Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř lis 21, 2018 9:06 am


arduino-komunikacia s epsolar

Automatizace, řízení, měření, logování a programování s využitím platformy Arduino.
PředchozíDalší

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Axa » úte čer 16, 2015 1:58 pm

JJ, uvažuju naprosto stejně a už mám objednáno a odesláno. Starej kabel nějak nemožu najít.... Jen mi to za těch 36Kč od Tebe příjde hrozně drahý. Psal jsem za dvacku komplet, tak za dvacku komplet http://www.aliexpress.com/item/PL2303-U ... 94002.html :D
NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU, jen 6 panelů, Tracer, pár NiCd baterek a měnič. V baráku bez proudu.
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na samotě v lese
Reputation: 5

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod PavelR » úte čer 16, 2015 2:28 pm

Jen pozor na mozny problem s potencialem na reglu na DC strane oproti menici na AC strane. Ja musel pouzit galvanicke oddeleni jinak by moje balancery sly do kytek.
PavelR
 
Příspěvky: 1685
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputation: 66

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Axa » úte čer 16, 2015 4:40 pm

PavelR píše:Jen pozor na mozny problem s potencialem na reglu na DC strane oproti menici na AC strane. Ja musel pouzit galvanicke oddeleni jinak by moje balancery sly do kytek.


Díky moc za upozornění. Sice vzhledem k tomu, že to budu připojovat notes na DC/DC měniči a honím to NiCd baterkama mně osobně riziko odkouření čehokoli moc nehrozí jinak než vlastní blbostí (i když .... :) ). Ale někdo by zapomenout mohl :) Ovšem tohle není gró otázky. Tedy Arduino-Epsolar . Jen mi prostě tak svitlo, že monitoring Traceru není vůbec nemožnej i na PC. Pokud je možný tak lehce zbastlit kabel. A čort znájet, třeba to bude umět i víc. A to i bez udělátka za 2.000Kč. Nějakej ten soft jsem už taky potahal, tak PAK uvidím. Myslel jsem, že to prubnu dnes, ale můj USB/RS232 kabel prostě není k nalezení a investovat do věci se mi jen kvůli testu nechce . Takže zvědavost budu muset na chvíli potlačit :)
NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU, jen 6 panelů, Tracer, pár NiCd baterek a měnič. V baráku bez proudu.
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na samotě v lese
Reputation: 5

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod kodl69 » úte čer 16, 2015 8:58 pm

od kdy stojí arduino 2000Kč? nevím nevím, uno od číňana pod 100Kč, ethernetshield 150Kč a třeba displej 80Kč, kde jsou dva tisíce? já spíš vidím ten pořád zapnutej NB, co sežere elektriky, když usne, tak nemonitoruje, a stejně nějakej sw potřebuješ, ne jenom luštit na monitoru datagramy, kterej bajt co znamená. Ten převodník za 36 Kč co se ti zdál drahej, tak je regulérně 3,3V, možná je epsolar 5V tolerantní, ale je lepší to nepokoušet. Z tohodle důvodu a pro galvanický oddělení používám ADUM1201, dokonce někdy schizofrenně dva, u každýho konce kabelu jeden, a střed napájenej přes 5V/5V izolovanej DC/DC (B0505S), pro každej signál zvlášť. Sice to má cca 3mA spotřebu navíc než bez dvojité izolace, ale lepší než zaplý PC. To by v zimě systém makal jenom na automatizaci, a to jaksi není účelem hry.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2892
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 194

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Axa » stř čer 17, 2015 1:37 am

Ale ne Arduino za 2.000Kč.. Špatně jsi mě pochopil. Myslel jsem připojení Epsolar-PC ofiko prodávaný. To tu stojí přes 1.800Kč. O použití trvale zaplýho PC ani neuvažuju, jen chci něco zkusit. Jinak Arduino Mega 2560+display+propojky+karta jsem platil nějakých 350Kč A o investici 16Kč navrch pod tíhou argumentů možná podumám :) (BTW byl to pochopitelně fórek, páč se bavíme v úrovni korun a zkus si tu blbinu koupit tady.) A jen se ještě optám na ten ADUM. Máš nějaký turno-zapojení nebo ho dáváš jen takto ? Nechápu totiž JAK dva :shock: Za sebe ???
Přílohy
rs232_3v3_galvanic.png
rs232_3v3_galvanic.png (4.48 KiB) Zobrazeno 1646 krát
NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU, jen 6 panelů, Tracer, pár NiCd baterek a měnič. V baráku bez proudu.
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na samotě v lese
Reputation: 5

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Axa » stř čer 17, 2015 1:57 am

Jo už to fidíííím :)
kodl69 píše:.... dokonce někdy schizofrenně dva, u každýho konce kabelu jeden, a střed napájenej přes 5V/5V izolovanej DC/DC (B0505S), pro každej signál zvlášť..
NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU, jen 6 panelů, Tracer, pár NiCd baterek a měnič. V baráku bez proudu.
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na samotě v lese
Reputation: 5

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Mira80 » pát říj 23, 2015 12:34 pm

Tak pratele..po dlouhe dobe kratkych chvilek programovani se mi povedlo zprovoznit cteni dat z Epsolaru (novejsi verze regulatoru s RS485 a modbusem) pres arduino a poskytovani namerenych hodnot pres SNMP. SNMP pak ctu pres Cacti.
Cteni hodnot pomoci cidel pres microlog jsem nakonec zahodil, protoze proudova cidla byla neuveritelne nelinearni a nespolehliva, ty udaje co z toho lezly staly z starou backoru a navic ta cidla strasne topila. Proto jsem se pustil do cesty cteni primo z regulatoru
Přílohy
arduino-baterie.jpg
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 1


Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod kodl69 » pát říj 23, 2015 12:47 pm

Tak to je dobrý, co kdybys to pustil do světa, Midnite snad používá taky standartní modbus. Co máš za modbus knihovnu?
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2892
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 194

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Mira80 » pát říj 23, 2015 7:31 pm

kodl69 píše:Tak to je dobrý, co kdybys to pustil do světa, Midnite snad používá taky standartní modbus. Co máš za modbus knihovnu?


zadnou, co jsem nasel, tak nefungovalo... napsal jsem si to sam
zatim je to jen jadro, chybi mi tam overovani CRC, rozlisovani odpovedi podle prijateho MIB apod. Bohuzel to nepostupuje tak rychle jak bych si predstavoval, protoze jednak uz mam deti, jednak se chystam zbourat jeden dum a postavit druhy a jednak v praci toho mam hodne...
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Viktor X » pát lis 13, 2015 9:59 am

A nechcete spojit své vývojářské kapacity?
Musel jsem se zeptat, i když je to v praxi asi těžko realizovatelné. Rád bych pomohl, ale když nepočítám jednoduché skripty, naposledy jsem programoval na škole PMD85 :roll:
Tak jsem zatím objednal UNO s ethernet, relay a 485 shieldem a začnu se učit... :D
Uživatelský avatar
Viktor X
 
Příspěvky: 110
Registrován: čtv črc 16, 2015 11:56 am
Bydliště: Praha a okolí
Reputation: 5

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod kodl69 » pát lis 13, 2015 10:42 am

485 shield? není náhodou na epsolaru RS232?
To Mira: celkem chápu, taky s tím bojuju..
Mě se podařilo zatím rozchodit komunikaci modbus s jakýmsi prográmkem z pc, kterej vypíše, co poslal a co se mu vrátilo, takže možná to zkusím nějak takhle, bez knihovny modbus, na crc zkus mrknout tady: https://forum.arduino.cc/index.php?topic=354856.0 a nebo tady: https://code.google.com/p/arduino/sourc ... no/crc16.c
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2892
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 194

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Viktor X » pát lis 13, 2015 11:05 am

Nene, z manuálu regulátor ze série Tracer-BN, "Porty RS-485 skrze standardní Modbus protokol pro splnění různých požadavků."
Jinak zatím jsem zkoušel komunikaci PC s RS-485/USB kabelem a Epsolářím softem, ale s verzí 1.0 staženou z i4wifi nešly zapisovat hodnoty, doporučuju stáhnout verzi 1.2 ze stránek výrobce http://www.epsolarpv.com/en/index.php/Technical/download
Edit: starý model RN měl TTL232
Uživatelský avatar
Viktor X
 
Příspěvky: 110
Registrován: čtv črc 16, 2015 11:56 am
Bydliště: Praha a okolí
Reputation: 5

Solar Station Monitor 2.1

Příspěvekod Trosecnik » pát lis 13, 2015 5:29 pm

Já mám od pana Ešnera (ze Solar energy PCE) aplikaci Solar Station Monitor verze 2.1

Bohužel už ho na jejich webu http://solar-elektro.cz nenajdete, protože tyto regulátory momentálně nemají v nabídce/skladem (eTracer má v sobě vlastní WEB server pro zobrazení údajů) a pro mne z nepochopitelného důvodu se pravděpodobně domnívají, že jejich zákazníci si nikdy nepotřebují dodatečně něco stáhnout. Nicméně na požádání mi dokumenty a SW z webu vypálil na CD a přiložil k objednávce. Za zeptání nic nedáte.

Pokud moji zmíněnou aplikaci chcete a nepotřebujete vidět instalační video (doporučuji ne-shlédnout) a balíčky nezbytné pro Windows (jde o komponenty systému, které většina z vás má standardně již nainstalovány, navíc nemá cenu instalovat jejich staré verze, ale aspoň vidíte nezbytné požadavky) - WindowsInstaller 3.1 a DotNetFX40, mohu vám SW poskytnout. Jde o následující soubory

PC USB Driver:
xr21v1410_2000_single_installer.exe (926kB)
xr21x141x_ver1840_x86_silent_installer.exe (287kB)

PC Software:
EPSolarSetup.msi (2,84MB)
Setup.exe (418kB)

Pokud chcete vědět zda už tento SW nemáte, zde jsou SHA256 kontrolní součty:
1b9bb17fd6e4388c1182abfd728ad9fb258aa8dbb0e5f91ffcffbce005b55da6 ?SHA256*PCsoftware\EPSolarSetup.msi
cff73f79c689a4b9cec6cb3f00742f6571352d56a39665b06f6e503597e6a654 ?SHA256*PCsoftware\setup.exe
1b7c9a75a0f99bedbd24b6bd39a3f0062902d864f5338037b4018df1af9f8bf0 ?SHA256*USBDriver\Driver\xr21v1410_2000_single_installer.EXE
e962cb9058dabb95fcc6022100665f4295ceb341a0fb7841d4fa24ac9852eab5 ?SHA256*USBDriver\Driver\xr21x141x_ver1840_x86_silent_installer.exe

EDIT: Zkusit můžete i Web EPSolaru nevím co tam mají - http://www.epsolarpv.com/en/index.php/T ... l/download
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Viktor X » pát lis 13, 2015 6:39 pm

Na jeho webu ho NAJDEME, protože kabel prodává a má skladem, http://www.solar-elektro.cz/?action=detail&id=ID1740, bohužel překvapivě nabízí ke stažení starou verzi softu.
EDIT
Ta verze od výrobce je jen 1.2, viz příspěvek v jiném vlákně. Ostatně ten kabel maká i s PWM regulátory Epsolar, které solar-elektro.cz též nabízí, ovšem u nich je ke stažení opět stará verze.
Naposledy upravil Viktor X dne pát lis 13, 2015 6:50 pm, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
Viktor X
 
Příspěvky: 110
Registrován: čtv črc 16, 2015 11:56 am
Bydliště: Praha a okolí
Reputation: 5

Solar Station Monitor 2.1

Příspěvekod Trosecnik » pát lis 13, 2015 6:47 pm

Viktor X píše:Na jeho webu ho NAJDEME, protože kabel prodává a má skledem, http://www.solar-elektro.cz/?action=detail&id=ID1740, bohužel překvapivě nabízí ke stažení starou verzi softu.
Ostatně ten kabel maká i s PWM regulátory Epsolar, které též nabízí, ovšem u nich je ke stažení opět stará verze.


Díky za upřesnění. Hledat ho u kabelu mne nenapadlo, respektive jsem na to zapoměl protože tam ten balík po opravě měl 130MB a to je na moji linku hodně. Dříve byl totiž na jejich webu jen v poškozeném archívu, proto jsem osobně žádal o nápravu a pro sebe o CD a vím jen že došlo k nějaké změně souborů.

