Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob led 23, 2021 11:47 pm
FRSO píše:Já nechápu proč si kupovat lifepo4 z Chiny a strachovat se, když se dají koupit české LIFEPO4 u nás a v lepším provedení-kovový obal, atd.
radot píše:Batérie v kovovom obale sú totálny oser. Sú to používané a opravené batérie znova uvedené do prevádzky.
radot píše:Batérie v kovovom obale sú totálny oser. Sú to používané a opravené batérie znova uvedené do prevádzky.
radot píše:To je pravda iba čiastočne. Všetky, podotýkam všetky batérie ktoré sa posielajú do Číny na recykláciu vôbec neskončia na recyklačnej linke s výnimkou úplne mŕtvych článkov. Následne sa tieto články iba dajú do obalu, ktorý má vyzerať ako nový a napr. 100Ah batérie sa znovu predajú ako 50Ah, následne v druhej iterácii ako 20Ah a potom tretí a štvrtý raz sa implementujú do zariadení kde netreba garantovať kapacitu. Smutné ale je to fakt. Môj partner v Číne mi to vysvetlil, že my to musíme robiť (nariadenia Činskej vlády) ale seriózni predajcovia takéto batérie predávajú len na vnútornom trhu. Takých predajcov je však málo. No a nie celkom súhlasím s názorom že kúpiť od výrobcu je jediné spoľahlivé riešenie.
Dôvodov je hneď niekoľko:
- spoločnosti dopĺňajú vlastné portfólio produktami tretích strán a predávajú ich pod vlastnou značkou (OEM) a ani zďaleka to nemusí znamenať že garantujú kvalitu
- malá, začínajúca firma môže mať TOP ponuku ale áno, nemusí byť preverená
- dodávateľ surovín pre výrobu batérií má nižšie ceny batérií než samotný výrobca (barter)
radot píše: Všetky, podotýkam všetky batérie ktoré sa posielajú do Číny na recykláciu vôbec neskončia na recyklačnej linke s výnimkou úplne mŕtvych článkov. Následne sa tieto články iba dajú do obalu, ktorý má vyzerať ako nový a napr. 100Ah batérie sa znovu predajú ako 50Ah, následne v druhej iterácii ako 20Ah a potom tretí a štvrtý raz sa implementujú do zariadení kde netreba garantovať kapacitu. Smutné ale je to fakt. Môj partner v Číne mi to vysvetlil, že my to musíme robiť (nariadenia Činskej vlády)
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků