voltage: DC 0.8-32V
Output Current: 8A (MAX) peak 10A
Zvyšuje i snižuje: Auto Step-Up Step-Down
http://www.aliexpress.com/item/20pcs-DC ... 37588.html
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1685
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 59

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » ned bře 16, 2014 10:34 am

mixman píše:a to by podla mna az tak nevadilo, dalo by sa to nastavovat aj v terene podla aktualnej poziadavky.

Tak to tedy už opravdu ne. To bych mohl sebou tahat rovnou bastlířskou brašnu plnou "krámů" :D

To samé odkaz od tomase: to má "adjustable" output, ale pomocí šroubku - navíc takováto věcička musí pak přeci přijít do nějaké krabičky, a těžko budu někde shánět nějakou vhodnou, nebo snad dokonce bastlit, aby tam byl otvor pro šroubovák na ten šroubek, zároveň aby bylo vidět na kontrolku a přístup ke konektorům.

Takže touhle cestou tedy prosím ne. ;)

Buď řešení které poptávám v úvodním příspěvku, tedy něco kompaktního, použitelného kdekoli(tedy žádný polotovar), popř. jsem ochoten (i když velmi, velmi nerad) slevit na řešení s tím NTB adaptérem a k tomu pasujícím (opět žádný polotovar) měničem, jak píši výše.
Něco jiného, mimo těchto dvou možností, nemá význam.
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod tomas » ned bře 16, 2014 11:24 am

Tak to si budeš muset asi u někoho nechat udělat na zakázku, třeba i z těch polotovarů co jsme ti tu nabídli. Protože nic tak specifického a zároveň univerzálního v sériové výrobě asi neexistuje. Proto se vyrábí tyto polotovary a každý si je může odsadit do potřebných přístrojů, projektů atd... případně je upravit podle potřeby. Je to jen otázka ceny, když si to zaplatíš, tak to budeš mít přesně podle tvých přání.

Tak si ty DC/DC měniče kup 4 kusy. Na jednom doma nastavíš 5V. Na dalším 12V atd...,19, 24V. Šroubky zakápneš voskem (barvou atd..) připojíš potřebné konektory, dáš to do nějakých krabiček (případně vše do jedné velké krabice) s popisem 5V, 12V, 19, 24V a máš to vyřešené ne? Pokud by ti stačil jeden kus DC/DC měniče tak by ten trimr šel myslím nahradit přepínačem s pevným odporovým děličem a tím si přepínat potřebné napětí. A když to nesvedeš ty, tak si na to budeš muset někoho najít.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1685
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 59

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod stani » ned bře 16, 2014 11:53 am

A co toto?
Uživatelský avatar
stani
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob bře 15, 2014 4:39 pm
Reputation: 0

Re: Sháním specifický měnič

Příspěvekod LIX » ned bře 16, 2014 12:03 pm

Nespočetne vela dobrých nápadov a ty ich len tak zavrhneš lebo niesi schopný dať si výrobok do krabičky? Ak niečo chceš treba prejaviť aj patričnú snahu. Proste si kúp to čo navrhuje tomas a daj si tam spraviť prepínač na napätia s odporovým deličom. Nič lepšie a jednoduchejšie nenájdeš a ani nevymyslíš. A ak nemáš ani štipku snahy urobiť si to sám tak si nájdi v okolý neakého schopného elektrotechnika a daj mu to spraviť.
Povedať že si laik vie každý, treba sa pozrieť na "laikov" čo tu majú postavené elektrárne, dokázali to aj keď boli laici.
LIX
 
Příspěvky: 589
Registrován: pon črc 30, 2012 2:43 pm
Reputation: 9

Další

Zpět na Měniče napětí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'