Jinak web Epsolaru se v sekci Download chová nějak divně. Dostanu se jen na první stránku seznamu manuálů. Podle mne něco s tím zpropadeným Ajaxem.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Mira80 » ned pro 27, 2015 10:40 pm

On te vyvoj u me jde v tuto chvili navic velmi pomalu, protoze regulator mam na chalupe a arduino programuji v byte, cili komunikace probiha nasledne:
Arduino - prevodnik TTL/RS232 - COM1 na PC - RealTerm se zapnutym Echo na COM2 - virtualni driver Moxa (COM2) - MOXA na chalupe - Tracer... takze obcas zabere hromadu casu jen zprovoznit tento komunikacni kanal, obcas ten echoing mezi porty spadne..
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Mira80 » ned pro 27, 2015 10:45 pm

Viktor X píše:Nene, z manuálu regulátor ze série Tracer-BN, "Porty RS-485 skrze standardní Modbus protokol pro splnění různých požadavků."
Jinak zatím jsem zkoušel komunikaci PC s RS-485/USB kabelem a Epsolářím softem, ale s verzí 1.0 staženou z i4wifi nešly zapisovat hodnoty, doporučuju stáhnout verzi 1.2 ze stránek výrobce http://www.epsolarpv.com/en/index.php/Technical/download
Edit: starý model RN měl TTL232

Konecne, ze zapracovali moje pripominky, ktere jsem jim poslal v unoru, ze byl problem se zapisem hodnot, ony zapisovat sly, ale musel jsi zmenit nastaveni systemu, aby pouzival jako oddelovac desetin tecku namisto carky, zapsat hodnoty a pak to zase vratit, jinak to prestalo zobrazovat aktualni hodnoty..proste cinani :)
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Axa » úte led 19, 2016 4:07 pm

Mám postavenej Microlog a mám postavený jedno Uno na čtení dat z Epsolaru do PC a chodí to hezky už dlouho. Ovšem faktem je, že Microlog odečítá zejména dobíjecí proudy opravdu mizerně. Nehledě na "drobnůstku", že v zimě jinak než v létě. -------- Mám ovšem takovej hloupej nápad. Myslím si, že pro někoho z vás nemůže bejt problém napsat z těch dvou skečí jednu tak, aby místo analogovej pinů Microlog odesílal data rovnou z Epsolaru. Lépe třeba rovnou ze dvou.... ALE. Učit se programovat Arduino, kvůli jedný účelový věci mi příjde přehlídka ztracenýho času.. Otázka tedy zní. Je tu někdo, kdo by dokázal sloučit ty dvě skeče v jednu ??? Klidně i za drobný oboluz... Tedy pochopitelně pokud tím není porušeno autorský právo Micrologu . Což je spíš otázka pro admina. To, co jsem zveřejnil výše opravdu chodí suprově a dokážu si pro sériovej monitor konfigurovat všechno i sám (po přečtení asi tak dvou papírů A4). Takže k čemu pak nakupovat, či bastlit další čidla... Jen dodám, že z jakýmkoli softem ze stránek Epsolaru se mi nepovedlo Arduino rozchodit. A že Microlog je sice pro někoho zdánlivě na nic v tom, že neukládá data sám do sebe, ale jakožto "ostrovan" (zejména v zimě) velice oceňuju to, že mi k němu na druhou stranu nemusí běžet nic jinýho a na data vidím třeba i z mobilu.
-------------------------------------------------------- Skeč pro Epsolar

/*
* An interface to the Tracer solar regulator.
* Communicating in a way similar to the MT-5 display
*/
#include <SoftwareSerial.h>

SoftwareSerial myserial(10, 11); // RX, TX

uint8_t start[] = { 0xAA, 0x55, 0xAA, 0x55, 0xAA, 0x55, 0xEB, 0x90, 0xEB, 0x90, 0xEB, 0x90 };
uint8_t id = 0x16;
uint8_t cmd[] = { 0xA0, 0x00, 0xB1, 0xA7, 0x7F };

uint8_t buff[128];

void setup() {
Serial.begin(9600);

myserial.begin(9600);}

float to_float(uint8_t* buffer, int offset){
unsigned short full = buffer[offset+1] << 8 | buff[offset];

return full / 100.0;}


void loop() {
// Serial.println("======================= T R A C E R ======================= ");

myserial.write(start, sizeof(start));
myserial.write(id);
myserial.write(cmd, sizeof(cmd));
int read = 0;

for (int i = 0; i < 255; i++){if (myserial.available()) {buff[read] = myserial.read(); read++; } }

