Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je čtv črc 19, 2018 10:53 am


arduino - nákup

Automatizace, řízení, měření, logování a programování s využitím platformy Arduino.
PředchozíDalší

Re: arduino - nákup

Příspěvekod 007ToMMaS » pon led 07, 2013 12:09 pm

to už skorej tak niekde k TV na hranie... si myslím že arduino je vhodná voľba preto lebo je pre neho veľa komponentov rôzneho druhu a tak isto aj vývojových prostriedkov :) Taká otázka mám doma displej 16x2 z tlačiarne nejakej konektory má tak isto ako displej pre arduino ale je riadený zaporným polom , pričom displej je arduina je riadený kladným polom? či sa mýlim?
007ToMMaS
 
Příspěvky: 846
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm
Reputation: 10

Re: arduino - nákup

Příspěvekod lwq » pon led 07, 2013 12:23 pm

007ToMMaS: jde spis o to co za cip ten displej ma ... Aby to bylo kompatibilni. Zapojit to jde oboji, akorat se pripadne budou negovat vystupy (napriklad kdyz sem koupil spatnou 7-segmentovku) ...
Uživatelský avatar
lwq
 
Příspěvky: 341
Registrován: úte dub 10, 2012 9:42 pm
Bydliště: MistyMountain
Reputation: 1
 
  • 0


Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » ned bře 03, 2013 10:23 pm

Dobrej, chci se zeptat na toto: http://mjlorton.com/forum/index.php?topic=68.0
Je tam někde nákres DPS ? (např. eagle) Protože to tam nemůžu najít a kde je kód pro nahrání programu ? Nebo se za to musí platit? Dík.
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod 007ToMMaS » ned bře 03, 2013 10:31 pm

Tu http://www.timnolan.com/index.php?page=arduino-ppt-solar-charger je kód aj schéma. Plošný spoj neni problém navrhnúť. Prípadne ak by ste si dali urobiť plošák tak na to stačí aj schéma síce to je drahšie ale je to "profesionálne".
007ToMMaS
 
Příspěvky: 846
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm
Reputation: 10

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » ned bře 03, 2013 11:09 pm

007ToMMaS píše:Tu http://www.timnolan.com/index.php?page=arduino-ppt-solar-charger je kód aj schéma. Plošný spoj neni problém navrhnúť. Prípadne ak by ste si dali urobiť plošák tak na to stačí aj schéma síce to je drahšie ale je to "profesionálne".


Díky, tam jsem už koukal, ale já bych chtěl tu verzi s lcd a ještě to má logování na net. Píše že právě na tom schématu jak dáváte, není možný připojit lcd.
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » ned bře 10, 2013 9:13 pm

Dotaz, zkoušel jsem naprogramovat arduino, abych měl jakoby "WEB". Zkusil jsem to pomocí toho dle ale hází to chybu. Chtěl bych aby to vypisovalo proud na A0. Teďka zkouším jenom abych se nějak do toho arduina přes net "dostal". Kde dělám chybu ? http://arduino.cc/en/Tutorial/WebServer
chyba: http://imageshack.us/f/94/beznzvuuk.png/

Díky za rady.
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod bednar » ned bře 10, 2013 9:24 pm

Blesk píše:Dotaz, zkoušel jsem naprogramovat arduino, abych měl jakoby "WEB". Zkusil jsem to pomocí toho dle ale hází to chybu. Chtěl bych aby to vypisovalo proud na A0. Teďka zkouším jenom abych se nějak do toho arduina přes net "dostal". Kde dělám chybu ? http://arduino.cc/en/Tutorial/WebServer
chyba: http://imageshack.us/f/94/beznzvuuk.png/


Tu MAC adresu bych deklaroval takto, ne ?:

Kód: Vybrat vše
byte mac[] = {
  0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED };
bednar
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv čer 07, 2012 1:15 pm
Reputation: 1

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » ned bře 10, 2013 9:47 pm

.
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » úte bře 12, 2013 8:07 pm

Dotaz, měl jsem připojený arduino v PC asi 1 hodinu, pak jsem ho vytáhl, zastrčil, ale už se mi nehlásí. Zkoušel jsem i v jiném PC, taky nic nenajde (ani nepípne, že bych připojil usb zařízení). Kabel jsem zkoušel přes tiskárnu - tiskne. Myslíte že odešla atmega ? Mám koupit celý arduino nebo v gme atmegu ? Nebo nevíte v čem je chyba ? Díky
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod bednar » úte bře 12, 2013 9:04 pm

Blesk píše:Dotaz, měl jsem připojený arduino v PC asi 1 hodinu, pak jsem ho vytáhl, zastrčil, ale už se mi nehlásí. Zkoušel jsem i v jiném PC, taky nic nenajde (ani nepípne, že bych připojil usb zařízení). Kabel jsem zkoušel přes tiskárnu - tiskne. Myslíte že odešla atmega ? Mám koupit celý arduino nebo v gme atmegu ? Nebo nevíte v čem je chyba ? Díky


To se mi nezdá. I když samosebou je možný všechno.
Máš na tom druhým PC ovladače na arduino ?
Nejsou vidět ani ve -"Správci zařízení" - teda jestli je to Windows ?
Někdy se mi stane, že se po odpojení od PC a opětovném připojení hned nechytne, ale musím buď chvíli čekat, případně restartovat arduino programovací prostředí.
bednar
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv čer 07, 2012 1:15 pm
Reputation: 1

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » úte bře 12, 2013 9:53 pm

Právě že mi to neukáže ani jako "neurčený", jako kdybych vůbec do PC nic nedal. Zkouším to teďka na 3 PC a taky nic. No objednal jsem už z gme atmegu tak doufám že to bude tím. Jinak napájecí led svítí, a piny jsem nijak nezkratoval.
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod mypower.cz » úte bře 12, 2013 10:05 pm

Skoda ze to arduino neni mozne vyzkouset na OS linux. Nemate tam nejakou Live distribuci? trebas Live CD ubuntu? Ja na linuxu komunikoval s arduinama, ktere se na widlich totalne nechytaly. Vubec netusim co tomu vadilo. "burda" tady z fora muze potvrdit, osobne jsme to zazili. Na widlich ani ťuk, na linuxu pohoda. Pravdepodobne na linuxu jsou ponekud lepe reseny veci kolem USB zarizeni. Tezko rict.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3225
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 146

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » úte bře 12, 2013 11:35 pm

Já jedu na win 7, ale před tím to fungovalo výborně, ale najednou to přestalo.
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » pát bře 15, 2013 10:04 pm

Tak jsem vyměnil atmegu a pořád to nejde. Nainsteloval jsem tedy ubuntu (12.10) a tam dal tiskárny a našlo to jen mojí tiskárnu, ale arduino zase ne... nebo špatně hledám (v linuxu jsme po prvé) Nevíte tedy co s tím ? dík
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod mypower.cz » pát bře 15, 2013 10:10 pm

Vybrat port v Arduino IDE, uploadnout program. Toto se mi jeste nestalo na linuxu, ze by nefungovalo, pokud je arduino v USB. Vyzkouset ruzne USB vstupy (porty). Pokusit se najit arduino pomoci prikazu lsusb

Kód: Vybrat vše

[root@ntb]# lsusb
Bus 005 Device 002: ID 10cf:8047 Velleman Components, Inc.
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 04fc:05d8 Sunplus Technology Co., Ltd Wireless keyboard/mouse
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 080: ID 2341:0010   <<<<< ARDUINO
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 5986:0100 Acer, Inc Orbicam
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Po vysunuti z USB

[root@ntb]# lsusb
Bus 005 Device 002: ID 10cf:8047 Velleman Components, Inc.
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 04fc:05d8 Sunplus Technology Co., Ltd Wireless keyboard/mouse
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 5986:0100 Acer, Inc Orbicam
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


Pak teda leda ze by arduino bylo skutecne hardwarove nejake divne. Pak ani linux nepomuze.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3225
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 146

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » pát bře 15, 2013 11:21 pm

Jenom jak se zapíná arduino v linuxu ? Nenašel jsem spouštěč jako ve win.. děkuji
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod mypower.cz » pát bře 15, 2013 11:50 pm

Nijak.. samo... zasune se do USB a je hned videt (nebo neni, pokud neco neni ok).
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3225
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 146

Re: arduino - nákup

Příspěvekod Blesk » sob bře 16, 2013 6:00 pm

Tak jsem konečně rozeběhl IDE arduino, ale i když mám zasunutý v usb arduino, tak v IDE nastavení pro port arduina je šedivý. Zkoušel jsem do terminálu, napsat ten program co jste mi napsal, ale napíše to u každého nebyl nalezen... Takže bude asi celý arduino špatný ? Dík
Blesk
 
Příspěvky: 73
Registrován: sob úno 11, 2012 11:02 pm
Bydliště: Rumburk
Reputation: 0

Re: arduino - nákup

Příspěvekod mypower.cz » ned bře 17, 2013 7:50 am

lsusb by mel byt standardni soucasti linuxove distribuce, tedy alespon myslim, ze tomu tak je. obvykle lsusb nijak zvlast neinstaluji.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3225
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 146

Re: arduino - nákup

Příspěvekod jira » ned bře 17, 2013 9:37 am

lsusb je soucasti balicku usbutils, pokud tam neni lze doinstalovat
yum -y install usbutils pro Rednat, Fedora, Centos, Mandriva
apt-get install usbutils pro Debian, Ubuntu
Nakupujte energie v aukci. Výrazně ušetříte.
jira
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned úno 10, 2013 12:46 pm
Bydliště: Rudoltice
Reputation: 0
 
  • 0


PředchozíDalší

Zpět na Arduino

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'