// Serial.println();
float battery = to_float(buff, 9);
float pv = to_float(buff, 11);
//13-14 reserved
float load_current = to_float(buff, 15);
float over_discharge = to_float(buff, 17);
float battery_max = to_float(buff, 19);
// 21 load on/off
// 22 overload yes/no
// 23 load short yes/no
// 24 reserved
// 25 battery overload
// 26 over discharge yes/no
uint8_t full = buff[27];
uint8_t charging = buff[28];
int8_t battery_temp = buff[29] - 30;
float charge_current = to_float(buff, 30);

Serial.print("Dobiji se: "); Serial.println(charging ? "ANO" : "NE" );

Serial.print("Plne nabito: "); Serial.println(full ? "ANO" : "NE" );

Serial.println();

Serial.print("NAPETI na BATERII: "); Serial.print(battery); Serial.println("V");
Serial.print("- max "); Serial.print(battery_max); Serial.println("V");
Serial.print("DOBIJECI PROUD: "); Serial.print(charge_current); Serial.println("A");
Serial.print("Teplota baterie: "); Serial.print(battery_temp); Serial.println(" st.C");


Serial.println();

Serial.print("Napeti na panelech: "); Serial.print(pv); Serial.println("V");

Serial.println();

Serial.print("NN je: "); Serial.println(buff[21] ? "zapnuto" : "vypnuto");
Serial.print("NN zatez: "); Serial.print(load_current); Serial.println("A");

Serial.println();

Serial.print("nacteno "); Serial.print(read); Serial.println(" bytu");

// for (int i = 0; i < read; i++ { Serial.print(buff[i], HEX); Serial.print(" "); }


Serial.println("___________________________________________________ ");
Serial.println();


delay(20000); }
Naposledy upravil Axa dne úte led 19, 2016 4:20 pm, celkově upraveno 2
NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU, jen 6 panelů, Tracer, pár NiCd baterek a měnič. V baráku bez proudu.
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na samotě v lese
Reputation: 5

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Axa » úte led 19, 2016 4:14 pm

Mira80 píše:
Viktor X píše:Nene, z manuálu regulátor ze série Tracer-BN, "Porty RS-485 skrze standardní Modbus protokol pro splnění různých požadavků."
Jinak zatím jsem zkoušel komunikaci PC s RS-485/USB kabelem a Epsolářím softem, ale s verzí 1.0 staženou z i4wifi nešly zapisovat hodnoty, doporučuju stáhnout verzi 1.2 ze stránek výrobce http://www.epsolarpv.com/en/index.php/Technical/download
Edit: starý model RN měl TTL232



Tak tak. Řeč v tomhle vláknu byla víceméně právě o starým modelu - tedy RN :) Proto mám pocit, že bychom měli začít rozlišovat.. :)
NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU, jen 6 panelů, Tracer, pár NiCd baterek a měnič. V baráku bez proudu.
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na samotě v lese
Reputation: 5

Re: arduino-komunikacia s epsolar

Příspěvekod Trosecnik » stř led 20, 2016 10:38 am

Mira80 píše:Konecne, ze zapracovali moje pripominky, ktere jsem jim poslal v unoru, ze byl problem se zapisem hodnot, ony zapisovat sly, ale musel jsi zmenit nastaveni systemu, aby pouzival jako oddelovac desetin tecku namisto carky, zapsat hodnoty a pak to zase vratit, jinak to prestalo zobrazovat aktualni hodnoty..proste cinani :)


Zdravím.
Miro, díky tobě mne napadlo rychlé řešení problému komunikace v softwaru Solar Station Monitor (verze kterou jsem uváděl víše). Stačí si před spuštěním aplikace přepnout místní a jazykové nastavení na angličtinu (možná i čínštinu - nezkoušel jsem). Tady je totiž pravděpodobně zakopaný pes. Oddělovač se používá ten definovaný v jazykovém nastavení. Opravíte tím jak předávání Control Parametrů, tak nastavování zátěže Load.

Pokud toto dokážeš EP Solaru nějak srozumitelně předat, díky ti i za PC-čkáře. Mě jejich web nenabízí ani žádný SW. Pravděpodobně se můj browser nepopral s tím jejich AJAXem, nebo tamn prostě nic nemají (stránku jsem analyzoval a nic na ní nenašel, jen chybu). Jestli se pletu, tak mi někdo prosím vás dejte přímý odkaz na download poslední verze Solar Station Monitoru a možná i SW pro STI Konverter je-li k dispozici. Děkuji.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

PředchozíDalší

Zpět na Arduino

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'